Автор Тема: Атлантида  (Прочетена 135706 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Относно: Атлантида
« Отговор #30 -: Май 03, 2006, 17:53:37 pm »
Точно това съм казал - никъде в "Урантия" не е спомената думата "Атлантида". Спомената е "Едемската градина", която се преполага че Платон е описал в "Критий" и "Тимей" (а той пък се позовава на по стари източници - Сонхис, Солон и т.н...) Т.е. той така я дава като име - вече има много доказателства за това, че Платон дава много неверна информация - например се говори, че нарочно или по грешка е увеличил размерите и до 10 пъти, а някои данни (като това за населението и) - до 100 пъти. (Тук пак има една теория, че не Платон, а Солон греши, Платон го цитирал и т.н. - краят им не можеш да хванеш...) Така или иначе ние сме приели това име (а и повечето данни за Атлантида) позовавайки се на Платон. Той до началото на 20 век е бил един от основните източници - едва напоследък се заговори за други. А за мен този източник е малко тип "развален телефон", но какво да се прави - по-старите книги са унищожени...

Какво обаче четем в "Урантия" - че Атлантида няма! Там такова чудо не се споменава, единствено се споменава "Едемската градина", която по описание прилича в много отношения на легендарната потънала земя, наречена от Платон "Атлантида". Това сам искал да кажа. Трябваше като го пиша, да поясня, че "Едемската градина" от Библията или "Урантия" е предполагаемата потънала след катаклизъм легендарна земя - платоновата "Атлнатида". Търпя критика. Сега обаче ще оправим положението.

"Урантия" :

Описанието на този потънал след катаклизъм средиземноморски полуостров (почти остров!) е в страница 823, 824, 825; Част 3 - Историята на Урантия; Paper 73 - 3-4-5 - http://urantia.org/papers/paper73.html

Ето линка, който може да даде повече информация за Атлантида, а май се припокрива и с "Урантия" - http://www.discoveryofatlantis.com/


А Бенитес говори надълго и нашироко за Атлантида в "Бунтът на Луцифер"!!! Как атлантите са избягали от Атлантида и отишли в Египет, там скрили тайният архив на Урантия, построили пирамидите и т.н.!

fisk

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #31 -: Май 03, 2006, 19:12:38 pm »
Нещо не схващам заглавието „има ли шанс”! зву4и много пресилено, и какво си мислите ще намерят от цивилизацията? Нищо! Няма да е ни най-малко това което сте гледали в последените 100 филма по темата. Ексхумация като ексхумация, ако намерят по- прили4ни артефакти и разни по-екзистенциални писания и гравиури СЪС СИГУРНОСТ няма да раазаберем, дори по пидиеф4етата които 4етеме и целия информационен океан който до 10 години ще еволюира в друго метафизи4но състояние :-\ и цялата информация няма да е зазложена в ел. заряди съхранявана като булев код. Когато намериха библейските писания в Йордания, пове4е от 300 на брой, 40 ГОДИНИ църквата и нейните фондов потулиха мека казано вси4ко,  еддна скица или преразказ,  дори спекулация не се появи по въпроса 40години!!!!! И 90те като ги предоставиха на свободните у4ени има дадоха един да не казвам какво!

Oberon

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #32 -: Юли 21, 2006, 13:47:59 pm »
Черно море крие тайните на Атлантида
Индиана Джоунс от Варна разби историците


