Първо само да кажа, че продължавам с отговорите по тази тема само за да се доуточня, не искам да влизам в глупави и безсмислени спорове кой колко и какво знае.Аз лично не притендирам за големи знания, даже бих казала, че са нищожни в сравнение с вашите.
Това, което лично мен ме притеснява и се опитох да го споделя е, че не притежавам истинско познание за света придобито от личен опит и по мои наблюдения това се отнася за болшинсвото от хората (за това постнах и лафа с питката като пример как придобиваме знанията си). Не смятам, че знаем "всичко необходимо".
Винаги съм се интересувала от ненаучните теории.Все търся някаква истина или някакво откритие, нещо, което да преобърне света ми, да ме въодушеви. Някак си вътре в мен сякаш усещам присъствието на едно безмълвно знание, което постоянно ме дразни и човърка, защото е там вътре в мен, а не мога да го стигна.Все търся да открия нещо, което ще ме накара да изкрещя ЗНАЕХ СИ!!!! Когато започвам да чета нови теории, някоя току що открита тайна, теории за конспирации и т.н. съм супер вдъхновена при мисълта, че може тук да е истината, но след прочита( или там каквото и да е) независимо колко вълнуващи неща съм "научила", независимо колко външно съм развълнувана, вътрешно оставам неудовлетворена, непроменена, апатична сякаш онова безмълвно знание ми шепне "Не, това не е истината, не е това, което търсиш".И в крайна сметка е така, тези знания не могат да ми послужат за нищо освен да ги разказвам на познати, чакайки те да се развълнуват така, както аз не съм. Та усещам, че докато не го намеря това прословуто НЕЩО (знание, истина ...) ще съм вечно търсеща, вярваща, сляпа!
И това, което исках да кажа във връзка с тази тема е ... Какво може да направи един незнаещ човек, един слепец (като мен), освен да чака и да се подготвя за времето когато на екрана му ще се появи "Wake up Neo".
... и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни ...