Никой не е виновен, че роба се е поддал на мошенически внушения-"По-добре да плащам кредит, отколкото да живея под наем".
Поредното изкривено мислене

Пак ще дам пример с един мъдър човек /Моята скромна личност/
Тръгвайки да купувам апартамент със заем, аз много добре си направих сметката колко пари бих могъл да отделя, дори в най-лошите за мен месеци. /примерно 200 лв/
Базирайки се на тази сума си поставих и целта - както за имота, така и за кредита.
Наистина, сладкодумни агенти ми предлагаха какви ли не 'изгодни' сделки, но аз си знаех какво ми трябва. Е, намерих го, намерих и банка която да ми отпусне нужния кредит, прочетох си договора, проверих си дадените ми от банката за 18 години напред таблици за изплащане на кредита и сключих договора.
Та проблема, драги ми Гален, не е, че видиш ли, не трябва да се взимат кредити. Взимай толкоз, колкото можеш да върнеш. Защото проблемите на повечето хора са именно това - мислят си, че всеки ден от небето ще падат жълтици. Но не банкерите са виновни за ограниченото мислене на хората.
Като не мога да карам кола си викам такси, а който е слаб в главата, да си вземе кредитен консултант.