Автор Тема: Етническа война  (Прочетена 38497 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #30 -: Септември 29, 2008, 09:51:38 am »
Разбира се, ционистката турска върхушка приписа поругаването на гробищата на българите. Пред вас е страница от сп. „Бозкурт”, издание на прословутата турска терористично-престъпна организация. И ако някой си е правил илюзии относно причината за нейното толериране и в Турция, и в България, вече трябва да е наясно. 

            Сега някой ще ми каже, че „Сивите вълци” не са ционисти, а са турски националисти. Вижте как изглежда корица от същото тяхно списание и преценете. Лично аз предпочитам да вярвам повече на очите си, отколкото на пропагандата.

  

Разбрахме, че планът за циганите и тяхното привилегировано положение е дело на ционистите. Какво е положението с циганите в самия Израел? Какво е положението с циганите в самия Израел? Познати са под името Алавити и живеят само в едно малко селце около Кирят-Шмон, име, което се превежда като Цигански табор. Тяхна основна задача е да живеят така, че по-рядко да си спомнят за тях. В Израел живеят и други цигани, те едва ли са над 200 души, предимно в Йерусалим. Живеят в Стария град, в мюсюлманските квартали. Запазили са своя език, макар младите да предпочитат да говорят на арабски. По религия израелските цигани са мюсюлмани-сунити. Фактите говорят, че на своя земя евреите проявяват нулева толерантност към циганите. Дали да не почерпим от техния опит? Или пък да не пратим циганите в страните, предлагани на евреите преди създаването на държавата Израел? Усещам, че всеки опит за решаване на проблема в рамките на европейския континент ще предизвика сътресения с непредвидими последици. При всичките си огромни рядконаселени простори руснаците изглежда не са склонни да отделят земя за циганите. Остават Африка и Южна Америка. Колкото по-скоро се намери решение, толкова по-добре. Предстои ново преразпределение в света и много се опасявам, че в новия свят няма да се намери място за циганите. Те просто ще бъдат изтребени от народите, сред които живеят. Отношението към тях се променя толкова бързо, че е трудно да се каже какво ще бъде само след 10 или 20 години. Сега, ако ми кажете, че съм екстремист, няма да възразя. Вместо това ще припомня с какъв текст излязох през януари 2000 година от името на Движение „Воини на Тангра”. Там се казваше нещо за екстремизма. Казаното е още в сила.

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #31 -: Септември 29, 2008, 09:52:57 am »
ОТЕЧЕСТВЕН ОБЗОР

Всеки ден стадото, наричано още по навик "народ" слуша всякакви приятни прогнози. По радио, по телевизия, из вестниците също е пълно с най-приятни прогнози. Коя от коя по-оптимистични. И на стадото му е приятно. Стадото не иска някой да му каже истината. Ние, обаче ще му я кажем. А истината е ето, такава:

България е държава, в която малцинствата от небългарски произход и с небългарско самосъзнание, са мнозинство.

Българите по произход, от своя страна се подразделят на екстремисти и на екскременти.

Екстремисти са тези, които не желаят да бъдат екскременти.

Екскрементите са повече. Те от своя страна се делят на две основни групи: на грабители и на ограбени. И едните, и другите постоянно се прецакват взаимно. В резултат никой на никого не вярва.

А какво е мнението на екстремистите? Те казват, че ако не съумеят да натикат екскрементите там, където им е мястото, България бързо и съвсем не полека ще се превърне в един огромен нужник.

В такъв случай не бива да се сърдим, ако някой изяви желание да пикае на държавата ни.

Ако трябва да избирам, предпочитам да бъда екстремист, отколкото екскремент. И много искам да вярвам, че скоро, съвсем скоро на всички нас ще ни се наложи да избираме.

***

ЕПИЛОГ

            Епилогът предстои. Европейските народи водиха войни помежду си, изтребваха се взаимно, разоряваха страните си. Въпреки това, между тези народи няма тази омраза, която те всичките поотделно изпитват към циганите. Повдигането на циганския въпрос само служи за усилване на омразата. Развръзката е неизбежна. И кой знае защо поне аз имам вътрешното чувство, че тази развръзка ще тръгне от Русия. Нека отново чуем мнението на руснаците и да видим какви са техните предложения.

