Автор Тема: Еленко Ангелов - Лека нощ Нещастие - Част 3; Добро Утро Щастие - Част 1  (Прочетена 1166883 пъти)

0 Потребители и 11 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
Re:Еленко Ангелов - Лека нощ Нещастие - Част 3; Добро Утро
« Отговор #2985 -: Декември 20, 2011, 19:17:27 pm »

Кой точно ни изпитва, и защо? Само не ми казвай - твореца ;).....

Арри,точно той! :drinks:

А лично ли провежда изпитите, или си има ангели и архангели за тази дейност ;D.
Не знам защо, но ми се струва, че на него не му пука изобщо какви ги вършим ние тука, и за това такива изпити не се провеждат. Просто един тръгва по лишия път и се сприятелява с Ариманчо, а другия тръгва по белия път и се захваща ??? лелеее, не мога да се сетя за някоя бяла...добъра...честна и почтенна личност, която да назова :o....Ама хайде да вземем за бялата фигура-Христосчо. Та какво излиза, значи твореца създаде Ариман и Христос, ама ще подлага на изпити само феновете на Арито? Това е дискриминация. А казват, че твореца бил мъдър и справедлив човек :( :( :(...

п.п. Още миналата година си закрих профила у фейса. Не искам да регистрирам нов. Ако някой има там профил, нека да напише на страницата на София, да покани в предаването ЕЛЕНКО. Аре, пък АЗ ще му върна жеста с нещо друго :).
« Последна редакция: Декември 20, 2011, 19:40:19 pm от ARRI »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен xtring

• Четящ
  • *
  • Публикации: 132
« Отговор #2986 -: Декември 20, 2011, 19:36:02 pm »
Някои школи вярват, че съществуват закони с различна сила и ниво. Един,а  може би единствен начин да избегнеш определен закон е чрез закон по-висш от него. Не знам никоя школа, отишла толкова напред в космисеското знание да твърди, че БОг в познаваем. Въпросният Творец е принцип и разум, независимо как се догматизира, около това се върти светогледа на може би най-древните и дълбоки школи, да кажем като източните школи, или херметизма. Под него и в него действат всички закони, които както съществата са на различно ниво на сила. Ни никое, дори най-висшите същества се твърди, че дори не виждало силата зад всичко. Те само предполагат за разумнноста на този принцип, които е пряко свързан със живота.
Това го има в много древни системи.Сещам се за книгата на Тот, за херметизма, и като цяло за източните религии.
Другите богове, това са стихии, виши същества, земни учители, духове, демони или извънземни, много здраво присъстващи в митологиите, историята, окултизма и прочее от битието. Те са реални и познаваеми, те са вътре в тялото и ума на Източника.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #2987 -: Декември 20, 2011, 19:48:40 pm »
Някои школи вярват, че съществуват закони с различна сила и ниво. Един,а  може би единствен начин да избегнеш определен закон е чрез закон по-висш от него. Не знам никоя школа, отишла толкова напред в космисеското знание да твърди, че БОг в познаваем. Въпросният Творец е принцип и разум, независимо как се догматизира, около това се върти светогледа на може би най-древните и дълбоки школи, да кажем като източните школи, или херметизма. Под него и в него действат всички закони, които както съществата са на различно ниво на сила. Ни никое, дори най-висшите същества се твърди, че дори не виждало силата зад всичко. Те само предполагат за разумнноста на този принцип, които е пряко свързан със живота.
Това го има в много древни системи.Сещам се за книгата на Тот, за херметизма, и като цяло за източните религии.
Другите богове, това са стихии, виши същества, земни учители, духове, демони или извънземни, много здраво присъстващи в митологиите, историята, окултизма и прочее от битието. Те са реални и познаваеми, те са вътре в тялото и ума на Източника.

Какво разбрах до тук:
Някои школи вярват....а  може би....Не знам никоя школа, отишла толкова напред в космисеското знание да твърди, че БОг в познаваем. .....Ни никое, дори най-висшите същества се твърди, че дори не виждало силата зад всичко. Те само ПРЕДПОЛАГАТ за разумнноста на този принцип, които е пряко свързан със живота.......

