Автор Тема: Атлантида  (Прочетена 182700 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Относно: Атлантида
« Отговор #75 -: Януари 08, 2007, 20:27:21 pm »
То това е истината ;)

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #76 -: Януари 08, 2007, 20:59:57 pm »
Хахахаха :P Честито тогава ;) :D
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #77 -: Януари 09, 2007, 11:19:15 am »
Дали Америка е там където има следи от американци?
Местата където са откривани следи или инфо за атланти следва ли да се нарича Атлантида?
Нека някой чрез медитация, астрално пътуване, дистанционно виждане или каквото там умее, да направи проучване! Иска ми се някой да сподели личния си опит и преживяване. Иначе можем и до третото пришествие да цитираме всевъзможни книги и сайтове.
Ако сме толкова напредничави, това проучване ще е достатъчно стимулиращо. А може да се приеме и като обективна проверка за достигнато ниво.
Дали е добро следното мото:
"Прочел си? Чул си? Да се провери! Едно е да вярваш - друго е да знаеш"
Едва ли с вменяваните им постижения Атлантите са си стояли на малките острови. (защото на големия са били други, с които често били бъркани. Така казват някои ;))
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #78 -: Януари 19, 2007, 12:46:12 pm »
Едва ли с вменяваните им постижения Атлантите са си стояли на малките острови. (защото на големия са били други, с които често били бъркани. Така казват някои ;))

Мисля си за едни "някои", но дали са същите, за които ти говориш?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Fanta

• Гост
« Отговор #79 -: Февруари 13, 2007, 17:09:53 pm »
 Доколкото ми е известно Жители на Нибиру известни като Аннунаки са замесени в потъването на атлантида. А самите жители на Атлантида също иамт вина. И днес те са преродени сред нас. Дори макар да ви се стори смещно аз имам няколко сигурни знаци които ми показват че някога съм живял там.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #80 -: Февруари 13, 2007, 17:19:55 pm »
Приятно ще ни е, ако ни разкажеш :) Никой тук няма да ти се смее ;)

Fanta

• Гост
« Отговор #81 -: Февруари 13, 2007, 18:10:26 pm »
Аз почти нямам спомени а тожа което си спомням е много мътно и трудно за описание но съм чел неща за Атлантида и те съответстват. Още като много малък сънувах голямо наводнение но това не беще кошмар за мен.
По-късно една жена която не ме е виждала е казала на майками че има дете от изчезнала цивилизация. А преди няколко години започнах да си припомням някои лица които тогава са ми били близки. Но свичко е много смътно и няма как да ви кажа нещо което да е наистина смислено. Но знам че макар атлантите да са били много интелигентни тяхното общество е допуснало грешка която е довела до унищожителни катаклизми. И най=вероятно всички както и аз тогава сме се доверили на изванземна раса която ни е подвела. Лично аз нямам спомени за среша с извънземна раса от онова време. Също така винаги съм чувствал делфините като много близки. Никога не съм харесвал отношението на хората към тях. И по-късно прочетох на едно място че хората в Атлантида са били близки с делфините и са можели да общуват с тях. Сега след като съм сигурен ще имам връзка с Атлантида в мен се появи едно чувство което ми потсказва че там съм бил много щастлив и понякога ми става тъжно като мисля за Атлантида. Но нямам съществени спомени които биха показали нещо важно за човеществото. Обаче вярвам че с времето ще разкрия повече неща. И аз немисля че това е нещо много специално. Смятам че много хора които сега са на Земята някога са живели в Атлантида. А официалното откриване на останките от Атлантида може да е много вълнуващо и да припомни на много бивши атланти откъде идват.
« Последна редакция: Февруари 13, 2007, 20:08:35 pm от Fanta »

Неактивен Rapsio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 399
« Отговор #82 -: Февруари 13, 2007, 21:05:09 pm »
Хич не ми се вярва таз работа със сблъсъка

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #83 -: Февруари 13, 2007, 21:32:34 pm »
И най=вероятно всички както и аз тогава сме се доверили на изванземна раса която ни е подвела. Лично аз нямам спомени за среша с извънземна раса от онова време. Също така винаги съм чувствал делфините като много близки. Никога не съм харесвал отношението на хората към тях. И по-късно прочетох на едно място че хората в Атлантида са били близки с делфините и са можели да общуват с тях.

