Автор Тема: Мисли и Източници  (Прочетена 119883 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Re: Мисли и Източници
« Отговор #255 -: Януари 27, 2007, 01:16:43 am »
"...Аз увеличих мъката и вината на света, като сам се насилвах, като не се решавах да тръгна по пътя на спасението. Пътят не води нито наляво, нито надясно, той води право в собственото сърце и само там е Бог, само там е мир."

Херман Хесе

Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен portentosum_mare

• Четящ
  • *
  • Публикации: 38
« Отговор #256 -: Февруари 03, 2007, 10:11:55 am »
Веднъж Манджушри стоял пред вратата, когато Буда го повикал: "Манджушри, Манджушри защо не влизаш?"
- Не виждам нищо от тази страна на вратата. Защо да влизам? -отговорил Манджушри.

Автор: Желязната флейта
В утротo, когато само ти, знаеш, че е още снощи,  животът е красив.

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #257 -: Февруари 03, 2007, 15:31:54 pm »
Amor finem tempus, non animus facit.   
Syrus

На любовта слага край времето, а не желанието.    
Сир

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #258 -: Февруари 14, 2007, 11:57:53 am »
Приятелската обич казва:
"Ако някога се нуждаеш от нещо,
аз ще съм тук"
Истинската любов казва:
" Никога не ще се нуждаеш от нещо, защото ще съм тук"
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
« Отговор #259 -: Февруари 18, 2007, 00:46:47 am »
Ако си мислиш,че ти липсвам не е така.
Ако си мислиш,че не можеш без мен не е така.
Ако спреш да мислиш,ще разбереш,че ме обичаш.
------------------------------------------------------------------------------

Истинските неща са безлични,защото не е необходимо да се доказват.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Вселената разбира само един синтаксис този на действието.Тя е място на възможности а не на обяснения.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Веднъж през нощта по средата на езерото Малави някакъв казал на един фрикански старец:
- Знаеш ли, Баба - американците са летели до Луната?
- Знам, - отговорил Баба – аз ги видях, когато бях там.
Хубава е нашата в Малави!

Не бързайте да се срещнете с Бога, това все някога ще стане.

Веднъж един Мъдрец минавал покрай пещерата на известен в целия район свят отшелник. Било вечерта и светият човек го оставил да нощува в пещерата, а самият той легнал извън нея. Възглавницата се сторила на Мъдреца неудобна, той я повдигнал и намерил "Плейбой". "Значи светият отец го вдига" - му просветнало на Мъдреца.

Да се бориш със своите мисли е все едно да заприличаш на този глупак, който от съображения за акуратност и хигиена, решил повече да не ака. Ден не акал, два не акал. Накрая, разбира се, не издържал, но продължил да уверява всички, че не ака.

Внимателно изслушвайки съветите на другите търсещи, никога не хабете енергията си, за да ги изпълните.

Не е необходимо да се опитвате да промените живота си. Той така и така ще се промени.

Сериозността - това е умението да направиш простите неща сложни.

Религиозните фанатици са също толкова смешни, колкото и бизнесмените.

Спомените за миналите животи могат само да докажат, че ние сме си глупаци отдавна.

Откъде ви дойде на ума, че животът е страдание? Вас просто са ви излъгали. И при това само за забавление.

Да се опитваш да задържиш и удължиш състоянието на медитация е все едно да се опитваш да удължаваш удоволствието от пикаенето в тоалетната.

Политиците - това са едни вътрешно болни хора.

Усилието - това е метод да не се самореализираш.

Войниците на Кришна са непобедими, защото вървят с голям бял флаг и винаги се предават първи.

Ра-Хари.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #260 -: Февруари 18, 2007, 02:13:43 am »

Веднъж през нощта по средата на езерото Малави някакъв казал на един фрикански старец:
- Знаеш ли, Баба - американците са летели до Луната?
- Знам, - отговорил Баба – аз ги видях, когато бях там.
Хубава е нашата в Малави!

Това не го разбрах, какво е това Малави. Коя е тази, "което е хубава в Малави"? Какво е това "фрикански старец".

Не е необходимо да се опитвате да промените живота си. Той така и така ще се промени.

И да седя и да чакам с кръстосани ръце? А, какво ще кажеш да променя себе си, а в следствие на това ще се промени и живота ми ;)

Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #261 -: Февруари 25, 2007, 16:34:29 pm »
Десетки хиляди цветя напролет, луната наесен, хладен ветрец през лятото, сняг през зимата. Ако умът ти не е замъглен от безполезни мисли, сега е най-добрият сезон на твоя живот.

