Автор Тема: Какво може да стане през 2012 г.  (Прочетена 178700 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
Re:Какво може да стане през 2012 г.
« Отговор #315 -: Октомври 30, 2009, 11:06:15 am »
И над кое по-точно,трябва да се замислим? Може би над факта,че човек колкото и "развит"и"духовен"да бъде,пак си остава човек и е съвсем "нормално" да пожелае смърта на тези които му пречат?! :o
...

Над реалността.
Именно на тази думичка (в червено) трябва да се обърне внимание.
И сложи смърта в кавички, защото колкото и да е пожелавана от някого, всеки сам си я докарва.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #316 -: Октомври 30, 2009, 11:51:38 am »
Ами то същото може да се каже и за пречките.

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #317 -: Ноември 01, 2009, 09:21:38 am »
 :)  Че нали всяка пречка е задачка. Нали чрез препятствията усвояваме нови знания и се повдигаме? А и 2012 нали също е една от задачите на човечеството и не само на него ;). Защо да мразим? Нали е казаното:ОБИЧАЙ ВРАГОВЕТЕ, КАКТО СЕБЕ СИ?  :hi:
« Последна редакция: Ноември 01, 2009, 09:23:43 am от aldonea »
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #318 -: Ноември 01, 2009, 09:54:22 am »
Аз имах предвид това, че всеки сам си ги докарва :)

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #319 -: Ноември 01, 2009, 10:14:19 am »
 :)Да Iris и всички заедно допринасяме за онова,което се случва и ни предстои.  :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #320 -: Ноември 01, 2009, 11:30:58 am »
Дано всички да сме тук, живи и здрави през 2013 г. и да се посмеем :Р.

Аз пък искам през 2013та да ни се разкаже играта, всичко да се изпоразпосипе и всички пушачи и алкохолици да си намерят бързата смърт и да не ми пречат повече  :drinks:

до преди това изказване те уважавах малко повече.
Напоследък доста злобичка си понасъбрал :(

Просто е.

Просто им пожелавам последствията от това, което правят, да ги сполетят колкото се може по-рано.Защото пушачите правят това - отървават ме от себе си с всеки изминал ден, но ми се ще да побързат.

Нима има нещо тук, с което да не си съгласен? Смешно ще е да те възмущава желанието ми, защото това не е мое желание.

Аз съм просто... симпатизант на действията им.Надявам се така по ти харесва.

П.П.
За жалост, по отношение на катаклизмите симпатиите малко се разминават.Аз държа пушачите да пушат още повече, за да са неспособни да се спасят от евентуални размирни времена и да се приключи със съжителството ни веднъж завинаги.
Но от друга страна...ако успеят да се спасят, това означава, че ще започнат да пълзят по местата, към които аз ще избягам.Тоест в подобен развой на нещата аз ще се надявам да ги чипират час по-скоро, за да ги обвържат в градовете и подземните бази и да съществуват далеч от мен, каквото е намерението ми.

Но убеден съм, отново ще съм само симпатизант на действията им.Първо те самите ще опитат да се самоубият(чудесно за мен), и второ, като се появи чипа, сами ще избера тда се спасят чрез него(чудесно за мен).

Не виждам какво те възмущава.
« Последна редакция: Ноември 01, 2009, 11:37:27 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #321 -: Ноември 01, 2009, 13:45:55 pm »
Хаха! Или пишачите умирате преди НСР, или като дойде НСР ще трябва да избирате - щото без ЧИП, няма цигари, капиш?

Така че идващите събития са моето спасение от вас и аз нямам никакъв пръст в това!

Защото през цялото време до сега вие все сте избирали смъртта пред това да ги откажете - всеки божи ден!   Само не ми казвайте, че няма да избере ЧИПА пред това да ги откажете, щом не ви коства живота. Кого се опитвате да излъжете ? ? ?

Така че какво искате от мене! Какво лошо има, че ви желая смъртта?! Какво според вас мога да ви пожелая? Та вие тъкмо това искате!!!!
« Последна редакция: Ноември 01, 2009, 13:47:20 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #322 -: Ноември 01, 2009, 17:49:48 pm »
Аз също не пуша, и не обичам да ми се пуши. Особено във затворени помещения.

Но не обичам процеса на пушене, а не самите пушачи. Другото е нелепо. Имам приятели, приятелки, които са готини хора и пушат.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #323 -: Ноември 01, 2009, 20:54:39 pm »
Аз също не пуша, не одобрявам пушенето, но не мразя пушачите.И те са хора.
Ако държавата продължава да повишава цените на цигарите, доста хора ще ги откажат, поради финасова невъзможност да ги купуват.Не знам обаче колко ще се откажат до 2012 год.
Е човек сам избира как да живее.Само да не пречи на другите.

Неактивен kossev

• Четящ
  • *
  • Публикации: 190
  • http://www.pristabg.com/
« Отговор #324 -: Ноември 01, 2009, 21:39:50 pm »
Хаха! Или пишачите умирате преди НСР, или като дойде НСР ще трябва да избирате - щото без ЧИП, няма цигари, капиш?

Така че идващите събития са моето спасение от вас и аз нямам никакъв пръст в това!

Защото през цялото време до сега вие все сте избирали смъртта пред това да ги откажете - всеки божи ден!   Само не ми казвайте, че няма да избере ЧИПА пред това да ги откажете, щом не ви коства живота. Кого се опитвате да излъжете ? ? ?