Делфините СА преродените атланти. Много от тях работят от хилядолетия с планетата, и настройват определени космически честоти в съответствие с хармоничния тон...
Проблеми създават единствено свръхмодерните военизирани технологии, които пречат и заглушават звука на китове и делфини...
Иначе като цяло тези същества могат да бъдат много полезни в опознаването на древната ни психо-генетична история...   :)
musica universalis

Неактивен eowin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #84 -: Февруари 14, 2007, 04:08:09 am »
не прочетох цялата тема, но мисля ,че никой не беше писал за Мадагаскар.имам предвид ,че атлантида си е била там.в момента не мога да си спомня как точно им започваше расата... която пък от своя страна не е била просто най-умната ,атлантите,поне в началото, са имали закърнели очи и не са разговаряли.просто не им е било нужно. в последствие започват да нарушават законите на земята.. слънце а у.. .все по-малко употребяват третото си око, и дефакто гледат с очите си....
като цяло, рушат расата си използвайки новите знания.остават много малко 'запазили' се атланти, които усещат катаклизма и бягат към африка и азия.повечето потъват с острова.
и тия дето бягат ,отиват в централна африка,централна азия ( и третото ми се губи в момента).
централна азия е мястото където се намира 'шамбала'.пиша го в кавички, защото шамбала всъщност са две места.
та, моята велика теория е че шамбала си е създадена от атлантите.които все още медитират в някоя пещера.като на не-знам-си колко си години се води ,че един излиза от тази медитация и отива да оправи света.(някъде бях чела, ама съвсем не беше свързано с това, че наистина през няколко си хиляди години , по различни краища на света се среща човек, който може странни неща, и който идва от средна азия).
а хитлер е търсил шамбала в африка,защото там наистина си има храм, който се намираше до един от двата крака на единственият останал свинкс...и не помня защо ,но мисля ,че и до ден днешен храмът не е отворен.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #85 -: Февруари 14, 2007, 13:39:02 pm »
Всъщност, Шамбала има на много места по света ( и в България има, май...  ;)), както и древната Атлантида не е била локализирана на едно място/континент... В никакъв случай атлантите не са били най-умните, щом не са се сетили за огромните манипулации, които са се извършвали скрито от очите им.
Пещерите, за които говориш, имат по-скоро друга функция - изпадналите в сомати да запазят генетичен материал за възпроизводство на човешката раса, в случай на тотално унищожение.

musica universalis

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
« Отговор #86 -: Март 08, 2007, 16:01:21 pm »
 Във Варненският исторически музей се намира единствнното доказателство на Земята, че АТЛАНТИДА е тук. - Алиен

Какво е доказателството 8)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #87 -: Март 08, 2007, 17:50:27 pm »
Цитат
Доказателство са плочите във Варненнския исторически музей, където откриваме надпис „АЯНТИДИ – ИЗМЕ” или „АТЛАН-ТИДИ НИЕ СМЕ”, както и символични обозначения, които днес са запазени единствено в санскритската писменост.

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
« Отговор #88 -: Март 09, 2007, 10:30:05 am »
Публикувам един кратък откъс от книгата на Ердоган Ерчиван - Забранената египтология; :)

