Автор Тема: Тамплиерите "кацат" в България  (Прочетена 91378 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SCLover

 • Гост
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #30 -: Февруари 13, 2007, 20:06:13 pm »
Абе хора, сред тях може и да има свестни хора. Те какво да виновни, че са се забъркали там.
Например аз познавам масони, които са много разумни и уважителни хора.
А по принцип, човек след като е приет масон, може ли да се откаже?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #31 -: Февруари 13, 2007, 20:14:01 pm »
Свестните са тези, които не знаят къде са се навряли. Ако наистина са свестни, напускат, като разберат за какво става дума. Зависи на какво ниво напускаш - може.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #32 -: Февруари 13, 2007, 21:59:49 pm »
1. Зад рицарите Тамплиери има друг таен орден, който ги е създал като свой военен и административен придатък. Съществувал под различни имена, този орден е известен най-вече като Братството на монасите от Сион.
2. Братството на монасите от Сион е ръководено от велики магистри, сред които фигурират имената на най-изявените личности в западноевропейската история и култура.
3. Макар в периода между 1307 и 1314 г. Орденът на Тамплиерите да е разспуснат и унищожен, Братството на монасите от Сион не пострадва и продължава да съществува още векове наред въпреки междуособиците и боричканията на фракциите вътре в него. Действайки в сянка, зад кулисите, тъкмо този орден е в дъното на някои от най-повратните събития в историята на Европа.
4. Братството на монасите от Сион съществува и до ден днешен и продължава да оказва влияние, да играе решаваща роля в международните отношения на най-високо равнище, както и във вътрешните работи на някоиМайкъл Бейджънт, Ричард Лий и Хенри Линкълн
" Тайните на Тамплиерите и масонската ложа"
musica universalis

Здравчо

 • Гост
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #33 -: Март 08, 2007, 15:53:09 pm »
Да не пропускаме, че горното мнение се основава върху хипотеза.

За тамплиерите в България - някой ги нарече "имитатори". В първия момент си помислих, че това е перфектно определение, но от друга страна те и това не са.
Днешният вариант е по-скоро карикатура - женени хора, хора с деца, ЖЕНИ, богаташи.
По-заможните люде имат някаква вътрешна необходимост да са част от нещо, каточе ли определението "тамплиер" или "масон" придобива елитен ореол и аре.. Нищо, че си женен, нищо, че си православен християнин. Включи се във... военно-монашеския орден - да не забравяме същността. Както казва един приятел, всяко нещо си има време и място. Времето на тамплиерите в истинския им вид е отминало, дали са на света, каквото е редно и каквото могат. Това в днешно време не само е излишно, но и смешно. Само дава хляб на хора, които нямат каквео да правят, да им лющят сметките :)
Бих добавил, що не оставят хората да си почиват на мира? :)

За връзката между масони и тамплиери: Ако не говорим за тамплиерите в днешният им гротесков вид, то връзката е по-скоро никаква. Просто когато се е създало масонското братство е било необходимо да се хвърли мост към нещо, което вече е съществувало, за възникването му не се знае толкова много и би могло да се използва като някакъв вид платформа. от там нататък олелията покрай връзката между тамплиери и масони се създава изкуствено от недоразбрали членове, както и от непросветени.


"Свестните са тези, които не знаят къде са се навряли. "
Ако говорим за масоните, никой не знае точно и ясно в какво се навира, преди да стане масон. Такава е процедурата и това не е никаква тайна.
От там нататък вече ДОГАТКИ са т.н. ритуали и прочее , с което хората обичат да си чешат езиците.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #34 -: Март 08, 2007, 17:18:17 pm »
Тамплиерите НИКОГА не са били светло общество и НИКОГА не са били християни, че да се прави паралел с днешните тамплиери и "какви са били преди"...

Тамплиерите винаги са били тъмни кабалисти, другото е параван.

