Плутон го няма. И го няма не само тука, ами и в учебниците вече. Доколкото помня, преди 5-6 години обявиха (някакви англоезични астрономи по Дискавъри, не помня името на предаването

), че според новите стандарти Плутон е прекалено нищожен за планета, и го "изключват" от Слънчевата система.
Може извънземните (?!) да се ръководят от някакво по-древно разбиране за нашата система, в което също не участва Плутон (понеже древните са били умни хора

) или пък и те гледат научнопопулярни филми:))
Към Handle: Мисля, че това е Слънчевата система, защото прилича - четири малки планетки, близо до Слънцето, разстояние, и четири по-големи + тази със специфичната орбита. Ясно е, че изображението е силно стилизирано.
А колкото до осмицата, според мен (естествено моето тълкуване е съвсем любителско) това е изображение на апогея и перигея (така ли беше, не съм сигурна - най близкото и най-далечното разстояние) на въпросната планета (Нибиру?) до Земята. Бодличките показват посоката на движение - като са навътре се отдалечава, като са навън - се приближава. Не случайно орбитата (ако приема, че това е орбита) има тази особена форма (тя гледана отгоре пак си е кръгла) - в крайна сметка това е знакът за вечност, а той самият също произлиза отнякъде, нали? Може би това е първоизточникът му??