Автор Тема: Еленко Ангелов - Лека нощ Нещастие - Част 3; Добро Утро Щастие - Част 1  (Прочетена 1166809 пъти)

0 Потребители и 12 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Re:Еленко Ангелов - Лека нощ Нещастие - Част 3; Добро Утро
« Отговор #3000 -: Декември 21, 2011, 19:16:29 pm »
Aбсолютно не съм съгласен с теб. Ние всички сме взаимосвързани, и не си живеем живота сами. Ще ти дам пример, че лошото и доброто което ни се случва зависи от другите. Нали помниш онзи, който нахлу в банка и взе за заложници почти всички служителки в офиса и простреля охранителя? Горките жени, бяха подложени на невероятно напрежение и страх, а охранителя остана инвалид за цял живот. Само ми обясни, с какво тези хора бяха виновни, че им се случи това изпитание? Ми с нищо, просто са отишли да си изкарват прехраната, а някакъв кретен, когото бяха скъсали на шофьорския изпит им вгорчи живота. Та за това ти казвам, че животът е отборна, а не самостоятелна игра. Нещо като футбола. Ако халфа не подаде топката на нападателя, гол няма да има.Свободният ни избор се свежда до какви дрехи да облека......дали да закуся или не. Даже не мога да си избирам закуската, понеже предпочитам да закусвам хайвер и шампанско, а не пържени филии със айрян. Даже нямаме избор каква кола да караме. АЗ лично предпочитам бугати или да ме возят у майбах, а не моята, която мога да си позволя. Е, та къде ни е свободния избор?   @---
Прав си,взаимно свързани сме и сме части на едно цяло.
Но аз не мисля,че някой друг ме е сътворил.И от там,идва цялата отговорност за решение,действия,постъпки и избори.Животът не ми е подарен от никой.И освен това е солова игра.Обкръжението е само фон,върху който изявяваш свята индивидуалност,както и условие при което се тестваш сам себе си.Ако нещо ти се случва,то е защото ти така си го решил.Няма"творец"който да си играе на тука има-тука няма,с човешкото битие.

voodoogoo,можеш да отричаш дуалността колкото искаш,но денят продължава да си бъде ден,както и ноща си е нощ.И медалът винаги ще има две страни...

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #3001 -: Декември 21, 2011, 20:49:42 pm »
Eeeee, най-после се разбрахме. Естествено, че нямаме творец, който да се занимава с нас.  Всичко е взаимосвързано във Вселената, и нашата отделеност е само илюзия. Животът ни е низ от събития, които вършат други хора, но пък рефлектират в/у нас, и оформят нашето настояще и бъдеще. Както и нашите действия и решения, правилни или не правилни рефлектират в/у околните. За това е глупаво да си мислим, че животът ни е в нашите си ръце.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #3002 -: Декември 21, 2011, 21:11:06 pm »
Оооооо,хич не сме се разбрали,значи ;D..Моят живот си е само в моите ръце..за  теб не знам..Свободен избор все пак...Ако позволяваш на друг да ти дърпа конците..ми  о.к.Както вече казах,грешни пътища няма :drinks:

п.с.Арри,индивидуалността(разделението)не е илюзия.Това е факт.Окото ти е нещо съвсем различно от половият ти член,по структура,функция и т.н.И все пак са части на едно цяло 8)
« Последна редакция: Декември 21, 2011, 21:15:51 pm от konstantin2007 »

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #3003 -: Декември 21, 2011, 21:47:01 pm »
С това, че животът си е в твои ръце, направо ме развесели ;D. Според мен, животът ми е в ръцете на пияния шофьор, който ще премине на червено и ще ме размаже на асфалта. Или на онзи, който дрифти по магистралата яко и ми засича пътя....или на онзи изперкалия, дето вади калашника и стреля в мола(имаше на скоро такъв случай, даже и животът на 1,5годишно детенце се оказа в неговите ръце, а не на родителите му :()....животът ми е в ръцете на всеки друг, но не и на мен. А щом животът ми като ''жив'' съм е в чужди ръце, какво да говорим пък за това как го живеем. Е, ако сме ясновидци, ще можем да си държим живота в свои ръце и ще ''видим'' от сутринта пияндето на сфетофара и ще си стоим у къщи. Но за съжаление, не сме. Явно трябва да си ''масажираме'' всеки ден епифизата, та да придобием ясновитски способности ;). Аре, да тураме край на спора. Явно трудно ще ти изкореня езотричните бози от главата.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен voodoogoo

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #3004 -: Декември 21, 2011, 22:03:50 pm »
Дуалноста е понятие,което не се прилага за материята,а за качествата ,които притежава.Денят и ноща са части от цикличноста на планетата,гледани от повърхноста ѝ,а не качества.Като че ли ,си говорим наизуст ,без да мислим.Пътят е един ,защото можеш да вървиш само по един път,не можеш по два едновременно,(давам пример с матерялен път,за да ме разберете,но не говоря за матероялен такъв).Ако това ,че всичко съществува в едно пространство го прави свързано по между си,то морковите в супата са свързани с картофите или вероятно в нас се свързват. :flag_of_truce:
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #3005 -: Декември 21, 2011, 22:17:14 pm »
Амиииииииииии,не може?Цял живот съм била материалистка,което не ми е е пречило да търся духовното...Щото все пак..комшията не мие длъжен да ме храни..нито мен,нито детето ми..Две в едно..... Повече от въззможно да не кажа и задължително.
И грешиш...можеш да вървиш по 1000 пътища едновремнно..  Стига да си способен на т'ва.щото хич не е лесно
« Последна редакция: Декември 21, 2011, 22:19:12 pm от konstantin2007 »