Bарненецът Никола Николов е на път да шокира историци и археолози със сензационното твърдение, че потъналата някога Атлантида била по нашите земи. Той проучва стари египетски текстове - стели и папируси, в които открива любопитки, свързани с нашите земи. В папирус Юмилхак според откривателя са описани днешните български земи като родината на Сет - бога на смъртта. Той съпоставя данните със съвременно изследване за това, че Главният инфраконус за въздействие върху земната природа се намира в Източните планини, на юг от Дунав. От стела Шабака открива, че разделната граница между невидимото Сет и човека Хор е Аян(тида). От древните науки разбира, че Аян(тида) е всъщност главният център между Озирис и Изида за обща връзка с хората. Най-голямото Око, това на Хор, е връзката между човек-създател и човека. На базата на своите търсения Николов проучва каменни плочи от античността. Върху една от тях, намираща се във варненския археологически музей и описана като Посветителен надпис на Херос Карабазмус от II в., открива "Аянтиди из ме", което в превод разчита като "Атлантиди ние сме". Паметникът е мраморна плоча с изсечени букви и ритуални рисунки, като в текста е обяснено, че това е послание от ирион, т.е. от говорител (жрец). Обяснението на варненския Индиана Джоунс за произхода на името Атлантида е, че то идва от по-старото Аянтида или от А до Я - Ида (Изида). По-късно се среща като Атлантида, от Ат - кон и Ланд - земя (Земя на коня). Съпоставяйки описанието на тези земи с името Тракия, което забелязва в древни текстове като Ракхива и което в превод на санскрит означава "етерно пространство" или "небесна твърд на земята", откривателят е твърдо убеден, че древната цивилизация е била в нашите земи. Такова наименование за Тракия няма в нито един документ освен по нашите земи. След време 59-годишният Николов открива същата символика в евангелските текстове на Библията, където е цитирано "Аз съм Алфата и Омегата" , което отговаря на "От А до Я" в Земята на коня, т.е. и в Светото писание се говори за Атлантида, стига добре да се чете. Може би американският изследовател проф. Балард е чел много по-добре от други, защото търси именно тук, в Черно море, Ноевия ковчег и изчезналата Атлантида, казва предизвикателно варненецът Николов. Следва въздишка, с която изразява съжаление за липсата на свръх прецизна апаратура, с каквато американецът разполага за проучванията си.
Никола Николов завършва математическата гимназия, а по-късно и технология на металите и машиностроене във ВМЕИ-Варна. Специализира "Управление на кадрите" в АОНСУ. През живота си е работил като шлосер, стругар, матричар, занимавал се е с радиотехника, бил е технолог, ръководител на научно звено. Животът му е преминал през завод "Елпром" във Варна, Химически заводи-Девня, Института по корабна хидродинамика и ВМЕИ-Варна. Казва, че хора като него вечно търсят обяснението на всичко, случващо се около тях. През живота си е успял обаче да събере, обработи и анализира изключително количество информация, което му дава право да твърди неща, които за мнозина изглеждат фантастични, шантави и неразбираеми. Може би затова и някои гледат на него като на чудак, а други открито не го приемат насериозно. Въпреки това затваря устата на завистниците, когато преди време разчита част от текст на "Илиада" в открития от Петър Стоянов край варненското село Оброчище меден свитък с руни и йероглифи. В момента е безработен и основното му занимание е четенето и самоусъвършенстването.

10 години изучава Слънчевата наука
 
За да получи пълна картина на своите търсения и изследвания, Николов казва, че изучавал 10 години всички дисциплини, преподавани някога в древната Александрийска академия. Усвоявайки т. нар. Слънчева наука, той е приеман от чужди специалисти като енциклопедист от ранг, но у нас е подминаван като самозванец и лаик. Независимо от пренебрежението към него Николов продължава да изучава древната митология, библията по Фабер де Оливие - древната История на земята и народите. Според него в основата на невидимото въздействие е науката за Свещената музика, също част от Слънчевата наука. В Златните листи или т. нар. Златна книга е и програмата за въздействие върху хората в рамките на една цивилизация, разказва изследователят. Тук са включени всички тайни, свързани с желанието за власт, силата, парите и религията - Таро. След унищожаването на Александрия и избиването на учените изчезва не само богатството на науката, но и прилагането на древните закони, смята варненецът. Дори твърди, че може да докаже научно Закона за синтеза. Нещо, което векове наред било препъникамък за алхимиците. Сега, казва Николов, използвайки синтеза, съвременните учени предлагат открития, известни като космически технологии. Всъщност всичко е отдавна открито и използвано от древните атлантиди. На базата на древните науки и познания за устройството на Земята и на древните технологии Николов стига още по-далеч, като твърди, че атлантидите и техните наследници владеели и използвали лъчево оръжие, а древните бойни колесници били пригодени за него. Всичко това обаче е забулено от Закона на тайната на древните египтяни, казва Николов, като цитира част от него: "Не казвай тайната, защото глупавите ще полудеят от радост (когато научат тайната на синтезаторите, които са най-често за производство на злато), а злите ще използват само тази част, която служи за унищожение (лъчевите оръжия)." За тези оръжия Николов търси податки в древни документи, описващи битката за Делфи, в която трима жреци спират цяла войска. Тракийската колесница от Казанлъшката гробница била въоръжена с лъчево оръжие, твърди още Николов. Той смята, че лъчевото оръжие е известният в древността гръцки огън, и припомня, че с огледала Архимед едва ли би могъл да подпали вражеските кораби, като предполага, че вероятно го е сторил с лъчево оръжие. Варненският Индиана Джоунс е убеден, че е разгадал голяма част от загадките на миналото. Според него над 200 учени днес работят върху древната история, а изводите и заключенията им се четат на сбирките на Световния клуб в Рим.