„Обикновено ние говорим за проблемите на циганския народ в Европа. Много страни от Евросъюза се отнасят нетърпимо към подобни хора „без род и племе”. Явлението е особено характерно за страните с развиваща се икономика. Но проблемът съществува и в Русия, където днес живеят между 150 и 300 хиляди цигани. Това са само неофициални данни. Досега никой не се е опитал да извърши сред тях преброяване.” Въпросът вече е повдигнат. Налице е рязка промяна в отношението на руснаците към циганския етнос. Решенията вече се търсят.

„Геномът на човека е расшифрован не докрай (97-98%). В останалите непроучени проценти се крият грешките на природата. Или пък поучителният замисъл на Твореца: какъв не бива да е човекът. А човекът притежава както много добри, така и много лоши качества. Каквито качества преобладават – такъв е и човекът. Достатъчно е да го лишиш от чувството за срам, за съвест /като имунна система на душевното здраве/ и вече човекът се е превърнал в циганин. Това е неизлечимо, то показва имунен дефицит на генетично равнище. В Индия са го разбрали много отдавна, за което са ги прогонили.” Да, оттук трябва да се тръгне. От причините, поради които циганите са прогонени от своята родна Индия.

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #32 -: Септември 29, 2008, 09:55:09 am »
„Предлагам следния план. Като начало всички цигани, наркодилъри, крадци и всякаква подобна паплач да бъдат преобразувани в биореактор, където техните тела ще бъдат превърнати в нещо полезно, например метан. Криминалната обстановка ще се подобри, а едва после да почнем процеса на приобщаване съм човешкия род. Който не желае да се учи и да се труди – в биореактора. На страната е нужен метан.”  И тези думи са написани от жена. Подписала се е като Алена.от Москва. Звучи страшничко. Защото сапун от човешко тяло едва ли може да се произведе, пък и кой би се измил с такъв сапун. Но метан може. А от предложението до практическата реализация понякога крачката е по-малка, отколкото някой си мисли. И нищо чудно лозунгът „Циганите на Сатурн!” да бъде заменен с „Циганите на метан!”. Ако такъв лозунг бъде издигнат, вината ще бъде у силите, подклаждащи омразата към циганите, посредством поставянето им в привилегировано положение спрямо народите от Европа. Спомням си как през декември един италианец в Лени сюр Марн край Париж написа, отпечата на принтер и залепи върху вратата на хотела текст на френски език, озаглавен от него „Декларация против циганите”. В Декларацията се изброяваше на какво имат право и на какво нямат циганите. Спомням си една от точките: „Циганите имат право да бъдат натоварени на кораби и издавени в морето”. Подобни мисли вече обземат повечето коренни жители на Европа. И ако народите от ЕС все още спазват някакво благоприличие, то руснаците почнаха да си го казват направо. С подобно предложение излязох през лятото на 2004 година:

Днес научих нещо, което искам да споделя. ЦРУ пряко подпомага Евророма по линия на наркотрафика. Но не да го спира, а да го разпространява, като по този начин в американското шпионско ведомство и в нашите криминални структури се вливат страшно много пари. Българското вътрешно министерство също пряко е замесено в далаверата. Призовавам всички ние да събираме данни и в един прекрасен ден да ги хвърлим в лицето на обществеността. Та всички да научат какви прекрасни политически партии и какви прекрасни служби си имаме. А засега нека продължим с темата за умъртвените български заложници в Ирак. Уверявам ви, че досегашните ни разкрития дадоха резултат. Враговете ни започнаха да се оправдават и действията им станаха хаотични. Нека не им позволим да се съвземат от удара. Следете всяка тяхна дума, всяка тяхна стъпка. Нека доубием змията, докато все още е замаяна от удара. Съвземе ли се – тя ще ни ухапе. А знаем, че змийското ухапване е смъртоносно. Затова – бой по врага докато диша!

Отново да хвърлим поглед в Русия:

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #33 -: Септември 29, 2008, 09:59:55 am »
„Ако вярвам на своите очи, то с правата на циганите в нашата страна всичко е наред. Има къде да живеят, има какво да ядат и да пият, даже техен театър им създаде Русия. Време е да почнем обсъждането на правата на не-циганите, живеещи на наша територия и да престанем с възхваляването на „волния цигански начин на живот” по телевизията и в печата. Почти цялата страна работи, а на циганите е дадено правото да плюят върху всеки, който не е циганин. Може би греша, но нека уважаемите да назоват името поне на един циганин герой на труда. На циганин – уважаван селски стопанин. На учен и изобретател, а не на цигански барон, търговец на наркотици, уличен измамник и т. н.” Същите думи може да изрече всеки европеец като се огледа около себе си. До вчера не го забелязвахме, днес положението почна да става нетърпимо. Циганите и техните покровители грешат, ако си мислят, че не търсим пътища и начини за справяне. Ето нещо, написано преди време. Всеки може да прецени дали написаното не е почнало да се сбъдва.

