Автор Тема: Астрологията  (Прочетена 38096 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дъвиан

 • Гост
Отг: Астрологията
« Отговор #15 -: Март 27, 2006, 09:13:39 am »
Освен това астрологията си има своята многовековна история и е една от най-старите науки изобщо. Много от видните личности на историята на човечеството са се интересували от астрология и тя е давала своите плодове през годините. Например такива са били Александър Македонски, Нострадамус, Тихо Брахе, Кеплер, Коперник, Нютон, Гьоте, Новалис, Юнг  - светила! И ти изброявам само най-известните. Да не говорим, че има хороскопи на България, където всичко по астрологически съвпада и исторически, т.е. на всеки аспект, добър или лош, съвпада добро или лошо събитие за България. Има и хороскоп на света!

Нека проверяваме преди да говорим публично! Има една интересна случка с Исак Нютон, при когото отишъл някакъв виден човек и го запитал защо се занимава с тази "лъженаука", а Нютон просто го запитал дали някога се е занимавал с нея, за да твърди подобно нещо!

А според мен пък, не може да има достоен езотерик, мистик или духовно търсещ, както искаш го наречи, който да не признава тази наука!
« Последна редакция: Март 27, 2006, 09:33:33 am от Дъвиан »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Отг: Астрологията
« Отговор #16 -: Март 27, 2006, 09:47:51 am »
А какво ще кажете за твърдението че в момента планетите си местят местата както и галактиката ни и ще става още по очевидно това преместване и оттук всички предварителни прогнози за  по-далечни периоди -ПАДАТ ! А и то май тове е и целта - едно ново бъдеще!

Преди много време ми показаха една игра със странни задачи в нея, които трябва да решаваш, за да напредваш през сюжета й. Една от задачите се състоеше в това да влезеш в прожекционна зала, където се излъчва звездната карта на небето. Можеш да местиш тази карта напред и назад, по дни и месеци, години, столетия, еони... Задачата беше да намериш точно един миг от времето, в който се слуцва нещо и така играта продължаваше нататък. Тогава си дадох сметка, че звездният купол над нас постоянно се измества, а по-късно се запознах с прецесията, с разтеглянето на вселената... Интересен ми беше един археологически похват - датират древна находка с образ на звездното небе, като изследват в кое хилядолетие звездите са били разположени по този начин...
И така, факт е, че звездната констелация над нас постепено се размества. Чувал съм за някаква руска астрологическа школа, където говорят за нов вид астрология, която отчита тези изменения и постепено натоварва планетите (и другите небесни тела) с все по-нюансиращи се значения, които не са така твърди, както това беше модерно в изминалите времена. Там говорят и за нови небесни тела, които не са били известни до близкото минало, но сега се откриват и "започват да действат". Съществува разбирането, че небесните тела стоят пасивно, или действието им е твърде подсъзнателно, за да се отчете, преди те да бъдат официално открити. Така например преди няколко столетия само неколцина посветени са имали информация за местонахождението на Уран, Нептун и Плутон. И ако се замислим, тогава енергиите, носени от тези тела, не са били така актуални: може би рязката и електрифицирана непредвидимост на Уран, наркотичната полусънност на Нептун или глобалната взаимозависимост на Плутон просто не са съществували за масовия човек през Средните векове... После, с откриването им се включват в човешката реалност и казаните обстоятелства, които ние лесно можем да си проследим във всяка историческа енциклопедия. Днес, по същия начин говорят за Прозерпина, Селена, Лилит и други небесни тела, чието въздействие се определя като толкова смътно, толкова неизговоримо за настоящия език, че някои астролози дори се въздържат от това да ги отчитат в работата си. Ситуацията е много идентична с времето от преди няколко столетия например, когато Скорпион се е управлявал от Марс. Тогава никой нормален човек не е могъл да вникне в супер-дълбинното му значение, а безобразните му подмолни въздействия не са могли да се сравнят с нищо друго, освен със секирата на Марс. Днес ние знаем, че тънкият скалпел на Скорпион далеч не е грубата секира на Овен... Масовите събития, които са другата страна на Плутон, просто не са съществували още, защото нито е имало глобална политика, нито така масови комуникационни, икономически и прочея процеси... Ето защо, наистина е било по-удобно и резонно Плутон просто да почива в "несъществуването си", докато не дойде нашето смутно време и не открие обезпокоителното му присъствие, различно от Марс.
Разбира се, преди хилядолетия знанието за външните планети не е било тайна - в Атлантида например със сигурност са знаели за тях, дори и повече от известното ни днес. Но тогава и от материална гледна точка можем да се съгласим, че казаните влияния, които тези небесни тела носят, са съществували, а културата е била способна да ги осмисли. Днес например, когато се отваряме все по-свободно за новите идеи, също се откриват нови и нови тела. И, както в началото казах, една новаторска руска школа ги признава и интегрира като астрологично знание. Те говорят за качествено нови въпроси, които звездната наука ще има да решава. Някои твърдят, че такъв е случаят и с 12-тата планета Нибиру, за която официалната астрономия продължава да спори. За тази планета дори не много дълбинните астролози знаят от поне 5-6 години, но все още носените от нея енергии са под въпрос. Някои окултисти, главно под влиянието на Рудолф Щайнер твърдят, че тя е свързана с енергиите на Ариман - един от най-демоничните изразители на Сатана. Те предполагат, че "официализирането" на тази планета ще доведе до отприщване на най-мразовитите проявни форми на Зло, които все още дори не са били въобразявани от човешкия вид. Розенкройцерите твърдят, че това е свързано с вселяването на Сатаната в човешка форма и раждането му като Звяра, за който се говори в християнските свещени книги. Както и да е, това беше за астрологията!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Дъвиан

