Автор Тема: Атака/ДПС  (Прочетена 53931 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 742
  • MAY THE FORCE BE WITH YOU
    • Light Motion Design Studio
Отг: Атака / ДПС
« Отговор #45 -: Януари 28, 2006, 11:50:23 am »
Добре де имаш право. Убеди ме. Но въпреки това - КАКВО ПРАВЯТ РОДИТЕЛИТЕ...В една такава ситуация поне те могат нещо да направят, за да вкарат децата в правия път... Всъщност като се замисля си отговорих сам на този въпрос - изпращат децата си в чужбина...

Оооох...тежко положение...но не мога да се сетя в момента как може да се измъкнем от тази тиня, в която сме затънали...
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

viryska

• Гост
« Отговор #46 -: Януари 28, 2006, 13:05:59 pm »
Ми то това е въпросът! Техният обсег на действие се свежда до кръга от най-близките си роднини и приятели, по-натам просто не могат да пробият. И този форум е в този кръг и...? Какво правим ?  :(
Единственото възможно-даваме личен пример с надеждата да е заразителен. :)

viryska

• Гост
« Отговор #47 -: Януари 28, 2006, 13:17:35 pm »
аз въобще не съм съгласен с Админа !

Ми ще трошат, щото изпълнителната власт е в ръцете на Филчев от как падна комунизма (независимо коя партията е на власт) и той много добре се погрижи неспазването на законите да няма административни последствия. Та това цялото нещо слезе чак на ниво обиковенни граждани и затова положението е такова ...

Махни полицията или и орежи правата - днес крати, прибират го и след 4 часа трябва да го пуснат
и ще видиш какво ще стане във всяка една държава независимо дали са англичани, французи, италианци или немци - резултатите ще са същите.

И това пак не идва от БЪЛГАРИНА както пишеш ти а е следствие на нещо. Защото аз помня времената когата всички бяха усмихнати, културни и любезни ... това сега са същите хора или техните деца. Това над което се възмущаваш е следствие на шибаната ни политика.. малко примери

- учител взима заплата 200-300 лв - умрял от глад с две думи. От къде да има самочувствие този човек и да има желание да учи децата на нещо и да си върши работата като е оскотял и семейството му реве от глад. Почват частни уроци, изнудване на учениците и тн .... щом учител изнудва учениците, кво пък си мислят учениците - ей тая спирка мога да я строша и никой нищо няма да ми каже - и е така

- лекари - същото е положението. Как да спасяваш човешки живот като твоя собствен е застрашен и можеш да умреш от глад. Гас на подкупи и изнудване на пациентите - или плаща или мре

... до там ни докараха и затова не сме виновни ние - избирахме червени, избирахме сини, избирахме жълти сега и националисти се появиха - никой ама никой няма да ни създаде благоприятна атмосфера за живот - няма да има изпълнение на законите още десетилетия, всеки ще е тарикат по тая причина и ще тънем в мизерия

Поздрави
Атила
Да си морален е въпрос на избор,вътрешна необходимост и ВЯРА,вяра в ДОБРОТО.Няма извинение за лекарят,който оставя човек да умре,защото видите ли,били му малко парите....или учителят,който не си върши работата,толкова важна-бъдещето на децата ни....полицаят,който си затваря очите и е участник в организираната престъпност с извинението,че не бил добре платен.За родителите,просто думи нямам,кой да се грижи за собствените им деца,които те уж с любов били създали,но видите ли тя държавата била скапана и това автоматично сваля родителската отговорност от тях.Нали сте чували оправданието"Ми много съм зает и нямам време да упражня контрол над децата си"ХМ.......МИ КОЙ ДА ГО УПРАЖНИ БЕ ДЖАНЪМ,М?
Промяната трябва да се случи във всеки един от нас,да е желана и осъзната,иначе и аз тук и сега мога да дам оправдание на абсолютно всичко,което се случва и в държавата и в семейството..........само дето не виждам смисъл да наливам от пусто в празно,ясни са нещата.Морал липсва и лична отговорност.

