Автор Тема: Слънчево хранене и феномена ХРМ  (Прочетена 151026 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re: Слънчево хранене и феномена ХРМ
« Отговор #105 -: Юни 24, 2008, 18:03:34 pm »

Цялата е оградена от тъмносин тънък обръч,а на горния й край(ако предположим,че има теме или фуликул :P ) свети по-дебела малка полудъгичка в ярко червено.Никога до сега не съм виждал Луната да свети в нещо такова.

Аз преди време имах един супер странен сън който няма да разказвам подробно, но основното беше че Луната стана Лилава и беше свързано с огромни промени  :P

Неактивен vegan

• Четящ
  • *
  • Публикации: 47
« Отговор #106 -: Юли 16, 2008, 12:50:15 pm »
Който разбира руски да гледа този документален филм за йога, който е в 3 части. В първата още в началото се казва за Хира Манек като се потвърждава, че е бил в НАСА и е оцелял 1 година без храна, но е загубил 40 кг от теглото си. Препоръчвам ви да гледате всички части, ето и линка-http://www.vbox7.com/play:13ce17db
« Последна редакция: Юли 16, 2008, 13:26:18 pm от Mirotvorec »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #107 -: Август 20, 2008, 14:37:46 pm »
:)

Последните 4 дена гледам слънцето, доколкото се показва от облаците.

Ефекта е невероятен! Голям късмет е, че това е дискутирано тук. Така не съм се чувствал, откакто бях на 18 и тренирах усилено.
Спомних си, че преди около 15-16г съм правил същото, макар и не толкова интензивно. С групата, с която тренирахме БИ (бойни изк). Тогава обаче не знаех за големия ефект на енергизиране.

Не спазвам секундите на покачване, а стоя горе долу колкото ми е удобно/приятно. Към 3-4 мин, може и малко повече.
Едновременно с това започнах и диета на плодове и чай. Не усещам почти никакъв глад.
Започнах да се усещам и много по позитивен  и стабилен. Стари неща, които ме тормозеха и ми изтощаваха енергията, се затвориха. (за сега отчасти). Отново преоткривам за пореден път правилото, че енергията лекува.
Т.е. ако имаш психическа рана, която пречи да задържиш енергия, си казваш - затворя ли я, ще събера и енергия. Е ефекта е двупосочен - както затварянето на дупките помага да събереш енергия, така и събирането на енергия автоматично затваря дупките.
(дупка наричам нещо негативно, което може да е лоша мисъл, тежки мисли по някого, порок, някаква слабост в характера и тн. То обикновено играе ролята на дупка в контейнера ти за енергия. И енергията изтича през тази дупка.)

п.с.
Въпрос:
Бях прочел, че до 1 час след изгрева слънцето е безвредно. Все пак на мен дори и 30 мин след изгрева ми се струва подозрително силно. А винаги съм имал силна поносимост към слъчевата светлина. Случи се 1-2 пъти да има облаци долу на хоризонта, и слънцето да стане видимо едва около 30 мин след изгрева. Но тогава става ли за гледане ако нямаш много опит? В смисъл аз мога да гледам към него, но няма ли да ми се увредят очите?
« Последна редакция: Август 20, 2008, 14:42:07 pm от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #108 -: Август 20, 2008, 17:49:23 pm »
Силно пресилено е това за единия час според мен... До 10-15 мин. след появата на хоризонта.

Breath

• Гост
« Отговор #109 -: Август 21, 2008, 15:36:58 pm »
Tangrata_, много е хубаво всичко това, което пишеш. Продължавай и после ни разказвай как напредваш.  :)

Аз се опитвам по-често да улавям сутрешните лъчи на слънцето, поне за 1 час, но не гледам слънцето, просто както казваш "запълвам дупките" само от допира на лъчите по тялото. И си прав, наистина се чувстваш някак по-различно и най-вече по-добре.
И комбинацията с диетата е добра, но не мога да издържа повече от няколко дни само на плодове. Виж на плодове и сирене мога да карам и година ( сирене и диня или грозде ми е любимото )  ;D

topteglo

• Гост
« Отговор #110 -: Август 21, 2008, 22:10:59 pm »
За слънчевото хранене съм чувал пт преди години- бяха руснаци.
Обяче обясняваха че трансформацията преминава със доста обриви и тем подобни кожни проблеми. Това не е за учудване- организма продължава да работи и без храна. Изгарят се калории и се отделят отпадъчни вещества от обмяната на веществата. Тези токсини трябва да напуснат организма- това обикновенно става с урината и потта. Ако не приемате достатъчно течности е нормално да се появят обриви и гнойни ядра. Според мен трябва да се приема вода. Дори и растенията го правят. Фотосинтезират ,но и пият вода. Без вода не става. А и знаем какво дава водата като енергетика.
Ако не се пие вода тогава тялото преминава към други състояния(сомати) които май не са много свързани с ежедневни човешки дейности.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #111 -: Август 22, 2008, 20:46:59 pm »
хмм, не вярвам винаги да ги има тия обриви. Иначе за водата и токсините си прав. При плодолечението съм чувал, че някои хора могат да си повредят бъбреците, ако не пият достатъчно вода. Но говорим за хора, далеч от природосъобразния начин на живот. Аз не съм имал проблеми.

