Автор Тема: Слънчево хранене и феномена ХРМ  (Прочетена 150770 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ssi

• Гост
Re: Слънчево хранене и феномена ХРМ
« Отговор #45 -: Януари 24, 2006, 11:29:01 am »
IYIjorovelev  имам предвид че информацията ти е от първа ръка! :-)
Та така да попитам имаше ли преди това някакви проблеми с очите и имаш ли сега? Излекува ли се от нещо (физически)? Енергията повиши ли ти се ?
Дали може да съчетаваме двете слънчевата храна и другата . Кога е добре да се практикува през деня?
Ще потвърдиш ли информацията ,че човек може да гледа слънцето 2-3 минути без да мига и няма да има поражения на очите?
Пиши ако има нещо друго интересно което не е описано в статията!

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #46 -: Януари 25, 2006, 12:55:21 pm »
Впечатленията ми са само от 2-3 седмично ежедневно практикуване. Само сутрин при самия изгрев и вечер при залеза. Ако имате възможност да виждате момента когато Слънцето започва да се показва над хоризонта, и момента когато започва да се скрива...това е идеално. Опитайте за по няколко секунди, и увеличавайте с по 1-2 всеки следващ път. За мен, не беше проблем да гледам през целия период, от първата поява на слънчевия диск до цялото му издигане, и от докосването му на западния хоризонт до пълното му скриване. Предпочитах изгрева...(залеза се е случвало да го пропускам)
Като цяло се намали желанието на тялото за редовно и обилно подхранване, но се повиши енергийния потенциал.
Подобрена работоспособност, намалена нужда от сън (максимум 5 часа).
По-ясна мисъл и по-услужлива памет.
Намалена раздразнителност, без значение на въздействащия обект.
Подобри се усещането за мирис и вкус (можех да определя кой е бил в стаята ;)).
За зрението, може и да е субективно или от това, че преди години установих -0,5 на лявото око, но сега забелязвам, че лявото има по-добро цветовъзприемане а дясното по-контрастно.
За вкуса и мириса може и да е от промяна в храненето. Все пак при намаленото хранене се приемат и по-малко токсини и оксиданти. Същия ефект наблюдавах преди години, когато за дълъг период не консумирах никакво месо и никаква сол и захар. Знаете ли колко е приятно да усещаш разликата във вкуса на два домата, дори и от един корен? Неописуемо е...
След време, по финансови причини, когато се наложи отново да ям термично обработени трупове >:( .... при първото поднасяне на мръвката към устата, щях да си изповръщам съдържанието... :'(
Това се сещам за момента.
Успех в начинанието!!!
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

ssi

• Гост
« Отговор #47 -: Януари 25, 2006, 13:08:20 pm »
Благодаря много!
Ще пробвам и ще ти кажа какво е станало. Най ме притесняваха очите защото до сега не съм имал проблеми.
Имам възможност да гледам изгрева ,но сега има доста облаци . Не мога да си представя ,че ще ми е гадно като ям кебапчета и кюфтета (с бира)  :P

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #48 -: Януари 25, 2006, 13:21:45 pm »
аз едно време редовно гледах залеза но сега балкона ми е така позициониран, че нито залеза, нито изгрева нормално не се виждат  :(
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Дъвиан

• Гост
« Отговор #49 -: Януари 25, 2006, 15:06:03 pm »
Ще пробвам и ще ти кажа какво е станало. Най ме притесняваха очите защото до сега не съм имал проблеми.

Според мен, а и не само, за да нямаш проблеми с очите докато гледаш Слънцето, трябва да го гледаш с Любов, да изпаднеш в едно по-особено състояние на Духа от нормалното гледане на Слънцето! Ако ей сега излезеш и тръгнеш да го гледаш неподготвен ще ти донесе само вреда. Трябва човек да е подготвен - не случайно изгревити са неописуемо красиви - те влияят върху душата и я омекотяват. Трябва ти духовност, за да имаш полза от това гледане на слънцето. Така че, внимавайте и подходете разумно!