Heinie

 • Гост
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #35 -: Март 08, 2007, 17:25:22 pm »
Тамплиери дариха исторически карти в КърджалиОрденът на тамплиерите зарадва учениците в Кърджалийска област с луксозни комплекти карти по българска история.
На националния празник на страната, в Регионалния исторически музей-Кърджали, братята и сестрите от Ордена предадоха на представителите на 24 училища от областта, комплекти от по 30 луксозно изработени карти по история на България. Дарението е част от кампанията "Величие Българско" и е първото от общо 40 подобни мероприятия, които Орденът планува през настоящата година.
"Необходимо е ние и нашите деца да познаваме българската история от идването на прабългарите до днес. Да знаем периодите на величие и падение на България, да познаваме съвременността", заяви Приорът на Ордена у нас Румен Ралчев. Той добави, че при своята тригодишна дейност в България Орденът, чиито членове могат да бъдат единствено християни, постоянно търси диалог с представителите на различни вероизповедания.
"Изключително съм щастлив, че Ордена на тамплиерите избра именно нашата област, за началото на кампанията "Величие Българско", каза щастливият домакин, директорът на Регионалния исторически музей в града Павел Петков.

Здравчо

 • Гост
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #36 -: Март 08, 2007, 21:23:51 pm »
Тамплиерите НИКОГА не са били светло общество и НИКОГА не са били християни, че да се прави паралел с днешните тамплиери и "какви са били преди"...

Тамплиерите винаги са били тъмни кабалисти, другото е параван.

Това и аз мога да ти го кажа, но можеш ли да обосновеш казаното?

Истината е, че съм чел маса информация за ордена и тези твърдения не са рядкост, но уви, няма документ, който да доказва истинността им и ако не да е безпристрастен, то поне да няма интерес очернянето на тази доста добре изградена структура.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #37 -: Март 08, 2007, 21:25:48 pm »
Има информация. Гледай The Illuminati II както и се поразрови из интернет.

Но ти явно искаш официален документ от същите тези институции, които ни влачат надолу в момента ;) И от тях има информация, че тамплиерите са били сатанисти. Това и е бил предтекста на Ватикана, за да ги преследва.

Здравчо

 • Гост
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #38 -: Март 08, 2007, 21:57:59 pm »
Гледал съм филма.
Ако вярваш безусловно на този "източник", простоняма какво да ти коментирам постовете.
Но аз съм убеден, че ти не вярваш безусловно, нали? :)


Документите свързани с ликвидирането на ордена са определено тенденциозни. Там има интрига между Филип Хубави и папата.
Сигурно след като толкова много конспирации се коментират не сте пропуснали факта, че Филип е бил в лошо финансово състояние, а римо-католическата църква не е била щастлива от прекомерната известност и просперитет на ордена. А по онова време предвид влиянието на църквата, да се нарече някой сатанист е било не особено трудно.
Аз не виждам тамплиерска конспирация, а конспирация СРЕЩУ тамплиерите с цел материално облагодетелстване на 2 страни - църквата и Филип "Леви".
Та освен тези тенденциозни документи, някъде другаде да е вписано, че тамплиерите са сатанисти?

Всички тези идеи за конспирации се пръкват след придобиването на голямо влияние на ордена. Не е ли подозрително... Има едно нещо, човешка завистсе зове :)

Не мога да ви дам гаранция, че следното, коетоще напиша е факт, но все пак:
На средностатистическия тамплиер (член на военно-монашески орден) през 13-ти век му е било най-малко до световна конспирация. Когато от теб се иска да си винаги готов да умреш под заповедите на някой друг и когато се биеш на майна-си-райна (прощавайте за израза) светът изглежда по доста по-различен начин и тези мизерии дето ги пишат днес различни хора са нелепи, често смехотворни. И това е ако приемем, че тамплиерите не са ръководени от мотиви, свързани с вярата им в Бог - чисто идеалния вариант, атеисти или формално вярващи.
Политически игри винаги е имало, не вярвам ръководството на Ордена да е останало назад. Ако на това казвате световна конспирация, да... сигурно и Кирил Йорданов (кмет на Варна) е замесен с двата крака.
И разбира се, винаги ще се намери някой, който може да извлече полза от еин формално мъртъв орден - масонско братство... в днешни дни - Дан Брауни и прочее.

Хората трябва да се научат да не вярват на всичко, което се говори и да гледат най-вече фактите.
А тези смешници и смешниЧКИ, които се кичат с малтийски кръстове и се ръкополагат с бутафорни мечове в Ордена,  не помагат за обективната оценка на фактите.