 • Гост
Отг: Астрологията
« Отговор #17 -: Март 27, 2006, 10:02:05 am »
Разбира се! Отдавна астрологията борави с множество планети и техния брой се увеличава. А най-добрите астролози, особено от учениците на Беинса Дуно и Рудолф Щайнер, могат да видят в хороскопа предишните прераждания и чрез финното сетиво, което се изгражда, да разтълкуват множество неща, свързани с карма, реинкарнация, мисия и прогностика.

Да се отрича астрологията означава да се отрича част от историята и множество видни личности! да се отхвърля това означава да се мислим за по-умни от тях! Но винаги ще има съмняващи се и недопускащи знанието в себе си!
« Последна редакция: Март 27, 2006, 10:04:14 am от Дъвиан »

Дъвиан

 • Гост
Отг: Астрологията
« Отговор #18 -: Март 28, 2006, 07:24:26 am »
Всеки има право да изповядва каквато си иска религия,но не и да я натрапва.Дъвиан съжелявам,че те цитирам само теб,но това е може би, защото си истински астролог.Това за натрапването не се отнася за теб или за някой друг,който предлага информация или обяснява убежденията си.Отнася се до всички вестници,телевизии,радиа и куп други источници на информация,които от всякаде ни затрупват със тези силно религиозни призиви и тълкувания.

Дъвиан не е никакъв астролог, най-малкото професионален! Дъвиан просто обича със сърцето си астрологията, хиромантията, френологията и прочее подобни т.нар. езотерични науки.

Но мен първо много ме притеснява хаотичната употреба от теб на думичката "религия". Не я преекспонирай и профанизирай!

