Твоя пост е абсолютно безсмелен, и както сам казваш, мъгла ти е. Като ти се проясни мъглата, пиши пак. А аз дотогава ще ти се радвам, как използваш понятия, които може би си чул или прочел, ама не разбираш. Какво значи "гравитационен лъч"? Какво значи "нулева полоса"? Ползват се тук някакви понятия, които сякаш звучат грандиозно, ама какво ли значат? Дай да помислим, че поне на мен все още не ми е мъгла.
"Слънчевата система се върти около централното (черното) слънце на принципа който описах по-горе - въртящата се гравитация на централното слънце, "увлича" всички звезди, както нашето Слънце, "увлича" Земята и останалите планети. Няма въртящи се слепващи прахоляци и незнам още какви глупости, които така си се въртят от само себе си, понеже нямало триене, вакуум било. Слънчевата система се върти около централното (черното) слънце на принципа който описах по-горе - въртящата се гравитация на централното слънце, "увлича" всички звезди, както нашето Слънце, "увлича" Земята и останалите планети. Няма въртящи се слепващи прахоляци и незнам още какви глупости, които така си се въртят от само себе си, понеже нямало триене, вакуум било. Бях казал че на полюсите на централното слънце са двата гравитационни лъча, които "пренареждат" всички звездни системи със планетите им. Но най-вероятно не са на полюсите, а са на екватора на централното слънце - тогава вече не се знае дали са два. През ~13000 години, Земята минава през този гравитационен лъч, или по-вероятно лъча минава, а не Земята и съответно се завърта и се променят географските полюси."На кое казваш "центарлно Слънце", щото аз за пръв път го чувам. Има теория, че в центъра на галактиката ни има или масивен звезден куп или масива черна дупка. Ако на второто казваш "черно Слънце", твоя воля, интерпретирай си го така:) Въртящи се слепващи се прахоляци има навсякъде из Вселената, ако това за теб са "незнам още какви глупости" изводите са два - или не четеш и не се интересуваш достатъчно, или понятие си нямаш от астрономия. Постоянно, навсякъде около нас ( справка снимките на Хъбъл ), можеш да видиш как прахоляците се слепват в планети. Ти сигурно не знаеш, че водата е един от основнит екомпоненти на Вселената. както и да е:)
"Бях казал че на полюсите на централното слънце са двата гравитационни лъча, които "пренареждат" всички звездни системи със планетите им." Това е някаква твоя интерпретация, и ако някъде си я казал, не означава, че е истина. Да помислим, обаче. Интересно как два гравитационни лъча пренареждат цели звездни системи? Това вселенски принцип ли е, или в момента си пренареждаш лявото полукълбо на мозъка след запой? Самото понятие "гравитационен лъч" го има само в едни филми, които всички много харесваме, ама са си научно-ФАНТАСТИЧНИ ( засега ) филми - как совалката на Императора е прихваната от гравитационен лъч и се приближава към Звездата на смъртта:) Защото, друже, едно слънце не хвърля 2 гравитационни лъча, а безброй, и то във всички посоки.
"Но най-вероятно не са на полюсите, а са на екватора на централното слънце - тогава вече не се знае дали са два. През ~13000 години, Земята минава през този гравитационен лъч, или по-вероятно лъча минава, а не Земята и съответно се завърта и се променят географските полюси"А това дори не знам - с трезвото полукълбо го казваш, или с онова, дето сега го пренареждаш? Сега се оказва, че 2та лъча са на екватора на Слънцето? Дори и да е така, Земата е била на екваториалната равнина на това черно централно Слънц епреди около 30 милиона години, не преди 13 000. И въобще откъде иде тази цифра - 13 000?
Въобще, вземи се наспи, после прочети Астрономиа за 10-и клас, и пак ще говорим. За да ми говориш за промяна на Полюсите и централни Слънца, не мислиш ли че трябва малко повече да знаеш какво се случва в Слънчевата система, пък после се опитвай да разсъждаваш за Вселената