Длъжен съм да се спра и върху основния аргумент на демократите. Те обичат да напомнят за Сръбско-българската война, за сръбските зверства, насочени срещу българи в Титова Югославия, за конфликтите ни със сърбите. А кои съседни европейски народи не са воювали помежду си? Кои съседни народи по света не са воювали помежду си? Да ви кажа ли? Австралийските аборигени. Само те до идването на британските циганизатори, тоест цивилизатори не са познавали войната. Та вражди е имало, имало е и сътрудничество и взаимно подпомагане между българи и сърби. От друга страна името Йосип Броз Тито не ми звучи много по сръбски. Все едно сърбите да кажат, че Иван Костов, Сергей Станишев, Ахмед Доган и Симеон Сакскобурггота са българи. Именно евреинът Тито развъди албанците в Косово по същия начин, по който циганинът Тодор Живков развъди циганите в България. Сега и там, и тук ревем: „О-ле-лееее!” Обаче никой не говори против евреина и против циганина, а насъскват българи срещу сърби. Аз не вярвам и не искам да вярвам, че сръбският народ е враг на българския. Нещо да си спомняте за легиите на Георги Сава Раковски? Пък и да си признаем, ние също не сме без грях към сърбите. Май имаше един Крали Малко, възпят в народните ни песни. Хубаво, ама същият Крали Марко загива от сръбска ръка в битката на Косово Поле през1389 година. Нещо да ви проблясва в главите? Великият Крали Марко като турски васал се е сражавал на страната на турците. За благодарност турците разсипват България. Сърбия бива покорена едва през 1459 година. Някой си беше писал: «За Отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все заедно да вървим, ако ще бъдем хора». Вие ще се сетите кой е писал тези думи. Ако не се сетите, питайте убиеца на деца Ахмед Доган, който обича да се снима под портрета му. Аз си мисля, че и ние, и сърбите изстрадахме достатъчно заради своето разделение. По-добре е да си подадем ръка и заедно да тръгнем срещу причинителите на страдания. Сърбите, за разлика от евреите и албанците не ни мразят. Някой да се сеща за българина Валентин Крумов, убит от албанци в Прищина само защото говорел на български език? Идиотско е, ако се присъединим към своите врагове, а обърнем гръб на братята си. Да, те са наши братя, колкото и да не се харесва този факт на някои злонамерени сили. Помните ли загиналите в река Лим български деца? Сигурно помните, но не знаете, че то бе предсказано. Предсказанието гласеше, че на този ден юдеи талмудисти ще извършат жертвоприношение с български деца. И нещастието се случи. Сега обаче искам да кажа две думи не за жертвоприношението, а за отношението на сърбите. Ето какво написах тогава:
„СКРЪБ И ПАМЕТ
Април 1999 година. Българското правителство разреши на американски самолети да прелитат през нашето въздушно пространство, за да избиват децата на Сърбия.
Април 2004 година. Сръбските власти в град Приеполе помогнаха за спасяването на пострадали при злощастен пътен инцидент български деца и обявиха траур за загиналите българчета.
И никой, никой не се сети да направи връзка между двата факта. Какво се случи с нас, българи? Памет ли вече нямаме? Съвест ли не ни остана? Поклон пред паметта на мъртвите, вечен позор за убийците и за техните помагачи. И нека вече никога да няма безсмислена смърт на невинни!” Днес, четири години по-късно казвам същото - нека вече никога да няма безсмислена смърт на невинни! Но много смърт на невинни сърби ще има, ако застанем на страната на косоварите-шиптари. После ще дойде и нашият ред.
Само едно уточнение. Казвам „безсмислена смърт на невинни”, виновните са нещо отделно. Аз, например знам, че ще убия една змия в човешка кожа, която е много виновна, пред много хора. И когато миг преди да умре, змията ме погледне, аз ще й кажа: „Ти самата го поиска”. Знам, че последните пет реда за повечето от вас ще бъдат неразбираеми. Но знам, че тези, към които са отправени, ще разберат. И засега това ми стига. По-добре виновните да умрат, отколкото да им позволим те да продължат избиването на невинни. Аз искам възмездие и ще го получа. А когато всеки от нас поиска възмездие за злото, тогава със Злото ще бъде свършено. Когато поискаме Справедливост, тогава и Небето ще бъде с нас. Вярвайте, искайте и ще се случи.
Сега очаквам да ми кажат, че съм комунист и агент на Милошевич. А, не. Слободан Милошевич го убиха демократите, защото не можаха да докажат нито едно от обвиненията срещу него и щяха да станат за смях. А те го убиха и станаха само за омраза. Комунист не съм, това е доказан факт. Обаче и от самолет се вижда, че анализът ми не е обективен и безпристрастен. Да, не е. Както и друг път съм заявявал, стремя се да бъда максимално субективен. Тоест да пиша точно това, което мисля и чувствам. Никакво лицемерие, никаква преструвка. Нищо незначещи думички като „демокрация”, „либерализъм”, „свободен пазар” /на роби, вероятно/ изобщо не ми правят впечатление. Съобразявам се единствено с истината и със съвестта си. Не мога да бъда и безпристрастен. Да ви кажа ли защо?
През декември 2002 година ми се случи да мина през Белград. Изведнъж гледам срещу мен жилищен блок. Много приличаше на блока, в който живея. Обикновена соцпанелка. Жилищният блок в Белград беше разполовен от американска бомба. От демократична американска бомба. Признавам си, след тази гледка намразих и американската политика, намразих и демокрацията. В един миг си представих, че съм седнал да вечерям със своето семейство и над нас пада същата такава демократична американска бомба. Е, това е. Да ме съдят, ако щат, но щом демокрацията изисква да се убиват невинни мирни хора, то аз ненавиждам демокрацията. И както се борих срещу комунизма, така ще се боря срещу демокрацията. Въпреки, че комунистите за тая работа ме арестуваха и ме пратиха в затвора, а демократите само ми запалиха жилището. На два пъти. По-добре Човек в затвора, отколкото свиня в кочина, пък ако ще кочината да е парламентарна. Аз вярвам, че със смъртта човешкият живот не приключва, а преминава от едно състояние в друго. За разлика от свинята, която накрая става на пържоли. За лидерите на днешната Тройна коалиция последното не се отнася. Като ги гледам, от тях и пържоли не стават.
Уверявам ви с ръка на сърцето, че гледката в Белград я видях със собствените си очи и не съм я преписал от никакъв руски автор, както твърдят някои агенти на суперслужбата ДАНС, бивша НСС, бивша ДС. Както вече казах, пиша каквото знам, каквото мисля и чувствам. Ако някой друг знае което и аз знам, мисли и чувства каквото и аз мисля и чувствам, мога само да се радвам. Това означава, че знаещите, мислещите и чувстващи човеци се увеличаваме. Да му мислят свинете!
„Заиграе ли мечката в двора на съседа, ще заиграе и в твоя двор” – казва народната поговорка. В съседна Сърбия мечката играе под звуците на либерално-демократична американо-албанска музика и тъпче всичко сръбско. В съседна Сърбия звучи страшната Сръбска рапсодия. В България вече се чуват първите акорди на нашата, на Българската рапсодия. Композиторите ги знаем – и там, и тук те са едни и същи. Къде е Диригентът, къде е българският народ да вдигне своята диригентска тояга, да я размаха и каже „Стига!”?
Ангел Грънчаров - Елтимир
25 февруари 2008 г.