аз въобще не съм съгласен с Админа !
Ми ще трошат, щото изпълнителната власт е в ръцете на Филчев от как падна комунизма (независимо коя партията е на власт) и той много добре се погрижи неспазването на законите да няма административни последствия. Та това цялото нещо слезе чак на ниво обиковенни граждани и затова положението е такова ...
Махни полицията или и орежи правата - днес крати, прибират го и след 4 часа трябва да го пуснат
и ще видиш какво ще стане във всяка една държава независимо дали са англичани, французи, италианци или немци - резултатите ще са същите.
И това пак не идва от БЪЛГАРИНА както пишеш ти а е следствие на нещо. Защото аз помня времената когата всички бяха усмихнати, културни и любезни ... това сега са същите хора или техните деца. Това над което се възмущаваш е следствие на шибаната ни политика.. малко примери
- учител взима заплата 200-300 лв - умрял от глад с две думи. От къде да има самочувствие този човек и да има желание да учи децата на нещо и да си върши работата като е оскотял и семейството му реве от глад. Почват частни уроци, изнудване на учениците и тн .... щом учител изнудва учениците, кво пък си мислят учениците - ей тая спирка мога да я строша и никой нищо няма да ми каже - и е така
- лекари - същото е положението. Как да спасяваш човешки живот като твоя собствен е застрашен и можеш да умреш от глад. Гас на подкупи и изнудване на пациентите - или плаща или мре
... до там ни докараха и затова не сме виновни ние - избирахме червени, избирахме сини, избирахме жълти сега и националисти се появиха - никой ама никой няма да ни създаде благоприятна атмосфера за живот - няма да има изпълнение на законите още десетилетия, всеки ще е тарикат по тая причина и ще тънем в мизерия
Поздрави
Атила
Да си морален е въпрос на избор,вътрешна необходимост и ВЯРА,вяра в ДОБРОТО.Няма извинение за лекарят,който оставя човек да умре,защото видите ли,били му малко парите....или учителят,който не си върши работата,толкова важна-бъдещето на децата ни....полицаят,който си затваря очите и е участник в организираната престъпност с извинението,че не бил добре платен.За родителите,просто думи нямам,кой да се грижи за собствените им деца,които те уж с любов били създали,но видите ли тя държавата била скапана и това автоматично сваля родителската отговорност от тях.Нали сте чували оправданието"Ми много съм зает и нямам време да упражня контрол над децата си"ХМ.......МИ КОЙ ДА ГО УПРАЖНИ БЕ ДЖАНЪМ,М?
Промяната трябва да се случи във всеки един от нас,да е желана и осъзната,иначе и аз тук и сега мога да дам оправдание на абсолютно всичко,което се случва и в държавата и в семейството..........само дето не виждам смисъл да наливам от пусто в празно,ясни са нещата.Морал липсва и лична отговорност.