Автор Тема: Еленко Ангелов - Лека нощ Нещастие - Част 3; Добро Утро Щастие - Част 1  (Прочетена 1166733 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Как си обясняваш свободното падане на кулите без никакво съпротивление?

При тази падаща с нарастваща скорост маса от десетки хиляди тонове, съпротивление има, но то е толкова незначително, че няма да окаже кой-знае какъв ефект.

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
Ефекта  на палачинката е опашата лъжа. Не знам дали има някой който да може да мисли критично и да продължава да вярва на официялната версия.

Сграда 7 си пада така от нищото, дори пожар няма. Пентагона си е ударен от крилата ракета и записите от околните охранителни камери са иззети и засекретени.

Среза на колоните е правен с термит и е под 45 градуса, защото ако е под 90 може и да не се срути ;)

otnesen, това че е възможно да има отсколки при трошенето на колоните е едно на ръка. Възможно е, но дали е вероятно? По скоро не.
Ако се гледа критично на фактите трябва да се прецени не само дали е възможно да се случи а и колко е вероятно да се случи, съпоставяйки всички налични факти. Как ще обясниш от гледната точка на материалознанието(съпромат) наличието на разтопен метал на кота нула? При чупенето на колоните от силата на тежеста втечняват ли се? ;) Твърдо не.
Places change, Faces change, Life is so very strange...

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
Много е съмнително, че точно по това време NORAD извършва учение точно за подобни атентати и се чудели уж какво да правят и дали е деиствителна атаката или е учение. Добре един път може да мине номера, ама на атентата на метрото в UK, сценария е същия 1 към 1. Пак се провеждали уж учения и точно така станало и те горките изпадат в невидение. Айде бегай, тия вафли сме ги яли.

Неактивен otnesen

• Пишещ
За Пентагона и сграда 7 нищо не съм казал - там конспирацията си е конспирация. Но занимавайте се със сериозните факти, а не с глупостите, че ставате за смях на кокошките. :)

Цитат
otnesen, това че е възможно да има отсколки при трошенето на колоните е едно на ръка. Възможно е, но дали е вероятно? По скоро не.
Мислиш, че има вероятност при такава мащабна авария да няма трошащи се и хвърчащи греди ли? Не, няма такава вероятност. Даже напротив - при контролираните взривове гредите се пречупват съвсем планомерно по такъв начин, че напреженията да се освободят в правилната посока и по правилния начин и да няма пострадали извън зоната на срутването.

Разтопения метал на кота нула вече казах - е резултат от работите по разчистването. При толкова рязане на греди, готов съм да се обзаложа на голяма сума, ще има поне няколко тона шлак. А в случаите, когато шлакът се издухва навътре, той пада на дъното на гредата и образува доста големи буци - примерно 2-3 до 5-10 килограма, в зависимост от това колко среза са правени нагоре по гредата. Та така - няма никаква вероятност на мястото да не се намери разтопен метал. То просто е парадоксално - за да стигнат до мястото, където са намерили буците, трябва първо да са изрязали много много тонове желязо. :)
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 12:54:28 pm от otnesen »

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **

Цитат
Мислиш, че има вероятност при такава мащабна авария да няма трошащи се и хвърчащи греди ли? Не, няма такава вероятност.

Гредите са в средата на сградата. Когато се трошът парчетата няма да са много големи, могат да се спрат във вътрешни стени, във външни стени и в мебилировка. За да достигнат и проникнат в съседни згради трябва да им се помогне с взрив :)

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
При планомерното събаряне на згради не всичко е толкова перфектно. Наистина си изчисляват хората на каде да пада и как да се използва силата на тежеста. Но евакуират района нали? Именно за да няма някой наранен от случайно отхвръкнало парче.

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **

Разтопения метал на кота нула вече казах - е резултат от работите по разчистването. При толкова рязане на греди, готов съм да се обзаложа на голяма сума, ще има поне няколко тона шлак. А в случаите, когато шлакът се издухва навътре, той пада на дъното на гредата и образува доста големи буци - примерно 2-3 до 5-10 килограма, в зависимост от това колко среза са правени нагоре по гредата. Та така - няма никаква вероятност на мястото да не се намери разтопен метал. То просто е парадоксално - за да стигнат до мястото, където са намерили буците, трябва първо да са изрязали много много тонове желязо. :)

Разтопения метал е бил толкова много, че са го чакали дни да изтине. При рязането при разчистването шлаката е малко и изтива бързо.

Неактивен otnesen

• Пишещ
Нали не си мислите, че небостъргача се държи само на вътрешните си греди. Отвън също има метален скелет с повече на брой и по-тънки греди.

Да, при планомерно събаряне на сгради наистина евакуират района за всеки случай, но въпреки това откхвръкнали греди почти няма.