Неактивен Petee

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #39 -: Март 09, 2007, 15:45:53 pm »
Клетва - "Аз ще приема рицарската традиция и християнските идеали на Ордена на Великия приорат на (страната в която е б.р.), аз ще дам най-доброто от себе си и ще се погрижа за подтиснатите, ще давам сила на слабите и измъчените и щедрост на бедните; ще доказвам на моите братя и сестри моята истинска вяра в Христос и ще служа на тях и на Ордена с всички мои сили, затова, помогни ми, Господи!"

Каква наглост!!! Къде в учението на Христа се говори за рицари и каква е тази "рицарска традиция"? Традиция да се обърква и лъже гоя.
Ако някой се грижи за слабите, бедните, подтиснатите и прочее, то със сигурност е богат и следователно силен, а в днешно време богати са тези, които държат финансовата система и световната търговия в ръцете си. Дали тези същите имат "истинска вяра в Христос"? Едва ли!
Въобще чифутите се опитват да се скрият под милион имена, но който е познал доброто лесно ги разобличава - "По делата ще ги познаете". Рицари, масони, темплиери, ротарианци, билдерберги, евродепутати, бизнесмени, министри... всичките ще отидат на отреденото им място, но най-вече израилтяните. Всичко към сатанинската свинегога води.  Дано само заблудените прогледнат.

Неактивен miamotobg

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 174
 • Шинмен Миамото Мусаши
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #40 -: Март 09, 2007, 18:26:08 pm »
.. сигурно и Кирил Йорданов (кмет на Варна) е замесен с двата крака.
За него не знам, но бившата му благоверна наскоро стана официално дама на ордена. Всъщност той изгони отОбщина Варна преди 4 години някъде директора на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Павлин Павлов, който впоследствие стана комодор на тамплиерите на Румен Ралчев за Варна. Оказа се, че двамата били рода. Пък за Ралчев всички знаете, че беше изгонен от масоните и дълго време беше "директор" на една от двете масонски ложи.
1. Не носи злоба в себе си. 2. Прави разлика между печалбата и загубата във всекидневието. 3.Развива

Здравчо

 • Гост
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #41 -: Март 09, 2007, 23:41:58 pm »
И от къде е известно всичко това?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #42 -: Март 09, 2007, 23:43:47 pm »
Здравчо, разкажи ни за интереса ти към тамплиерите и откъде е култа ти към този древен и чист орден?

И откъде черпиш достоверната си информация за него, в която така твърдо вярваш?

Здравчо

 • Гост
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #43 -: Март 09, 2007, 23:57:33 pm »
Черпя информацията си от запазени паметници и артефакти - някои от тях ги има снимани.
Също така от книги и статии, които са писани от историци, възоснова на горепосочените артефакти и писмени документи.
Инак казано, от никакви свръхестествени източници.
Първата книжка, която ми идва на ум е Рицарят Тамплиер на издателство Оспрей.
Също така един приятел преведе оригиналния кодекс на ордена.
Освен това съм съумял да се абстрахирам от цялата информация, която се публикува от хора, според които орденът трябва да съществува и днес заедно с абсурда, че на жени се позволява да са част от него.

Инак казано на парче пергамент или надгробна статуя вярвам с пъти повече, отколкото на хипотези, които се лансират, за да се поддържа изкуствено интереса към една материя, от която някои хора съумяват да изкарват пари. Ей на нея й се вика конспирация.

И всъщност да се опитваш да се абстрахираш от масата  нашумели напоследък глупости, защото се интересуваш от историята, а не от съшити хипотези с цел финансово облагодетелстване и задоволяване на чисто човешката потребност да се чувстваш просветен, бих нарекъл всичко друго, но не и култ.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Тамплиерите "кацат" в България
« Отговор #44 -: Март 10, 2007, 00:25:18 am »
А ти наясно ли си кой е писал историята?

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
19 Отговора
16760 Прегледи
Последна публикация Май 31, 2010, 15:17:41 pm
от Visitor
52 Отговора
32783 Прегледи
Последна публикация Септември 21, 2010, 18:40:47 pm
от fabio
125 Отговора
73295 Прегледи
Последна публикация Юни 25, 2010, 21:21:32 pm
от neter
4 Отговора
4588 Прегледи
Последна публикация Октомври 26, 2005, 13:27:44 pm
от Атила
20 Отговора
17641 Прегледи
Последна публикация Август 21, 2011, 16:49:17 pm
от bai_lun

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27