Църквата от край време си е била контрол на масите. Винаги съм мислил, че най неутрални са будистите. Те ти отварят един съвсем различен прозорец към свят, където ти сам можеш и избираш това, което искаш. Всичко е много по свободно при тях. Докато при христянството има невероятен догматизъм. Не прави това, не прави онова, защото инак ще се пържиш в ада. Още повече, христянството нагнетява страх у хората. Според мен не това е била целта на Христос и не това е преповядвал той. За мен Христос е един така да се каже последовател на Будизма и на този тип совобдно мислене. Мисълта и вярата са тези, които правят чудеса. Всеки обаче трябва да ПовЯрВа...независимо какво, защо и как. Целият свят, цялата Вселена на човека се върти около вярата. Милиарди са примерите за това, че тези, които вярват в себе си, винаги успяват или са с едни гърди напред пред своите събратя... Мисля, че на всички тук ни е ясно(или поне на повечето), че Християнството е било създадено с цел - укрепване на римската империя. Така тя се превръща в могъща сила, която и до ден днешен не можете да си представите (говоря за католическата църква и по точно за католическата банка и разузнаване) колко е силна. Дан Браун, не е никак чифут. Човекът много добре знае какво прави и на кого служи. Целта му е повече от ясна. Каква е тя? Да отчужди максимално хората от Христянството и като цяло от християнската вяра (в която според мен, въпреки отрицателните черти има много, много хубави неща), да обезвери хората, или още по-лошо да ги пренасочи към секти, които буквално зомбират масата, и по този начин да ги унищожи. Мисля знаете до какви крайности стигат повечето секти и мисля, че знаете до къде стига един обезверен, негативно мислещ човек, който няма никакви други нужди освен да се задоволява от материалното си обкръжение.
Затова скъпи ми съфорумници първо не се обезверявайте и не отричайте никога нищо напълно! Защото тази ви крайност може да ви доведе до пропадане.
P.S Тошето, само пак ще го кажа. Христос не е Бог, той е Син Божий. От тук нататък всеки сам избира за себе си какво да вярва: Христос - божествено създание или Христос - необикновения човек, достигнал способността да контролира тялото и духа си, а с това и обкръжаващата го материя.