Автор Тема: За Егрегорите!!!  (Прочетена 140952 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
Re: За Егрегорите!!!
« Отговор #285 -: Февруари 18, 2011, 15:35:07 pm »
високата енергетика на някого може да е от егрегор, дадена му за постигане на конкретна цел на егрегора...
Какво мислите?
Може разбира се и дори е често срещано явление за което в много от случаите липсва логично/а обяснение(диагностика)или поне на ми не ми е трудно да я осъществя. Всъщност трудното е да се пребориш със самия егрегор но когато той застрашава твой близък, няма начин да не се вкючиш в битката макар и подмолно.
Опасното в случая е целта на егрегора, която се превръща в цел на самия човек(в повечето случаи без да осъзнава) чрез  който егрегора действа. Такива хора са вредни в много от случаите за хората и то най-близките но в крайна сметка е виновен самия човек(невинаги разбира се) който го е допуснал в своето съзнание. Така се създава т.н лоша карма.

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
« Отговор #286 -: Февруари 18, 2011, 16:14:07 pm »
А аз си мисля че егрегорите са изкуствено създадени енергийни полета за да служат за определена цел.
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Славейко

• Четящ
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #287 -: Февруари 18, 2011, 17:09:54 pm »
    Здрасти на всички тук в темата.Позволете ми и аз  да напиша нещо...Изчетох много от постовете от началото .Не разбрах особено много ясно какво се има  предвид  под егрегор.Не защото не се постарах да го направя,напротив!Допускам,че не съм схванал поради субективна неправилна интерпретация на смисъла приет да се влага в думите, употребяваните от пишещите хора тук.Като е така,ще напиша как усещам нещата доколкото е възможно това да се стори.Без никакви претенции за достоверност...
    Ние пораждаме ума си,като сме живи,във физически тела и  мозъка ни работи.Ума ,който е израза ,екрана ,където се проектира работата на мозъка ни,той е онова, което участва в така наречените егрегори.Не ние ,а нашия ум.Все едно да кажем ,не аз ами чантата ми ....
    Ние не сме чантата,както не сме и ума.След като е така,кой тогава поражда карма-добра или лоша-ума е този ,създаващ кармата,нали така.Дори ако идем по натам,можем спокойно да твърдим,в конткеста на казаното:не ние се прераждаме,а това прави ума ни,търсейки нова реализация.Странно и смешно ми звучи това....но така излиза като си следя разсъдъка.Енергията кой е носителя в нашата човешка същност.Ако е ума,следва да кажем,че черпим енергиш от разнио егрегори или пък те от нас,защото ума е единствената функция ,свързана с даден егрегор.Възможно ли е това?Ако е така,тогава ние/аз/ сме безенергийни същности,а ако това е така,каква е силата и откъде взимаме енергиш когато спим и сънуваме за да мислим.Ума  ,очевидно присъства насън в нас.но егрегорите,присъстват ли.Мисля, че да.Когато спим,ние не съзнаваме физическото си тяло,пътуваме само с ума,но пак изпитвае същите вълнения ,мисли и прочие,все едно сме с тялото.От това правя извод че ума е свързан с егрегора, не тялото.Но какво става
При дъбок сън без сънища?Няма ум,няма и егрегор следователно.В подкрепа на това се събуждаме много добре отпочинали.Извода и ми е:егрегора краде енергия от ума ,а ние сме създали ума да ни създава главоболие....Такива работи мисля...Защо тогава не ограничим ефектите на ума?Възможно ли е?Може би...Кой захранва мозъка,нашите сетива очевидно.Не физическата храна ,нито необходимостите.Защото ак беше така и ония дето са в кома,будна или не,на системи с глюкоза и те щяха да мислят и имат функциониращ ум.Но това не е така.Следователно ,сензорите създават функцията ум.Петте сензора.Ако ги блокираме или намалим притока на сигналите им,какво би станало.Мисля че ще намалим или елиминираме ефекта наречен ум....
        Такива работи ми минават през главата......кое какво е ?...не знам....

Аз съм българче обичам...

