Автор Тема: Еленко Ангелов - Лека нощ Нещастие - Част 3; Добро Утро Щастие - Част 1  (Прочетена 1166787 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Самите кули близнаци както и всичко около 11 септември си е баш скалъпено умишлено.
Още като гледах по телевизията на 11/09/2001 ми направи впечатление това, че се сринаха толкова бързо и се превърнаха в 90% прах.
Още тогава се усъмних.

Кулите паднаха със скоростта на свободното падане. Всеки грамотен човек, минал курс по обща физика ще се усети.

1. крилата ракета е ударила пентагона
2. кулите бяха взривени отвътре с термични бомби
3. всички активисти на ал каида са зомбита създадени от цру,така наречените атентатори не са можели да управляват и селскостопански самолет.

Не трябва да се вярва в лъжите на тия сатанисти. Време е да си отворим очите и да видим кой управлява света и на къде го води. Време е за борба по всички възможни начини, борба. Иначе сме загубени.
« Последна редакция: Септември 11, 2010, 20:14:05 pm от sidewinder »

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
Самите кули близнаци както и всичко около 11 септември си е баш скалъпено умишлено.
Още като гледах по телевизията на 11/09/2001 ми направи впечатление това, че се сринаха толкова бързо и се превърнаха в 90% прах.
Още тогава се усъмних.

Кулите паднаха със скоростта на свободното падане. Всеки грамотен човек, минал курс по обща физика ще се усети.

1. крилата ракета е ударила пентагона
2. кулите бяха взривени отвътре с термични бомби
3. всички активисти на ал каида са зомбита създадени от цру,така наречените атентатори не са можели да управляват и селскостопански самолет.

Не трябва да се вярва в лъжите на тия сатанисти. Време е да си отворим очите и да видим кой управлява света и на къде го води. Време е за борба по всички възможни начини, борба. Иначе сме загубени.
А на някой да му прави впечатление какъв е телефона за спешна и бърза помощ в Щатите?!
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен pandora

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28

Неактивен ~крем~

• Четящ
  • *
  • Публикации: 13
Здравейте, във форума ме доведе интереса ми към тази тема. Поздрав на всички за положения труд.

Еленко , вярвам ти и те подкрепям!

Искам да помоля и за съвет. Може и да е коментирано, но не съм успяла да прочета всичко. Насочете ме, моля, къде мога да намеря истински черен турмалин във Варна. Благодаря предварително!
в търсене на истината

Неактивен oknele

• Moderator
  • Пишещ
  • Публикации: 812
  • Всъщност
    • www.thespiritofoknele.org
Запис от 14 септември 2010 г., "На кафе" с Гала, NOVA, 9.11 е вътрешна работа

1 част - http://www.vbox7.com/play:2173d3ae

http://www.youtube.com/user/oknele?feature=mhum#p/a/u/0/BULeKaVtJZs

2 част - http://www.vbox7.com/play:3edf606e

Това, което ме радва е, че за повечето форумци и гости тук тези факти са добре познати.

Темата за 9/11 ще бъде с продължение...
« Последна редакция: Септември 15, 2010, 08:53:19 am от oknele »
http://www.thespiritofoknele.org/ Всъщност единственият истински закон е този, който води към моята

Неактивен Nikola_Davidov

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 310
  • Dukkham c'eva paññapemi Dukkhassaca nirodhaṃ
Еленко, поздрави за предаването, добре се получи. Надявам се, приемаш малко добронамерена критика. Виждам, че се опитваш да вместиш много информация в ограничено време и това на моменти ти играе лоша шега. Понякога скачаш от изречение на изречение и зрителят изгубва нишката на мисълта ти. Получава се обратен ефект - вместо да кажеш много информация накратко, нещата звучат накъсано и неподготвеният в тематиката зрител не успява да разбере какво точно искаш да кажеш. Това е само на моменти, разбира се, през повечето време всичко е точно. Същото съм забелязвал и в други предавания, където темата е обширна, а времето ти е малко - например в темата за ХАРП и кемтрейлс по Нова. Може би е по-добре да казваш по-малко неща, но напълно разбираемо за всеки. Друго, което ми направи впечатление е, че няколко пъти споменаваш "аз и други приносители и търсачи на истината". Това за непредубедения зрител звучи малко изкуствено и филмаджийско, не зная дали масата хора биха го приели на сериозно, а нещата, които говориш, са повече от сериозни.
 Извини ме, че си позволявам да ти давам съвети, дано това не те обижда. Поздрави.
Най-лошото, което може да ти се случи в този живот, е да се вземеш насериозно.