Добромир РАДУШЕВ


Източник: www.standartnews.com
« Последна редакция: Юли 21, 2006, 17:26:58 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Относно: Атлантида
« Отговор #33 -: Юли 21, 2006, 17:32:26 pm »
Якоооо ;D

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Относно: Атлантида
« Отговор #34 -: Септември 29, 2006, 12:08:51 pm »
Черно море крие тайните на Атлантида
Индиана Джоунс от Варна разби историците


Явно не само той има такава теза. Някои са по- смели и твърдят на 100% че са намерили Атлантида  на това място кажи речи  ;)

Всичко подробно е описано в сайта ТУК Има и цяла издадена книга
« Последна редакция: Септември 29, 2006, 12:11:10 pm от Alien »

Oberon

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #35 -: Септември 29, 2006, 15:01:34 pm »
Хм...

Попрегледах сайта, хубавото е че вече започват да се опират на записките на Сонхис, а не на  другаря Платон.
Според мен, ако Атлантида беше там:

1. Ние, а не египтяните щяхме да знаем за Атлантида първи.
2. Културата и науката им щеше да се предаде на русите и на нас ( имам предвид земите около Азовско море ) , а не на Египет.
3. Щеше да има следи от земетресението. Все пак земетресение, което потапя град с радиус 12 км., оставя следи нали:)?
4. Останките нямаше да са никак надълбоко, и досега щяха да бъдат открити...
5...
6...

А иначе 3Д графиките са много яки, дори си гепих една:))

Oberon

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #36 -: Ноември 10, 2006, 15:35:31 pm »
Другари! Откриха Атлантида! Отново:)))
Този път в Китайско море, по-точно в южната му част:) Гениално. Дори има книга, и препратка към амазон.ком:)))

източник: http://www.atlan.org/

Първо, това е в тотален разрез с думите на Сонхис "в центъра на великото море"
Второ..направо разбиващо:

"For the tantalizing details, just keep reading, and you will see that we have also found, as a surplus, the Garden of Eden, the Island of Avalon, the Garden of the Hesperides, the hideout of the New Jerusalem, the true location of Troy and of Lanka, as well as the Holy Land and Paradise that has been promised us all from the dawn of time. Yes, Atlantis is rising from the waves, bright as the Phoenix and clean and virginal as the Venus of Botticelli."

Автора е открил Райската градина, островът на Авалон, градината на семирамида ( ако hesperides = Семирамида де), нещо от йерусалим, истинското нахождение на Троя, Обетованата земя...въобще, открил е всичко:)
Затваряме форума и си купуваме Книгата с отговорите:))) цена в амазон.ком: хм, книгата е изчерпана !!!

Оберон
« Последна редакция: Ноември 10, 2006, 15:36:58 pm от Oberon »

arh

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #37 -: Декември 17, 2006, 13:12:01 pm »
Темата за Атлантида е занимавала търсещите от незапомнени времена и затова през нас, съвремениците на тази лавина от информация понякога ни се губят истинските първоизточници на знания, хипотези и догадки, така че, според мен е спорно, дали изобщо може да се стигне до кристалната истина за съществуването на тази вече "призрачна" страна, но хубавото е, че все пак се опитваме. Без да налагам мнението си по темата, мога само да споделя моите дългогодишно събирани знания по нея, като основният признак, по който съм подбирал елементи от пъзела е моят личен усет за достоверност, който, тъй като е строго субективен, пак заявявам, че не го налагам, а само споделям.