***

ВОЙНАТА ЗАПОЧНА

На 22 юли 2004 година в Ботевград автомобил блъска внезапно изскочила на пътя циганка. Циганката умира на място. Дотук нищо особено. Подобни случаи са всекидневие. Законовите процедури също са ясни. Установяване вината на шофьора, съдебен процес и т. н. Циганите обаче не са доволни. Те искат мъст. Те искат кръв. Те искат да ликвидират шофьора /в случая млада жена/ и цялото нейно семейство. Циганите не крият своите намерения, а ги заявяват на всеослушание. Каква е реакцията на държавните органи? Никаква. Организирана и въоръжена циганска глутница иска да ликвидира едно българско семейство заради нелепо пътно-транспортно произшествие, а държавните служби се преструват, че няма нищо. Че всичко е наред.

Когато българин волно или неволно причини зло на циганин, това е расизъм. Тогава службите се намесват, намесват се правозащитните кримизащитници и злодеят е наказан най-строго. Но тогава тръгват и циганските “отмъстители”, те никога не са доволни от наказанието. Те също искат да наказват. В Ботевград имаше пребити хора, принудени по-късно да се изселят от града. Имаше разгромени домове. Имаше българи, принудени да напуснат своя роден град, защото са се осмелили да се опълчат срещу циганската престъпност. Държавата, тяхната българска държава я нямаше никъде, за да ги защити. За кмета циганите са гласоподаватели и той си затваря очите пред мургавите безумия. Юристът на общината е виден циганозащитник, замесен в терористични действия. /За този господин ще имаме удоволствие да разкажем отделно./ Началникът на полицията никога нищо не знае. Известен цигански бандит заявява по местната кабелна телевизия, че всеки месец плаща на полицията да не го закача. Никаква реакция, ако не броим вилата-палат на полицейския шеф. Кой да защити българите от циганската вендета?

На практика циганските общности в България са държава в държавата. Живеят си по свой закон и не признават нашите закони. Имат си свой морал и не признават нашия морал. Правят каквото си искат и няма кой да ги спре, защото най-малкият дори отпор срещу циганските безчинства е обявен за нацизъм и расизъм. За проява на нацизъм е обявена дори думата “циганин”. Сякаш думата не си е тяхна собствена, и сякаш те са престанали да ни наричат “даса”, което в превод означава “слуга”. Впечатлението е такова, сякаш те са някакви висша господарска раса, а ние – роби на циганските роми. А нали уж законите трябваше да бъдат еднакви за всички?

Въоръжена циганска глутница издирва цяло българско семейство, за да го изтреби. Циганите в Ботевград започнаха открита война срещу българския етнос. Засега българите се спотайват, свиват се уплашено. Едва ли ще е все така, циганите с всеки изминат ден стават все по-нагли. И ако властта все така се преструва, че няма нищо, че всичко е наред – ще има кръв. Ще има много кръв и много трупове, защото когато насъбираната дълго ненавист избликне, става страшно.

Движение “Воини на Тангра” апелира към централната държавна власт да се намеси. Защото ако властта не се намеси, ще се намесят други. И тогава България отново ще е по първите страници на чуждите вестници. Ще е новина №1 на чуждите телевизии. Централната държавна власт едва ли ще реагира. Тя е твърде заета да изчислява печалбата от несекващия грабеж на държавата. Централната държавна власт прибира своя хонорар за геноцида над българския народ, затова няма да се намеси. Централната държавна власт има изгода от ненамесата. Затова кръв ще има. Насилието ще срещне контранасилие. Ние се обръщаме към държавната власт не защото й вярваме, а защото сме длъжни да се обърнем. Ние не вярваме и не се надяваме. Ние само вършим онова, което сме длъжни да вършим. Макар предварително да знаем какъв ще е резултатът. Властта ще продължи да мълчи както досега е мълчала, ще се пролее невинна кръв, но и кръвта на виновните, мръсната кръв най-сетне ще изтече.