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #50 -: Януари 27, 2006, 02:15:32 am »
Като стана въпрос знаете ли колко пъти може да погледнете към Слънцето с най-мощния телескоп? Два пъти. Един път с лявото и един път с дясното око.   ;D
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

ssi

• Гост
« Отговор #51 -: Януари 27, 2006, 12:53:25 pm »
  :D  :D  :D  :D :D
Еееее това беше супер!!!  :D

orlinji

• Гост
« Отговор #52 -: Януари 27, 2006, 16:11:58 pm »
Гледал съм Слънцето - последното лято ми се случваше да посрещам изгрева. Правех го с мъгливо неясни цели като свързване със слънчевите Йерархии,с дишане и циркулация на енергията(е, мъгливи за лаик като мен)  и т.н. Сега за пръв път прочетох тук нещо толкова конкретно и ясно като използването му з директен източник на енергия за захранване през очите и кожата! Нещо наистина преломно за моето мъничко съзнание ! Ами щом имаме примера на слънчевите батерии - тези плоскости които сме виждали по покривите на някои къщи - ние да не сме по-лоши от тях?!?! А и растенията също! Аз обаче никога не съм усещал разлика в апетита след гледане на слънцето - дори и след редовно всекидневно такова - винаги съм имал прекалено добътр апетит... тези индийци пак ни скриват топката по въпросите за окултните неща... Ами хайде да отида да погледам залеза малко, че се вдъхнових да ставам безсмъртен слънчояд!!! :D :D :D

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #53 -: Юли 04, 2006, 13:30:49 pm »
Да споделя и последното си наблюдение.
Преди около месец у дома всички се разболяха от пневмония. Някой каза, че била вирусна.
Сина и съпругата (която прекъсна три дневното си гладуване) минаха на антибиотици с инжекции. После им смениха антибиотиците. Десетина дни след тяхното разболяване ме хвана и мене.
Много рязко, за около 2 часа температурата ми стигна 39. На момента спрях храната и продължих само на 3 литра вода дневно, със сока от един лимон и 2-3 лъжички мед. На третия ден гърлото ми стана ужасно - прекалих с лимоновия сок, лимоните бяха големички. Спрях лимоновия сок и останах само на подсладената с мед вода.
Така изкарах 7 дни. Мислех да продължа неограничено време но прецених, че за момента това е достатъчно. А и езика ми се беше освободил от налепите и стана розов, което е критерий за приключен процес.
През целия период, а и седмица по-късно не съм изпитал глад. Това ми беше интересно, защото при предишни тридневни гладувания съм усещал глад, но волята си казваше думата. Гледах Слънцето но не редовно. :(
Пропуснах да спомена, че първата вечер, при най-високата температура, работих в нематериалното с матрици, подобни на описаните от Вселенски в книгата "Вселенските матрици". Не съм си поставял за цел тази дейност и нямам понятие за причината поради която го правех. Матриците не бяха като в книгата. За съжаление не успях да ги възстановя по памет. :(
Не съм преустановявал физическата или умствената си натовареност. Липса на енергия или намалянето и не установих. Единствено съня се увеличи на около 8-10 часа.
За слънчевото хранене да допълня, мигам си спокойно. Ако хвана момента, когато Слънцето се показва, мога да го гледам поне 6 минути. Гледал съм го и повече, като тогава пред диска на Слънцето се появява диск който намаля интензитета му. Гледам да не прекалявам с това, защото не знам природата и причината за появата на този втори диск.
Имах случай, когато след такава поява на втория диск, се прибрах в стаята и импулсивно реших да медитирам. (в сейдза) Пред вътрешния си взор виждах приближаващи се концентрични цветни кръгове. След няколко минути от изходната им точка започна да се приближава силует с формата на човек с разперени хоризонтално в страни ръце с дланите нагоре. Бях на работа и обаждане по радиотелефона прекрати всичко. :(
От тогава това не се е повтарило. :(
Часове след това, всичко около мен беше ярко, незаслепяващо и контрастно. Почти еуфорично състояние изпълнено с любов към всичко. Старая се когато не съм добре или съм затруднен, или при тренировки, или когато се сетя със и без повод, да възобновявам това състояние у себе си. Помага и е супер. Но рядко постигам същия интензитет.
Дано вие успеете повече в това генериране на любов у себе си. Света около вас го усеща и се отблагодарява. Ще видите как. ;)

Нашите недоброжелателни любимци се опитват да спрат и това. Аз няма да им се дам. А вие?
Ако някой ви каже, че не можете, че не сте дорасли - заблуждава ви.
МОЖЕТЕ!!!
СПОМНЕТЕ СИ!!!
УСПЕХ!!!
 :D
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #54 -: Юли 04, 2006, 15:47:54 pm »
Проблемът не е в динамичността на живота, а в хищническия подход към енергията. За сравнение, едно момче с войнишко самосъзнание има хищнически инстинкт и като такова не може да участва в енергийния обмен по друг начин, освен като покосител или като жертва.

