Дори да не говорим за пари, нима си въобразявате, че можете да получите късче от бъдещето си просто така? В Книгата на съдбата не може да се надзърне без последствия. И цената на тази стока е само една: ще се наложи да я вземете със себе си и да я направите част от живота си, независимо дали искате или не.
Цената може да се окаже съдбовна. И вината или, да речем, отговорността носят не онези, които продават съдбата като стока, а които я купуват.
[/b]Те ви още една истина
.
[/color]
Много съдържателен цитат! Имам само една забележка. Да, тези който се разпореждат с чужди съдби не ги смятам за човеци и не желая да ги коментирам, но тези които се отказват от правото си да изживеят живота си по свое усмотрение също са виновни и да не омаловажаваме вината им! Друг е въпроса за огтоворноста само, ако са принудени да заложат съдбата си!!!!!
Всички знаем, всяка банка печели от лихвите и от това, че срещу някакви необеспечени с нищо хартиики ние залагаме нещо напълно реално домовете си! Поради нашата алчност (желанието да живеем на кредит) ние доброволно залагами дори съдбата на децата си!
Какво ли би станало, ако всеки живееше според възможностите си, и не субсидираме ли ние самите злото което изцежда и последните ни жизнени сили
Каква е нашата нужда да отидем на църква? Веднага отговарям, смятаме, че някой друг ще поеме по-голямата част от вината (търсим утешение) за нашите грешки и с какво плащаме, църквата не приема като дарения благодарности, тя приема само материално отблагодаряване!
Общото между двете институции е, че продават илюзии срещу нещо напълно реално трудът ни!
Какво може да се случи?
Теореично - нищо друго освен промяна на статуквото! Много е важно да си отговорим на въпроса: Кого не устройва тази промяна! Мен лично ме устройва, защото тази променена реалност ще изисква само едно - самостоятелно и творческо мислене, което ще ни гарантира нужната адаптивност!
Практически ще се случи следното

и честита нова година!
Нещата са започнали отдавна и катаклизъм, я стига бе хора бъдете сериозни, нима ще позволите да ви пробутат още една илюзия!