Автор Тема: Излизане от тялото  (Прочетена 19328 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Излизане от тялото
« Отговор #30 -: Ноември 08, 2006, 01:49:00 am »
Да аз определено бих желал да я имам в електронен вариант тази книга на Чорбаджийски и дано в новата пише повече за практиката си.
Относно тази на Терзийски тя първо се появи в един форум на дир.бг където някакъв редактор на който му я били дали откровено се подиграваше с нея и пускаше глави от нея за майтап. После един авер успял да го измоли да му я прати по пощата. Но явно доста хора са се докопали до нея. Жалко само че я няма на хартиен носител. Аз лично бих си я купил ако е на разумна цена.
Книгата на Румен чорбаджийски -''Ти си това'' я има ето тук:http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=400&LangID=0&Letter=*
« Последна редакция: Ноември 08, 2006, 01:50:32 am от Mystic »

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Излизане от тялото
« Отговор #31 -: Ноември 08, 2006, 02:13:55 am »
Книгата "Ти си това" я пратих на Спиралата по желание на автора.
На този линк http://www.spiralata.net/bb/viewtopic.php?t=89 двама познати на автора казват по някоя дума. :)
Mystic,
личното ми мнение е, че една част от твоята цялост те подготвя за следващите нива по личния ти Път.
Чувал съм за необходимостта от единство между Ум-Дух-Тяло, т.е. триединство. Вероятно "стартера" при тебе, а и при всички, е Духа. Остава да се убедят в целесъобразността Ума а после и Тялото. Тялото, казват, било глупаво "На каквото го научиш, после си го иска." На Ума и Тялото са присъщи съмнението и опасенията, защото те са единствените от споменатата тройка, които са крайни. Поне така казват някои. ;)
За сомати състоянието ми идва на ум една случка в местноста Бакаджиците край Ямбол. Отеца от тамошната църква е разказвал за опитите да се копае за руда по възвишенията. Говори се, а и има хора, които твърдят, че са попадали в подземния град там. Та отчето завършва разказа си за миньорската история там с думите : "Спящите станаха и изгониха всички от там."
Това е единствения източник от когото знам за историята. За съжаление вече не мога да го попитам за повече - замина за другия свят. :( Иманярите търещи града по описание от хайдушки запискиофициално не са успели да го намерят. Единствения, който случайно е попаднал там, не иска да се връща пак и казва, че не помни откъде е влязъл.
Поради това, че при мен излизане от тялото не става по желание, нямам възможност за сега да отида и проверя за какво става дума. :( Когато успея съзнателно, ще отида да проуча (ако ми бъде позволено) :)
« Последна редакция: Ноември 08, 2006, 02:16:38 am от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Излизане от тялото
« Отговор #32 -: Ноември 08, 2006, 10:06:01 am »
Цитат
Mystic,
личното ми мнение е, че една част от твоята цялост те подготвя за следващите нива по личния ти Път.
Благодаря за това,което си написал Жоро!Знам,че е така както казваш,не от вчера ме подготвят.Само не разбирам,защо е това усещане за чужда енергия и присъствие,ако става въпрос за собственната ми душа?Мисля,че се плаша от това,че е някой друг.Изчетох доста неща вчера и започва да ми просветва,но пък от известно време чувам и гласове докато се опитвам да заспя.Не разбирам какво се казва,защото е някъде от далече,но ясно чивам,че някой говори.Ако нямах и малка представа,досега да съм отишла на психиатър. 8)

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Излизане от тялото
« Отговор #33 -: Ноември 08, 2006, 22:51:53 pm »
Какво ти казват гласовете?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Излизане от тялото
« Отговор #34 -: Ноември 09, 2006, 13:24:34 pm »
Първото, което трябва да отбележим при такива случаи, е страхът. Той е неизбежна реакция при появата на всяко ново нещо и има две функции:
 - да ви предпази от някаква опасност;
 - да ви лиши от възможността за обнова.
Първата функция е ваша лична и в този смисъл вие сами си произвеждате страх, за да се възспрете от пропадането в нещо опасно, в пропаст отстрани на Пътя. Втората функция е нещо натрапено, външно, при което някой създава и ви внушава страх, за да не можете да посмеете да се развивате. Разграничението между тези два вида страх е доста трудно, понеже, особено във време на страха, нашите аналитични способности са доста затруднени...


НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДА СЕ СТРАХУВАТЕ

Това е формулата, която един мой приятел даде по отношение на срещаните чрез страха трудности. Страхът е нещо естествено - като настинката или като ходенето по нужда - тялото предизвиква страх (възприема натрапения му страх) и... нищо повече не се случва от страха. Заради това е хубаво да се научим да поглъщаме страха, да го снишаваме дълбоко в съществото си и, ако можем, да го превърнем в приятна възбуда за "страховития" момент. От там нататък, всяко опасно нещо следва да се третира чрез нашата разумност, а запазването на разбирането, че никакво паническо чувство на страх няма да ни помогне, е ободряващо. Петър Дънов например казва, че страх има само на Земята, където ние се страхуваме за целостта на нашето тяло. Горе, в космоса, страхът се трансформира в любопитство. Не се страхувайте да се страхувате!

