Автор Тема: Прабългарите - теории и факти  (Прочетена 210126 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
Re: Прабългарите - теории и факти
« Отговор #150 -: Февруари 18, 2007, 23:40:17 pm »
И аз съм на твоето мнение Тина!  ;) Нещо голямо е, но едва ли е материално, поне аз така си го усещам интуитивно.

Това е духовно, което е материализирано във веществени неща, които обаче те не разбират както и "звездата на Давид"....

Неактивен Petee

• Четящ
  • *
  • Публикации: 109
« Отговор #151 -: Февруари 18, 2007, 23:48:16 pm »
Цял куп писатели и изследователи на българската история се изредиха да повтарят тезата, че ние не сме народ на Библията. Питам.. Тангра, Тангра, но защо да не станем? Та то е определено. Ще дам някой доказателства.

2 И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й?
3 И никой, нито на небето, нито на земята, нито под земята, {В изданието от 1940 г. тези думи липсват}* не можеше да разгъне книгата нито да я гледа.
4 И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа.
5 Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата."  (Откровение на Йоан 5,5)

По-натам четем "Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята"
Има ли страна в Европа, в която през последните 2 хилядолетия не са претопявани българи? Колко пъти българския народ е "бил заклан"
Лъвът е ясен, той ни е на герба и според Учителя Дънов българите го носят от еврейските постини. От "Призвание към народа ми български - синове на семейството славянско" става ясно, че славяните са от Юдовото племе - Юда е един от синовете на Ной. А Давид какво общо има?  Според стария завет Бог е дал голямо обещание на Давида (виж Псалмите в Стария Завет) - да заеме едно високо място в бъдещия свят, а цената е хилядолетни жертви и страдания.
Апостол Павел също казва, че сме избран народ.
4. Знаем, възлюбени братя, за вашето от Бога избиране,
5. защото нашето благовестие беше към вас не само със слово, но и със сила и с Духа Светаго, и с голяма увереност; сами знаете, какви бяхме за вас помежду ви.
6. И вие станахте подражатели нам и Господу, като при много скърби приехте словото с радост от Духа Светаго,
7. тъй че станахте образец за всички вярващи в Македония и Ахаия.
8. Защото от вас проехтя словото Господне не само в Македония и Ахаия, но и навред се пренесе славата за вашата вяра в Бога, тъй че няма нужда ние нищо да казваме.
9. Защото вярващите сами разгласят за нас, какво беше идването ни при вас, и как от идолите се обърнахте към Бога, за да служите на живия и истински Бог,
10. и да очаквате от небесата Неговия Син, Когото Той възкреси от мъртвите, Иисуса

(ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО СОЛУНЯНИ, глава 1)
(Пояснение: Ахаия - римска провинция България. Слолун  е бил част от България както е известно)

Накрая и сам Ийсус говори за избраните - "но заради избраните онези времена ще се съкратят"...
...духът отвежда Йоана в една висока планина, където "Видях и светия град, новият Йерусалим,да слиза из небето от Бога" - това е Рила, където Учителя казва, че сам Бог е ходил.

Ето и накрая какво е казано в 65-та глава от книгата на Пророк Исая, където Бог вини евреите за злините им:

Затова, така говори Господ Иеова: Ето, Моите слуги ще ядат, а вие ще гладувате; Ето, Моите слуги ще пият, а вие ще жадувате; Ето, Моите слуги ще се радват, а вие ще се срамувате;
14 Ето, Моите слуги ще пеят от сърдечна радост, А вие ще пищите от сърдечна болка, И ще лелекате от съкрушаване на духа.
15 И ще оставите името си на избраните Ми за да проклинат с Него; И Господ Иеова ще умъртви тебе, А слугите Си ще нарече с друго име;
16 Така щото, който облажава себе си на земята Ще облажава себе си в Бога на истината, И който се кълне на земята Ще се кълне в Бога на истината; Защото предишните скърби се забравиха, И защото се скриха от очите Ми.
17 Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум.
18 Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие,
19 Аз ще се радвам на Ерусалим, И ще се веселя за людете Си, И няма да се чува вече в него глас на плач Нито глас на ридание.
20 Там не ще има вече младенец, който да живее само няколко дни, Нито старец, който да не е изпълнил дните си; Защото дете ще умре стогодишният, А грешник ако умре стогодишен ще бъде считан за проклет.
21 Те ще построят къщи, и ще живеят в тях; Ще насадят лозя, и ще ядат плода им.
22 Няма те да построят, а друг да живее там. Няма те да насадят, а друг да яде; Защото дните на Моите люде ще бъдат като дните на дърво, И избраните Ми за дълго ще се наслаждават в делото на ръцете си.
23 Не ще се трудят напразно, Нито ще раждат чада за бедствие; Защото те са род на благословените от Господа, Тоже и потомството им.
24 Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, И докато ще говорят те, Аз ще слушам.

