Всички сме съгласни, че доброто трябва да победи, но няма такъв егрегор, нали??
Не, не всички мислим така. Моето мнение съм го написала по - горе: "Дуалността е игра с една врата. Противоположностите всъщност се подкрепят. Борбата между противоположностите е игра от 3D, игра, която ни кара да се променяме, да изпитваме себе си, да опознаваме себе си."
Моето виждане е, че няма нищо друго освен Бог, и единственият начин той да се самоопознае е да се престори, че се разделя на бяло и черно...Чрез нас.
Не е истина, че няма "добри" егрегори. Има всякакви егрегори, но понятието "добро" и "зло" е условно. Твоето и на
Old4 наблюдение, че "лошите" егрегори са повече първо си е чисто ваше наблюдение и второ:дори и така да е, все пак сме в 3D, нормално би било да е точно така. Иначе какво предизвикателство би бил живота ни тук? Ако искахме нирвана, да сме си останали при нирваната оттатъка...Просто не сме по този повод тука!
m2fЦитирай една положителна идея превърнала се в егрегор, без, обаче, да се е изродила до нещо пошло??
...Когато ти ми цитираш един "лош" егрегор, който да не носи полза, опит, поука и израстване за човека, тогава и аз ще ти цитирам от "добрите", дето са останали чисто "добри"...
mitko, както се вижда и "добър" и "лош" съм сложила в кавички. Нищо не е само добро или само зло.