Автор Тема: За Дан Браун  (Прочетена 31775 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 742
  • MAY THE FORCE BE WITH YOU
    • Light Motion Design Studio
Отг: За Дан Браун
« Отговор #45 -: Май 21, 2006, 20:34:56 pm »
Така е. Исус не е Бог... а това извънредно много се бърка и много ме дразни. Особено по възрастните и силно религиозни хора са тотално объркани по този въпрос. Христос сам казва: "Аз съм син Божии, а вие сте мои братя и сестри." Идеята, че Христос е един необикновен Човек за мен е нещо напълно нормално. В крайна сметка, той сам си го казва. Бил е обаче необикновен, защото е можел да контролира тялото си и материята около него. Един невероятен Гуру.

Интересното е, че в това съм убеден още от 10-11 годишен, много преди Дан Браун и много преди да започна да се занимавам задълбочено и да изследвам в тези среди, в които се намираме. Вярвам в интуицията и сърцето си... И освен това, Исус и да е имал дъщеря на име Сара, за мен този факт не променя светостта на този човек. Любовта е нещо наистина уникално и красиво. Тя е най-интересното събитие в живота на един човек, най-ценностното, най-свещенното и най-философското.
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен Tosheto2002

• Четящ
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #46 -: Май 21, 2006, 23:34:23 pm »
Истината е, че Дан Браун е един чифут, който се опитва да ни внуши, че Христос не е Бог, че той е смъртен. И то какво може да се очаква от болните мозъци на чифутите?? В света има 4-ма Богове. Аллах, Буда, Христос и Яхова. Аллах и Буда са смъртни, само Христос и Яхова са безсмъртни. И сега чифута Дан Браун се опитва с тъпата си книга да издигне своя Бог Яхова(Сатаната) като единствен безсмъртен и с това да покаже колко "богоизбрани" са чифутите!

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #47 -: Май 22, 2006, 10:10:41 am »
Истината е, че Дан Браун е един чифут, който се опитва да ни внуши, че Христос не е Бог, че той е смъртен. И то какво може да се очаква от болните мозъци на чифутите?? В света има 4-ма Богове. Аллах, Буда, Христос и Яхова. Аллах и Буда са смъртни, само Христос и Яхова са безсмъртни. И сега чифута Дан Браун се опитва с тъпата си книга да издигне своя Бог Яхова(Сатаната) като единствен безсмъртен и с това да покаже колко "богоизбрани" са чифутите!
Забавно! Аллах ияхве са едно и също същество.Буда и Христотс не са богове,а просто развити хора,показващи какво можем и ние самите.Сатанаил и Яхве са различни същества,и двете с огоромно его.
  А ти по какво съдиш че Аллах не е безсмъртен?Или че Христос е Бог? Или че Дан Браун е чифут?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Antonium

• Гост
« Отговор #48 -: Май 22, 2006, 13:37:07 pm »
Целта е постигната при ГилГал.., семето на съмнението е посято. Когато човек се отказва от вярата /освен ако не е друга  - мюсюлманска идр./ той е готов. Сега вярата, после отричане от националността и накрая субект без род, родина и вяра.Изпълнителен и без собствено мислене. Та нали всички тези книги, филми за това че по времето на Христос е имало много като него, Евангелие на Юда и други произведения, произлезли от фабриката на масоните са за това, да посяват семената на съмнението >:( >:( >:( >:(

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #49 -: Май 22, 2006, 13:53:19 pm »
мерси!
 НАли именно чрез упорито мислене съм достигнал до тук?А се считам и малко или много за патриот...евангелието на Юда не мисе струва особено масонско.
   А именно тези вери като християнство и мюсюлманство не зачитат мисленето на отделняи чо0век и са много по-масонски от всичко останало.Удари се сипят по църквата от всякъде.И сега си представи как изведнъж от някъде изкача "доказателство" разгромяващо всички критици и воала-църквата изведнъж става по-могъща от всякога.А тя си е най-добрият контрол за масите.

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
« Отговор #50 -: Май 22, 2006, 21:05:35 pm »
Църквата от край време си е била контрол на масите. Винаги съм мислил, че най неутрални са будистите. Те ти отварят един съвсем различен прозорец към свят, където ти сам можеш и избираш това, което искаш. Всичко е много по свободно при тях. Докато при христянството има невероятен догматизъм. Не прави това, не прави онова, защото инак ще се пържиш в ада. Още повече, христянството нагнетява страх у хората. Според мен не това е била целта на Христос и не това е преповядвал той. За мен Христос е един така да се каже последовател на Будизма и на този тип совобдно мислене. Мисълта и вярата са тези, които правят чудеса. Всеки обаче трябва да ПовЯрВа...независимо какво, защо и как. Целият свят, цялата Вселена на човека се върти около вярата. Милиарди са примерите за това, че тези, които вярват в себе си, винаги успяват или са с едни гърди напред пред своите събратя... Мисля, че на всички тук ни е ясно(или поне на повечето), че Християнството е било създадено с цел - укрепване на римската империя. Така тя се превръща в могъща сила, която и до ден днешен не можете да си представите (говоря за католическата църква и по точно за католическата банка и разузнаване) колко е силна. Дан Браун, не е никак чифут. Човекът много добре знае какво прави и на кого служи. Целта му е повече от ясна. Каква е тя? Да отчужди максимално хората от Христянството и като цяло от християнската вяра (в която според мен, въпреки отрицателните черти има много, много хубави неща), да обезвери хората, или още по-лошо да ги пренасочи към секти, които буквално зомбират масата, и по този начин да ги унищожи. Мисля знаете до какви крайности стигат повечето секти и мисля, че знаете до къде стига един обезверен, негативно мислещ човек, който няма никакви други нужди освен да се задоволява от материалното си обкръжение.