Т.е. предположения, може би, гадаене....хвърляне на боб и нищо конкретно относно бог, творец, създател.......Факт. Всеки си тълкува нещата както си иска и както му е удобно. В т.ч. и ние тук. Ама да продължаваме да дерзаем все пак, и не е зле да вкараме в интригата поредния ченълинг. АЗ тях най-много ги обичам, и най-много им вярвам :lol:....
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен xtring

• Четящ
  • *
  • Публикации: 132
« Отговор #2988 -: Декември 20, 2011, 20:02:21 pm »
Гадаене е в някаква степен, особено за непосветените, аз не съм член на школа, разчитам на моите си виждания, върху това какво съм чел. Има интуитивна логика, има и директна, но всъщност хората използват точно интуитивната най-вече. Това е както да чуеш три различни неща и да хванеш общото пом/у им.
Иначе в хиндуизма има доста стриктно описани неща, дори и продължителността на циклите - тя е огромна, мисля че се измерва в квадрилиони или много повече. Защо не си разбрал е защото и аз не съм писал много разбираемо, аз го нахвърлях като резюме.
Защо може да се смята, че стои разум зад всичко - е заради това, че действат определени закони, смислени и целенасочено, което предполага разум зад тях. От друга страна Лао Дзъ е казал, че съвършенното произлиза от несъвършеното. Гледна точка. Аз не мисля, че хората нито трябва да се надценяват, нито да се подценяват, и по принцип ми допада идеята за средният път.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #2989 -: Декември 20, 2011, 21:57:23 pm »
Нали и АЗ това обяснявах, че най-добре е средния път, или златната среда. Не може човек да е съвършен и да върши само добри неща. Както и обратното. Това, че само се тръби, че живеем в дуален свят и, че трябва да се върви по пътя на доброто и да се заклеймява злото е най-новата манипулация и филм в който се опитват да ни вкарват. Например, ако убия бездомно куче АЗ лош ли съм? Естествено, че ще скочите и ще кажете, че съм лош. Ама ако убия бездомно куче, което преди два дни е нахапало дете, и по този начин спасявам друго дете, жесток ли ще съм? Не. Този път ще съм спасител. И как така се получава, че в единия случай съм убиец, а в другия случай съм спасител. Замени кучето с изнасилвач, масов убиец и пр. Пак убивам някой, за да спася друг. Значи за да се правя на добричък според най-новите ню ейдж фантасмагории, АЗ трябва да погаля кучето нахапало детенцето и с нежно и добро сърце, да стоя от страни и да гледам как кучето нахапва друго детенце......понеже не бива да се меся, защото от една страна такава е кармата на детенцето, а от друга, АЗ трябва да съм хуманист и да не убивам злото куче. Сега разбра ли, къде се пропукват всички теории на новите религии, секти ли, не зная как да ги нареча? Ей тук се пропукват. И те не знаят какво точно проповядват. И те не знаят и не са виждали кой е твореца, ама промиват на хората мозъците и ги лъжат, че той един ден щял да ги съди. Пак налагат страх. А уж сме свободни хора и със свободна воля.....А във същото време, Ариманчовците си живят живота и щавят офффчестадото. А него милото го захранват с филми, секти, религии и пр. учения от сорта-ударят ли те по едната буза, положи и другата.......сега ще живееш в мизерия и бедност, ама не се коси, това ти е кармичен урок от предишен живот.......И пр. бози. АЗ не казвам, че трябва да убиваш или нараняваш без причина, ама някой да ми скочи, и АЗ да се свия и да поемам ударите, понеже така пише някъде, никога няма да стане.

Неактивен voodoogoo

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #2990 -: Декември 21, 2011, 00:18:23 am »
Понеже не уважаваш изборът на хората и ги съдиш,офффчестадото ще бъде неотменна част от живота ти ,и ще живее винаги покрай теб . Има само един механизъм за промяна на статуквото му и той е в главата ти.Можеш да възприемаш както си искаш света около теб,и той ,субективно ще бъде такъв за теб.Да парадираш обективност е все едно да казваш ,че си Господ.Можеш да си обективен само за себе си.Да критикуваш Господ е все едно да си недоволен от себе си.
 Дуалният свят е измама за наивници,вероятно най-старата.На дуалистичният принцип са базирани всички религии.Тематиката на разделението,зависи от общността в която си избереш да живееш или изборът ти ,след като разбереш че има и други общности с различни идеологии от тези на твоята.

Това че не разбираш ,каква е нарисувано на една картина,не означава автоматично,че художникът не съществува.За да бъдеш литературен критик,трябва да знаеш какво представлява една книга,но самият ти да си неспособен да създадеш такава.