Ако това, което написах по-горе е вярно и ние наистина сме избран народ, то, по мое мнение, трябва да не се колебаем да направим "потребните самопожертвувания, да възтержествува Истината (от призванието). Трябва да сме готови да приемем другите народи като братя, да забравим всякаква омраза и да избършем сълзите им като му дойде времето, защото Ванга много пъти е казвала: "милиони човешки души ке имат нужда от България и от българите". Няма какво да го разгласяваме, а само да следваме Бога и напътствията му. Каквото е писано ще стане, но не и преди да сме готови.  :)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #152 -: Февруари 19, 2007, 02:00:50 am »
Миро, може да имаме нещо общо със старите евреи, онези първите. Но се съмнявам дали е така и със сегашните, които нямат почти нищо общо с първите евреи. Все пак не се знае, може да бъркам нещо.
 Тина Спас Мавров беше говорил, че евреите са взели много неща от нас, но понеже не ги разбират ги използват погрешно. Той дава пример със звездата на Давид, която според него трябва да е с точка по средата иначе тотално и се изменя значението.

П.П. Petee, да нямаш нещо общо с Horos?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Eon

• Гост
« Отговор #153 -: Февруари 19, 2007, 09:58:03 am »
Склонен съм да не се съглася с Petee. Ето и местата, които той казва че са доказателства:

лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен
Знаеш ли още колко племента тогава са имали като тотем лъва и откъде знаеш, че лъва се отнася за българите? А по-онова време искаш да кажеш, по времето на Давид българите са били в днешен Израел ли? Защото малко ще ми е странно да се говори за народ който по-онова време е бил в Централна Азия (освен ако писателите на библията не са ходили до там специално заради българите. А и освен това по-това време лъва съм чувал, че няма нищо общо с българите, защото тогава култовото животно при тях е бил коня.  :-\
Има ли страна в Европа, в която през последните 2 хилядолетия не са претопявани българи? Колко пъти българския народ е "бил заклан"
Знаеш ли по времето на текста, колко народи са били клани? А и говориш пак за българския народ, който е бил клан дълго след като е бил написан този текст, а не по времето на писанието му. Искаш да кажеш, че писателя визира бъдещото клане по време на робствата ли? Или клане на българите по това време, когато те са били още в Централна Азия (имаш ли информацията за такова клане). Ако това е така, това пък може да се отнася и за маите и ацтеките например, или за хилядите други избивания на народи през историята. Довода с клането издиша...
Лъвът е ясен, той ни е на герба и според Учителя Дънов българите го носят от еврейските постини.
Май само според него, а? По-онова време къде е бил българския народ? По-времето на писанието на текста. И кажи ми че тогава е имало лъвове там и че те са били символа на българските племена и тогавашна държава.
От "Призвание към народа ми български - синове на семейството славянско" става ясно, че славяните са от Юдовото племе - Юда е един от синовете на Ной.
Последно за българи ли говорим, или за славяни? Или искаш да кажеш, че те са от един корен? Ами траките къде ги забрави? От българи се прехвърляш към славяни с такава лекота, че все едно правиш елементарно умножение или деление? Последно за кого говорим?