Второто нещо, което е хубаво да се има предвид, е непреодолимата защита на човешкия дух, която той може да използва във всеки опасен момент и спрямо всяка една опасност. Първо, ако вие в спокойно и ведро състояние си създадете представата за някаква непреодолима защита около вас - сребриста сфера, огнена стена, ангели или каквото и да било, но добронамерено спрямо заобикалящия ви свят и явленията му (Не защита с копия например, които да убиват враговете ви!), и ако съумеете в хода на използване на тази защита да отклонявате всяко съмнение за нейната ефективност,

ТАЗИ ЗАЩИТА ЩЕ ДЕЙСТВА БЕЗОТКАЗНО ЗА ВАС

Човешките създания са творения на Бога и имат свободна, неограничима воля. Това означава, че те се ползват от благосклонността на Всевишния и, че техните желания имат безгранична осъществимост, която се поставя в границите единствено на собственото им въображение. Ето защо, като "посолства на Бога", вие оставате недосегаеми за всяка враждебна сила, насочила се срещу вас, стига да се позовете на своя божествен характер. Това позоваване трябва да става по вашия си собствен  начи - не чрез някаква църковна формула, нито чрез глупостите, които flyDragon ви разправя тук! Използвайте неизговореното си на глас въображение.

И, трето, трябва да се знае обстоятелството, че в онези светове не може да има лъжа и измама в земното разбиране за това. Именно поради тази причина изтъквам горе като толкова важно несъмняването във вашите защити - съмнението би се видяло по начин, не много по-мъгляв от виждането на настоящия текст например и онези, от които се защитавате, биха видели, че вие не вярвате във вашата защита - следователно, те могат да я преодолеят. По същия начин, вие можете да "видите" лъжата у всеки там, който се опита да ви омотае в някакви специални съображения, защото вие не сте били разбирали или, че сте се нуждаели от някаква специална защита, покровителство или профилактика... Значи, в такъв случай

ПИТАЙТЕ ЯСНО И НЕДВУСМИСЛЕНО, ЗА ОТГОВОР "ДА" ИЛИ "НЕ"

Никакъв друг отговор не бива да бъде позволяван, а лъжците, които се опитат да ви омотаят, ясно ще покажат, че явно се опитват да ви подведат. Това в православната литургия е изобразено по много поучителен начин. Значи, по Великден, когато Иисус е умрял и е погребан, в един момент се получава новината за Неговото възкресение. Това е веднага след дванадесет, когато всички хора са навън от храма, яйцата вече са се начукали и простаците са си отишли по къщията, за да останат само истинските мирияни за нощна литургия. Тогава вратите на черквата са затворени, а най-висшестоящият - патриарх или ярхиерей, застава пред тях и пее: "Отворете вратите, понеже Господ на славата е дошъл да влезе!", а от вътре му отговарят с въпрос: "Кой е Господ на славата?" - "Аз съм Господ на славата..." Вратите на черквата се отварят, а докато църковникът-представител на възкръсналия Бог влиза, хорът се отдава на хвалебствени песнопения. Ако тук на Земята всеки може да излъже някоя бабичка, че е Господ на славата, то там, в небесните селения, ако някой излезе пред вас и ви твърди същото, но вие сте вярващ православен, можете веднага да отправите молитва към истинния Бог; онова, което е пред вас или ще разцъфне в истинска господска слава, или ще се стопи, неспособно да завоалира лъжата си пред вашата истинна молитвена вяра... (Пиша този пример от лоното на православието, но той важи и за всяка друга система на убеждения, а при висшия пилотаж на пътуванията на Духа дори надминава систематизируемостта.) Вярвайте и питайте.

Тук на Земята съществува едно методично усилие хората да бъдат отклонявани от техните "отвъдни" преживявания, да бъдат приучвани към страх и странене от тях, за да останат във все по-непреодолимо робство на рептилианския материализъм. В действителност, цялостното мислене за смъртта следва да се преосмисли, защото там не гибел, но живот над живота очаква всеки, дръзнал да търси.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Излизане от тялото
« Отговор #35 -: Ноември 10, 2006, 01:22:47 am »
чистосърдечни благодарности за това което си написал flyDragon!
По-просто обяснение от това не съм и искала.Личните ми разбирания се препокриват с твоите,но ме ОкУрАжи!!!!Благодаря ти! И бъди благословен! :-*
« Последна редакция: Ноември 10, 2006, 09:38:57 am от Eon »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27