Автор Тема: Многоизмерни или паралелни преживявания  (Прочетена 141267 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 69
Re: Многоизмерни или паралелни преживявания
« Отговор #165 -: Февруари 22, 2007, 09:58:50 am »

Тези сънища , които разправяш - осъзнат ли си там ? Или ги смяташ за сънища, послания ?

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #166 -: Февруари 22, 2007, 14:37:25 pm »
Макар, че зная колко трудно е да се усъмниш именно в себе си, драги ми Гил, съветвам те да ревизираш част от своите представи, защото от известно време менталните парадигми не са това, което бяха ( преди 10-20-30 г) ...
Непрекъснато се съмнявам в себе си и в това,което откривам и чета...научен подход,какво да го правиш...
 За логиката-ми всичко може да бъде обяснено чрез нея-щото всичко си има причинно-следствена връзка
 И светът ни не е 3д

Моридин,реален е дотолкова доколкото го възприемаш и имаш усещания за него,но това не променя факта че си остава вътрешен...
 Лаберж...не очаквах да срещна това име тук(по-точно бях загубил надежда да го срещна)
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 69
« Отговор #167 -: Февруари 22, 2007, 18:07:17 pm »

Ти експериментирш ли с някоя техника на Лаберж?

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #168 -: Февруари 23, 2007, 01:56:51 am »
Макар, че зная колко трудно е да се усъмниш именно в себе си, драги ми Гил, съветвам те да ревизираш част от своите представи, защото от известно време менталните парадигми не са това, което бяха ( преди 10-20-30 г) ...
Непрекъснато се съмнявам в себе си и в това,което откривам и чета...научен подход,какво да го правиш...
 За логиката-ми всичко може да бъде обяснено чрез нея-щото всичко си има причинно-следствена връзка
 И светът ни не е 3д

Моридин,реален е дотолкова доколкото го възприемаш и имаш усещания за него,но това не променя факта че си остава вътрешен...
 Лаберж...не очаквах да срещна това име тук(по-точно бях загубил надежда да го срещна)

всъщност подход на гениалните учени е да вярват на това, което тяхното разбиране и ум им носи. а белег на всички учени (разликата е в ударението) е съобразяването с теориите, които някой преди тях е измислил. човешкият прогрес в научната област е дошъл за щастие от тези, които са били достатъчно уверени и смели да вярват в невъзможното. а всички спирачки са идвали от тези, които смятат, че прекалено невъзможно (прекалено свобода) не е на добре.
как да не обичаш човешкия дух :)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #169 -: Февруари 23, 2007, 02:26:59 am »
Гил доколкото схващам от  това което натякваш за "вътрешните преживявания" и понеже не съм те видял да го заявиш  ;) искам само да ми уточниш на базата на тази твоя логика дали  оттук следва , че  със смъртта на физическото тяло и респективно на мозъка всички тези "реални" преживявания както и другите така наречени от теб "вътрешни" престават и човека просто изчезва. Много бих искал да ми уточниш този въпрос щото ако се доверим на "науката" със смъртта на тялото си заминават и преживяванията. И при това положение ти отричаш ли съществуването на  астралното тяло и респективно на астралния свят ?

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #170 -: Февруари 23, 2007, 02:46:21 am »
всъщност наистина има вътрешни преживявания, при които съзнанието пътува в светлинното тяло и чрез промяна на фокуса в него, преживява различни реалност/светове/инкарнации. но не усетих гил-галад да има предвид нещо близко до това. иначе пътуване вътре в астралното тяло е възможно, потъналото/пропаднало съзнание не може нищо друго, защото е сведено до крайно слаба искра, която възприема астралното тяло като вселена - за справка всички окултни преживявания. има огромна разлика между двата вида преживявания, дори и двата да са "вътрешни".
а иначе при достатъчно съзнателност, може да се управлява астралното тяло. сигурен съм, че тук имаше 2-3 разказа, които доказваха това (аз не съм нихилист, така че няма да тръгна да отричам чуждите преживявания, защото не съм бил там :) ))

Неактивен portentosum_mare

• Четящ
  • *
  • Публикации: 38
« Отговор #171 -: Февруари 24, 2007, 12:57:53 pm »
Тази сутрин сънувах нещо супер странно:
някакъв индивид умря и после го съживиха(по-скоро ми изглеждаше нещо като клинична смърт и все едно лекарят говореше с духа на човека) и  сякаш го върнаха в друго време(по-ранен момент от смъртта-няколко години например) и това , което си спомням е, че \"съживеният\" започна да живее в света на живите и всички им беше супер странно и някои каза \"не може да седи тук, той е от ранг 14\" впоследствие се оказа, че някои от лекарите (може би, поне така си ги представям в съня) каза, че той самият е ранг 2, ашаф 2(нямам идея какво значи тази дума, честно).После се събудих...много особен сън...
В утротo, когато само ти, знаеш, че е още снощи,  животът е красив.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #172 -: Февруари 24, 2007, 16:56:34 pm »
Гил доколкото схващам от  това което натякваш за "вътрешните преживявания" и понеже не съм те видял да го заявиш  ;) искам само да ми уточниш на базата на тази твоя логика дали  оттук следва , че  със смъртта на физическото тяло и респективно на мозъка всички тези "реални" преживявания както и другите така наречени от теб "вътрешни" престават и човека просто изчезва. Много бих искал да ми уточниш този въпрос щото ако се доверим на "науката" със смъртта на тялото си заминават и преживяванията. И при това положение ти отричаш ли съществуването на  астралното тяло и респективно на астралния свят ?
Не,не ги отричам.Просто смятам,че "енергийните тела са дотолкова свързани с физическото,че са на практика неразделни до смъртта,и че имаме само смяна на фокуса на съзнанието и възприемане на информация,без да ходим никъде