Всичко е едно и има само един път.Няма добро или лошо,това са химери.Има само действие и бездействие.Ако се сблъскваш с парадокси навсякъде,си объркал яко пътеката,а ако се повтаря един и същ ,логично е,въртиш  се в кръг. С изграждането и следването на принципи,най-вероятно ще повтаряш класът,защото заради тях спира достъпът на нова информация и правилната обработка на старата,а така се получава развитие в застой.
 Елементални промени в мисловния модел на  хората ,са достатъчни за да променят виждането им за света,а от там и реакциите им на заобикалящата ги среда.Примери за това бол в историята.Дори и да има една черна овца,тя пак блее като останалите.Ако пътят ти е на куче,или на овчар,няма да се интересуваш ,какво мислят овцете,поне овчарят със сигурност.Ако е на див елен,няма да си в кошарата,а ако е на камъче ,което стои на пътя ,то е нужно време, да мине точно колата ,която да се обърне.
  Ако убиеш куче,независимо кой щяло да ухапе или не ,си убиец,а не лош или добър.Имаш свободата да избереш дали това е добро или лошо,ако имаш и знанието ще знаеш дали трябва или не да го направиш.Предполагам от гореизписаното се разбира,че пътят на всеки е персонален и не следва същи принципи за всички,и ако гледаш такъде вървят останалите,можеш да се отклониш от своя и да тръгнеш с тях.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен hung

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 287
« Отговор #2991 -: Декември 21, 2011, 00:42:28 am »
Моля ви!!! Съобразявайте се с Еленко! Той е много зает свръх човек и едва ли има време да ви чете философските мисли! :-* Изразявайте се накратко!
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

Неактивен voodoogoo

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #2992 -: Декември 21, 2011, 01:32:33 am »
Цитат
ако не говориш и не мислиш със същия език, ако не те вълнуват същите проблеми, няма личен принос, а без него няма и психотронно въздействие. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧАСТ ОТ ЗЛОТО, КОЕТО НЕ Е ИЗБРАЛ САМ!
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #2993 -: Декември 21, 2011, 14:55:10 pm »

Кой точно ни изпитва, и защо? Само не ми казвай - твореца ;).....

Арри,точно той! :drinks:

А лично ли провежда изпитите, или си има ангели и архангели за тази дейност ;D.
Не знам защо, но ми се струва, че на него не му пука изобщо какви ги вършим ние тука, и за това такива изпити не се провеждат. Просто един тръгва по лишия път и се сприятелява с Ариманчо, а другия тръгва по белия път и се захваща ??? лелеее, не мога да се сетя за някоя бяла...добъра...честна и почтенна личност, която да назова :o....Ама хайде да вземем за бялата фигура-Христосчо. Та какво излиза, значи твореца създаде Ариман и Христос, ама ще подлага на изпити само феновете на Арито? Това е дискриминация. А казват, че твореца бил мъдър и справедлив човек :( :( :(...

п.п. Още миналата година си закрих профила у фейса. Не искам да регистрирам нов. Ако някой има там профил, нека да напише на страницата на София, да покани в предаването ЕЛЕНКО. Аре, пък АЗ ще му върна жеста с нещо друго :).
Абе Арри,умно момче си,ма що мислиш,че Творецът е нещо извън самият теб?
п.с.Лично ни изпитва.А за ангели,архангели и т.н.не знам.Аз не признавам никаква йерархия.Ни тука,ни на оня свят!И по който и път да тръгнеш,все е правилен.Грешни пътища няма :drinks:

Моля ви!!! Съобразявайте се с Еленко! Той е много зает свръх човек и едва ли има време да ви чете философските мисли! :-* Изразявайте се накратко!
Ти нЕкво пресаташе ли си му? 8)
« Последна редакция: Декември 21, 2011, 14:57:49 pm от konstantin2007 »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #2994 -: Декември 21, 2011, 15:55:16 pm »
Дуалният свят е измама за наивници,вероятно най-старата.На дуалистичният принцип са базирани всички религии.Тематиката на разделението,зависи от общността в която си избереш да живееш или изборът ти ,след като разбереш че има и други общности с различни идеологии от тези на твоята............

...........Всичко е едно и има само един път.Няма добро или лошо,това са химери.Има само действие и бездействие.Ако се сблъскваш с парадокси навсякъде,си объркал яко пътеката,а ако се повтаря един и същ ,логично е,въртиш  се в кръг. С изграждането и следването на принципи,най-вероятно ще повтаряш класът,защото заради тях спира достъпът на нова информация и правилната обработка на старата,а така се получава развитие в застой............
.......................че пътят на всеки е персонален и не следва същи принципи за всички,и ако гледаш такъде вървят останалите,можеш да се отклониш от своя и да тръгнеш с тях.