За гледането днес направих 15мин. А после спинках :)
Още не ми е порастнала 3та ръка, или око ... И крила нямам ... изобщо съм си същия  ::)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

topteglo

• Гост
« Отговор #112 -: Август 23, 2008, 17:13:59 pm »
Вчера гледах залеза(19.30 ч.) и става ясно, че спокойно може да се гледа поне 1 час в слънцето без особенно затруднение. Сигурно е същото и при изгрева.
« Последна редакция: Август 24, 2008, 15:03:06 pm от Mirotvorec »

buden

• Гост
« Отговор #113 -: Август 23, 2008, 21:12:27 pm »
За гледането днес направих 15мин. А после спинках :)
Още не ми е порастнала 3та ръка, или око ... И крила нямам ... изобщо съм си същия  ::)

За женски гърди оглеждаш ли се, че и с котенца ;D ....

Иначе по темата съм напълно съгласен Слънцето е супер ;) стига да не му се натискаме много.

Неактивен Bogatyr

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #114 -: Септември 19, 2008, 22:48:05 pm »
Привет на всички. Най-сетне прочетох всички 8 страници в тая тема написани дотук :-[ Проявих това търпение понеже от известно време се интересувам от слънцегледането.
Лично аз не го практикувам редовно, но се старая да го практикувам, когато изникне удобен момент. Лично аз изгревите не ги обичам. През по-голямата част от годината утринните часове са студени, а и за мен това са часове за сън  ;D Предпочитам залеза, тъй като тогава времето и земята е по-топла. От първата статия в темата оставам с впечатление, че се използва визуабизация на Слънцето в съзнанието на човек и може да практикува Слънцегледане и без да го гледа реално с очи, а само като си го представя. Е ако е така определено ви препоръчвам следобедите, тъй като по-лесно ще визуализирате топлината на енергията му, като не усещате утринния хлад. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против привържениците на изгревите. Просто някой трябва да защити и каузата на сънливците.  :D Признавам си, че на Джулая на Фичоза тази година(беше ми първия Джулай) взирането в Слънцето ми донесе голям заряд, както и цялата останала отпуска на Слънце. Освен тен си осигурих запас от ведро настроение през следващия месец.
Иначе често пъти се взирам към Слънцето и следобед, когато Слънцето захожда към залез, но има поне още 3-4 часа до смрачаване. Пиша това, тъй като тук прочетох някакви ограничения за 1 час след изгрев и преди залез.       
Общо взето ограничения няма има само различни препоръки, всеки трябва да си прецени на своя глава коя от всички рецепти да следва. Аз специално се амбицирах да гледам Слънцето след като научих за някакъв българин, който на преклонна възраст все още се слави с остро зрение, като всеки ден се взира в Слънцето. Аз последвах неговия пример, макар и не редовно и не мисля че това знание е открито от този индиец, за който стана дума в началото. Това знание е отдавна забравено знание на древните, което се е запазило в района на Хималаите и Тибет, България и много народи от централна Евразия. Всъщност неправилно използвах думата "забравено". Просто е станало по-слабо популярно след собствените си народи с навлизането на глобализационната суб-култура.
« Последна редакция: Септември 19, 2008, 22:49:54 pm от Bogatyr »

Max

• Гост
« Отговор #115 -: Октомври 09, 2008, 23:40:15 pm »
E.. Все пак ако някой от форума е пробвал...

Аз съм пробвал.
Целта ми, когато съм го правил не е била с това да заместя храненето, а да се заредя с енергия в моменти на изтощение.Например в случаите, когато след работа, цяла нощ съм чел, за да се явя на сутринта на изпит.

Идеята за това взех от книгата на Кастанеда ”Вторият пръстен на силата” (Петрум Ко, София,1993) стр. 212

„…най – добрият начин да получиш енергия е разбира се,да пуснеш слънчевата светлина в очите си, особено в лявото око.”
………………………………………….......................................
„…човек може да използва не само слънчевата, но и всяка светлина, която може да огрее очите.”
« Последна редакция: Октомври 09, 2008, 23:42:13 pm от Max »

Max

• Гост
« Отговор #116 -: Октомври 09, 2008, 23:57:22 pm »
…единственият източник на енергия на Земята е Слънцето…

Сведенията за погребващите се лами, от един манастир в Хималаите, за които беше писано в една от темите на форума , според мен доказват, че Земята също е източник на енергия.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #117 -: Октомври 10, 2008, 04:42:37 am »
   Всичко е енергия .... (май е добър повод за медитация?)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Max

• Гост
« Отговор #118 -: Октомври 15, 2008, 21:31:48 pm »
В скандинавските страни, където слънчевите дни в годината са твърде малко , методът за слънчево хранене едва ли е приложим, но мисля, че директен прием на енергия може и от въздуха.Някой знае ли за такива методики и конкретни случаи в днешно време?

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #119 -: Октомври 15, 2008, 22:32:43 pm »
Чи-то е във всичко. Можеш да го възприемаш от дърветата, земята, светлината, въздуха. Има ли значение?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27