Морридин,в момента не експериментирам с нищо,преди ползвах едно-две неща...най-вече трика на Карлос Кастанеда с гледането на ръцете....

Уиндрайдер,дори Айнщайн се  е съобразявал с Нютон и с Питагор

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #173 -: Февруари 24, 2007, 22:45:17 pm »
ти си жертва на изкуственото разделение между измерим, премерим, доказуем външен свят и света на вътрешните преживявания, създадено през последните 400 години. какво мога да кажа, че да те оборя, като съзнавам, че доказателства от физиката и математиката и хуманитарните науки нямат никакво приложение вътре.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #174 -: Февруари 25, 2007, 19:38:00 pm »
мерси за присъдата....именно физиката и математиката могат да ти помогнат,да не споменаваме биологията,а към хуманитарни науки спадат и философия и психология

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #175 -: Февруари 26, 2007, 00:49:57 am »
не, не могат. макар ти да мислиш, че те имат приложение във вътрешние свят, аз зная, че нямат. това, че мислиш за външния свят и привидно то се случва в теб, това няма нищо общо с това, което е вътрешния свят.

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
  • Публикации: 245
  • Джангър тайфа "Тенеке ханъм"
« Отговор #176 -: Февруари 26, 2007, 02:09:27 am »

аз зная
Ами кажи откъде знаеш та и аз да знам...
[/U

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #177 -: Февруари 26, 2007, 06:47:02 am »
Подкрепям Gil-Galadh с една забележка.
Човек може да се откъсне при сън от физическото си тяло и да пътува, но съвсем не по начина описан по-горе (към пустинята Невада с автоматите и т.н.) Това са си чисти сънища на човек, който прекалява с "конспирациите"
За истинско откъсване на астралното от физическото тяло, се искат много сериозни занимания и отдаденост.  Да се практикува без учител е извънредно опасно.

WhiteRider , попадаш в капана на собствената си присъда :
Твърдиш, че не трябва да се отрича, а именно това правиш - отричаш логиката и математиката, което е недопустимо.

Нищо в този свят не може да бъде отречено. Обяснение винаги има, но е въпрос и на гледна точка. Логиката не винаги върши работа, понякога човек има нужда просто от Любов. Но това далеч не означава че логиката е грешна. За момент не необходима - да, но не и погрешна.
Когато обаче нещо е в явно противоречие с логиката, от това следва, че не е вярно.
Ако този, който разсъждава взима под внимание всички аспекти, включително за духовността, за повечето измерения, прераждания и т.н., то е много вероятно логиката му да е валидна., защото се базира на правилните основни понятия.

Има например един конкретен случаи - индийски йога, който само е медитирал и никога не се е занимавал с математика. Заминава за Англия и написва забележителен труд по статистика и висша математика. Просто е почерпил познанието от другаде, а е имал и остротата и гъвкавостта на ума си, разработени при медитацията.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #178 -: Февруари 26, 2007, 12:04:22 pm »
Нищо в този свят не може да бъде отречено. Обяснение винаги има, но е въпрос и на гледна точка. Логиката не винаги върши работа, понякога човек има нужда просто от Любов. Но това далеч не означава че логиката е грешна. За момент не необходима - да, но не и погрешна.
Когато обаче нещо е в явно противоречие с логиката, от това следва, че не е вярно.
Ако този, който разсъждава взима под внимание всички аспекти, включително за духовността, за повечето измерения, прераждания и т.н., то е много вероятно логиката му да е валидна., защото се базира на правилните основни понятия.

Виж, въпросът не е в това да се отрича или утвърждава нещо. Всеки закон в космоса е валиден дотолкова, доколкото се прилага в определената за него област/сфера. За 3D светът законите на математиката/физиката са приложими и верни, но само дотам.
Как може да се обясни например един феномен от 4тото измерение с езика и формулите на трето ?
Съвършеното прилагане на елементарната логика може да обясни съвършено само класическите силогизми, но не и непознатите - за тях има чувства, интуиция, озарение...
В идеалния си вид съзнанието би могло да действа като синтез между усъвършенствания Разум и дълбинното Чувство, и може би именно това е едно от предназначенията на човека...?
musica universalis

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #179 -: Февруари 26, 2007, 12:38:07 pm »
Как може да се обясни например един феномен от 4тото измерение с езика и формулите на трето ?
с една буквичка-Т...от нея се обяснява всичко свързано с четвъртото измерение

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27