Автор Тема: За Егрегорите!!!  (Прочетена 140919 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
Re: За Егрегорите!!!
« Отговор #345 -: Септември 09, 2012, 19:40:50 pm »
....
На твоите егрегори /както и на гравитацията под краката ти, всъщност/ не им пука, че ти не искаш да знаеш за тях. На мене пък - хептен! Ти не си мой проблем!  :) И не се занимавай с мен, ако обичаш. Игнорирай постовете ми. Добави ме в "игнорирани" и даже няма да ми виждаш писаното. Благодаря.

Егрегорите ... верно нямат място в тая тема.Просто щот егрегорите нямат своя воля(респективно,няма как да бъде тяхната воля,не и повече отколкото тя вече се съдържа в общата),....
И е така и не е така. Егрегорите са част от играта "живот" и ако не ги вземеш предвид, губиш реалния поглед на ситуацията. Както вече казах, те могат да въздействат на хората в степента, в която хората са изтървали себе си от осъзнаване и от контрол. Както казват: "колата се движи, и ако ти не държиш кормилото, непременно се намира някой който да го хване вместо теб".

Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен Yoda

• Четящ
  • *
  • Публикации: 142
  • Must be force be with you
« Отговор #346 -: Септември 12, 2012, 19:43:14 pm »

...
ако не ги вземеш предвид, губиш реалния поглед на ситуацията. Както вече казах, те могат да въздействат на хората в степента, в която хората са изтървали себе си от осъзнаване и от контрол. Както казват: "колата се движи, и ако ти не държиш кормилото, непременно се намира някой който да го хване вместо теб".

Може би аз не разбирам, а може би не е правилно обяснено.

Човек изгубва погледа си, когато е сляп. Не вижда в тъмното или когато нещо му пречи на очите- от сълзи до дим, пушек или много ярка светлина.
Приемаме, че съществуват егрегори както има риба нирвал. Не сме я виждали рибата, но има филмчета, клипчета, снимки и всякакви данни, които да ни покажат, че това е съществуващ морски вид.
Защо го приемаме това, ли? Защото, ако не го приемем ще ослепеем, очите ни първо ще се насълзят, после ще започнат да пушат и накрая ние ще загубим погледът си за реалността. С какво ни помага това, освен да не ослепеем?
когато имаме някакви неразбирания или въпроси относно думи като "карма", "съдба","ядрен синтез" etc. се сещаме, че има егрегори, които да ни помогнат да си обясним едни толкова реални неща.
Все пак си мисля, че реалността не зависи от егрегорите. Тя е такава каквато е. Без тях би си била същата. С тях мисля, че няма да е в рамките и контекста на думата "реалност". :-X

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #347 -: Септември 12, 2012, 19:54:26 pm »
Егрегорите за разлика от горецитираната от теб риба имат способността да влияят на човеците, които не поддържат своята непрекъсната осъзнатост. Според мен егрегорите са усилватели, които ни помагат /без да знаят/ да си изживеем заблудите. Част от играта "живот" са. Ако не искаш - не мисли за тях, но тях си ги има.
Докато си жив не можеш да се отделиш напълно от тях. Но получаваш по-ясна картина за мотивите и постъпките на хората около теб, а ако си честен и прозрачен на себе си: и за своите!
Това исках да кажа. Нещо като: "да си познаваш луфта" на волана на автомобила. Дано се разбира какво казвам.

Неактивен Yoda

• Четящ
  • *
  • Публикации: 142
  • Must be force be with you
« Отговор #348 -: Септември 15, 2012, 16:20:53 pm »
В стремежа си да убеждаваш хората, че егрегорите съществуват, ми се струва, че не схващаш основното в недостатъците, от това да ги има. Аз не желая да те убеждавам в нещо обратно на твоите разбирания за "въображаеми" (защото те са такива- безплътни) същности. Но мисля, че и без тях хората си обясняват и разбират много неща... Сега ми дойде на ум, че може би "егрегори" идва като някакво разширено понятие между его+гре(е)+гори (като изгарящ огън)  8)

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #349 -: Септември 15, 2012, 23:14:51 pm »
Не искам да убеждавам хората в нищо. Това е все едно да тръгна да убеждавам хората, че има гравитация... :D Нямам нерви. Който иска се информира.  :)

Неактивен bofara

• Пишещ
  • Публикации: 526
« Отговор #350 -: Септември 16, 2012, 08:11:13 am »
Не искам да убеждавам хората в нищо..Който иска се информира.  :)

Правилно. :) Един познат казва в подобни случаи на такива, които не са запознати, а пък се напъват излишно: "Като умреш - ще разбереш." :)
« Последна редакция: Септември 16, 2012, 10:06:43 am от bofara »
6285174923344176257

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
  • Публикации: 581
« Отговор #351 -: Септември 16, 2012, 20:54:29 pm »
Това не е ли доста егрегорско отношение ...