Доскоро се предполагаше, че текстовете „Тимей" и „Критий" на Платон са единствените източници на легендата за Атлантида. Но ученият Солон (640-560 г. пр. Хр.), родом от Атина, е този, който през 6. век пр. Хр. донася историята за Атлантида в Древна Гърция. Египетският жрец Сонки от Саис и неговият колега Псенофис от Хелиопол устно разказали на Солон тази 9 000 годишна древна история. Естествено съвременните египтолози не мо¬жаха да открият измежду безбройните египетски предания подобен източник в папирусите и съответно го смет¬наха за поредната ориенталска история от света на Хиля¬да и една нощ. Но в Ермитажа (Санкт Петербург) се нами¬ра египетският Папирус 1115, създаден преди около 4 000 години като йератическо писмо, в който точно този мотив за легендата за Атлантида е жив. Историята започва с едно странство в „Страната на Западните", организирано по заповед на фараона. Моряците излезли в открито море и били връхлетени от буря, а капитанът разказва как тогава съвсем случайно открил „Островът на блажените", „Аменти":
„Аз бях тръгнал към мините на царя и отплувах с един кораб. Той беше 120 лакти дълъг и 40 лакти широк, 120 от най-мъдрите матроси от египетския елит бяха на борда. Те наблюдаваха морето, наблюдаваха земята и сър¬цата им бяха неустрашими като на лъвове. Тогава те съобщиха за виелицата, преди тя още да ни връхлети, и за бурята - преди тя да се разрази."
Както става ясно от текста между пътниците на кораба имало и учени (мъдреци), които били информирани относно модерните навигационни методи и които умеели да предскажат буря още преди тя да се е появила. Последвалата по-късно буря била до такава степен силна, че екипажът заедно с учените изпаднали в голяма беда. Последвала истинска борба с природните сили и в крайна сметка морските дълбини взели своите жертви:
„Докато все още плувахме вятърът стана двойно по-силен и издигна една вълна висока осем лакти."
Корабът станал на парчета и екипажът трябвало да се бори за живота си. Благодарение на дървен отломък капитанът успял в крайна сметка да се спаси, но корабът потънал и отнесъл със себе си останалия екипаж;. Капитанът:
„Никой не остана жив от екипажа, единствено аз бях захвърлен от една вълна на някакъв остров."
След като изминали три дни на почивка след катастрофата, капитанът тръгнал да търси храна. Както той съобщава на острова имало райски предмети и всичко било в изобилие:
„Аз се наядох до насита и изоставих част от товара, защото носех твърде много на раменете си."
Но внезапно той се стреснал и райската идилия била нарушена от голям кораб, пътуващ в неговата посока:
„Тогава чух силен грохот и си казах: това сигурно е морска вълна."
По-внимателната преценка накарала оцелелия корабокрушенец да осъзнае, че насреща си има някакви непоз¬нати. Превозното средство изглежда се е приближило до египетския капитан като булдозер:
„Дърветата се сгромолясваха, земята трепереше. Аз открих лицето си и разбрах: „Беше Носителят на живота, Бог с формата на змия, този, който приближаваше," Ръстът му беше 30 лакти, брадата му, тя беше дълга по¬вече от две лакти. Тялото му беше покрито със злато, веждите от истински лазурен камък..."
Вероятно това надхвърлящо 15 метра превозно средство, чиито шофьор моментално е бил припознат катоБог, е било някаква техническо старо съоръжение за придвижване по суша и вода. Подобни коли-амфибии са ни известни и от вавилонските текстове, които там са наречени „Оани". Превозните средства служели на Вестителите на културата, които съгласно преданията на Бересос през деня посвещавали човечеството в изкуството на цивилизацията, а след залез Слънце отново из чезвали в морето. Както разбираме от вавилонците, имало не само един такъв кораб, а много,които те видели. В храма в Белос тези превозни средства би трябвало по времето на жреца Бересос да са били изрисувани.Но в храма на Сети в Абидос египетският вариант на тези коли- амфибии се е запазил и до днес.Въпреки че сегашните египтолози изобщо не желаят да чуят за подобен род техника и с удоволствие класифицират тези предания като приказки от Страната на чудесата, от по-нататъшния разказ на преданието става напълно ясно как едно човешко същество излиза от това превозно средство като задвижва една хидравлична врата:
„Той отвори устата си към мен, докато аз лежах пред него по корем. Един глас ми каза: „Кой те донесе, кой те доведе тук, момченце? Ако се колебаеш да ми кажеш кой е този, който те доведе тук, ще направя така, че да станеш на пепел, да се превърнеш в нещо, което не може да се ви¬ди"."
Но как човекът да бъде превърнат в пепел?
Библейският Яхве го е можел! В Левит 9:24 за целта Яхве специално използва „оръжие с огнен лъч", когато избива синовете на Аарон, след което всички останали евреи се просват по очи на пода:'2. Египтянинът също е наплашен от това свръхземно същество и разказва нещастната ис¬тория за катастрофата на неговия кораб. След изяснител-ния разговор божеството се успокоило и накарало човекът да се качи в неговата кола:
„Тогава той ме вкара в пастта и ме замъкна в своето жилище. Там той ме остави невредим, аз бях здрав, нищо не беше откъснато от мене."
По-късно, когато египетския мореплавател отпътувал заедно с мистериозното същество до неговата крепост, между божеството и неканения гост започнал нов диалог:
„Не се страхувай момченце - виж, Бог беше този, кой¬то те доведе до този остров на райско изобилие, и отреди живота ти."
След това съществото разказало на египтянина историята на острова и също така ограничил неговия престой на острова на четири месеца:
„Няма нещо което да го няма на него, пълен е със всички хубави неща. Сега, на острова ти ще останеш месец след месец, докато станат четири месеца."
Божеството разказало на корабокрушенеца също и своята собствена история, която много напомня на Платоновата история за Атлантида и за последните оцелели територии:
„Аз бях там заедно с моето семейство, имах и деца; всички заедно бяхме 75 змии, моите деца и моето семейство. Не ти споменавам една невръстна дъщеря, която ми беше подарена вследствие на една молитва. - Тогава една звезда падна от небето и всички те изгоряха! Случи се обаче да ме няма между изпепелените, защото не бях заедно с тях, но бях като умрял заради тях, когато вместо да ги заваря, намерих едно гробище от трупове."
 Жителите на този райски остров били сполетени от космическа катастрофа подобно на Атлантите.
Като идентификация на своето царство жителите на острова носели символа на змията. Употребената тук дума „змия" в действителност се отнася до „змийския герб",  с който тези владетели могат да бъдат идентифицирани. Събеседникът в диалога с египетския мореплавател вероятно е бил египетското божество „Сепа", който между впрочем древните египтяни наричали също и „този, който носи гибелта на рибите". Също и „Номмо" на африканските догони, които според своята си митология дошли от съзвездието Сириус и от звездния космос, са описвани като „рибни" същества.

Oberon

• Гост
« Отговор #89 -: Март 09, 2007, 18:07:30 pm »
Цитат
Доказателство са плочите във Варненнския исторически музей, където откриваме надпис „АЯНТИДИ – ИЗМЕ” или „АТЛАН-ТИДИ НИЕ СМЕ”, както и символични обозначения, които днес са запазени единствено в санскритската писменост.

Това наистина е страхотно доказателство.....АЯНТИДИ как стана АТЛАНТИДА?

Към Анраст:

Много добър пост...изписах почти страница коментар..след което натиснах без да искам Алт+Ф4....
« Последна редакция: Март 09, 2007, 18:56:09 pm от Oberon »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27