Yoda, според мен del говори за духовното израстване, за полярностите, за времето и за смисъла и технологията на въпросното израстване.
5/ако Би имал поглед отгоре, човек, ще види един единствен кръг, със себе си в центъра, и цялото си движение ще види във всяка точка, която е извървял, за да го завърши, но вече няма да ги възприема времево като проява...
5/ Когато сме там, откъдето можем да видим себе си с всичките си инкарнации ще установим, че времето не е фактор за развитието ни, че то не съществува.
"ти да видиш", особено "технологията" на духовното израстване искрено ме впечатли. Хайде, смисъл всеки може да си намери и оправдае, но цяла технология е сериозно, почти научно откритие.
Дори да се обясни, някакво минимално предназначение на това, за което пише потребителката, аз считам, че тя видимо не се справя с материята. И отчаяното залитане и интерпретиране към езотеричните практики и категории, не й помага, а напротив. Може би е хуманно и позитивно да се показва, как разбираме неразбираеми по същността си писания, но аз не искам да ангажирам друг път различен участник, който не е "автор" на написаното. Дори да не се справи с обясненията и да има слаби анализаторски и логични способности, ще знам, че се е получил диспут, който и с когото желая, а не като в училище или детската градина "другарко, може ли аз, че тя няма да може. Как съм учил, как знам, как подтискам другите, които не знаят" (интерпретация по скечове в "Улицата",реж. Т.Москов)
Значи трябва да "кацна" някъде, за да си видя развитието и по-важното да установя, че времето не съществувало като фактор в това развитие.
Може и така да е, и вчера в пет без десет съзнанието ми да е било по-неразвито или напротив. Но определено, времето като отрязък опит има ооооооооогромно значение.
По надолу нещо отделно ще коментирам:
"
1/ Злото е нееволюирало добро. Никаквите ми познания по нумерология ми говорят, че 7 е число на Бог, а 9 е последният цикъл от дадена поредица. 6 е числото на "Звяра".
От "закона за изключеното трето", възможно ли е тогава и "доброто да е нееволюирало (каквото и да значи това) Зло"?
Защото настъпва пълно объркване за механизмите за еволюииране на тия "зли" и "добри" неща в света.
Примерно създаваме една машина: "съзнателен еволюатор", в който влизаш лош и излизаш добричък?