Здрасти на всички тук в темата.Позволете ми и аз да напиша нещо...Изчетох много от постовете от началото .Не разбрах особено много ясно какво се има предвид под егрегор.Не защото не се постарах да го направя,напротив!Допускам,че не съм схванал поради субективна неправилна интерпретация на смисъла приет да се влага в думите, употребяваните от пишещите хора тук.Като е така,ще напиша как усещам нещата доколкото е възможно това да се стори.Без никакви претенции за достоверност...
Ние пораждаме ума си,като сме живи,във физически тела и мозъка ни работи.Ума ,който е израза ,екрана ,където се проектира работата на мозъка ни,той е онова, което участва в така наречените егрегори.Не ние ,а нашия ум.Все едно да кажем ,не аз ами чантата ми ....
Ние не сме чантата,както не сме и ума.След като е така,кой тогава поражда карма-добра или лоша-ума е този ,създаващ кармата,нали така.Дори ако идем по натам,можем спокойно да твърдим,в конткеста на казаното:не ние се прераждаме,а това прави ума ни,търсейки нова реализация.Странно и смешно ми звучи това....но така излиза като си следя разсъдъка.Енергията кой е носителя в нашата човешка същност.Ако е ума,следва да кажем,че черпим енергиш от разнио егрегори или пък те от нас,защото ума е единствената функция ,свързана с даден егрегор.Възможно ли е това?Ако е така,тогава ние/аз/ сме безенергийни същности,а ако това е така,каква е силата и откъде взимаме енергиш когато спим и сънуваме за да мислим.Ума ,очевидно присъства насън в нас.но егрегорите,присъстват ли.Мисля, че да.Когато спим,ние не съзнаваме физическото си тяло,пътуваме само с ума,но пак изпитвае същите вълнения ,мисли и прочие,все едно сме с тялото.От това правя извод че ума е свързан с егрегора, не тялото.Но какво става
При дъбок сън без сънища?Няма ум,няма и егрегор следователно.В подкрепа на това се събуждаме много добре отпочинали.Извода и ми е:егрегора краде енергия от ума ,а ние сме създали ума да ни създава главоболие....Такива работи мисля...Защо тогава не ограничим ефектите на ума?Възможно ли е?Може би...Кой захранва мозъка,нашите сетива очевидно.Не физическата храна ,нито необходимостите.Защото ак беше така и ония дето са в кома,будна или не,на системи с глюкоза и те щяха да мислят и имат функциониращ ум.Но това не е така.Следователно ,сензорите създават функцията ум.Петте сензора.Ако ги блокираме или намалим притока на сигналите им,какво би станало.Мисля че ще намалим или елиминираме ефекта наречен ум....
Такива работи ми минават през главата......кое какво е ?...не знам....