sidereal, здравей!
Психологията /логиката/ на общуването с егрегорите /пише се и се произнася с Е, не с А, всъщност не знам има ли дума агрегор?/, е най - подробно разгледана от Вадим Зеланд в неговия "Транссърфинг".
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%C7%E5%EB%E0%ED%E4Много са книгите му, но за мен са били изключително полезни и съм ги изчела на един дъх. Зеланд проповядва взаимодействие с егрегорите. P.E.A.C.E. добре го е казал: "търговия"...Питаш какво те взимат от нас? Енергия, разбира се. Понякога, обаче първо ти подхвърлят някоя примамка /енергия/, или те натоварват да им служиш, когато си фаворит на егрегор, определено понякога на околните изглежда сякаш живота ти върви по мед и масло...Но това е само дотогава, докато си полезен на целите на егрегора. Егрегора не е интелект. Но иска ядене /енергия/Когато си фаворит на егрегор, то той те ползва като примамка, като аватар, след който други хора тръгват и се набират последователи, като пирамида...Те са енергийните донори, а фаворита получава бонус от егргора за това...До някое време!...Има млади егрегори, безобидни егрегори, огромни егрегори, агресивни егрегори, кристализирали егрегори /разрушаващи се/...Колкото е по - нисш един егрегор, толкова е по - груб, по - гръмогласен и по - агресивен.
Зеланд има работещи практически идеи как се проваля провокация от агресивен егрегор /ще ти направи впечатление, че той нарича егрегорите "махала", но е същото./ Отдели време и прочети Зеланд - има много какво да научиш от него.
Възможен ли е надегрегорният човек? ...Е, това бих искала да знам и аз...Другият автор, с огромен принос за разбирането на егрегорите е Дмитрий Верещагин:
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E2%E5%F0%E5%F9%E0%E3%E8%EDТой подхожда по съвсем друг начин от Зеланд: Верещагин предлага механично да се преустанови захранването на егрегорите /чрез отсичане на енергийните пътища, които ни свързват с егрегорите.../, но...не знам дори, ако това е възможно да стане 100%, то каква ще е следващата крачка в плана на съществуването на такъв човек...
Егрегорите според мен са усилватели.

П.П. Писах, че егрегорите взимат от нас енергия, но това не е единственото, което ползват. Ползват ни като очи и уши в дадени моменти. Могат да внушат мисли в даден момент на даден човек, който е във връзка с тях, манипулирайки го енергийно...Могат да ограничат достъпа до определени сфери /и мисли/ на същия този човек. Могат да взаимодействат с други егрегори и да изпълняват малки поръчки...с голяма лихва!