Така че какво искате от мене! Какво лошо има, че ви желая смъртта?! Какво според вас мога да ви пожелая? Та вие тъкмо това искате!!!!

Ама ти наистина ли си мислиш, че след 2012-та няма да има пушачи?!!!
Наистина ли се надяваш, след 2012-та всички хора да са такива ,каквито ти харесваш?!!!
Ти ходил ли си скоро в някоя планина (като гледам интензитета ти на писане тук,скоро май не си напускал града си).Това го казвам,защото дори и да се наложи някой хора да се спасяват там ,половината от тях ще са пушачи "вервай ми" :))
И сериозно..наистина ли толкова силно вярваш, че цигарите и алкохола ( в умерени количества) са вредни???Няма смисъл да ти давам примери за 90-100 годишни пушачи и пиячи.
Наистина ли си мислиш,че всички пушачи ще се чипират само и само да имат какво да пушат? :) Повярвай ми , има какво да се пуши в българската природа и цигарите ще са най-последната причина за приемане на чипа.Поне при мен.

Офф ,абе не ща да се заяждам .Всеки сам си избира пътя, знаеш. Щом в твоя свят цигарите са толкова опасни, няма лошо.Не ги пуши.
Странен път си избрал.Има какво да се научи от теб.
Но вътрешно съм убеден,че каквото и да се случи 2012-та, просто няма да има ситуации в които някой да каже на друг: "Видя ли сега, аз казах ли ти.." или нещо от сорта.И не защото няма да има на кого да го каже, а просто защото няма да има нужда да го казва.
Искрено се надявам,че наближава времето ,когато хората ще успеят да приемат различното в другите.
И не ми казвай ,че ти приемаш различните от теб.Все още няма да ти повярвам.

Неактивен Иван

• Четящ
  • *
  • Публикации: 83
« Отговор #325 -: Ноември 01, 2009, 22:46:38 pm »
Косев, не ти ли се иска поне веднъж да се направиш на интересен? И да помислиш, ей така, за спорта, нещо, което е различно от това, което сам смяташ за правилно. И така и така за някои участници тук въпросите във форума са мисловна гимнастика, нещо като дъвка за мозъка.

Вземи например последната си "мисъл"
Цитат
Искрено се надявам,че наближава времето ,когато хората ще успеят да приемат различното в другите.
. Произнеси обратната на нея и виж какво ще се получи:

- Искрено се надявам, че наближава времето, когато хората ще успеят да приемат подобното в другите.

или

- Искрено се надявам, че наближава времето, когато хората ще успеят да отхвърлят различното в другите.

Не мислиш ли, че така се получават две тези, от които има не по-малък смисъл и полза за всички нас, отколкото баналността, която ни сподели?

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #326 -: Ноември 01, 2009, 23:53:31 pm »
...
Цитат
. Произнеси обратната на нея и виж какво ще се получи:

- Искрено се надявам, че наближава времето, когато хората ще успеят да приемат подобното в другите.

или

- Искрено се надявам, че наближава времето, когато хората ще успеят да отхвърлят различното в другите.

Не мислиш ли, че така се получават две тези, от които има не по-малък смисъл и полза за всички нас, отколкото баналността, която ни сподели?
Ами тези две производни мисли, за разлика от оригиналната, представляват сегашното състояние на съзнанието на по-голямата част от хората, особено що се отнася до мисълта с отхвърлянето. Така или иначе почти всеки си ги прилага в ежедневието. Не виждам какво интересно има в нещо обичайно, което и най-посредствения човек осъществява. Колко обаче могат да приложат оригиналната мисъл? Да клиширана е, но колко са в състояние да я приложат?

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
« Отговор #327 -: Ноември 02, 2009, 09:43:29 am »
Колко от вас могат да приемат подобността на останалите и да спрат с конфронтацията?
Колко от вас могат да отхвърлят различността на останалите и да спрат с конфронтацията?

:drinks:

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #328 -: Ноември 02, 2009, 10:19:41 am »
Подобно поведение е част от конформизма, който се вихри сред обществата. Основен двигател за това е моделът на поведение "Прави като мен". Конформизмът има матрично-егрегориална същност.

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #329 -: Ноември 02, 2009, 10:41:37 am »
Колко от вас могат да приемат подобността на останалите и да спрат с конфронтацията?
Колко от вас могат да отхвърлят различността на останалите и да спрат с конфронтацията?

:drinks:

Хората са еднакви в своята божествена същност, но са различни в проявлението й. Именно осъзнаването на същностната еднаквост дава възможност да се приемат външните различия. Аз мога да приема подобността, мога да приема и различността, и освен това знам, кое докъде се простира. На огромната част от хората обаче, въобще не им пука за божествената същност на човека и не осъзнават това, че като заложен потенциал и предоставени възможности всички хора са еднакви. Разликите са в проявлението, т.е. в способността на човека да проявява в живота си своята божествена същност, своята божественост. Именно подобни външни разлики хората не могат да приемат и освен това им придават много по-голямо значение, отколкото имат в действителност. Причината (пак повтарям): неосъзнаване, незачитане и потискане на божествената същност във всеки един човек.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
6961 Прегледи
Последна публикация Юни 22, 2008, 13:30:31 pm
от ton
102 Отговора
62479 Прегледи
Последна публикация Август 09, 2009, 23:54:17 pm
от marhs
2012 г.

Започната от H. « 1 2 ... 90 91 » Езотерика