Всъщност може би именно така трябва да стане. Все някой и все някак трябва да спре триумфиращото Зло. Българите в България също имат право на живот! Ако е нужно, те ще воюват за това свое право.

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #34 -: Септември 29, 2008, 10:03:22 am »
    Проблемът е общ. Проблемът е страшен. И битката не е между право и безправие, битката е между права с различен знак. Ние се съгласихме и дадохме на циганите равни права. Оказа се малко. Оказа се, че тяхното „право” отрича нашето право на съществуване. Не ние, те поставиха въпроса по този начин: кой кого. Отговорът е ясен. По-силният ще победи. Не ние, те започнаха войната срещу нас. Във война побеждава по-силният. Защо ли подозирам, че въпреки всичките си привилегии, по-силни в тази война на живот или смърт няма да се окажат циганите.

Елтимир

25 януари 2008 година

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #35 -: Септември 29, 2008, 10:05:15 am »
Част ІІІ

ИЛЮСТРОВАНА МАНГАЛИЯ

  

В такива коптори живеят горките дискриминирани роми от висшата мангалска раса. Не всичките, ще ми възразят. Да, ама това е къщата на Дзрънкови, оплакваните от цялото кримизащитно воинство Дзрънкови. Влашки цигани, доведени в България от Тодор Живков, чиято майчица Маруца беше тяхна сънародничка.

Та за коптора ми беше думата. Ако горките Дзрънкови се бяха удавили в Дунава, вместо да дойдат тук и да ги дискриминираме, на същото място може би пак щеше да има подобен коптор. Само че в него щяха да се мъчат някакви си туземни българи, а не закриляни от Сорос цигани. Тогава, разбира се Сорос нямаше да жали българите, той по принцип и по убеждение жали само и единствено паразитите. Последното изобщо, ама хептен изобщо не е свързано с факта, че въпросният международен господин спекулант изповядва най-хуманната религия - юдаизъм. Казвам най-хуманната, защото не знам друга религия да поощрява жертвоприношения с деца от вида Homo Sapiens. Впрочем копторът на Сорос е още по-мизерен, ама стига, че се отклонихме от темата.

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #36 -: Септември 29, 2008, 10:10:22 am »
Сега за други роми, за които не знам дали са дискриминирани или не са. И в Америка, също като у нас, също като в Русия, Румъния, Италия или Норвегия циганските роми и ромските цигани са прочути със своя традиционен занаят – кражбата. Само че в Америка не се церемонят с тях и ги горят живи. За Бухенвалд и Освиенцим не знам, не съм видял. Обаче щом го пише нашата най-демократична преса от прогресивен комунистически произход, длъжен съм да вярвам. Американците горят живи цигани, когато ги хванат, че крадат. Чудя се защо ли не последваме братския американски пример. Може би пък тогава кражбите ще намалеят?

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #37 -: Септември 29, 2008, 10:14:18 am »
ЦИГАНИ И ЕВРЕИ

 

            Време е да видим какво казват за циганите братята-евреи. Нали именно тях ни дават за пример с тяхната етническа толерантност. Те и към палестинците са особено толерантни, ама сега си говорим за мангалите. Та прочетете какво пише д-р Марсел Леви, запомнете го и спокойно можете да го повтаряте. Няма как да ви обвинят в расизъм и ентическа нетолерантност. Писал го е евреин, все пак… Горе бях дал снимка на статията, сега я препечатвам за по-голяма прегледност. Оставям правописа непроменен, изведеното с главни букви е дело на самия автор. Който не вярва, да провери в Народната библиотека.

            „ВСЕКИ ДЕСЕТИ ЦИГАНИН В СВЕТА Е ЖИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ

            Честито! Както стана ясно от предишния брой на в. АНТИ, вече можем да се поздравим с първата ку-клукс-клановска организация у нас, насочена срещу циганите и циганската мафия. Възможните първосигнални реакции са две: пълно отрицание или възторжено акламиране. Само че нещата са далеч по-сложни. Защото тук не става дума за елементарен шовинистичен хит, а за въпрос от национално значение, засягащ еднакво както отявлените расисти, така и космополитите. Проблемът с циганите е твърде комплициран и все още нерешен в световен мащаб и у нас.

