Автор Тема: Мисли и Източници  (Прочетена 131426 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Мисли и Източници
« Отговор #270 -: Март 20, 2007, 22:49:37 pm »
"Колкото повече си, толкова повече можеш да станеш и колкото повече можеш да станеш, толкова повече можеш да бъдеш. Най-дълбоката тайна е, че животът не е процес на откриване, а е процес на сътворяване. Ти не откриваш себе си, а създаваш себе си наново. Търси, следователно не да разбереш Кой Си, търси да определиш Кой Искаш да Бъдеш."

Разговори с Бога
Н. Уолш
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #271 -: Март 22, 2007, 10:22:57 am »
„Мисленето е приблизително равенство, от което не може да излезе нищо повече от това, което сме вложили в него. Така работи интелектът. Но отвъд него има мислене в образи – в символи, които са по-стари от историческия човек, които са посяти в него от най-древни времена, и вечно живи и непресъхващи у всички поколения изграждат основите на човешката душа.”
Из „Модерният човек в търсене на душата си”-К.Г.Юнг

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #272 -: Март 23, 2007, 01:30:48 am »
50

Нещата се раждат и умират.
Три на десет отиват към живот, три на десет към смърт
и още три на десет умират преждевременно.
Защо това е така?
Защото се стремят пресилено към живот.

Аз съм слушал, че който умее да пази живота си,
като върви по Земята, не се натъква на носорога и тигъра,
като влезе в бой, не се среща с въоръжения войник.
Носорогът, няма къде да забие своя рог.
Тигърът, няма къде да забие своите нокти.
Войникът, няма къде да употреби своя меч.

Защо това е така?
Защото е вън от смъртта
.
musica universalis

IGLATA

• Гост
« Отговор #273 -: Април 04, 2007, 21:39:39 pm »
какво нещо е живота щом до сега никой не се е измъкнал от него жив!!!
Няма да живея цял живот(моя)

milenski

• Гост
« Отговор #274 -: Април 04, 2007, 22:09:45 pm »
"Откъде ви дойде на ума, че животът е страдание?
Вас просто са ви излъгали. И при това само за забавление."

Ра Хари

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #275 -: Април 05, 2007, 00:58:42 am »
Всички теории са възможни, но само действителността се Случва.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #276 -: Април 05, 2007, 02:54:57 am »
"Освен това в спартанското и гръцкото общество е процъфтявал хомосексуализма, което е довело до разпадането и деградирането на обществото в Гърция. За това и в момента там живеят деградирали идиоти, правени в гъз! "

Д - р Дориян Александров

По повод филма "300" ;)
« Последна редакция: Април 05, 2007, 02:56:22 am от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #277 -: Април 06, 2007, 03:32:46 am »
"Освен това в спартанското и гръцкото общество е процъфтявал хомосексуализма, което е довело до разпадането и деградирането на обществото в Гърция. За това и в момента там живеят деградирали идиоти, правени в гъз! "

Д - р Дориян Александров

По повод филма "300" ;)

Ааааахахахахах - великоооо ;D ;D ;D

IGLATA

• Гост
« Отговор #278 -: Април 06, 2007, 12:24:10 pm »
Смайващото е не че просто отиде.......а се и върна!!!(филма братя по оръжие това ми като химн в живота ми)
Не е важнокъде отиваш важното е да си там!!!
Бесмъртен съм до доказване на противното!!!
Защо ми викате уличница...че по покривите ли да ходя!!!

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #279 -: Април 15, 2007, 02:15:02 am »
                        ... Хората на сушата губят твърде много време питайки "защо".

1900
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #280 -: Април 21, 2007, 11:03:31 am »
Простотата

Простота! Простота! Тебе те наричат свята.
Но светостта не е човешко дело. Смирението - виж, то е такова.
То пренебрегва, то побеждава високомерието.
Но не забравяй! : В самото чувство за победа има вече особено високомерие!

Тургенев

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #281 -: Април 21, 2007, 11:11:51 am »
"Всички истини са добри за казване, но не всички са приятни за слушане.
Греъм Грийн

"Щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване."
Лорън Спитър

Неактивен Fiery

• Пишещ
  • Публикации: 545
« Отговор #282 -: Май 09, 2007, 07:07:13 am »
— Учителю, говори ни за битието. Какво е да бъдеш?
   — Днес да бъдеш означава да бъдеш мъдър, но не безучастен към безразсъдния; да бъдеш силен, но не за да унищожаваш слабия; да играеш с малките деца не като баща, а по-скоро като другар, който би искал да научи техните игри;
   Да бъдеш непринуден и простосърдечен с възрастните мъже и жени, да присядаш с тях в сянката на старите дъбове, въпреки че самият ти все още вървиш с Пролетта;
   Да потърсиш един поет, даже той да живее отвъд седем реки, а в негово присъствие да се смириш — нищо да не искаш, в нищо да не се съмняваш и устните ти да не отронват никакъв въпрос;
   Да знаеш, че светецът и грешникът са братя-близнаци, чийто отец е нашият Всемилостив Цар, и че единият се е родил само миг преди другия и заради това ние го приемаме за Престолонаследника;
   Да следваш Красотата, дори когато тя те води към ръба на пропастта; и въпреки че тя е окрилена, а ти си безкрил, и въпреки че тя ще прекрачи ръба, ти я последвай, защото там, където няма Красота, няма нищо;
   Да бъдеш градина без ограда, лозе без пазач, съкровищница, винаги отворена за минувачите;
   Да бъдеш ограбен, излъган, заблуден, да, поведен по грешен път, подмамен, сетне подигран, и все пак при всичко това да гледаш надолу от висината на твоето по-голямо аз и да се усмихваш, знаейки, че има една пролет, която ще дойде в твоята градина да потанцува в листака, и една есен, която ще накара гроздовете да узреят; знаейки, че ако дори само един от твоите прозорци е отворен на Изток, къщата ти никога няма да бъде празна; знаейки, че всички онези, които са смятани за злодеи и разбойници, за мошеници и измамници, са твои братя в нужда и че ти си може би всичко това в очите на блажените обитатели на оня Незрим Град там, горе, над този град.
   А сега за вас, чиито ръце майсторят и изнамират всички неща, потребни за уюта на нашите дни и нощи —
   Да бъдеш означава да бъдеш тъкач със зрящи пръсти, строител, прозрял светлината и пространството; да бъдеш орач и да чувстваш, че с всяко посято зрънце скриваш съкровище; рибар и ловец, състрадателен към рибата и звяра, ала все пак по-състрадателен към човешкия глад и нужда.
   И освен всичко това ще ви кажа ето що: Аз бих искал да имам всеки от вас и всички други хора за помощници в името на човешкото добруване, защото само по този начин можете да се надявате да постигнете своето собствено добро.
   Другари мои, обични мои, бъдете смели, не мекушави; бъдете необятни, а не ограничени; и чак до моя и вашия сетен час бъдете наистина вашето по-голямо аз."

Халил Джубран
« Последна редакция: Май 09, 2007, 07:11:45 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

• Пишещ
  • Публикации: 545
« Отговор #283 -: Май 13, 2007, 04:13:01 am »
     Да бъдеш цвете
е дълбока отговорност

В цъфтежа е целта. Когато
със своя разум слаб и смътен
цветенце някое съгледаш
и бегло го разгледаш пътем –

ти ролята не подозираш
на тази мъничка подробност
в това сияйно сложно дело –
на пеперудата подобно.

Да израстеш полека, да напъпиш
навреме и да не измръзнеш –
със червея и зноя да се бориш –
от вятъра да се изплъзнеш –

да не измамиш мъдрата природа,
като се трудиш неуморно:
да бъдеш цвете е дълбока
отговорност.

От Себе си на заточение да тръгна –
как бих успяла –
не може да проникне в Крепостта ми
Сърцето Цяло.

Щом Аз самата – Себе си нападам –
как мир да сключа
освен ако да покоря Съзнанието
някак сполуча?

И тъй като Монарх сме си взаимно
как туй ще стане
освен чрез Абдикация –
на Аз – от Мене?

– “Към мен?”
Но аз не те познавам никак –
и твоят Дом къде е?
– Аз съм Исус – последен от Юдея –
сега съм в Рая.
– Карета имаш ли да ме откараш там?
– Достатъчни са моите Ръце,
на мойта Мощ се довери.
– Но аз съм грешница.
– А аз съм Прошката.
– Съвсем съм дребна.
– Най-дребният щом дойде там,
се оценява
за най-голям.
Ела и в моя Дом се настани.

ЕМИЛИ ДИКИНСЪН

« Последна редакция: Май 13, 2007, 04:29:38 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

lexas

• Гост
« Отговор #284 -: Май 14, 2007, 00:06:42 am »
Втори пост...Предвид хумористичното "звучене" на първия ще се реабилитирам с втория.Като втория секс почти.Каззваш си...Ето сега вече знам какво да правя ;)  така... та мисълта от мен за днес е:

"Не бъркайте разбирането с осъзнаването и не бъркайте осъзнаването с постигането.Не хранете надежди за постигане,а практикувайте постоянно."

ПС: между другото, тибетците със сигурност са в "Голямата игра" ...може да са всичко,но не са хора :)
ПС: ....прецаках си "сериозното звучене" на втория пост...нищо.Може би при третия опит...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27