Затова скъпи ми съфорумници първо не се обезверявайте и не отричайте никога нищо напълно! Защото тази ви крайност може да ви доведе до пропадане.

P.S Тошето, само пак ще го кажа. Христос не е Бог, той е Син Божий. От тук нататък всеки сам избира за себе си какво да вярва: Христос - божествено създание или Христос - необикновения човек, достигнал способността да контролира тялото и духа си, а с това и обкръжаващата го материя.
« Последна редакция: Май 22, 2006, 21:11:01 pm от Admin »
VOX UNIUS - VOX NULIUS

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #51 -: Май 22, 2006, 21:11:03 pm »
Моля ви, нека не говорим за християнство, което е било редактирано от Тъмните и в момента служи на тях! Христос не е искал да прави религия! Да следваме примера на Самият Христос и да изпитваме към всичко любов и състрадание. Християнството въобще не играе роля в случая.

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
« Отговор #52 -: Май 22, 2006, 21:14:40 pm »
Подкрепям Хорус, Християнството наистина е било буквално ОсАкаТено с цел Контрол над масите! Истинското християнство се крие в сърцата на всички нас, само трябва да погледнем дълбоко в себе си и ще го открием.
VOX UNIUS - VOX NULIUS

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #53 -: Май 22, 2006, 22:47:48 pm »
Admin,според доста историци една от причините за падането на империята е именно приемането на християнството

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
« Отговор #54 -: Май 23, 2006, 10:48:47 am »
Ти остави на страна какво говорят историците. Според много историци и България не е съществувала по време на Византийската империя, но това е факт нали.... Още повече говоря, че целта на приемането е била окрепването на империята и това не може да се отрече. От тук нататък всеки е свободен да си твърди каквото иска. Все ще се намерят някакви доказателства в подкрепа на нечия теория. Това е човекът. Може да измисли толкова много неща в подкрепа на една идея и те да звучат супер логични, но в действителност истината може и да е друга. Затова се намесва вярата... Живеем в свободна Вселена и всеки от нас е в правото си да избира на къде да върви и в какво да вярва.

Гил, между другото ми е интересно да ми разкажеш защо мислят така историците. Защото като историк любител, аз съм на мнение, че съвсем друга е причината за пропадането на Римската империя и именно вътрешно-политическите размирици за трона и липсата на силен и мислещ човек, който да укрепи завладените от Цезарово време земи. Въобще като цяло римската империя пропада от глупостта, егоизма и материалистическите въжделения на Човекът.
VOX UNIUS - VOX NULIUS

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #55 -: Май 23, 2006, 10:59:15 am »
В най-общи линии на Коста му трябва религия,която да укрепи мястото му на трона и да обедини различни култове,защото империята е съставена от различни племена и народи,всяко със собствен пантеон(макар и близки)и никоя от религиите не обосновавала божественото право на владетеля.Общо взето избора е бил между Зороастризъм и Християнство.Избрано е ристянството,едно че е по-проста и подходяща за масите религия и второ че май жената на Коста е била християнка.Той самият обаче умира езичник.Една от основните сили,които империята може да използва добре е приемането и инетгрирането на прииждащите племена,но новата религия не приема техните пантеони и изисква тяхното покръстване...а "варварите" не се отнасяли много добре с християните.
 Допълнително е имало бунтове,заради приемането на религията.Тя води и до упадък на научния и духовния живот и праща развитието в девета глуха.
 Естествено това,което написах е доста маргинализирано,имах някъд един обширен труд на тая тема

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
« Отговор #56 -: Май 23, 2006, 11:04:08 am »
Дам, ще ми е интересно да го прочета. Ако го намериш ми го прати на мейла....
VOX UNIUS - VOX NULIUS

Eon

• Гост
« Отговор #57 -: Май 23, 2006, 11:10:50 am »
Малко уточнение, Константин на смъртното му ложе е покръстен.

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
« Отговор #58 -: Май 23, 2006, 11:12:41 am »
E, много ясно. Уплашил се човека, че ще мре и решил да си осигури място в Рая... Хахах :)
VOX UNIUS - VOX NULIUS

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #59 -: Май 23, 2006, 11:17:14 am »
Аз само да вмъкна че въпреки че  филма За шифъра беше оплют отвсякъде и  уж салоните били празни в момента той е с най-големи приходи от всички филми за тази година със скромните 240 милиона гущера  ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27