Апостол Павел също казва, че сме избран народ.
4. Знаем, възлюбени братя, за вашето от Бога избиране,
5. защото нашето благовестие беше към вас не само със слово, но и със сила и с Духа Светаго, и с голяма увереност; сами знаете, какви бяхме за вас помежду ви.
6. И вие станахте подражатели нам и Господу, като при много скърби приехте словото с радост от Духа Светаго,
7. тъй че станахте образец за всички вярващи в Македония и Ахаия.
8. Защото от вас проехтя словото Господне не само в Македония и Ахаия, но и навред се пренесе славата за вашата вяра в Бога, тъй че няма нужда ние нищо да казваме.
9. Защото вярващите сами разгласят за нас, какво беше идването ни при вас, и как от идолите се обърнахте към Бога, за да служите на живия и истински Бог,
10. и да очаквате от небесата Неговия Син, Когото Той възкреси от мъртвите, Иисуса

(Пояснение: Ахаия - римска провинция България. Слолун  е бил част от България както е известно)
По това време тука е било римска провинция. За какво говорим? За славяни? Българи? Които още не са дошли...
А и апостол Павел изобщо не визира някакъв определен народ, а само територии... Тогава знаеш ли каква каша е било по тези земи???
как от идолите се обърнахте към Бога, за да служите на живия и истински Бог,
По-това време всеки се е обръщал към Християнството, нали населението на Римската империя е приемало лека полека християнството. А българите все още са в Азия. Между другото, я си спомни кога България приема християнството? Коя година? Или Павел нещо се изживява като пророк тука и говори за събития, които ще се случат след стотици години?

Кога? По-това време още България я няма. Откъде знаеш по-времето на текста какви хора са живеели в Солун? Българи?  :-\ laugh
това е Рила, където Учителя казва, че сам Бог е ходил.
Без коментар.

Та според мен не е вярно.

Неактивен Petee

• Четящ
  • *
  • Публикации: 109
« Отговор #154 -: Февруари 20, 2007, 10:55:48 am »
Както и да е. Ще поживеем пък ще видим кой крив и кой прав.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #155 -: Февруари 20, 2007, 11:28:34 am »
Petee, след толкова много въпроси-това ли ти е отговорът? 
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #156 -: Февруари 20, 2007, 13:34:10 pm »
Petee,вземи се позанимавай малко по-сериозно с изследвания,а не да пишеш такива глупости и спекулации,щото по същия начин мога да докажа че ние сме наследници на елфите от "Пластелина..."

бтв. Наскоро четох едно изказване на едни ирландци,които започнали да изкопуват земи в Бг: "Ние сме келти и е крайно време да се върнем там откъдето идваме-бреговете на Черно море"...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #157 -: Февруари 22, 2007, 00:17:53 am »
И аз съм на твоето мнение Тина!  ;) Нещо голямо е, но едва ли е материално, поне аз така си го усещам интуитивно. Ами това, че са ни откраднали историята, в смисъл, че съдействат задкулисно с много пари тя да се потули, та да сме по-объркани. Явно е, че това е покриване на нещо, дали не е по-скоро замазване. Откраднали са ни мястото на богоизбран народ и сега се опитват да ни накарат да забравим кои сме.
Забравят обаче, че един богоизбран народ първо няма да тръби за това, че е такъв, а ще го доказва и то като е всеотдаен към другите народи, а не като гледа  само своят интерес като тях, като дава съществен принос към културата на цялото човечество. Кажете ми кое от това са направили евреите. А българите го правят от хилядолетия. Така сме се раздали, че вижте ни днес. Българският народ е правил всичко някак безкористно (ние не сме търсили изгода, като сме дали писменост на половин Европа в средновековието, примерно) и поради това никога не сме искали искали и награда. Обаче струва ми се, че наближава времето да получим такава, дано само да съумем да останем достойни за такава.

Може малко да съм попрекалил, но искам поне да кажа, че не съм някакъв еврейомразец, понеже ми е ясно, че обикновените евреи, както и обикновените християни, мюсулмани, будисти, и др. сме едни и същи хора. Вярвам разбирате към кого са насочени думите ми в горните редове.

Нека да кажем, че древните пеласги са свързани с древните българи, за които всички имаме тотална амнезия: http://ziezi.net/palestina.html

И нека да видим какво се казва в официалната итория (http://www.pelasgians.bigpondhosting.com/website2/14_06.htm):

В днешна Румъния - Карпатите е намерен стенопис изобразяващ Нут - божествената царица. В горната част все още могат да се различат очертанията на Нут - женската част на Египетското небе. В долната част се вижда колибата изградена от Карпатското общество от Трансилвания. В дясно се вижда втората колона на небето - Ахила на Прометей....

