Както винаги ...не си в час...
Има огромна разлика между "обяснявам" и "убеждавам", но няма да се впускам по-нататък в тоя спам.
Ако повечко четеше и по- малко пишеше, може би щеше да си прочела обясненията в темата, които са пре-пре- достатъчни, в случай, разбира се, че човек ИСКА да научи или разбере нещо. Но твоят случай е друг и не вярвам да проявиш интерес. 
Какво точно трябва да се "разбира"? Че имаш въображаеми приятели/врагове? Или просто оправдание, когато нещо не можеш да си обясниш, да го делегираш на "някой/и".
Хайде влез съвсем реално ти в час, защото ще е много унизително, да се окаже, че вярваш в нещо, което и ти сама не може да ОБЯСНИШ, без да убеждаваш.
Дай определение, ама подкрепено, ако не със снимки и клипчета, то поне с ЛОГИЧНО умозаключение, как и къде егрегорите са СЪЩЕСТВУВАЩИ в тази и на повечето хора реалност, а не просто в болното ти въображение.
И тъй като очевидно ти се дразниш и самопровокираш от мненията ми, които не ти харесват, ти трябва да си тази, която да ги игнорира, а не аз. Има едно много хубаво обяснение на една доцентка във връзка с феноменът "Ванга"- този, който твърди нещо трябва да го докаже че Е! А не опонента му, че НЕ Е!
Давай да те видим с доказателства- без да ти е обещано убеждаване. Но това е кофти за теб, като неубедителен опонент, а някакъв надъхан, който да ми обяснява, че Малкия Принц е всъщност егрегор прецакал лисицата...