Автор Тема: Еленко Ангелов - Лека нощ Нещастие - Част 3; Добро Утро Щастие - Част 1  (Прочетена 1167159 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
А защо трябва да се сдобиваме с нещо си? Затова ли дойдохме тук? Всъщност желанието да придобием нещо какво е? Желание да напълним нещо, което усещаме като празнота.Един вид задоволяване на емоционален глад. Или просто търсим фалшивата сигурност.СТРАХ! Нищо от това няма да ни трябва, като тръгнем оттук.Защо се обричаме на робство, за да придобием нещо, което е тленно?

„Не си събирайте съкровища на земята, дето ги яде молец и ръжда, и дето крадци ги подкопават и крадат; но събирайте си съкровища на небето" (Мат. 6:19-20).

Не питам никого.Просто реторични въпроси.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Nikola_Davidov

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 310
  • Dukkham c'eva paññapemi Dukkhassaca nirodhaṃ
Цитат
Иначе дайте идея как тогава да се сдобием с жилище без пари.
Защо не под наем? Ще дадеш парите на хазяин, вместо на банка. Разбира се, ти знаеш за себе си кое е най-правилно.  :yes:
Най-лошото, което може да ти се случи в този живот, е да се вземеш насериозно.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Номерът не е в това да се отречеш от материалното и да залитнеш по духовното или пък другата крайност. Номерът е в това да не отъждествяваш щастието си с материалните придобивки. Ако това се допусне, човек става консуматор и все повече вдига прага на чувствителност към удоволствието от материалното и винаги трябва да купува, за да е щастлив. Такива хора с нещастни за цял живот. 

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
"Модерното робство е доброволно, одобрено от тези роби,
които лазят по повърхността на земята.
Те сами купуват стоките, които ги заробват всеки ден все повече.
Робите сами си търсят работа, всеки път все по-безчовечна и отчуждаваща,
която им се предоставя, ако докажат, че са добре дресирани.
Те сами избират господарите на които да служат.
За да може тази абсурдна трагедия да се случи, е необходимо да лишат тези
роби от осъзнаването на собственната им експлоатация и тяхното отчуждаване.
Това е причудливата съвременност на нашето време.
Подобно на роби от античността, служители от Средновековието или на работните класи от първите промишлени революции, се намираме в днешен ден пред една тотално поробена класа. Разликата е, че те не знаят за тяхното робство и тези, които са наясно, изизбират да пренебрегнат това.
Те се отказват от съпротивата, която следва да бъде единствената
истинска реакция на експлоатираните днес.
Робите приемат без съмнение жалкият си живот, който бе планиран за тях.
Отричането и примирението
са извора на тяхното нещастие."

от "СЪВРЕМЕННОТО РОБСТВО"-филм на Жан Франсоа Бриент

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
Защо не под наем? Ще дадеш парите на хазяин, вместо на банка. Разбира се, ти знаеш за себе си кое е най-правилно.  :yes:
Били сме под наем доста години и да ти кажа честно писва. През какви ли не хазяй и квартири минах. Това че искам собствено жилище не ме прави материалист. Или ще ти дигнат наема пък ти нямаш пари, или  ще те ограбят или ще искат я секс я нещо друго и те гонят като откажеш. Не е хубаво да се стремим само  към материалното, но наистина и към духовното. Но не трябва да забравяме, че самия ни свят  е материален и с това щем не щем  ще се съобразяваме. Трябва равновесие да има.
Хора които  не изплащат жилище или кредити и работят им  е добре. Лесно е да се говори тогава. Но нека тези хора се поставят на мястото на другите. Не гледайте само вашата гледна точка. Имам приятелка която освен ипотека има и още доста други кредита. Не е хубаво.

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
kalan, изглеждаш примиренчески настроена. А това хич не е хубаво.
« Последна редакция: Април 19, 2011, 21:05:33 pm от Sangre »
Places change, Faces change, Life is so very strange...

Неактивен kalan

• Пишещ
Не бих казала. Просто гледам реално.
Добре де дайте съвет на хора като мен с кредити как да се измъкнат от тази ситуация.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
Не бих казала. Просто гледам реално.
Добре де дайте съвет на хора като мен с кредити как да се измъкнат от тази ситуация.