Дуалният  свят  не  е  химера,  а  нещо  напълно  реално,  той  не  ни  диктува  правила  и  норми  (догми),  но  осигурява  възможноста  за  избор!!  Да,  всеки  от  нас  има  право  на  избор,  и  тук  е  парадокса - ще  имаме  ли  смелоста  да  поемем  риска  да  избираме,  защото  упражняването  на  свободната  воля  е  наше  право,  но  последствията  от  избора  ни  се  определят  на  друго  място.  (Де  го  чукна,  де  се  пукна)  
       Във  всички  случаи,  обаче,  изявата  на  правото  ни  за  собствен  избор,  е  за  предпочитане  пред  алтернативата  да  бъдем  последователи!  "Да  бъдеш  последовател  е  напразно  изгубено  еволюционно  време"  П.Х.  
       Не  съм  съгласен,  че  пътят  е  само  един!  Щом  приемаш  факта,  че  всеки  е  отделна  индивидуалност  (тук  си  точен),  от  това  следва  и  заключението  за  необходимоста  от  свой  собствен  път  нали?  "Целта  е  една  и  как  ще  се  достигне  е  проблем  на  всеки  участник  в  играта  наречена  живот."  П.Х.

Цитат на: konstantin2007 link=topic=4485.msg245385#msg245385 date=1324472    110

Днес  решавам  да  не  ходя  на  работа - лошо  време.  Мой  избор
       Уволнен  съм  от  работа,  децата  гладни,  жената  недоволна!!!  Последствията  друг  ги  определи.  Ето  така  се  провеждат  изпитите  Арри,  и  най-важното,  няма  на  кого  да  се  оплачеш.  Властимащите  са  рептили,  тоест  безчувствени!!!!!!!!!!1
« Последна редакция: Декември 21, 2011, 15:57:04 pm от mitko »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #2995 -: Декември 21, 2011, 16:31:50 pm »
Цитат
п.с.Лично ни изпитва

Eто сега вече разгадах конспирацията около илюминантите, защо искат да ни редуцират до няколко милиона и ни изтребват. Ми защото на твореца му е трудно да изпитва лично и постоянно 7 000 000 000 творби. Уморява се твореца, въпреки че е свръх надарен. Идваме му много, и за тва ЩТРАК, намаляне на творбите :lol: :lol: И какво ще рече, че търся твореца извън себе си ??? Искаш да кажеш, че сам си се изпитвам и си се наказвам или се награждавам. Нещо съвсем ме обърка ::)

п.п. Здравей Митко, радвам се да те видя отново тук :)

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #2996 -: Декември 21, 2011, 16:35:14 pm »
Цитат
п.с.Лично ни изпитва
Искаш да кажеш, че сам си се изпитвам и си се наказвам или се награждавам.

Именно

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #2997 -: Декември 21, 2011, 17:03:55 pm »
Aбсолютно не съм съгласен с теб. Ние всички сме взаимосвързани, и не си живеем живота сами. Ще ти дам пример, че лошото и доброто което ни се случва зависи от другите. Нали помниш онзи, който нахлу в банка и взе за заложници почти всички служителки в офиса и простреля охранителя? Горките жени, бяха подложени на невероятно напрежение и страх, а охранителя остана инвалид за цял живот. Само ми обясни, с какво тези хора бяха виновни, че им се случи това изпитание? Ми с нищо, просто са отишли да си изкарват прехраната, а някакъв кретен, когото бяха скъсали на шофьорския изпит им вгорчи живота. Та за това ти казвам, че животът е отборна, а не самостоятелна игра. Нещо като футбола. Ако халфа не подаде топката на нападателя, гол няма да има.Свободният ни избор се свежда до какви дрехи да облека......дали да закуся или не. Даже не мога да си избирам закуската, понеже предпочитам да закусвам хайвер и шампанско, а не пържени филии със айрян. Даже нямаме избор каква кола да караме. АЗ лично предпочитам бугати или да ме возят у майбах, а не моята, която мога да си позволя. Е, та къде ни е свободния избор?   @---
« Последна редакция: Декември 21, 2011, 17:12:22 pm от ARRI »

Неактивен hung

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 287
« Отговор #2998 -: Декември 21, 2011, 18:42:01 pm »
Ари какъв старши потребител си ти?! Като не знаем закона за причината и следствието :P Още веднъж ви моля, не философствайте в този блог, защото Еленко е зает човек, и вместо да ви чете глупостите, може да направи една медитация с която да помогне на милиони чувстващи същества! Извинете ако съм остър, но не търпя невежеството :---
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #2999 -: Декември 21, 2011, 18:50:47 pm »
Самния факт, че не се плезя като бебе, е достатъчен да приключа разговора. Но понеже съм ларж, ще ти кажа, че тези закони ги знам  мноооого преди теб. И за твое сведение, те не ''работят''. Единствено служат на някои хора, за да ви пълнят русите главички със спам ;). Ама като пораснеш, ще го разбереш. Ако нещо не си разбрал, ще повторя поста си, НО по-бавно.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27