ssi

• Гост
« Отговор #48 -: Януари 28, 2006, 13:30:44 pm »
Този "морал" може да се наложи.
Просто трябва тези отгоре да си вършат работата и да се спазват законите. Те първи трябва да го направят

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 742
  • MAY THE FORCE BE WITH YOU
    • Light Motion Design Studio
« Отговор #49 -: Януари 28, 2006, 14:19:32 pm »
Мисля, че изникна един интересен въпрос. Кой първи трябва да се поправи. Гражданинът или политикът.
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

ssi

• Гост
« Отговор #50 -: Януари 28, 2006, 14:25:42 pm »
Политикът и той е гражданин ама се мисли за много повече.

viryska

• Гост
« Отговор #51 -: Януари 28, 2006, 14:31:03 pm »
Аз лично мога да отговарям само и единствено за себе си и за децата си,тъй като те са малолетни още.Според мен е въпрос на необходимост и личен избор на всеки един от нас.Не мога да разделям хората на граждани и политици и не мисля,че ще чакам за да видя дали някой си там ще се промени за да се променя и аз на свой ред.Промяната,вътрешната, е един вид тайнство и е уникална за всеки един от нас . :)Мога да удовлетворя само и единствено своите емоционални и духовни нужди от промяна :)и мисля,че всеки е длъжен сега и тук,в този живот да се променя към по-добро,не да гледа в промените на останалите :)не поучавам никой,просто така мисля :)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #52 -: Януари 31, 2006, 06:57:48 am »
viryska,
пиши ме и мене.
И Аз така мисля.
Да Ви припомня и едно от значенията на нашето народностно самоназвание "Българин", на древносемитски означава "Син на Светлината".
А тези, които престъпват закони, човешки или Божи, те за мене не са Българи.
Те петнят името ни.
Тъмнеят ми ....
Въпроса е, че ни оставят без спомен за достойното ни минало. Да, живеем сега в настоящето.
Но дърво без корен ....не дава плодове.

P.S.
Погледнете под аватара ми!
Това е отговора ми от доста време.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

viryska

• Гост
« Отговор #53 -: Януари 31, 2006, 10:49:15 am »
Никой не може да лиши друг от достойнство....иска им се на много хора да имат такава власт над останалите човеци,но.......Той дава и не си позволява да взима,та ще се пробват някакви си там хорица тленни да се разпореждат.То това им е и мъката май на управницте човешки,слепци са те. ::)

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #54 -: Март 26, 2006, 17:01:08 pm »
Паунка Гочева - ДПС в сянка и светлина - от Войните.
Забранена е книгата доколкото знам.

Неактивен Tosheto2002

• Четящ
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #55 -: Март 26, 2006, 21:27:19 pm »
Доган е гаден турски шпионин! Жалко че Тодор Живков не го е утрепал, когато е бил в затвора.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #56 -: Април 05, 2006, 10:52:21 am »
И да го нямаше Доган, друг щеше да е на негово място.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен outlawzzz

• Четящ
  • *
  • Публикации: 33
Re: Атака / ДПС
« Отговор #57 -: Декември 18, 2006, 04:45:29 am »
Аз не мисля че българите нямат вина за ситуацията, я която се намираме. Просто всичко се изпалнява по един добре обмислен план, от който никога няма да се измъкнем. Дали ще е чрез Доган или чрез някои друг, това няма никакво значение. Те са просто изпълнители на заповеди. Колкото и морално извисени да сме, нищо няма да се промени. Нормално е да се трошат спирките, нали и да ги хванат ще поядат малко бой в райнното и след неколко часа пак ще са на свобода. Че и българите не сме цвете не сме, но просто нищо не може да се направи.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Атака / ДПС
« Отговор #58 -: Декември 31, 2006, 05:52:26 am »
Че и българите не сме цвете не сме, но просто нищо не може да се направи.
Можем!
Време е розата освен бодли да покаже цвят и аромат.
Българската роза. :)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

x-37

• Гост
Re: Атака/ДПС
« Отговор #59 -: Декември 31, 2006, 14:00:41 pm »
С духа на 100 годишното си изоставане, на България и трябва един по-умерен Хитлер  ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27