Този символ на Египетската троичност ни показва, че се е случила миграция от Капратите, през Елада, през островите на Егейско море, през континентална Азия до Нил.

Намираме същите доказателсва в саркофазите на мумиите - пеласгите са управлявали Египет в древни времена (Maspero, Egypte et Chaldee, p.47), както те са управлявали и древан Елада и западните части на Азия. Но тях ги е постигнала същата съдба както Елада.

Нов елемент - нова раса  - древните семити е доведена от горните области на Нил, която по-късно успява да окупира районите на пелсгите, който са култивирали блатните области на Нил и са създали първата цивилизация. Най-вероятно пре-историческите династии на Египет по това време, които нито са били земевладелци нито животновъди са довели тази раса в Египет за да им бъдат роби, да им поправят каналите, които са кръстосвали целия Египет, както и да им стрият сградите, пътищата и да слагат плочки. Това дори е отразено в техните погребални молитви до боговете, богове които са произлезли според тях на север от Истра и намерени в саркофазите.

Тези фараонски (семитски) египтяни са смятали, че населението на Египет са наследници на боговете които са управлявали Египет в пре-ситорически времена. Хомер нарича Пеласгите "божествени" наследници на боговете -  Iliad, X. v. 429; Odyss. XIX. v. 177, които идват от земята на Нун - северно от Истра (истър).

Тази нова раса Богове-хора (семитите), които управляваха Египет......се молеха на техните богове да им позволят да сеят, орат, жънат....И СЕ НАРИЧАХА РО-БИ на техните богове (пеласгите), което значи (е добре - пак роби на български.  ;)) - (Pierret, Le livre d. morts, Ch. VI. 1; Ch. VI. 3; Ch. XII. 2; Ch. CXX. 2). They are called in their Osiric prayers Ro – bi, meaning slaves (Ibid. Ch. CIV. 2. 3).

Тези Египтяни които произлизат от Сем и Шам, са се смятали щастливи да работят като роби за техните богове дори и през живот предназначен за вечно щастие.

anna

• Гост
« Отговор #158 -: Февруари 22, 2007, 16:46:12 pm »
  Едно  въпросче:
Някой  чел  ли  е  цялата  Библия, която  е  1500(...) страници? ???

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #159 -: Февруари 22, 2007, 16:52:41 pm »
Аз...и моята версия беше към 2000,за какво мислиш съм такъв върл Антихрист

п.с.Истинската Библия е черна("Bible black")

anna

• Гост
« Отговор #160 -: Февруари 22, 2007, 16:58:42 pm »
Аз...и моята версия беше към 2000,за какво мислиш съм такъв върл Антихрист

п.с.Истинската Библия е черна("Bible black")
Holly Bible? ;D :( За  какво  говориш? Защо  да  е  черна? :(
Какво  общо  имаш  като  Антихрист  тогава  с  Библията?  ;D
................................
Според  мен  има  светлина  в  "чернилката". :P

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #161 -: Февруари 22, 2007, 17:02:23 pm »
Антихрист,защото много-много не го харесвам тва християнство,

А BIble Black е едно хммм..еротично филмче в стил японска анимация(демек хентай)

anna

• Гост
« Отговор #162 -: Февруари 22, 2007, 17:16:05 pm »
Антихрист,защото много-много не го харесвам тва християнство,
  Да  не  би  да  си  мюсулманин? ;D
Коя  е  "най- важната"  част  в  Библията? Евангелието  ли  или  нещо  друго?

Oberon

• Гост
« Отговор #163 -: Февруари 22, 2007, 18:19:20 pm »
Есенцията на тези 2000  почти ненужни страници, изпълнени на места с откровени бръщолевения, е следната:

1. "По делата ще ги познаеш". Идеята: мога да ти разкавам, Cassiopea (ах, това име:), какъв велик мъж съм, колко съм добър в готвенето, в чистенето и в баскетбола, но докато не го видиш и усетиш, си остават само красиви приказки.

2."Не прави онова, което не искаш да ти направят на теб". Идеята: повече от ясна.

Всичко останало в Библията, лично за мен, е запълване на пергамента, все едно са им плащали на преписана страница.

Оберон

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #164 -: Март 02, 2008, 13:31:01 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27