У Мън

Пристигания, заминавания, живот и смърт: хиляди селца, милион къщурки. Не еазбирате ли смисъла? Луната бразди водата, небето цъфти.

Гидзан

Няма вчера, няма утре, няма днес.

Сън Цан

Птиците се претопиха в синевата. Ето, и облакът последен излинява. Заедно седим - аз и планината, докато накрая не остане само тя.

Ли Бо

Не търси къде се помещава умът; той е като птичи дири по небето.

Стих от Дзенрин
« Последна редакция: Февруари 25, 2007, 16:35:29 pm от Horus »

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #262 -: Февруари 26, 2007, 15:02:32 pm »
“Този, който притежава знанието за истината, е свободен. Свободният не върши грях, защото този, който върши грях, е роб на греха. Майката – това е истината, а знанието е бащата. Тези, на които не им е съдено да извършат грях, светът ги нарича свободни. Знанието за истината възвисява сърцата на тези, на които не им е съдено да вършат грях. Това ги прави свободни и ги поставя по-високо от всички. Но любовта съзидава. И така, този, който е станал свободен заради знание, заради любовта е роб на онези, които още не са успели да се издигнат до свободата на знанието. И знанието ги прави способни, защото то ги пробужда да станат свободни. Любовта нищо не взима. Как да вземе това, което не съществува? Всичко и принадлежи. Тя не казва: Това  е мое или онова е мое. А казва: Това е твое.”
Из Евангелие на Филип

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
« Отговор #263 -: Февруари 26, 2007, 20:13:41 pm »

И да седя и да чакам с кръстосани ръце? А, какво ще кажеш да променя себе си, а в следствие на това ще се промени и живота ми ;)

Да стоиш с кръстени ръце не е ли пак правене?

Живота в крайна сметка си тече и променя независимо какво правиш,ако си отворен за тези промени и ти ще се промениш.Да влагаш усилия да се промениш без необходимост,защото така си мислиш,че трябва е себеугаждане и най-малкото непрактично.
Поне така мисля.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #264 -: Февруари 27, 2007, 00:04:01 am »

Да влагаш усилия да се промениш БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ, защото така си мислиш,че трябва е себеугаждане и най-малкото непрактично.
Поне така мисля.

Понякога има необходимост. Лесно се усеща, когато дойде времето.
И моля те би ли ми обяснил притчата, която си постнал, че африканския фолклор не го разбирам и тази притча съвсем ми убягна. Особено ме зачуди това: "Хубава е нашата в Малави!". Явно съм доста зле още.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #265 -: Февруари 27, 2007, 03:11:57 am »
И моля те би ли ми обяснил притчата, която си постнал, че африканския фолклор не го разбирам и тази притча съвсем ми убягна. Особено ме зачуди това: "Хубава е нашата в Малави!". Явно съм доста зле още.

"Хубава е нашата в Малави" - хахаха,  - Луна, бе човек,  :P   красивото отражение на Луната в езерото Малави... :).
Тази притча показва двата подхода и  разликата в светоусещането на двамата говорещи.   :D ;)

* * *
Без да излизаш от двора –
да познаваш света.
Без да надничаш през прозореца –
да виждаш Небесния път.

Колкото по-надалеч отиваш,
толкова по-малко знаеш.

Затова мъдрецът
не блуждае навред, но пък знае,
не гледа, а вижда,
не върши, а свършва.

Лао Дзъ
 :)
« Последна редакция: Февруари 27, 2007, 20:13:02 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #266 -: Март 08, 2007, 10:13:53 am »

Внимателен, сякаш преминава река по тънък лед.
Бдителен, сякаш съседите му го заплашват.
Въздържан, като гост.
Разливащ се, като топящ се лед.
Естествен, като неодялано дърво.
Широк, като долината.
Непроницаем, като мътна вода.
musica universalis

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #267 -: Март 08, 2007, 10:39:44 am »

От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #268 -: Март 12, 2007, 21:03:07 pm »
Ако разбираш всичко, значи си грешно информиран.

Аааа - много добра :P

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #269 -: Март 19, 2007, 00:18:56 am »
Mигът е вечност, вечността е сега.

У Мън

Преди да кажеш каквото и да било, си задавай въпроса: " това нещо истина ли е, нужно ли е, добро ли е?"...

Гаутама Буда

Нека не вършим големи дела - само малки, но с голяма любов.

Майка Тереза
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27