Да!... "Слънчевото" "хранене" не е чак толкова физически въпрос, нито касае сетивата ни такива, каквито си ги представяме в момента; заради това и двете думи горе поставям в кавички.
"Слънчевото хранене" не е "слънчево", защото истинската субстанция, която има да приемаме като храна, е нещо отвъд видимото слънце; нещо много по-близко до Любовта, до една висша енергийна същност, за която по-нагоре в темата се писа. Слънцето е най-близкият до нас видим образ на божественото, Което, само по Себе Си не е видимо (с нашите очи) и тепърва ще има да бъде видяно - в този смисъл, съзерцаването на изгряващото Слънце е добро подготвящо упражнеие за преклонението пред Онзи, Който има да дойде.
"Слънчевото хранене" не е и "хранене", защото тук не става въпрос за наяждане с нещо, което трябва да набави необходимите въглехидрати и белтъчини на организма. Този процес е общуване между лъчите на казаната горе субстанция с едни по-висши измерения на нашето тяло, които все още не се приемат насериозно от официалната доктрина. Това е процес, много близък до изпитването на радост, до разведряването и до повдигането на настроението.
Разбира се, хората имат нужда от изграждането и поддържането на веществени образи - символи и илюстрации на собствените им убеждения. В този смисъл няма нищо лошо, дори напротив - в това, да се събудиш рано, да се изкачиш до върха и там да изчакаш да видиш как Слънцето ще се подаде над отсрещния източен хоризонт. Това е едно от най-възвишените знамения, оставени ни в природата като илюстрация на скорошното възшествие на Бога във видимия свят. Същото това "нахранване" със "Слънцето" може да се случи и по напълно "дистанционен" път - дори само чрез вашата мисъл... Сега например, докато преглеждах тази тема (и мисълта ми, естествено, беше насочена към въпроса за "Слънчево хранене"), аз естествено почуствах прояснение на мисълта и разведряване, повдигане; сигурен съм, че това е някакъв вид "слънчево подхранване", независимо, че стоя в стая със спуснати щори, пред монитора, където имам северно изложение и никаква директна светлина от слънцето не ме е докосвала... Слънцето е във вас самите и можете да се храните от него - изобилен извор на живота - по всяко време, когато само решите да се обърнете към доброто у себе си и да отворите вашето съзнание за някоя възвишена мисъл. Разбира се, да се направи това и с ритуално посрещане на Изгрева, е хубаво, но не съществено.