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
Гала му задава въпроси и тъкмо да разкаже нещо повече по дадения въпрос тя му задава друг и за това според мене се получава разкъсването.
Искам да те попитам нещо Еленко чух, че ще бъдеш при Гала два пъти в месеца само за такива теми ли ще говорите или нещо от психологията ще има?
И само да добавя „останките от самолета“ при Пентагона ми изглеждат като макети все едно са едни тънки ламаринки.

« Последна редакция: Септември 15, 2010, 20:17:32 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Еленко, само в тази тема май не се бях включвал, но като гледах изявленията ти по Нова и направо не въздържах. Реших, че имаш нужда от консултация с човек, специалист по железата. Аз като работник в кораборемонта и корабостроенето ще се нагърбя да ти обяснявам. И ние по-простите и необразовани хора понякога можем да бъдем полезни. ;)

На първо време можем да започнем със следното: Защо според теб народа е казал "Желязото се кове докато е горещо"? Според мен, защото когато желязото е горещо, е по-меко. Всъщност, отнася се и за стоманата. С други думи, необходимостта гредите да бъдат стопени, за да стане авария, отпада.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Аустенит

Температурата на горене на горивните материали не е някаква константа, която можеш да определиш, и силно зависи от средата в която се осъществява горенето. Така например ако има въздушни течения в зоната на горенето, кислорода, който се доставя до пламъка е доста повече. А такива течения в небостъргачите ти гарантирам, че е имало - всичкия този пушек, който се издига нагoре образува "ефекта на комина" (предполагам, че сте виждали обикновена нафтова печка, която като почне комина да "дърпа яко" и се нажежава до червено, тоест приближава се до точката, в която желязото става аустенит). Освен това гледай пак клипчетата с горящите небостъргачи - добре е видно, че има поне умерен вятър в някаква посока, който няма как през тези зейнали дупки да не образува вътрешно течение (все пак всички знаем какво е течение и колко често ни се случва в къщи).

Онази снимка с отрязаната греда не е това което си мислиш.

Казвам отрязана, защото снимката е снета в момент, в който разчистването на металните отпадъци е в силно напреднала фаза, и наоколо щъкат багери по равното. Работата е там, че за да разчистят гредите, работниците трябва да ги нарежат на по-малки парченца. Най-ефективния начин в днешно време за рязане на такива дебели стоманени греди е използването на оксижен. Най-обикновен газ пропан бутан (да, точно същият, с който си готвя на котлона) се смесва с кислород, при което като гори развива температура по-висока от тази на топенето на желязото, а тънка струя кислород допълнително окислява (при което се отделя още температура) тънка ивица от метериала и едновременно издухва разтопеното нататък, при което оставя след себе си процеп. Вгледай се в снимката и ще видиш едни такива резки, наклонени приблизително на 45 градуса спрямо дебелината на стената. Това се получава защото човека, който реже с оксижен не е машина и не може да прави перфектно прав разрез - ръката му малко или много играе надолу-нагоре, при което се получава една лека (а при по-некадърните работници и по-силно изразена) зигзагообразност на процепа, който прерязва оксижена. Е, не че обвинявам работниците там в некадърност, просто навсякъде, където се реже за скрап се гони скоростта на рязане, за сметка на качеството, което въобще не е нужно в случая. А онези сивите висулки се наричат шлак и представляват втвърденото и издухано нататък през процепа желязо, което се е стекло и застинало от другата страна, и което вече е и окислено, затова има точно този характерен нюанс на сивия цвят. Тези неща ти ги гарантирам, понеже лично съм прерязал повече греди с оксижен, закачен за пропан-бутанова бутилка, отколкото ти си виждал на снимки.

По въпроса за експлозиите, които някои хора са чули. Ще ти разкажа една случка. През пролетта тази година, в корабостроителницата се случи авария. Скъсаха се въжетата и 30-тонен капак на хамбар падна само от 1 метър височина. Грохотът се чу в половината Варна. Малко бомби могат да постигнат такъв резултат. А какъв прахоляк се вдигна само - ум да ти зайде. При това капакът не се повреди изобщо. А сега си представи как би трябвало да звучат едновременно падащи и трошащи се под натиска на десетките хиляди тонове отгоре метални конструкции. Е няма как такъв звук да не се е чувал ясно и да е бил по-слаб от звук от експлозия.

