Автор Тема: Еленко Ангелов - Лека нощ Нещастие - Част 3; Добро Утро Щастие - Част 1  (Прочетена 1167530 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
   Седере,  когато  инкарнационният  АЗ,  иска  да  търси  отговори,  постоянният  АЗ  никога  няма  да  му  пречи! 
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
Не разбирам руски език.  Ако можеш обясни за какво иде на реч.
ВИДЯ МИ СЕ ПО - ЛЕСНО ДА ГО ПРЕВЕДА НА ДВЕ - НА ТРИ, ОТКОЛКОТО ДА ГО ПРЕРАЗКАЗВАМ:
Ако вие получавате кредит...за изпълнение на вашето желание...днес сте поискали нещо...да придобиете, а лично вие пари нямате.  За това, че трябва да се живее според средствата си, вие сте забравили...това е препоръка – народна.
Кредита ви е безпроцентен, абсолютно безпроцентен, просто взимаш и подписваш...просто и в този момент. Това се нарича „изкушение”. В света. Вие взимате кредит. Вие сте осъществили веднага желанието си...Да вземеш кредит е просто...автомобил можеш да си купиш за два часа и половина. Т.е. вие сте взели кредит, разплатили сте се за него, веднага, всичко е наред, вие имате колата. Вие я карате, получавате максимум удоволствие. Но сега се включва малка подробност. Сега всички ваши мисли са насочени в миналото, в зоната на разпада. А , ако ние говорим за това, че човек се радва тогава, когато той твори нещо, създава нещо. А тогава, когато той охранява нещо, той изпитва деструктивни емоции, той вече ползва нещото, бои се, че могат това нещо да му го вземат...на подсъзнателно ниво се случва  това...та в такава ситуация човек колкото по – далече от придобитото благо (във времето) отива, толкова по – мъчителен става процеса на даването на пари за това, което ти ВЕЧЕ ползваш. Това е противоприродна структура. Та така творческото начало в човека, тази вертикалната, то присъства у човека само тогава, когато той е радостен, има такава малка подробност. Т.е. ако човек играе, ако човек .../тук не разбрах думата, която използва лектора/...своята емоционална обвивка, то в такава ситуация на човека обкръжаващата го природа му помага в реализацията на замисленото от него. Само мъничко потърпи, погладувай малко, а „ситото” /тук казва поговорка, чийто смисъл е, че не си е работа, излиза ти през носа/...На теб вече ти е добре, накъде ще се придвижваш сега? Единствено с палки, със страх, някъде напред, защото ще дойдат онези лошите, съдебните изпълнители, ще опишат всичко, ще вземат всичко до последния цент, така живее целият западен свят. С техните диви психози, с техните диви плащания за психоаналитици, с това, че те нищо свое като правило нямат – всичко, което те ползват е ипотекирано, преипотекирано, отнякъде са взети кредити, другаде нещо е пъхнато...с всички от това произтичащи последствия. Т.е. от гледна точка на природата кредитът за удовлетворение на личните потребности е грях. Убива творческото начало в човека. Затрудняващ движението на човека в окръжаващата го среда, убиващ интуицията на човека, просто защото със страха си такива чудесии сътворяваш...зоната на разума поражда чудовища. В същото време, като знаете, че честно казано няма да ви се наложи да чакате кой знае колко дълго, само трябва да се желае по определена схема, не на 300% веднага, а на 30%, поетапно, съответно целта се разбива на съответните етапи, които са изпълними, може да се планира кога какво да направиш, просто трябва да се придвижваш.
Питат го възможно ли еизплащането на кредита да се постави като цел /виж първата схема, отляво/? Отговаря: НЕ.
Пояснява: само, само в случай, че вие придобивате средства за производство, само в този случай, това ще сработи. Работи само целта, която е придобиване на свобода в творческото начало. Само това работи. Реално работи.
По втората схема /в дясно/ живее целият западен свят, но страда ...страда качеството на живота. Хората не са свободни. Страхът да не загубиш работата си, страхът да не загубиш работоспособността си, формират се фантастически неврози.
...
Простирай се според чергата си – това е народна мъдрост, която работи много добре, в случая. Познаването на процесите, ще ви възпре от потъването в такава глупост.
Ако сте взели пари за да реализирате своето творческо начало, т.е., ако вие съедините своите мисли с тези, които ви финансират, то вие ще изпълните енергоинформационния закон, .../цитира новият завет/: там, където двама или трима се съберат в мое име и поискат нещо, то ще им бъде дадено...