Неактивен xtring

• Четящ
  • *
  • Публикации: 132
« Отговор #3006 -: Декември 21, 2011, 22:31:00 pm »
Махалото - дето се люшкало между двете крайности (дуализма) -оп сега съм тука, и няма да ходя да видя какво е на другият край да не се изгубя аз, може и нещо да стане, може наистина, но пък по едно време любопитството надделява, пък и тя инерцията не пита и отиваш да видиш на другия край как ги разбират нещата, ама и там нещо не ти харесва, обаче пък и в двете крайности има някакви интересни и смислени неща, и това цялото пространство дето го минаваш между двете крайности го пропускаш, пък и така махалото като се люшне много бързо преминава между двете крайни точки а върху тях се забавя за секунда. И тия интереси и смислени неща се размиват по-към средата, и стават по ненатрапчиви и стават по неосезаеми, по меки, по-трудно се виждат и както са някакво ехо и от двете крайности, когато се видят, се вижда врага от среща и тия две крайности дето са такива големи противници си намират общ враг с които да се борят, в името на това да си останат крайни и самовластни господари, та да могат да си се бият на спокойствие.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #3007 -: Декември 21, 2011, 22:32:17 pm »
И понеже усещам, че не проумявате, че за добро или за лошо, всичко и всички във Вселената са взаимосвързани щв Ви дам последен пример, а Вие си правете изводите.
Както явно, всички сте научили, вчера у парламента около 190 парцалеси са гласували намаляването на парите за онкоболните с над 30 000 000лв. И това, при положение, че онкоболните са се УВЕЛИЧИЛИ, а не са намаляли :(. Тъжно, но факт. През 2012г., ще има по-малко с 30 000 000 лв. за болните от рак. Това означава, че хиляди онкоболни ще загубят шанса да се лекуват, а това означава, че губят шанса си за живот :(. Съдбата и животът им са в ръцете на тези 190 парцалеси, които гласуваха закона. Съдбата не само на обречените болни беше в тяхни ръце, а и съдбата на родителите им(около14% от онкоболните са дечица), съдбата на децата им, съдбата на съпругите, на съпрузите им също беше в ръцете на парцалесите. Хиляди съдби и животи през 2012г. ще се промени към лошо. Стотици ще загубят децата си, стотици ще загубят някой от родителите си, стотици ще загубят приятел.....и това благодарение на 190 парцала. Факт. Е, още ли твърдите, че животът ни е в нашите ръце? Още ли твърдите, че Вие сами си чертаете съдбата? Не мисля. Живеем във взаимосвързан свят. От картофа и моркова, ние си правим супа и я изяждаме. Даже, АЗ, картофа и моркова сме взаимосвързани. Факт. Знам, че ще ме репликирате и ще ми кажете, че моркови не ядете, защото сте алергични. Добре. Тогава сте взаимосвързани с картофа, млякото, яйцето и фидето от които си правите супа и я изяждате. А моркова, пак няма да оцелее, защото АЗ ще го изям. Сори, освен морковите, така и ние нямаме право на личен избор. Друг ни решава съдбата.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #3008 -: Декември 22, 2011, 06:29:37 am »
Аре, да тураме край на спора. Явно трудно ще ти изкореня езотричните бози от главата.
кауза пердута :drinks:

И понеже усещам, че не проумявате, че за добро или за лошо, всичко и всички във Вселената са взаимосвързани
Това както казах,никой не го оспорва
« Последна редакция: Декември 22, 2011, 06:30:59 am от konstantin2007 »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #3009 -: Декември 22, 2011, 11:40:13 am »
И понеже усещам, че не проумявате, че за добро или за лошо, всичко и всички във Вселената са взаимосвързани щв Ви дам последен пример, а Вие си правете изводите.
Както явно, всички сте научили, вчера у парламента около 190 парцалеси са гласували намаляването на парите за онкоболните с над 30 000 000лв. И това, при положение, че онкоболните са се УВЕЛИЧИЛИ, а не са намаляли :(. Тъжно, но факт. През 2012г., ще има по-малко с 30 000 000 лв. за болните от рак. Това означава, че хиляди онкоболни ще загубят шанса да се лекуват, а това означава, че губят шанса си за живот :(. Съдбата и животът им са в ръцете на тези 190 парцалеси, които гласуваха закона. Съдбата не само на обречените болни беше в тяхни ръце, а и съдбата на родителите им(около14% от онкоболните са дечица), съдбата на децата им, съдбата на съпругите, на съпрузите им също беше в ръцете на парцалесите. Хиляди съдби и животи през 2012г. ще се промени към лошо. Стотици ще загубят децата си, стотици ще загубят някой от родителите си, стотици ще загубят приятел.....и това благодарение на 190 парцала. Факт. Е, още ли твърдите, че животът ни е в нашите ръце? Още ли твърдите, че Вие сами си чертаете съдбата? Не мисля.
     Смислен  пост,  за  темата  Създаване  на  реалност.  Арри,  а  кой  избра  тези  парцалеси?  Даже  в  последните  избори  същите  спечелиха  отново,  нали?
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #3010 -: Декември 22, 2011, 12:35:54 pm »
Същите тези, които сега са потърпевши ги избраха на власт. И те им върнаха ''жеста'', като ги захвърлиха в графата ''Обречени''. Факт. Тъжно, но факт. Ето по какъв начин сме си ''хванали'' живота здраво в ръцете, и от нас зависи бъдещето ни. Да, ама не. Сигурен съм, че повече от половината болни, не са гласували за тиквата, но други решиха съдбата им вместо тях(феновете на грОб).