А колкото до това, че "Всеки има право да изповядва каквато си иска религия,но не и да я натрапва.", значи ли това, че мислиш, че аз (или ние) съм натрапил своите чувства към астрологията. Аз не мисля така. И то, защото това е отдел за Езотерика, а мисля точно че Астрологията спада към него. А това, че ти или някой друг, ви сърбят ръцете и искате да обругаете нещо, ей тъй, просто защото си мислите, че сте излязли на някакъв псевдо кръстоносен поход срещу подобни "мистични учения" или "науки", както искаш си ги определи - ами правете го. Нямам против, но го правете не с мнения, а с факти! ФАКТИ!
« Последна редакция: Март 28, 2006, 07:26:47 am от Дъвиан »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Отг: Астрологията
« Отговор #19 -: Март 29, 2006, 08:29:34 am »
Написал всичко по тази тема,не за да отричам,а за да покажа на четящите,че има и други гледни точки.
Правото на избор седи в основата  на свободата.Ако не знаеш,че има и друга възможност,няма как да я избереш.
В основата на свободата стои познаването на истината, а не правото на избор.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Отг: Астрологията
« Отговор #20 -: Април 08, 2006, 02:10:46 am »
Др Люи Тури - изчислява добрите и лошите периоди в зависимост от разположението на планетите. Използва старинния метод на Нострдамус. Има общи предсказания, но има и хороскопи. Ето откъс от негови мисли:

"Ние не сме пръкълнати както религиите се опитват да ни внушат. Ние сме богове и трябва да свикнем с този факт. Ние сме направени по подобие на Бог и сме наследили и градителните и разрушителни му сили когато сме се родили в този плътен земен свят. Ние изграждаме нашата реалност чрез нашия мисловен процес.

Следи си мислите - те стават твои думу.
Следи си думите - те стават твои действия.
Следи си действията - те стават твоите навици.
Следи си навиците - те стават твоя характер.
Следи си характера - той става твоята съдба."

Попадения за последния прозорец на дракона

Apr 2006: *6th / #14th / + 21st
May 2006: #13th / +18th / *30th

THE NEXT NEGATIVE DRAGON WINDOW IS FOR
APRIL (*) 6th


*Beginning/Ending of Important Portion of Life/Forced Relocation/destructive weather. Large quakes, tornadoes, volcanoe eruption, large explosions will force many people to lose it all and start a new life. This energy will touch the children directly, watch upon them carefully as many unaware parents will cry tears of despair. Many children will be taken by the Dragon. France Italy and Japan will make the news soon!

CNN: 4/6/06 - French Prime Minister Dominque stands firm on jobs law, I will "fight to the end."
CNN: 4/7/06 - A magnitude 6.3 earthquake in Fiji. (Japan)
CNN 4/6/06 - Italy poll rivals in final push.(Italy)


CNN: 4/6/06 - Deadly bird flu confirmed in UK. (New begining/Ending)
CNN: 4/6/06 - Senate compromise on legislation. Immigration 'breakthrough'. (New begining/Ending)
CNN: 4/6/06 - Pope Benedict XVI is considering visiting Israel in 2007. (New begining/Ending)
CNN: 4/5/06 - 70 people injured as rare tornadoe & strong thunderstorms strike Israel. (Nature)
CNN: 4/5/06 - A blast of winter accross the Northeast/heavy rain and snow in California.(Nature)
CNN: 4/5/06 - Homes flooded after California levees break. (Nature/Forced Relocation)
CNN: 4/5/06 - Minnesota town fights flood. (Nature/Forced Relocation)
CNN: 4/5/06 - Couric announces move to CBS/ Anchor leaving 'Today' after 15 years. (Endind/starting)
CNN: 4/5/06 - Dog returns home, 4 years after running off, familly is stunned. (Endind/starting)
CNN: 4/5/06 - 69 dead as Djibouti ferry capsizes. (Man made disaster)

http://www.drturi.com/home.php

Сюзан Милър. Нейните хороскопи се базират изключително на влиянието на планените и "попаденията" и са 100% (както и на Др Тури впрочем).

Априлските ви хороскопи:

http://www.astrologyzone.com/forecasts/

Дъвиан

 • Гост
Отг: Астрологията
« Отговор #21 -: Април 08, 2006, 02:21:18 am »
Благодаря Тина. Радвам се за подкрепата.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Отг: Астрологията
« Отговор #22 -: Април 08, 2006, 02:36:11 am »
Няма защо...

