Автор Тема: За Егрегорите!!!  (Прочетена 142820 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Jean_Valjean

• Четящ
  • *
  • Публикации: 48
Re: За Егрегорите!!!
« Отговор #210 -: Февруари 13, 2010, 19:12:38 pm »
Хорусе, разкажи нещо за егрегорите на изкуствата, четох книгата която бяхте предложили "Карма и Егрегор" на Подводни, но все пак имам няколко въпроса.

За Смирненски съм чувал, че можел да пише само да му бъде дадена тема. Това според книгата ще рече че има много широк канал за връзка и може свободно да си взема нужните мисли.
Но за останалите хора, които не са толкова на "гъсто" с егрегор, как могат да си вземат вдъхновение от егрегора?
Никой не е е по безнадеждно поробен от тези, които вярват, че са свободни. - Йохан Волганг фон Гьоте

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #211 -: Февруари 13, 2010, 20:27:17 pm »
Егрегорите са изкуствени конструкции. Не можеш да черпиш вдъхновение от тях в истинския смисъл на думата. Вдъхновението идва от Висшия ти Аз.

И аз като Смирненски - задай ми конкретен въпрос. Така общо не мога да ти говоря.

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
« Отговор #212 -: Февруари 13, 2010, 20:56:22 pm »
Ако правилно съм схванал егрегорите са се появили когато хората са започнали групово да мислят за дадени неща. Нали? Ако е така значи всеки трябва да прояви собствена индивидуалност и ще изчезнат. Или не е така? Под изчезнат имам предвид на парите ,секса и други подобни.
« Последна редакция: Февруари 13, 2010, 21:19:22 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #213 -: Февруари 13, 2010, 21:50:59 pm »
Ако правилно съм схванал егрегорите са се появили когато хората са започнали групово да мислят за дадени неща. Нали? Ако е така значи всеки трябва да прояви собствена индивидуалност и ще изчезнат. Или не е така? Под изчезнат имам предвид на парите ,секса и други подобни.

Свободната воля не си противоречи като концепция с егрегорите. Все пак ти имаш свободната воля дали да се вържеш към егрегор или не. Това не пречи на съществуването им. Докато има хора ще има и егрегори. Неизбежно е и не е нещо "лошо" - такава е природата на нещата. За човек, който е наясно с тях, не може да бъде манипулиран от тези енергии.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #214 -: Февруари 14, 2010, 16:03:35 pm »
Според мен те не само, че не са "лоши", а и са необходимост за нас. Дори и да не искаш да си сърбаш попарата - рано или късно егрегора ще ти я налее в устата.

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #215 -: Март 08, 2010, 18:37:44 pm »
Здравейте  :)
Егрегорите не могат да ти налеят попарата в устата ако не си я отвориш :D

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #216 -: Март 10, 2010, 10:08:31 am »
Eто ви снимка на един егрегор,намерих я преди 2 дена в един сайт,където обаче се тълкува неправилно като душа на умрял и пр. Хората са се събрали на нещо като панахида. Но подобно явление е описано от Кастанеда, по-скоро от жените от групата му. Това са егрегори, които се хранят с емоционалната енергия на хората и често могат да бъдат видени на подобни групови мероприятия. Като се натъпчат здраво стават видими.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #217 -: Март 10, 2010, 10:11:41 am »
за съжаление снимката не се качи добре и триъгълната сянка горе вдясно не се вижда добре, но може да влезете в сайта за уфологична мрежа на Лазаров и ще я видите по-добре.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #218 -: Март 10, 2010, 10:55:55 am »
Това не е ли по-скоро летач? Егрегорите, все още си мисля, че са енергоинформационни същности. Аз от години не участвам в никакви масовки, колкото и асоциално да звучи. Това стана без да искам, подсъзнателно. Едва тогава прочетох книгите на Вадим Зеланд и ми станаха ясни нещата.
« Последна редакция: Март 10, 2010, 11:06:07 am от sidewinder »

Неактивен Tuki

• Четящ
  • *
  • Публикации: 134
« Отговор #219 -: Март 10, 2010, 11:10:28 am »
В кои книги на Вадим Зеланд пише за това?

Между другото, мисля, че в църквите винаги се навъртат освен егрегори и разни други странни същества, които се хранят с енрегията на хората.
« Последна редакция: Март 10, 2010, 12:52:17 pm от Mirotvorec »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #220 -: Март 10, 2010, 11:17:13 am »
"Създател на реалността", "Ябълките падат в небето", "Шепотът на утринните звезди", Пространство на варианти и др.

Във всички е залегнало понятието махала. Така, той нарича егрегорите.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #221 -: Март 10, 2010, 11:52:43 am »
Поне според мен "летачи", "егрегори" и "махала" са синоними. Това са енергийни същности, които се хранят с нашата енергия, когато им я поднасяме във вид на емоции, т.е. във вид, удобен за да я ядат. Има купища създадени механизми да се провокира тази енергия - медиите например, разните сапунени сериали и криминални хроники и пр., нагнетяването на консуматорско отношение у хората ..абе всичко...като отделно си има и на индивидуално ниво т.н. его в човека. Нещо като индивидуален персоналин отговорник.
Много интересно явление, аз от години го наблюдавам как действа, точно като организираната престъпност - октопод с безброй пипала.
Как например неосъзнатото его у един човек провокира егото на друг, като и двамата остават абсолютно в неведение какво се случва и защо са реагирали така и пр.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #222 -: Март 10, 2010, 13:21:08 pm »
Сигурно си прав. Дълго време ме глождеше мисълта дали всички тези имена са за едно и също нещо.
« Последна редакция: Март 10, 2010, 19:48:23 pm от Mirotvorec »

Неактивен Tuki

• Четящ
  • *
  • Публикации: 134
« Отговор #223 -: Март 10, 2010, 13:31:19 pm »
Но аз мисля, че има и други същества, освен егрегорите, които се хранят с енергията на хората. Как мислите и в книгите, които сте чели пише ли такова нещо?

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #224 -: Март 10, 2010, 16:39:11 pm »
Кой ги знае колко вида и какви са тези същества, това никой не може да каже. Едно е ясно обаче, такова източване на енергията от човека може да се случи при ниска осъзнатост.
Лично мен не ми е толкова важно кой точно ми яде енергията, а как да се защитя. И защитата се нарича осъзнатост.
Трябва да си следим мислите, действията и непрекъснато да се опитваме да осъзнаваме мотивите си.
"Не знам щато го казах", "не знам защо така реагирах" - това означава, че някой друг знае това и добре си е похапнал с нашата енергия.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27