Ако си мислиш,че ти липсвам не е така.
Ако си мислиш,че не можеш без мен не е така.
Ако спреш да мислиш,ще разбереш,че ме обичаш.
------------------------------------------------------------------------------
Истинските неща са безлични,защото не е необходимо да се доказват.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Вселената разбира само един синтаксис този на действието.Тя е място на възможности а не на обяснения.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Веднъж през нощта по средата на езерото Малави някакъв казал на един фрикански старец:
- Знаеш ли, Баба - американците са летели до Луната?
- Знам, - отговорил Баба – аз ги видях, когато бях там.
Хубава е нашата в Малави!
Не бързайте да се срещнете с Бога, това все някога ще стане.
Веднъж един Мъдрец минавал покрай пещерата на известен в целия район свят отшелник. Било вечерта и светият човек го оставил да нощува в пещерата, а самият той легнал извън нея. Възглавницата се сторила на Мъдреца неудобна, той я повдигнал и намерил "Плейбой". "Значи светият отец го вдига" - му просветнало на Мъдреца.
Да се бориш със своите мисли е все едно да заприличаш на този глупак, който от съображения за акуратност и хигиена, решил повече да не ака. Ден не акал, два не акал. Накрая, разбира се, не издържал, но продължил да уверява всички, че не ака.
Внимателно изслушвайки съветите на другите търсещи, никога не хабете енергията си, за да ги изпълните.
Не е необходимо да се опитвате да промените живота си. Той така и така ще се промени.
Сериозността - това е умението да направиш простите неща сложни.
Религиозните фанатици са също толкова смешни, колкото и бизнесмените.
Спомените за миналите животи могат само да докажат, че ние сме си глупаци отдавна.
Откъде ви дойде на ума, че животът е страдание? Вас просто са ви излъгали. И при това само за забавление.
Да се опитваш да задържиш и удължиш състоянието на медитация е все едно да се опитваш да удължаваш удоволствието от пикаенето в тоалетната.
Политиците - това са едни вътрешно болни хора.
Усилието - това е метод да не се самореализираш.
Войниците на Кришна са непобедими, защото вървят с голям бял флаг и винаги се предават първи.
Ра-Хари.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------