Приемането на слънчева енергия създава усещане за единност в човека. Тъй като при такова начинание духът се издига нагоре, към по-висшите нива, ние много бързо се срещаме с по-издигнати същности и това ни облагородява. В такова състояние хората непременно си припомнят едно свойство на нещата - това, че те са единни и като такива участват в един общ енергиен баланс. Достигаме до разбирането, че вече не е необходимо да получаваме достатъчно количество енергия - сега ни трябва достатъчно добра вибрация... Ето как човекът постепенно излиза от консумативния, хищническо-жертвен стадий на съществуване и навлиза в единната съединеност, където нищо не ти е необходимо, защото имаш всичко и те няма тебе, който да трябва да има. (Тези ми последни думи могат и да звучат странно, но нека да не се подминават с лека ръка.) И в това ново състояние не е необходимо да спиш като мечка в зимен сън, за да не изразходваш енергия. Можеш да бъдеш най-динамичния човек на света, но въздухът и лъчите ще те носят неуморно на крилете си, за чудо и приказ на войниците долу къде ти е бензинът, къде са ти патроните.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #55 -: Юли 04, 2006, 16:07:12 pm »
Доколкото схванах тук става въпрос за 10-ина дни. Това далеч не са нито 100, нито 400. И какво е това гладуване с мед? Ако претендираш че си гладувал, значи не трябва да приемаш нищо друго освен вода.
Да ти напомня - аз се лекувах. Освен стреса от болеста дали беше нужно и спирането на обичайния път за зареждане с енергия? Тогава не сметнах така.
!!! Манек не препоръчва принудителното спиране на храненето !!!
Чистия пчелен мед е една от малкото, ако не и единствена, храна 100% усвоявана от организма ни. Безотпадъчно. Той е и единствената храна в която не е отчетена радиоктивност след Чернобил.
Поне така съм чувал.  ;)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #56 -: Юли 04, 2006, 16:21:53 pm »
Сетих се за една случка описана в архивите на китайските императори.
При лов императора наредил да се запали растителноста за да се подгони дивеча. Забелязали как от една нагрята скала изскочило нещо. Издигало се с огъня и се спускало с дим. Императора заповядал да му го доведат. При огледа, "съдейки по това, чи има на главата си 7 отвора, приехме че е човек". На въпросите как е постигнал умението си, не получили отговор. Решил да си тръгне, и при повторната заповед "Да се залови!" никой не се справил. Нито могли да го спрат, нито да го наранят.
Императора се обърнал към придворния си мъдрец:
 - Какво знаеш за всичко това?
 - Според слушаното от мен, от моя учител, това е по силите единствено на онзи, който върви по пътя на Дао. Той е съвършено еднакъв с околната природа. Нищо не може да му навреди или да го спре. Той се храни със светлина, пие роса и пътува сред облаците.(за облаците може да е от друг източник, но пак е за Дао)
Древните са указали Пътя (Дао).  :)

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #57 -: Юли 04, 2006, 16:43:33 pm »
Жоро, възхищавам ти се, страшно интересни неща пишеш
а по темата - слънцето може да се гледа и през клоните на дърветата от движещо се превозно средство, аз така правя по пътя за работа. Иначе, гледането на слънцето, поне за мен, е голямо удоволствие, жалко че очите не издържат дълго...
Дао... древните са разбирали света доста по-добре от нас, ние сега се учим наново
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #58 -: Юли 04, 2006, 17:36:29 pm »
Да, дали този така наречен човек можеш да го срещенеш в града? Дали там е неговата естествена среда?
Той е съвършено еднакъв с околната природа. Нищо не може да му навреди или да го спре.
А ние осъзнаваме едва под 1% от околната ни среда. :(
Но си създаваме изкуствена.  Та дори и виртуална. :'(
Дао... древните са разбирали света доста по-добре от нас, ние сега се учим наново
Предполага се, че знанието на древните ни е генетично присъщо.
Само трябва да си го спомним.
Те са живели сред природата и в съгласие с нея.
А ние я експлоатираме според изкривените си непълни разбирания.

Oberon

• Гост
« Отговор #59 -: Юли 04, 2006, 17:50:23 pm »
Жоро, как така в меда не е отчетена радиоактивност? Нали пчелите събират прашец от растенията, които помнят Чернобил? Или имаш предвид, че след преработка радиоактивноста изчезва? Не съм наясно, ама второто ми се струва по-вероятно. Аз лично се възхищавам на пчелите ! Те например, когато излизат на "паша" винаги знаят кога ще завали ( ако него ден ще вали искам да кажа ) и така си изчисляват времето, че в момента в който кацнат на кошера и се приберат вътре, започва да вали.

Хаха, после хората били върха на Еволюцията...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27