Хайде да продължите с темата за 2012

Какво ще стане през 2012 г. мисля, че никой не може да каже със сигурност от доста време ровя из чужди форуми, изчетох много информация от различни източници, изгледах доста филми и стигнах до извода, който си е само мой и не виго налагам тук само споделям. Има доста интересна информация и книги и какво ли не, но е ртудно да кажем кое е истина и кое не, колкото и правдоподобно да звучи обяснението на еди кой си или книгата на еди коя си. Освен това ми направи впечетление, че доста се спекулира с този въпрос, някой да всяват страх, други издават филми за да печелят от това. Мисля, че най-старите филми на тази тема са и най-малко комерсиални, защото през 1990г. малко се говореше за 2012 г. Точно тогава е направена поредицата за предсказанията на маите.
И така от многобройните и различни източници на информация реших по специално да разследвам тази от маите.
Оставили са три ръкописа, които се намират в Мадрид, Париж и Дрезден, този от Дрезден ми се видя най-интересен защото съдържа астрологически таблици и един един хилядолетен календар, който свършва на 21.12.2012 г. Именно от този документ са направени перположенията за края на епохата, ерата, цикъла или както и да го наречем е все едно. Ръкописа от Дрезден е истински, всеки може да го види в интернет, интерпретациите за него - също. Доколко правилно са го разчели учените, това не можем да знаем.
Моят извод:
Няма как да разберем какво точно ще се случи през 2012 г. Има различни предположения, но не можем да кажем със сигурност, кои са истински.
От друга страна,
може би наистина ще се случи нещо, на нали не знаем какво ще бъде най-разумното е да се подготвим за неизвестното, колкото е възможно.
Аз за себе си имам решение и то е следното:
Топли зимни дрехи, храна, и избор на място, колкото по-високо по-добре в някоя планина в близост до вода. Може да се направи и резервация в бунгало, или хижа, но не в хотел за две седмици, едната преди въпросната дата и другата след това. каквото ще стата , ще става, на високо шансът за оцеляване е най-голям, ако нищо не стане , ще ми остане двуседмичната почивка сред природата и в двата случая не е на загуба.