Никъде не съм казвал, че атлантите са рептилии.
Атлантида има няколко периода. Златен период, период на съмнения (между Светлата и Тъмната ложа) и период на унищожение. Проблемите започват, когато Луцифер пада точно в Атлантида.
Когато Луцифер се отделя от Твореца той повлича със себе си и светли същества, които после стават тъмни.
Тук искам да направя едно важно отклонение - може би ще е ценно и ново за вас като информация.
Според
Urantia, Творецът първоначално създава 4 йерархии. Първо създава Сина си (Christ Michael, познат на нас като Христос), след това създава висши архангели. След това създава така наречените Мелхиседеци. Накрая създава така наречените дракони. Драконите са много интересни същества.
Искам да подчертая, че драконите са изначлно с добра същност и са създадени с добър замисъл и любов! Те имат също имат статус на творци (както и всички други от четворната йерархия). Даже били най-добрите сред всички в генното инжинерство и били пратени на Земята, за да създадат живота. Те могат да създават Вселени, галактики и да творят живот. Първо са били 9 измерни същества мисля. Създали човека с 12 нишки ДНК, всяка нишка била казват (тук информацията се разминава) от различна високоеволюирала раса. Т.е. дванадесет различни нишки, което автоматично превръща човека, в наистина уникално създание! Това е много преди бунтът на Луцифер. Човекът съществува много преди това!
В този ред на мисли, драконите ако трябва да сме точни не трябва да предизвикват лоши асоциации у нас, защото те са от Твореца и първо са били добри.
След падението на Луцифер, по-голямата част от драконите се застъпват за него и започват да се наричат Ануннаки (ние ги наричаме така, истинското им име е друго; "ануннаки" на шумерски означава - "тези, които дойдоха от небето") и
пропадат като духовни същества!!! Започват да работят за Тъмните, до ден днешен. Оттогава дракона/рептилията/змията създава лоши асоциации у нас и бих казал с право, тъй като толкова поразии са направили, (и в други Вселени също...) че... Все пак остават и такива, които остават верни на Твореца. Това са така наречените "Бели змии". Според мен в такъв случай термина е грешен. Може би трябва да се разделят на "змии" и "черни змии", тъй като първоначалото е важно. Но това са си мои размишления, да не ви обърквам с тях още повече...
Мисълта ми беше, че именно пропадналите вече рептилии са дошли заедно с Луцифер в Атлантида и започват да се практикуват черни изкуства. Те много са идвали и много пъти преди това, но е имало договор за ненамеса май (както в момента). Има едни ужасно интересни неща за така наречените сини камъни/ябълки, Оберон-ка, мога да ти ги дам да ги прегледа/преведеш (
) ако имаш време и ако ти допаднат
Иначе атлантите са наследили знанията си може би от Лемурия. Били са и членове на междугалактическата федерация. Не знам дали обаче разделянето на ДНК-то става преди или след тях... Ако някой е чел да каже. Пропадналите вече дракони наричаме Ануннаки. Изначалната им същност е друга. Те разделят 12-те нишки, за да ни ползват като роби, които да копаят в мините... По това време Атлантида вече е в упадък.
Бели змии все още има и те помагат на Твореца в грандиозният му план.
Аре стига от мен
Малко се отклоних от вашите въпроси, ама...
H.