Или както казва Др Тури:

Ако не бяхте толкова заслепени, щяхте да ме послушате да не пътувате след пълнолуние и да си спестите много неприятности, а много невинни души щяха да са още живи...Ако НАСА се бяха вслушали да не изстрелват Чаленджър по време на прозорец на супернова, живота на 7-те астронавти щяха да са спасени.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Отг: Астрологията
« Отговор #23 -: Април 08, 2006, 18:17:59 pm »
То относно НАСА и совалката играта е много по-голяма. Това не беше просто "инцидент" Совалката беше умишлено унищожена - защо и от кого обаче има прекалено много версии.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Отг: Астрологията
« Отговор #24 -: Април 08, 2006, 19:46:49 pm »
Аз по-вярвам на Др Тури за совалката.

И иначе ако става въпрос за конспирация моята версия е, че всичките в НАСА са деблогъзи връзкари с вдигнати носове и не могат да различат совалка от 4 х 4 с който си карат децата в училище. ;D

Дъвиан

 • Гост
Отг: Астрологията
« Отговор #25 -: Април 08, 2006, 23:42:17 pm »
Ти ги насмота набързо, Тина - каква жена, какво чудо :P
Те, от НАСА, си знаят работата, само дето понякога не им се позволява да бъркат надълбоко в меда!

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 794
 • Невъзможно е нищо
Отг: Астрологията
« Отговор #26 -: Април 09, 2006, 01:37:24 am »
В тея предсказания, които Тина показа пишеше, че някакво куче се е завърнало при стопаните си 4 години след като е избягало. Какво му е лошото на това? Нали за този ден се казваше по-нагоре, че ще има следващ негативен прозорец или  нещо подобно?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

firma

 • Гост
Отг: Астрологията
« Отговор #27 -: Април 09, 2006, 01:42:10 am »
Някакво скорошно глобално събитие можете ли да предскажете. ??? 8)

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Отг: Астрологията
« Отговор #28 -: Април 09, 2006, 14:13:00 pm »
Ей сега ще преведа малко предсказания...

Сетих се че виждах нещо интересно за НАСА. (Извинявай Дъвиан, ама аз не ги уважавам много тези от НАСА - особено след последната конференция за Марс, където аматьори доказаха, че са представили фалшиви снимки от Марс. Да не говорим за лъжата за Луната....Виж руснаците...!) Ето го материалчето:

"National and World News
NASA Perplexed by Worker Accidents
 
CAPE CANAVERAL, Fla. - Over the past three months, workers at the Kennedy Space Center have tripped, dropped things, banged into sensitive equipment and started fires in a baffling string of accidents that have left one person dead.
Apr 7, 2006, 15:55"

Национални и световни новини
НАСА са озадачени от инциденти на работниците си

Кейп Канаверал - През последните 3 месеца, работниците в Космическия център Кенеди са се спъвали, изпускали неща, блъскали са се в чувствителна апаратура и са предизвиквали пожари в една смайваща поредица от инциденти, при която е загинал и един човек.
-----------------

Интерсно какво е това нещо, което предизвиква разстройство на опорно-двигателната система и смущава чувството им на ориентация?  ;D Дали да не го сложа в конспирации?

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Отг: Астрологията
« Отговор #29 -: Април 09, 2006, 14:31:15 pm »
Доброволното робство не е робство.
Един роб е роб само тогава, когато не е избрал доброволно робството.

Какво от това,че знае истината, когато не му се позволява да живее според нея?
Какво от това, че знае истината, когато е избрал робството?
А какво въобще е истина?

Както се казва: "Колкото хора, толкова и мнения."

Не подменяй думата 'истина' с думата 'мнения'! Това са две различни думи.

ИСТИНАТА не е нещо, което се избира, нито е нещо, по което някой може да не ти позволи да живееш.

Истината е преди всичко вътрешно състояние, един вид добродетел, която можеш да възпиташ в себе си или не. Първа стъпка към това възпитание е да се откажеш от микрофона и да се заслушаш...

Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27