По въпроса за малките облачета, които избиват през прозорците, предшестващи основната падаща част. В сградата има въздух и то доста. Падащата отгоре част прави така, че обема на сградата да намалява с всеки изминат метър. А с въздуха вътре какво става? Няма ли да се нагнети налягане и да поиска да избие отнякъде?

Та така, Еленко, другия път като отидеш на гости при Гала, вземи някой безработен бивш работник от Кремиковци да те съветва по металургичните въпроси, барем и той изкара некой лев покрай теб. ;)

Не искам да ме рабирате погрешно - не отричам конспирацията около 11-ти септември, просто точно тези не са правилните факти. Примерно Пентагона или сграда 7 са едни от правилните.
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 08:23:08 am от otnesen »

Неактивен gotiniq7

• Четящ
  • *
  • Публикации: 36
    • онлайн видеотека
otnesen искам да те попитам нещо, ти като си рязал метални профили си ги рязал по най-лесния начин тоест напряко - 90 градуса което е и най-малкото сечение...Тук обаче се вижда различен от този ъгъл, клони към 45 градуса което е доста подозрително. Ако си навит ще направим следната установка, забиваме 4 тръби, и на тях ще закрепим няколко етажа от бетон, взимаш четири резака, щото с бензинови или пропанови горелки може да пърлиш прасета, ама метал няма да можеш да отрежеш. Та вземи четири резака и режи конструкцията през средата и ще гледаме всички какво ще стане. Ако успеещ да повториш 9.11. на макет ще ти отпуснат пенсия от белия дом да знаеш. Не съм психолог, но едно ми е ясно ако си вярвал дълго време в нещо, и накрая започне да се разбира че всичко е било долна лъжа, то човек трябва да си нарани малко егото, да си признае на себе си че е бил глупаво подведен да повярва в тая лъжа, и ако разума надделее всичко си идва на мястото- земята става кръгла и започва да се върти около сънцето...
May The Force Be With You

Неактивен oknele

• Moderator
  • Пишещ
  • Всъщност
otnesen благодаря ти за предложението и за критичното мислене на дискавърски ловец на митове. То не ти помага да обясниш как тонове желязо от кулите летят на стотици метри и се забиват в околните сгради. Това се предизвиква само от взривове. Те не са просто "пушечета от падащите палачинки"/нагнетен въздух...

Та така otnesen вземи ти и някой безработен бивш работник от Кремиковци относно металургичните въпроси за 9.11 да изгледате фактите от 911 Mysteries Part 1: Demolitions http://www.zamunda.net/details.php?id=197047&hit=1 и 9-11: Loose Change http://www.zamunda.net/details.php?id=93010&hit=1 барем изкарате някой нов мозъчен ъпдейт. И гледай много внимателно пушечета/фишеците... :drinks:

sedere ще има разнообразни теми свързани с това зрителите "да размърдат психологията си"  ;)

Nikola_Davidov благодаря ти и ще се вслушам в съветите ти!

gotiniq7 ти си психолог!
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 11:10:15 am от oknele »
http://www.thespiritofoknele.org/ Всъщност единственият истински закон е този, който води към моята

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
otnesen искам да те попитам нещо, ти като си рязал метални профили си ги рязал по най-лесния начин тоест напряко - 90 градуса което е и най-малкото сечение...Тук обаче се вижда различен от този ъгъл, клони към 45 градуса което е доста подозрително. Ако си навит ще направим следната установка, забиваме 4 тръби, и на тях ще закрепим няколко етажа от бетон, взимаш четири резака, щото с бензинови или пропанови горелки може да пърлиш прасета, ама метал няма да можеш да отрежеш. Та вземи четири резака и режи конструкцията през средата и ще гледаме всички какво ще стане. Ако успеещ да повториш 9.11. на макет ще ти отпуснат пенсия от белия дом да знаеш. Не съм психолог, но едно ми е ясно ако си вярвал дълго време в нещо, и накрая започне да се разбира че всичко е било долна лъжа, то човек трябва да си нарани малко егото, да си признае на себе си че е бил глупаво подведен да повярва в тая лъжа, и ако разума надделее всичко си идва на мястото- земята става кръгла и започва да се върти около сънцето...