            Знае се, че всеки десети циганин в света е жител на България. (Само за сравнение: Швеция има 500 цигански семейства.) От сводките на МВР става ясно и нещо друго: близо 85% от всички тежки престъпления (взломни кражби, убийства и изнасилвания) се извършват от мургавите ни съграждани. При това техните групови нападения се отличават с особена жестокост. Достатъчно е да припомним убийството на младата жена на стадион „Септември” в столицата – дори видялите какво ли не криминалисти признават ЕДИНОДУШНО, че за първи път стават свидетели на подобно садистично отношение. И свръхлиберал да бъдеш, пак си склонен да се поддадеш на антиромски настроения.

            Искам да бъда разбран правилно. Далеч не одобрявам нито ку-клукс-клановските организации, нито техните действия. Обаче напълно ги разбирам. Де факто ЦИГАНИТЕ СА ОБЯВИЛИ ВОЙНА НА ИМУЩЕСТВОТО, ЖИВОТА И ЧЕСТТА НА ОСТАНАЛОТО НАСЕЛЕНИЕ! Моля за извинение г-н Мануш Романов, но неговите думи не могат вече да излъжат дори пеленачетата. /пропускам част от статията, б. а./ Един пример, който наблюдавах около Гергьовден: докато другите хора си брояха стотинките и брояха грамчетата на агнешкото месо, ромите спокойно купуваха цели животни. /…/ В стремежа да спечелят електорат на всяка цена, червените управници бяха наредили на милицията да не ги закача, освен при фрапантни случаи. Нищо чудно, че техните изборни секции почервеняваха. Докато ние побелявахме при споменаване на поредното престъпление.

            Нужно е да се вземат конкретни мерки, преди вълната на ненавист да е обхванала по-голяма част от обществото ни. Защото никакви доводи за отминалия тоталитарен режим и призиви за международен престиж не могат да променят човек, чието дете е било убито или изнасилено. Нищо чудно, че все повече хора предпочитат да се защитават сами. Правата на малцинството са важни, но не за сметка на мнозинството. Това също го има при демокрацията!

Д-р Марсел Леви” Предупрежденията бяха подминати и наистина се стигна до вълна от ненавист сред мнозинството българи. Само че управниците не се трогнаха, те следваха друга, насочена срещу българското мнозинство програма.

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #38 -: Септември 29, 2008, 10:17:20 am »
ПРОЕКТЪТ „МАНГАЛИСТАН”            Щом най-демократичният и най-български вестник „Дневен ТРУД” цитира уважаваният от своето мангалско племе Цар Киро Рашков от Катуница, значи трябва наистина да го е казал. А ние какво ще отговорим? Ами ще му речем: благодарим Ви, Ваше мизерно Величество за откровението.  И няма да слушаме Красимир Иванджийски, главният редактор на в-к „Строго секретно”, който навремето излезе с ей такова огромно заглавие още на първа страница:

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #39 -: Септември 29, 2008, 10:20:44 am »
А че са ни яхнали – яхнали са ни. Те вече се смятат за наши господари, а нас ни приемат като техни роби. Макар че са не просто тъпи, а направо дебили. Иначе как да обясним следното:
Автор: news.bg / дата: 31.05.2005 15:55

Трима цигани са пребили четирима служители на Бърза помощ в Кюстендил.
Пострадали са трима шофьори и една санитарка, информира “Дарик радио”. Снощи група роми докарала в спешния център в града 30-годишна жена с високо кръвно налягане. Тя е приета, за да й се окаже първа помощ, а придружителите й са помолени да излязат навън. Трима от циганите, на възраст между 23 е 29 години започнали да обиждат персонала, тъй като според тях на пострадалата на се обръщало необходимото внимание. Конфликтът прераснал в побой.”

            Много интересно след повече такива случаи откъде циганите ще намират лекари, които да ги лекуват? Ами ако търпението на търпеливия българин се попривърши? Тогава ще четем такива новини:

 

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #40 -: Септември 29, 2008, 10:23:58 am »
 Не се страхувайте, че може да избухне гражданска война. Надявайте се да избухне, преди циганите да са взели превес. Докато ние се церемоним и се правим на толерантни и цивилизовани, тях не ги е грижа, те знаят, че законите не се отнасят до тях:

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #41 -: Септември 29, 2008, 10:26:57 am »
 Кофти, нали? Е, може да е още по-кофти, вижте следващата снимка /вляво/. По този начин османските турци пазеха с ятаган в ръката правата на покорената рая. А защо бушмените от Бушмения твърдят, че гледката не е кофти работа? Защото такива работи вършеха турците в България, Сърбия, Румъния, Унгария, Армения… Защото същите работи вършат албанските шиптари в Косово. Е, как искате сега г-н Джордж Буш Младши да признае, че защитава кофти работи? Ама все пак разгледайте снимката долу, та да ви стане ясно за какви кофти работи говоря.