Но е разбираемо понякога, когато невежеството опре до своите граници и няма на къде повече да завладява.

Който може обяснява. Който разбира обяснява. Който знае обяснява. Невежите са именно неможещи, неразбиращи и незнаещи ... почти като егрегори ми звучат. :---
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #352 -: Септември 17, 2012, 00:34:22 am »
Както винаги ...не си в час... ::) Има огромна разлика между "обяснявам" и "убеждавам", но няма да се впускам по-нататък в тоя спам.
Ако повечко четеше и по- малко пишеше, може би щеше да си прочела обясненията в темата, които са пре-пре- достатъчни, в случай, разбира се, че човек ИСКА да научи или разбере нещо. Но твоят случай е друг и не вярвам да проявиш интерес.  :nea:

Неактивен Терес

• Четящ
  • *
  • Публикации: 101
« Отговор #353 -: Септември 17, 2012, 19:06:34 pm »
 :hi:
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
« Отговор #354 -: Септември 18, 2012, 23:39:52 pm »
Както винаги ...не си в час... ::) Има огромна разлика между "обяснявам" и "убеждавам", но няма да се впускам по-нататък в тоя спам.
Ако повечко четеше и по- малко пишеше, може би щеше да си прочела обясненията в темата, които са пре-пре- достатъчни, в случай, разбира се, че човек ИСКА да научи или разбере нещо. Но твоят случай е друг и не вярвам да проявиш интерес.  :nea:

Какво точно трябва да се "разбира"? Че имаш въображаеми приятели/врагове? Или просто оправдание, когато нещо не можеш да си обясниш, да го делегираш на "някой/и".
Хайде влез съвсем реално ти в час, защото ще е много унизително, да се окаже, че вярваш в нещо, което и ти сама не може да ОБЯСНИШ, без да убеждаваш.
Дай определение, ама подкрепено, ако не със снимки и клипчета, то поне с ЛОГИЧНО умозаключение, как и къде егрегорите са СЪЩЕСТВУВАЩИ в тази и на повечето хора реалност, а не просто в болното ти въображение.
И тъй като очевидно ти се дразниш и самопровокираш от мненията ми, които не ти харесват, ти трябва да си тази, която да ги игнорира, а  не аз. Има едно много хубаво обяснение на една доцентка във връзка с феноменът "Ванга"- този, който твърди нещо трябва да го докаже че Е! А не опонента му, че НЕ Е!
Давай да те видим с доказателства- без да ти е обещано убеждаване. Но това е кофти за теб, като неубедителен опонент, а някакъв надъхан, който да ми обяснява, че Малкия Принц е всъщност егрегор прецакал лисицата... ::) :---

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #355 -: Септември 19, 2012, 00:04:37 am »
чЕши си езика с някой друг. Аз тая твоята игра няма да я играя.  ;) И както вече казах: ти не си мой проблем, така, че...

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
« Отговор #356 -: Септември 19, 2012, 00:25:10 am »
Признаваш си безсилието и видимото невежество! Добро начало.

Други неща си чеша, но поне знам как, за разлика от теб. Жалко за теб.

Приемам Победата си над Егрегорите  :hi: следващите моля!

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #357 -: Септември 19, 2012, 01:38:48 am »
Признаваш си безсилието и видимото невежество! Добро начало.

Други неща си чеша, но поне знам как, за разлика от теб. Жалко за теб.

Приемам Победата си над Егрегорите  :hi: следващите моля!
   Личи  си  на  какъв  градус  ти  е  съзнанието  когато  пишеш!  И  ти  притцесо  си  имаш  поне  два  егрегора,  (по  мои  наблюдения)  и  не  е  лошо  да  се  огледаш   в  очите на  другите!!! :diablo:
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
« Отговор #358 -: Септември 19, 2012, 01:43:25 am »
цели Два ли бе Митак? Как че ги изхраним бре?

Айде без нападки като в сценарий на филм, а дайте нещо по-интересно като доказателства. Че с тези "реплики", а не мнения само си признавате нещо, което вас си ви тормози.

Знаеш ли ме как изглеждам? Живота и постъпките ми? Хайде малко по-трезво го давайте. ВЕрно свобода на словото и желание да се правим на рицари, ама малко сте жалки в каузата пердута...

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #359 -: Септември 19, 2012, 02:02:40 am »

Знаеш ли ме как изглеждам? Живота и постъпките ми? Хайде малко по-трезво го давайте. ВЕрно свобода на словото и желание да се правим на рицари, ама малко сте жалки в каузата пердута...
      Обичаш  да  демонстрираш  превъзходство,  но  истински  високият  интелект  може да  слезе  на  по-ниско  ниво,  докато  обратното  е  невъзможно.
      Възпитаният  човек  прави  забележка  на  четири  очи  (на  лични)  Да  нападаш  пред  публика  значи  да  демонстрираш  нещо  от  рода  на  вижте  ме  (признак  на  малоценност)  За  егрегорите  ти  на  лични!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27