Неактивен xtring

• Четящ
  • *
  • Публикации: 132
« Отговор #3011 -: Декември 22, 2011, 19:36:54 pm »
Същите тези, които сега са потърпевши ги избраха на власт. И те им върнаха ''жеста'', като ги захвърлиха в графата ''Обречени''. Факт. Тъжно, но факт. Ето по какъв начин сме си ''хванали'' живота здраво в ръцете, и от нас зависи бъдещето ни. Да, ама не. Сигурен съм, че повече от половината болни, не са гласували за тиквата, но други решиха съдбата им вместо тях(феновете на грОб).
Еми така де, ама то избора се свежда до там да си избереш с какво да те наложат с тояга или брезови пръчки. Е аз като гласувах на последните за неизбираеми, какво стана - еми не ги избраха :) Медиите въртят едни и същи, агеннците прославят едни и същи - няма как да стане, някой с 1 процент прогноза да спечели - това са реалностите. А тези които не гласуват и мислят, че така си взели съдбата в ръце - нека не са залъгват, закона е така, че кликата около кандидата е достатъчна.
Отначало като падна процента гласували под 50%, беше чудо за три дни - после ни казаха че така е в европейските демокрации, така че и на 20 да падне, няма значение. А това че никой няма да гласува са фантастики, това се въртят такива пари, че винаги могат да си купят няколко процента от бедните и гладните, които в България за мнозинство.
« Последна редакция: Декември 22, 2011, 19:39:05 pm от xtring »

Неактивен oknele

• Moderator
  • Пишещ
  • Публикации: 812
  • Всъщност
    • www.thespiritofoknele.org
« Отговор #3012 -: Декември 23, 2011, 10:49:54 am »
Носете си новите дрехи и старите топли спомени и цъкни линкЪ за Коледния по-здрав дух  :drinks:

http://www.thespiritofoknele.org/ Всъщност единственият истински закон е този, който води към моята

Неактивен oknele

• Moderator
  • Пишещ
  • Публикации: 812
  • Всъщност
    • www.thespiritofoknele.org
« Отговор #3013 -: Декември 23, 2011, 13:22:43 pm »
Велико

“Носете си новите дрехи”

НОСЕТЕ СИ НОВИТЕ ДРЕХИ, МОМЧЕТА -
падаме, както ходим,
умираме, както спим.
Въпросите на тая планета
я решим, я не решим…

Но не казвайте: утре ще бъдем красиви.
Не казвайте: утре ще бъдем щастливи.
Не казвайте: утре ще бъдем, ще бъдем…
Ще обичаме утре,
утре ще бъда любим.
Носете си новите дрехи, момчета,
падаме, както ходим,
умираме, както спим.

Не казвайте: утре ще почнем голямото,
днес да спечелим пари за прехраната.
Не казвайте: утре да бъдем честни,
днес тихичко
ще се проврем…
Носете си новите дрехи, момчета,
ходейки падаме,
сънувайки мрем.

Не казвайте: утре с вик на площада
ще кажа истината, после – на клада!
На клада, но утре. А днес потърпете,
днес се налага
да премълчим…
Носете си новите дрехи, момчета –
падаме, както ходим,
умираме, както спим!

Стефан Цанев
http://www.thespiritofoknele.org/ Всъщност единственият истински закон е този, който води към моята

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #3014 -: Декември 25, 2011, 23:32:23 pm »
Лени, пожелавам ти много ''зелени'' сили за да се бориш с невежите. Пожелавам ти много, много любов и късмет през всеки твой земен ден. Пожелавам ти от сърце да се пребориш със всяка спънка по пътя си. Подарявам ти всички мои предстоящи радости през 2012година. Не се шегувам. Искам да ти подаря, всичките щастливи моменти, които ми са ''драснати'' от съдбата през 2012г. Те са твои, ти ги заслужаваш повече от мен. Знам, че това е като празен ''чек'', но друго нямам. Подпиши го и ме направи щастлив  :hi:.

Поздрави ARRI  :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27