Едно мненийце искама споделя за тва гениално произведение на нашата епоха...
Не го понасям.Но отвсякъде ми го натякват-"Гледа ли снощи биг брадъра" и тям подобни...ПО вестниците и списанията-биг брдадър,по Тв-то биг брадър,в нет-а биг брадър,хората-и те...
Изглежда никой не съзнава колко е глупаво това което дават,как всеки един кадър е манипулиран,как всичко е измислено. И всички се кефят на "перипетийте" на "геройте"
По принцип не бих пуснал тема за Брадър-а,ако не беше факта,че когато го засека за повече от 3-4 мин почти не мога да откъсна поглед,в смисъл дърпа ме,разсейва ме от всичко около мен и пак ме вика към телевизора. Същевременно обаче съзнавам каква тъпотия е,колко е измислено всичко.И въпреки това когато умишлено отида в другата стая почва да ме терзае какво изпускам и тям подобни глупостии едва ли не да се върна да го гледам,някак си като дрога действа.Докато през деня например въобще и не се сещам...
Малко объркано се получи,хаотично.Кво да правея като не мога да се изразя точно,но мисля че се разбира...
ако някой има коментари по това което написах,моля. Само не искам мнения в стил "Аз не гледам Тв" или "То биг брадъра е тъпо" и т.н. Аз това много добре си го зная,също така гледам изключително рядко,но понякога е неизбежно-семейство,и то не особено отворено към идеи за скрити кадри и лоши илюминати...
Ами ти ако не можеш да откъснеш поглед и те вика и терзае, аз нямам проблем с това и го засичам веднъж на седмица като реша да прещракам каналите. Трябва хептен човек да си няма работа, че да седне да гледа БиБи-то. Колкото до mind tricks на медиите, ами те са като джедайските mind tricks - действат само на weakminded

. Мдам, не искам да те обиждам по някакъв начин, но никой не те кара да го гледаш насила нали?

Взе да ме притеснява факта, че във всеки форум който посещавам рано или късно става въпрос за ББ. Превръща се в някакъв, мейнстрийм, масова мода, почти като чалгата. Някои хора едва ли не гледат шоуто, просто защото всички други около тях го правят. Не виждам какво имаме да му коментираме точно тук, след като за всички е ясно колко е прозрачна цялата работа. Идеята на социалния и психологически експеримент е оригинално добра, но в съвременните условия яко е опорочена от комерсиализма навсякъде, и всъщност се е изродила в стремеж на телевизията да покаже какви ли не зрелища само и само да изкара колкото се може повече пари от това. Да не говорим пък колко допринася за принизяването в Българските условия нарочното избиране на кой от кой по-оригинални примати, с цел зрителите да гледат някой как правел шоу и простотии. На някой живял в кафез през последните 10 години може и да му е интересно да се запознае с представители на социални групи в България. Но на мен не мерси - сблъсквам се с тях всеки ден.
Не знам кой от вас има време за губене, но има прекалено много стойностни книги и филми за четене/гледане, та да се занимаваме с ББ.