Та на темата:

Атлантида е съществувала върху територия, обхващаща част от Южна Америка заедно с потъналите земи, разположени източно и западно от нея и многобройни острови около тях.  Затова има сведения за местоположението на Атлантида и в Тихи океан, и в Атлантически океан, а всички пък се чудим на произхода на всичките латиноамерикански пирамиди, писти и предания за "бели индианци". Атлантите са били онези Богочовеци, които са съхранявали тайната за творението и сътворението и са живеели по онези принципи, закони и методи, които са гарантирали на Душата пряка връзка с най - висшите Духовни еманации на Бог - Отец. Те са общували с близки и далечни Космически светове и са били стожери на Божествената чистота, а външното изражение на тяхната принадлежност към висша човешка йерархия била тяхната красота, белота и величие.
Но дошла космическа вест, че към Земята приближава планетата Нефилим /Нибиру/, която циклично спохожда Слънчевата система и, изпълнявайки Космическата си мисия, създава катастрофални затруднения на Земляните, а и не само на тях.  Атлантите знаели че след едно от предходните и преминавания, от силата на магнитното поле, което въздействало върху планетите, се случили две събития:
 1.оста на въртене на Земята около себе си се изместила
 2.намаляла центробежната и сила.
От първото последвала промяната на климата, а от второто последвало увеличаване на центростремителната сила и, естествено - теглото на всичко що се намира върху Земята. Така са си обяснявали те почти мигновеното измиране на огромните земни животински видове.   
След тази катастрофа годината вместо от 360 дни, вече се състояла от 365 дни. По сведения от египетски източник, това се отразило на тогавашните религиозни вярвания с появата на "петте нефери - Озирис, Изида, Сет, Хор и Нефтида".
А Атлантското върховенство, понеже получило сведения, че този път ударът ще бъде насочен срещу техните земи, знания и цивилизация,за да запази тайните на своя космически и светъл Божествен произход, разделило народа си на две и започнало велико преселение на изток - едните поели към Африка, а другите - КЪМ ЗЕМИТЕ "ХЕМ". От този Атлантски клон, който се е преселил в земите на древния ХЕМ - ХЕМУС /Стара планина/, произхождат Славяните, тези, които знаят как се СЛАВИ - ЯН - ИН, или, как се живее в Космическо равновесие. За разлика от Африканските заселници, славяните са успели и до днес да запазят потенциала си на космически хора, които ще са в основата на идващата Шеста раса.
« Последна редакция: Декември 17, 2006, 22:05:04 pm от Horus »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: Атлантида
« Отговор #38 -: Декември 17, 2006, 18:21:14 pm »
arh, впечатлен съм от идеята, че славяните са всъщност един от двата клона преселили се атланти. Наистина за пръв път чета такава версия за произхода им. Ако имаш още нещо на тази тема-давай   :)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Относно: Атлантида
« Отговор #39 -: Декември 17, 2006, 18:43:29 pm »
източници на "познание" ... много. Явно обаче не разбра въпроса ми!  ;)
С какви доказателства и исторически факти подкрепяш  теорията ти за атлантския произход на славяните?
« Последна редакция: Декември 17, 2006, 19:46:51 pm от Hannibal »

arh

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #40 -: Декември 17, 2006, 19:25:43 pm »

Още с включването си в тази тема написах: Темата за Атлантида е занимавала търсещите от незапомнени времена и затова през нас, съвремениците на тази лавина от информация понякога ни се губят истинските първоизточници на знания, хипотези и догадки, така че, според мен е спорно, дали изобщо може да се стигне до кристалната истина за съществуването на тази вече "призрачна" страна, но хубавото е, че все пак се опитваме. Без да налагам мнението си по темата, мога само да споделя моите дългогодишно събирани знания по нея, като основният признак, по който съм подбирал елементи от пъзела е моят личен усет за достоверност, който, тъй като е строго субективен, пак заявявам, че не го налагам, а само споделям.
 