НАЙ – УЧТИВО ЩЕ ПОМОЛЯ ДА МИ СПЕСТИТЕ КАКВИТО И ДА Е ЖЛЪЧНИ ЗАБЕЛЕЖКИ ПО „ПРЕВОДА” , А НЕСЪГЛАСИЕТО И КРИТИКАТА КЪМ КАЗАНОТО /ЕВЕНТУАЛНО/, ДА ОТНЕСЕТЕ КЪМ ТОЗИ, КОЙТО ГО КАЗВА – ВЯЧЕСЛАВ ГУБАНОВ. АЗ НЕ МОГА И НЕ ИСКАМ ДА ВЛИЗАМ В РОЛЯТА НА СЪДНИК ЗА РЕШЕНИЯТА НА КОЙТО И ДА Е ЧОВЕК. НО СПОДЕЛЯМ ЛОГИКАТА НА ГУБАНОВ. :hi:
« Последна редакция: Април 20, 2011, 22:56:05 pm от m2f »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
   Седере,  когато  инкарнационният  АЗ,  иска  да  търси  отговори,  постоянният  АЗ  никога  няма  да  му  пречи! 
Щом инкарнацията търси и се интересува от отговори и неща от дадена тематика значи Висшия му Аз иска това като преживяване.

Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
Казваш го така sedere, сякаш висшия ти аз е отделен от инкарнацията ти. Или все едно сте две различни неща. ;)
« Последна редакция: Април 20, 2011, 23:39:54 pm от fishbone »

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
Не е отделен просто ако не иска да преживее в тази инкарнация нещо то просто няма да е интересно на дадения човек или няма да се случи.
Просто си има преживявания, които трябва да се минат от едновременните инкарнации на даден Висш Аз.
Било то религиозни, семейни, расистки,психически и прочие.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
Не е отделен просто ако не иска да преживее в тази инкарнация нещо то просто няма да е интересно на дадения човек или няма да се случи.
Просто си има преживявания, които трябва да се минат от едновременните инкарнации на даден Висш Аз.
Било то религиозни, семейни, расистки,психически и прочие.

Седере,  бъркаш,  инкарнационният  АЗ  има  свободната  воля  да  решава!  И  Постоянният  АЗ  не  може  да  влияе  на  избора!  Как  би  позволил  постоянният  АЗ  личноста  да  стане  убиец  изнасилвач?
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
Принципно съм против делението на инкарнацията и Висшия Аз така го пиша за да няма обърквания ама явно така още повече става объркване. Аз иначе не ги деля  на инкарнационен Аз и постоянен Аз то си е едно и също. Просто е продължение на едно и също нещо. Демек Висшия Аз решава и има свободна воля какво да прави и върши човек в даден времеви период. Какво знание да има дали въобще да научи и усети, че е нещо повече от плът и кръв и тн. и тн.
Просто всичко е игра и съответното преживяване.
Човек ще стане убиец или изнасилвач само ако съответния Висш Аз иска това като преживяване в този период иначе няма да стане дори и няма да му хрумне това нещо. ;)
Също и няма да умре човек ако не е дошло времето за това.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
Цитат
За това, че трябва да се живее според средствата си, вие сте забравили...това е препоръка – народна.
             - Йода от междузвездни войни?
 :drinks:

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
пък да не говорим, че ОП–ве и тем подобни не може да става дума и за такова нещо.

За ОП-овете да поговорим малко.. Ти колко ОП- а си виждал (доказано такива)? Към всички ми е въпросът. ( Аз също имам подозрения, но не мога да го кажа с такава убеденост, защото е недоказуемо засега.Едно е да си мислиш нещо, да си чел за него, друго е да говориш от опит.
« Последна редакция: Април 21, 2011, 02:00:45 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
Присъединявам се към диалога между sedere и mitko с моят въпрос: чий е изборът човек да стане убиец, изнасилвач, подлец, лъжец и т.н? т.е. планират ли се "негативни" опитности или те просто се "изчисляват" като вероятни преди инкарнацията?
Църквата твърди, че всичко "лошо" в човека е от "нечестивия", т.е. от земната природа на човека. И, ако се случи нещо "лошо", то по никакъв начин не е било желано от душата на човека.
В книги, описващи чрез регресивна хипноза преживяванията на душата между животите, се разказва друго, а именно, че душата планира (или изчислява?)определени препятствия в инкарнацията умишлено, защото ги желае като опитност.
На мене и двете тези ми звучат правдоподобно, обаче намирам повече аргументи за втората теза, защото си задавам въпроса: е, добре, де, за да изживее някоя душа дадена опитност, нали трябва някоя друга душа да и е спаринг - партньор в случката? т.е. ако една душа иска да преживее какво е да си парализиран, например, то нали трябва все някой да я простреля преди това? Е, този някой, дето я е прострелял, той как го е случил това? Волно или неволно?
Ако всички си планираха само "позитивна" опитност, то нямаше как да се играе живота изобщо , според мене.Не е ли така? :hi:

п.п. А възниква и още един въпрос: душата винаги ли има пълен контрол върху човека? Или може и да няма?
« Последна редакция: Април 21, 2011, 09:45:49 am от m2f »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
m2f - Благодаря ти за превода. Има и друга поговорка - "Всяка жаба да си знае гьола".
И все пак смятам, че ако хората живея според  тази поговорка щяхме да сме на по ниско развитие. Човек винаги се стреми към по- добър живот. И поне аз смятам, че в това няма нищо лошо. Но трябва и да се знае, че щастието не е само в парите. Те са средство.
Не одобрявам кредити за щяло и нещяло.
Колкото до въпросът ти за избора на човек да убива или краде, смятам, че това си решение на човек. Тези неща някой хора ги правят поради различни причини, възпитание и среда, интелект  и разум. Но важното, че решението си е тяхно.

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814

Има и друга поговорка - "Всяка жаба да си знае гьола".
И все пак смятам, че ако хората живея според  тази поговорка щяхме да сме на по ниско развитие.

Има още:"Каквото повикало, това се обадило" и "Каквото посееш, това ще ожънеш"!
Пословици и поговорки са създадени за да бъдат пътеводител за следващите поколения.
Същината им е преживяна и доказана с времето. Те са един вид неписани природни закони.
Кратки, ясни и точни са. Сегашното общество се заблуждава, че еволюира. То деволюира, защото не ги спазва. Казваш "ниско развитие" - именно сегашното е такова, а не предишното.

Човек винаги се стреми към по- добър живот. И поне аз смятам, че в това няма нищо лошо.

Кой определя какъв живот е добър?
99% от хората са програмирани и живеят живота си чрез тази внедрена в съзнанията им програма.
Сегашните цели на повечето хора за "по-добър" живот са ИЗМАМА!

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848

Има още:"Каквото повикало, това се обадило" и "Каквото посееш, това ще ожънеш"!
Пословици и поговорки са създадени за да бъдат пътеводител за следващите поколения.
Същината им е преживяна и доказана с времето. Те са един вид неписани природни закони.
Кратки, ясни и точни са. Сегашното общество се заблуждава, че еволюира. То деволюира, защото не ги спазва. Казваш "ниско развитие" - именно сегашното е такова, а не предишното.

Кой определя какъв живот е добър?
99% от хората са програмирани и живеят живота си чрез тази внедрена в съзнанията им програма.
Сегашните цели на повечето хора за "по-добър" живот са ИЗМАМА!

Технологично не сме зле развити. Но винаги може и повече. Виж духовното ни развитие е друг въпрос. Някой го имат други не.
Най лошото е че се оставяме да ни управляват хора с ниско духовно развитие.
Всеки си има свои представи за добър живот. За едни е материалния и луксозния живот, за други е важно щастието в семейството,любов,приятели и т.н.
 Кажи според тебе какво е добър живот и как го постигаш?
« Последна редакция: Април 21, 2011, 13:19:46 pm от kalan »

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814

Кажи според тебе какво е добър живот и как го постигаш?

За всеки е различно. Зависи по коя програма действа. ;)
По-добър живот до някаква степен може да има извън яловата система. Максимална дистанция от нея, а не с "котви"/кредит/ и т.н. да се стопираш. Простираш се според чергата ти...

Неактивен oknele

• Moderator
  • Пишещ
  • Публикации: 812
  • Всъщност
    • www.thespiritofoknele.org
Днес oт 19:15 съм гост на Radio К2 Слуша се и оnline тук http://www.radiok2.bg/

http://vbox7.com/play:4cefab00 нещо като продължение...
http://www.thespiritofoknele.org/ Всъщност единственият истински закон е този, който води към моята

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27