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #42 -: Септември 29, 2008, 10:30:46 am »
Ако пък снимките не ви харесват, то съществува реална опасност да не си направите съответните изводи и да се сбъдне пророчеството на Красимир Иванджийски във в-к „Строго секретно”:

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #43 -: Септември 29, 2008, 10:34:40 am »
ДРУГИ ГАДНИ ИСТОРИИ

 

Гадна случка, нали? Много гадна. Защо обаче БХК и Кр. Кънев не вдигнаха врява, че в България се надига расистка вълна, че в бивша България скинари, националисти и всякаква българска измет върши такива гадни работи? Ами щото тая гадна работа беше извършена от съплеменници на убитото дете. А как да обвиниш представителите на висшата мангалска раса в расизъм? Все едно да кажеш на някой евреин, че е лош човек.

Следствие, разбира се е имало. Задържаните, разбира се веднага са били освободени. Защо ли? Защото на първо място това си им е традиция и етническо право. И второ, защото когато решили да си упражнят правото, наблизо нямало представители на нисшата българска раса. И трето, защото детето им заприличало на българче. Та немало начин, правосъдието трябвало да възтържествува и задържаните били пуснати на свобода. С полагащото им се обезщетение заради нанесени морални щети при задържането.

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Относно: Етническа война
« Отговор #44 -: Септември 29, 2008, 10:41:30 am »
Това пък е от Интернет форум и носи дата 30 октомври 2004 година: „14-годишно момче беше арестувано заради убийството на дете на две години. Юношата е задържан в Районното полицейско управление във Вършец, област Монтана. 14-годишният Венци В. на 28 октомври е умъртвил Станко Р. на две и половина години, съобщи началникът на полицейското управление в курортното градче капитан Петър Давидов.
Полицията е установила, че във фаталния ден Венци е отвел детето в покрайнините на града уж да си поиграят по брега на река Ботуня. В последствие той му нанесъл няколко силни удара по главата и го потопил във водите на реката. Аутопсията в монтанската болница е констатирала, че смъртта е настъпила от удавяне, а не от побоя, каза кап. Давидов. Извършителят и жертвата са от ромски произход, те са далечни братовчеди. Преди трагичния случай семействата им са били в много добри отношения, информира началникът на РПУ-Вършец. Венци и Станко са живели в съседни къщи в ромския квартал на Вършец "Изток". Венци В. е със забавено умствено развитие, той не учи и не работи, съобщи кап. Петър Давидов”

Сетих се за тези истории, когато един пиян циганин забравил някъде невръстното си циганче и то умряло от измръзване. Тогава уважаваният много пъти г-н Цветелин Кънчев, известен като Дон Цеци и още като любовник, тоест исках да кажа – като любимец на уважавания от Дон Цеци наш Предидент Параванов, също от прогресивен пернишки ромейски произход, се показа по телевизията и веднага заяви колко гадни са бъгарите. Щото нали знаете, когато циганин отиде да краде жица и токът го убие, Дон Цеци веднага завежда съдебно дело в Страсбург срещу расисткото българско електричество, което било толкова расистко, че не позволявало на ромските цигани да режат жица, когато по нея минавал той, расисткият български ток.

            Та такива работи с българите и расизма. Хубаво, ама когато цигани убиват роми? За расизъм ли ще говорим или за авторасизъм? Вижте следващото заглавие:

 
            Както виждате, пак българите са виновни, че насъскват циганите да бият роми. Утре ще кажат, че насъскваме ромите да бият цигани. И пак ние виновни. Сещам се за старата приказка, че когато стомна удари камък, чупи се стомната. Но и когато камъкът удари стомна, пак стомната се чупи. Та много се страхувам, че съвсем скоро ще ни се наложи да избираме – стомна ли да бъдем или камък? Лично аз предпочитам да съм камък и да счупя циганската стомна, отколкото те мен да убият. Или сте забравили това?:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27