Подкрепям. Термита се поставя под 45 градуса, за да може след срязването конструкцията да се подхлъзне от собствената си тежест и така да е сигурно, че ще се срути. Наистина никой оксиженист не би си утежнил работата, като прави дълги диагонални срези.

Неактивен oknele

• Moderator
  • Пишещ
  • Всъщност
В "Колибка" - http://kolibka.com/2.html - Катастрофи: 911 Mysteries - Demolitions с БГ суб.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Няма грешка, по-лесно се реже под ъгъл напред, защото иначе ако режеш перпендикулярно и избързаш малко или трепнеш в посока напред много лошо припатква и изпръсква нажежен шлак срещу теб, особено ако материала е с такава дебелина. От това рязането се прекъсва, трябва да подхващаш ряза от десетина милиметра по-назад, а така не се улесняваш никак. Така под ъгъл и скоростта на рязане е по-голяма.

Рязането под ъгъл на гредата се прави с цел работника да е сигурен, че след рязането гредата няма да падне накъдето си поиска, включително на главата му. Ако има 2-3 метра греда над среза, която тежи 1-1,5 тона, то със сигурност последния срез (този най-в ниското) е правен през изрязано в метала прозорче, през което да се пъхне резача и среза да става така, че работника да се намира на противоположната на страната, на която ще падне парчето. Този последен срез долу е правен отвътре навън, затова само там висулките шлак се намират отвън, а не отвътре на гредата. Аз лично съм рязал десетки такива прозорчета, така че споко, няма грешка.

Еленко, тези бели облачета, които излизат от прозорците са точно въздуха, който трябва да излезе отнякъде при повишаване на налягането. Ако това са фишеци, както смяташ, то обясни тогава откъде аджеба ще излезе затворения в сградата въздух при такова ударно сгъстяване отгоре надолу?

По въпросите за хвърчащите греди също имам интересна история за разказване. Правехме един капак в "Корабно Машиностроене" АД и от нагряването при заваряване се беше получило леко изкривяване на капака. С помощта на нагряване с горелка, шини, скоби и клинове и 10-килограмов чук, успяхме да натиснем ламарината заедно с набора отдолу само 5 милиметра. Тогава точно заварката на скобата се скъса и самата скоба (около 10 кг) буквално отхвръкна 10 метра право нагоре и за щастие, после не улучи никого. Направете си един експеримент - вземете бъркалка от кафемашина, хванете я с пръсти така, че да започнете да я сгъвате по дължина. Когато я сгънете достатъчно и сте приложили примерно половин или един килограм сила, тя ще се строши и парчетата ще отхръкнат нанякъде. А сега си представете как това се случва със стоманена греда с натоварване върху нея примерно 2000-3000 тона. Няма нищо необичайно, в индустрията се знае, че в такива огромни метални конструкции възникват напрежения в металите, които могат да стигат до десетки хиляди тонове, което е съпоставимо поне със средна по мощ бомба. А натоварвания от такъв характер в падаща стоманена сграда (незавсиимо дали й е помогнато или не) е повече от сигурно, че има.

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
Как си обясняваш свободното падане на кулите без никакво съпротивление?
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен oknele

• Moderator
  • Пишещ
  • Всъщност
otnesen всичко, което казваш от личен опит е наистина ценно, но то не противоречи на фактите, които изнесох от филмите, за които по-горе дадох линкове. Моля те изгледай ги(дано не са ти много зачервени очите от оксижена  :drinks:) и чуй свидетелствата на Уйлям Родригес, Скот Форбс...

otnesen как ще коментираш ти и "индустрията ти" свободното падане на 110 етажни сгради за десетина секунди - "палачинките" не срещаха никакво съпротивление по пътя заради запожените контолирани експозивни вещества... Експеримент показва, че за същото време пада и билярдна топка от такава височина...

Твойте тези по-скоро успешно допълват конспирацията не я изключват... Все едно с теб да спорим с какво точно се напихме снощи на "събранието на оксиженисти и психолози" на плажната дискотека на първа буна - бира или ракия? И бърбън  ;)
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 12:27:37 pm от oknele »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27