Неактивен teni

• Пишещ
  • Публикации: 717
« Отговор #288 -: Февруари 18, 2011, 18:35:21 pm »
Еленко, като пишеш ум, предполагам имаш предвид съзнанието.Така нещата по пасват според мен. Това за съня и аз съм го мислил, а и действително без сънища човек се наспива по-добре. Значи човек да се стреми да не сънува и като не сънува това означава, че егрегорите не му влияят? Или греша?

Неактивен Славейко

• Четящ
  • *
« Отговор #289 -: Февруари 18, 2011, 19:18:00 pm »
Еленко, като пишеш ум, предполагам имаш предвид съзнанието.Така нещата по пасват според мен. Това за съня и аз съм го мислил, а и действително без сънища човек се наспива по-добре. Значи човек да се стреми да не сънува и като не сънува това означава, че егрегорите не му влияят? Или греша?
Извинете г-н teni,но аз не се казвам Еленко,ако имате пред вид уважавания от мен г-н Еленко Ангелов,който е модератор тук.Аз съм нов потребител.Вчера се записах.Просто споделих какво мисля,без претенции за нищо...Не знам защо мислите ,че аз,Славейко, съм Еленко.Мисля ,че е станало недоразумение... :hi:

Неактивен teni

• Пишещ
« Отговор #290 -: Февруари 18, 2011, 20:07:44 pm »
Славейко, абсолютно съм се объркал. Просто мислех за Еленко и стана грешката.Много се извинявам. :hi:Няма значение кога си влязъл в сайта. Дай някакъв коментар по моя въпрос. Тук споделяме мнения и нищо лошо да се сбърка, пък и голяма част от темите са такива, че само Създателя знае истината или кой крив, кой прав.Добре дошъл.
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 20:12:03 pm от teni »

Неактивен Славейко

• Четящ
  • *
« Отговор #291 -: Февруари 18, 2011, 20:36:47 pm »
teni,ако  се стремим към нещо,особено как и колко дълбоко да заспим,дълбокия сън просто не може да дойде.А щом не може да има дълбок сън, когато се стремим към такъв,то нашия ум неизменно също присъства в плиткия сън,осеян със сънища.Където е ума,там е почвата за егрегора.Егрегора не може да черпи нашата духовна сила,без предателската помощ на ума,присъстващ в плиткия сън,в сънуването.Бих искал да кажа следното,не можем да постигнем дълбок сън,ако се стремим към това.Самия стремеж,както го усещаме в будния материален свят ,също е закачен към егрегор на нещо.Стремежите ни ,са обвързани с импулси,с чувства за това ,за онова,стремежите ни в ежедневието не са друго освен страсти за или към някакви обекти,било материални обекти или субматериални.Затова е добре да изключим стремежа към каквото и да е,особено когато искаме да имаме дълбок сън.Има разни методи ,за достигане на дълбок сън,но това са механични методи,не психични,ако така мога да го кажа.Целта е тялото да бъде въведено в маскимално спокойно състояние,съответно и свички системи от физиологична гледна точка.Ако това стане факт,ума започва да се намира в латентна форма,спящо състояние,тогава егрегорите не работят при нас,няма как да стане,няма ги каналите с които да черпят енергия за съществуването си.Затова те не съществуват в този миг...Да речем, че са в клинична смърт...можем да кажем ,че автомобила върви ,ако подадем контакт с ключа,преди това или след това,автомобила е един вид мъртъв,не се различава по нищо от някой, които има повреда в двигателя, но не се вижда това.Горе долу това е сравнението.Ума подава ток,имаме схеми,наречени навици.Като се подаде ток с ума,нашите навици са един вид кабелите и мотора тръгва-мотора на егрегорите ,които черпят от нашата енергия....Ако съм дал добре примера,може би ще ме разбереш,ако пък не,толкова мога явно....така виждам нещата с егрегорите.... :hi:

Неактивен teni

• Пишещ
« Отговор #292 -: Февруари 18, 2011, 22:17:04 pm »
Славейко, благодаря за отговора. Разбрах те. Напоследък нямам спомен от сънища, значи е добре, няма храна за егитата. :yes:

Неактивен Djijko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 35
« Отговор #293 -: Март 07, 2011, 21:22:50 pm »
Всеки човек е в състояние да създава егрегори.Изпитала съм го върху себе си!Да,те са си само мои,и само аз си ги захранвам,но е факт,колко са прилепчиви и ако поддам,след това се чувствам изцедена.Наскоро насън ми се случи,случайно да попадна в нечий чужд егрегор-за Слави Трифонов ???!Беше доста недодялан и усещането беше негативно.Не приличаше на нормален сън,затова реших,че на 100% е дело на човек/дори той и каза името/.
Тъпо,но факт

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #294 -: Април 05, 2011, 07:01:41 am »
Егрегорите не помагат,а отнемат от енергийния ни потенциал.Ето защо е добре да се абстрахираме от тях възможно най-добре.Макар,че напълно за повечето е невъзможно.

Примерно-християнския егрегор,който мощно влияе на България - Великден/Пасха,който  носи началото си от египетския празник в чест на Изида и Озирис.Всеки може да си намери инфо по въпроса.
Но  Пасха - това е отново отнемане на енергийния потенциал на хората.Не случайно след  това се чувстват изцедени.
Също така кръщенето-деструктивна програма закодирана чрез восък и вода за смърт и подчинение на волята-в пряк разрез със закона за неприкосновеността на волята на всяка същност/когато е на новородени/.
Погребенията,помените,целуването на покойници-също.
Дори паленето на свещ с отъждествяване на свещта с някой жив или умрял-пак е деструктивна програма за отнемане на енергийния потенциал.

Не бива да се бърка егрегор с  фантом-примерно на известни личности.Всеки може да си създава колкото си фантома иска и да ги изпраща където поиска,но не бива да забравя да ги връща след това.Това,което се случва с повечето популярни личности е създаване на хиляди фантоми и след това ги оставят там някъде-следва болест и смърт.
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
« Отговор #295 -: Април 05, 2011, 07:53:54 am »
Не бива да се бърка егрегор с  фантом-примерно на известни личности.Всеки може да си създава колкото си фантома иска и да ги изпраща където поиска,но не бива да забравя да ги връща след това.Това,което се случва с повечето популярни личности е създаване на хиляди фантоми и след това ги оставят там някъде-следва болест и смърт.
Какво е фантом?
« Последна редакция: Април 05, 2011, 09:42:45 am от Mirotvorec »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
« Отговор #296 -: Април 05, 2011, 08:05:22 am »
m2fЕнергиен двойник на астрално ниво.
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен fishbone

• Доста Писал
« Отговор #297 -: Април 05, 2011, 10:35:34 am »
Но  Пасха - това е отново отнемане на енергийния потенциал на хората.Не случайно след  това се чувстват изцедени.
Айде да не е отнемане. Никой не е замрял да ти отнема нещо си било то и безценната ти енергия и пр. ти сам отдаваш каквото и да е на каквото и да е.
И е съвсем нормално да си замалял след безсънни празници особенно ако е по богата трапезата и ти се ослаждат яйчицата, козунчанцата, ярешкото, овнешкото и т.н каквото баба и дядо, мама, татка са сготвили.

Цитат
Също така кръщенето-деструктивна програма закодирана чрез восък и вода за смърт и подчинение на волята-в пряк разрез със закона за неприкосновеността на волята на всяка същност/когато е на новородени/.
Погребенията,помените,целуването на покойници-също.
Дори паленето на свещ с отъждествяване на свещта с някой жив или умрял-пак е деструктивна програма за отнемане на енергийния потенциал

Ако не е тайна можеш да споделиш кой ти ги диктува тези становища? :lol: Или от каде си ги почерпила макар, че няма да е кой знае от какво значение за мен.
Мерси предварително.

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
« Отговор #298 -: Април 05, 2011, 11:45:58 am »
fishbone При положение,че за теб няма значение мнението на другите-не виждам смисъл да ти отговарям на така поставен въпрос. :hi:

Неактивен fishbone

• Доста Писал
« Отговор #299 -: Април 05, 2011, 12:15:29 pm »
Съвсем не знаех, че вие представлявате и представяте другите? Ако е така, а то и така излиза от думите които ми вменявате, поне заради съфорумците споделете.
Най лесно е да прехвърлим отговорността и да пробваме да си измием ръцете с другите, а това е така защото все на тях сме чакали...нали? Или викаш всичко е едно цяло?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27