Нали и АЗ това се опитвам да обясня. Бягството от матрицата е много трудно, почти невъзможно, ако си семеен и имаш кредити. Пък да не говорим, ако и семейният имот е ипотекиран. Ако и двамата съпрузи са съгласни да го оставят на банката, добре, но ако единият не е съгласен, тогава просто не става. Ами ако имат и деца? Нещата се усложяват хептен. С две думи, по-лесно е да влезеш в матрицата, отколкото да излезеш.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236

от "СЪВРЕМЕННОТО РОБСТВО"-филм на Жан Франсоа Бриент

O, един много любим филм! Само краят не ми хареса, подвеждащ е. ;)
Иначе всичко друго си е вярно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
И аз го чувствам като теб. :)

Неактивен Black Adder

• Администратор и Собственик на XNETBG.NET
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 786
  • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Да ти разкажа аз защо вече не съм под наем.
През 2000 година наех за офис малък апартамент, за скромните 100 лв. 3 години след това наема ми стана 120 лв - приемлива сума.
И така - 8 години,  докато един слънчев ден хазяйна не ми съобщи, че апартамента му трябва и имам 1 месец срок да се изнеса.
Е проверих наемите - под 300 лв. в него момент нямаше какво подходящо да намеря.
Направих си бегла калкулация, за 8 години х 12 месеца = 96 месеца х 120 лв = 11 520 лв. /ако 2000 година бях взел същият този апартамент на кредит, вече щях да съм го изплатил./
Та след тази груба калкулация, намерих и закупих, чрез кредит от банката апартамент, който ще изплащам 18 години по 200 лв на месец. Е да, но няма да дойде след 8 или 10 години ухиленият чичка, и да ми каже - хайде, мнооого ми беше приятно да работя с теб. И аз да остана на улицата.
И казваш, Nikola_Davidov, редно би било да си намеря друг дядка да ме дои, само и само да не плащам лихви на банка?
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Nikola_Davidov

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 310
  • Dukkham c'eva paññapemi Dukkhassaca nirodhaṃ
Black Adder, смятам, че има различни варианти, които биха били удачни. В ситуацията, която описваш, си взел добро за теб решение. Познат ми е сблъсъкът с какви ли не хазяи.  :yes: Въпросът към kalan е принципен, не защитавам крайна позиция. 
Най-лошото, което може да ти се случи в този живот, е да се вземеш насериозно.

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
Хората за жалост са принудени да теглят кредити заради различно обстоятелства.Те не разбират как всъщност работи цялата банкова система и приемат всичко като някаква даденост поради липсата на алтернатива.

Ето един хубав клип.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил

Ето един хубав клип.
       Кому  е  нужен  страхът  от  смъртта ??? 
       Този  страх  насаждан  ат  хилядолетия  ни  прави  роби! 
       Да  си  зададем  въпроса  защо  се  ататемосва,  осмива  теорията  за  прераждането,  защо  е  нужно  и  на  кого  е  да  вярваме,  че  живеем  само  тук  и  сега  после  няма  ???
       Ето  на  този  въпрос  трябва  да  отговорят  нищещите  конспирациите!   
       Директен  въпрос  към  Еленко:  Не  смяташ  ли,  че  чрез  регресивна  хипноза  можеш  да  върнеш  много  повече  хора  към  духовното,  отколкото  да  говориш  истини  които  не  помагат  да  се  освободим  от  страха  пред  смъртта ??? 
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен kalan

• Пишещ
blade-Много хора разбират тая работа с банките. Но понякога им се налага. Но все пак по добре 1 кредит отколкото  10 такива. Пример - познавам човек който тегли кредит за да си купи кожено яке за 700 лева.А го носи 2 пъти в годината. Е това е простотия. Има и други кредити още по глупави и сега вече го е закъсал. Хората трябва да се научат да се въздържат от тегленето на кредити за щяло и нещяло.
mitko - За смъртта е така. Но сега сме живи и трябва да живеем пълноценно.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27