Цитат
Разтопения метал е бил толкова много, че са го чакали дни да изтине. При рязането при разчистването шлаката е малко и изтива бързо.
Колко малко шлак мислиш, че ще излезе от рязането на хиляди тонове метал? Аз залагам поне на няколко тона. Случайно обаче, структурата на тези шлакови висулки е шуплеста, тоест нещо като застинала пенеста маса, която поради обилното присъствие на газови мехурчета е нормално да изстива по-бавно от плътния метал.

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
При рязането с резак шлаката е на капки, не на буци.

В кота нула е имало локви разтопен метал, дори "езерца" от него, това няма как да стане при разчистването и рязането с резак :)

Неактивен otnesen

• Пишещ

В кота нула е имало локви разтопен метал, дори "езерца" от него, това няма как да стане при разчистването и рязането с резак :)
Най вероятно не ти на мен, а аз на теб ще обяснявам какво става със шлака. :)
Когато капе, капките капят надолу и накапват една върху друга. При хоризонтален срез се получава една продълговата буца приблизително по дължината на среза, а при вертикален - получава се една възголяма буца, която би тежала 5-6 килограма, ако разрезът е с дължина примерно 3 метра. Понякога за по-лесно само се продухват леко заварките и разтопената маса излиза извън получилото се каналче направо на металната повърхност и буцата много прилича на локвичка. Ако заварката е по-дебела (примерно катет 30) локвичката също ще е възголемичка. Този последния начин на рязане не е много честа практика, но все пак се среща.

П.С. Забравих нещо важно - понякога се извършва процедурата зачистване на "чепак", при което се образува много повече шлак от рязането и наистина стават значителни локви.
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 13:54:43 pm от otnesen »

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **

Най вероятно не ти на мен, а аз на теб ще обяснявам какво става със шлака. :)
Когато капе, капките капят надолу и накапват една върху друга. При хоризонтален срез се получава една продълговата буца приблизително по дължината на среза, а при вертикален - получава се една възголяма буца, която би тежала 5-6 килограма, ако разрезът е с дължина примерно 3 метра. Понякога за по-лесно само се продухват леко заварките и разтопената маса излиза извън получилото се каналче направо на металната повърхност и буцата много прилича на локвичка. Ако заварката е по-дебела (примерно катет 30) локвичката също ще е възголемичка. Този последния начин на рязане не е много честа практика, но все пак се среща.

А при 45 градусов срез каква е шлаката? ;)

На снимката с отрязаната колона разрезът не е 3 метра, че да се формира локва или голяма буца.

При самото рязане кислорода издухва материала и затова е на капки. Малкото количество материал изтива по-бързо, и затова ще си остане на капки дори и да се реже много структурата на буцата ще е едрозърнеста.
Първоначално формирани капки после събрани на буца.

В СТЦ стпянето не е от резак и стопения метал направо се е леел, това може да стане само от термит.
Все пак не си представям тези дето са рязали там да виждат как се формират "езерца" от разтопен метал и най-спокойно да продължават да си режат.  ;D
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 14:20:18 pm от Sangre »

Неактивен otnesen

• Пишещ
Я по-добре ми покажи снимки на буците за които говориш, за да ги разгледам с каква структура са. ;)

А на снимката разреза не е много дълъг, но и такива големи буци шлак не се виждат. Допускам, обаче, че точно тази греда може да е била 10 метра висока и да е нарязана на парчета по 40 сантиметра, което ще образува наистина много шлак във вътрешността.

Цитат
А при 45 градусов срез каква е шлаката? Wink
Абсолютно същата каквато и във всички други случаи. ;)

Цитат
Все пак не си представям тези дето са рязали там да виждат как се формират "езерца" от разтопен метал и най-спокойно да продължават да си режат.  Grin
Аз пък те уверявам, че въпреки, че ги виждам да се образуват, не съм спирал да режа. ;)
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 14:04:08 pm от otnesen »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Гледал съм как нарязаха половината машини в завода който работя, резаците са с дължина над 1,5м ясно е защо, но такъв прецизен срез не съм видял, или е направен заради снимката.Другото е да е рязано с някаква механизация.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен otnesen

• Пишещ
Гледал съм как нарязаха половината машини в завода който работя, резаците са с дължина над 1,5м ясно е защо, но такъв прецизен срез не съм видял, или е направен заради снимката.Другото е да е рязано с някаква механизация.
Ами рязали са за скрап - чападжийската. И аз съм рязал така за скрап. Когато обаче режа новото желязо да правя детайл от него картинката е много различна - това на снимката е направо брак за сравнение. :)

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **

Става с това:

« Последна редакция: Септември 16, 2010, 14:32:33 pm от Sangre »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27