Това се отнася и за славянството, тъй като този въпрос е естествено продължение на темата за Атлантида, но кой точно елемент от пъзела от къде е - трудно бих възстановил хронологията на тяхното откриване. Признавам, че четях не за да доказвам, а за да изградя собствена космогония и затова не съм си водил записки и регистър на прочетеното, но все пак аз участвам в тази тема не като учител, а като човек, споделящ свои убеждения, до които е стигнал по пътя на познанието, логиката, разсъжденията и умозаключенията. Ако резултатът от това противоречи на нечии представи за историческа истина, нека да е сигурен, че аз няма да споря с него - дори едно събитие, което се е случило преди час пред трима свидетели, ще бъде разказано по три различни начина, камо ли такова, което се е случило невъобразимо отдавна. Остава, ако имаме интерес към него,  да четем, да мислим, да разсъждаваме и - на базата на своя жизнен опит, да си изградим свое схващане и убеждение. Това не трябва да се налага като догма, но ако някой го приеме, не бива да му се пречи да го доразвива.
Слънцето има безброй лъчи, но всичките водят до него.
Пътищата до Истината са много и никой не трябва да бъде ограничаван да следва своя път към нея.
 

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Относно: Атлантида
« Отговор #41 -: Декември 17, 2006, 19:57:55 pm »
Цитат
Това се отнася и за славянството, тъй като този въпрос е естествено продължение на темата за Атлантида, но кой точно елемент от пъзела от къде е - трудно бих възстановил хронологията на тяхното откриване. Признавам, че четях не за да доказвам, а за да изградя собствена космогония и затова не съм си водил записки и регистър на прочетеното, но все пак аз участвам в тази тема не като учител, а като човек, споделящ свои убеждения, до които е стигнал по пътя на познанието, логиката, разсъжденията и умозаключенията. Ако резултатът от това противоречи на нечии представи за историческа истина, нека да е сигурен, че аз няма да споря с него

Логиката се основава на факти и очевидни признаци. Каквито според мен в случая "славянската одисея"  не съществуват.
 Убежденията също трябва да се оповават на някакви факти...
Съгласен съм с теб, че ние всички имаме различна представа за действителността... и поради туй евентуален спор би бил излишен  :). Казвам евентуален, защото дори в споренето трябва да присъстват факти  :)
« Последна редакция: Декември 17, 2006, 20:08:51 pm от Hannibal »

Oberon

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #42 -: Декември 18, 2006, 11:21:59 am »
Анибал е някак си прав според мен. Ако славяните идваха от Южна Америка, Антарктида и т.н, ако са потомци ня Атлантите, нямаше да са такива диванета, каквито ги описват гърците и византийците. Щяха да донесат атланската култура и наука, и тука щеше да е Рай 2 :) Второ, как са стигнали чак до тук, като са могли да се заселят на поне 10 други места? Логично е да с аминали през Африка, но не знам да има свидетелства за преминаването им през Египет, където според мен една доста сериозна групичка Атланти са останали.

Оберон

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: Атлантида
« Отговор #43 -: Декември 18, 2006, 16:15:43 pm »
Като оставим настрана пан-славянството, или пан-християнството, можем да се взрем във простия факт, че тук - по българските земи наистина е било Рай2, но както знаем определени сили са се погрижили хората да забравят все повече и повече от божествената си същност... Свидетелство за това са хилядите гениални българи, запазили много голяма степен от атлантския си ген, хилядите растения и животни, които пазят жив спомена за Голямото преселение на атлантите след разбушуването на Великия потоп...
musica universalis

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Относно: Атлантида
« Отговор #44 -: Декември 18, 2006, 19:22:46 pm »
Аз да върна малко темата за местохождението на континента ;) Оберон спомена  в една друга тема че нямало начин Атлантида да се намира в Атлантическия Океан или нещо подобно - цитирам по памет  :P
Аз мисля че не би трябвало да се подценява като възможност подобна локация, щото има някои данни че там където е Бермудският триъгълник има потънала пирамида, която е  била част от Атлантида.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27