Автор Тема: Google и Microsoft в битка за личните медицински картони  (Прочетена 6029 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Google и Microsoft в битка за личните медицински картони

Двата американски съперника Google и Microsoft пускат всеки поотделно система, с която частни лица ще могат да събират и проверяват личните си медицински данни в Интернет. Това може да им отвори вратата за огромния пазар на здравеопазването, предава АФП.

Google представи своя бъдещ сайт Google Health, където след няколко месеца всеки ще може да складира и централизира медицинските си данни, по принцип свалени от компютъра на домашния лекар, болница, лаборатория, от аптекаря.

Медицинските картони, които за огромното мнозинство от лекари и пациенти все още са под формата на хартия и трябва да бъдат прехвърлени на електронен носител и в Мрежата, ще бъдат идеално поле за целенасочена реклама, а това вероятно ще роди нови форми на здравна политика и превенция.

Това изостря апетитите на Microsoft, която лансира в началото на октомври подобен проект, наречен HealthVault, и на конкурентите й като RevolutionHealth на основателя на AOL Стив Кейз.

Google обещава цяла палитра от персонални услуги (автоматично обновяване на рецепти, автоматично напомняне да се вземат лекарства, за контролни прегледи и т.н.) Всеки ще може да контролира медицинското си досие, да има достъп до него навсякъде и лесно да извършва трансфер на данни между медицински служби. Компанията тества вече своята услуга с "Кливланд клиник", голям медицински център в Кливланд с няколко хиляди пациенти.

Microsoft предлага по-широка платформа: безплатна програма, HealthVault, която иска да е нещо като централен интерфейс между частни лица и професионалисти, отворен за външните програми. Работата на двата компютърни гиганта в крайна сметка може да се окаже взаимно допълваща се.

Google се обръща към частните лица, докато Microsoft иска най-напред да помогне на професионалистите да поставят данните си под електронна форма. Тази ниша е многообещаваща. Например в САЩ повече от половината от американците редовно търсят здравна информация в Интернет.

Според "Ню Йорк Таймс" обаче едва на 20% от пациентите досиетата са електронни и са при лекарите и застрахователите, което създава трудности при достъпа. И една тревога.

Макар Google и Microsoft да твърдят, че няма да позволят на трета страна да има достъп до данните без изричното съгласие на пациента, асоциации за защита на частния живот са обезпокоени от рисковете, на които са изложени личните медицински картони в Интернет.

http://technology.actualno.com/new_151257.html

Не само че ще има достъп 3-та страна ами направо всичко ще им е накуп без изобщо да си мръднат пръста да го събират - самите хора ще го правят вместо тях.

Неактивен extazo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 82
то ва online версия, IBM отдавна притежават тази информация

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
И още един недостатък е, че при вражеска обстановка с една "електротнна бомба" всичката здравна информация на чуждата държава може да бъде затрита... Струва ми се, че сега умишлено се стремят да вкарат всичко на електронен носител, въпреки, че отлично се знае за нестабилността и уязвимостта на този вид информационно съхраняване - за да може в решителен момент да се окаже, че цялата ни памет е изчезнала... Тогава може би "Големият брат" ще ни предложи услугата да ни даде една Нова, Световна и Редна информация :o
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен extazo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 82
всъщност всичко се backupва на магнитни ленти (все още) в НАСА, IBM и etc, те са най-надеждния носител затова, (ако сте гледали по филмите едни големи барабани с ленти = около 35-40cm)

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
По-важното е, че Ти няма да имаш достъп до тези барабани с backup-информация... Или ще имаш достъп до една силно прецизирана версия!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ulgen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Утопия
« Отговор #5 -: Март 04, 2008, 15:51:43 pm »
Ех Флай...,
Извини ме, но по някой път си мисля, че проявяваш излишно старание в ролевите модели(а това води до заблуда от действителната обективност), дори ми прави впечатление, че това е твоя отличителна черта, която си я издигнал в култ сред обществото на Xnet и умело влагаш различни доводи, стилистичес- ки похвати, факти в насока на това да докажеш непогрешимостта на твоя разум
в определянето, сглобяването, поднасянето на елемента действителност към "събуждащите се".
Ще го приема ако не е продиктувано от величието на твоята показност.

Помисли..., колко от ролевите ти модели по отношение на развитието на действителността, които старателно и нагледно си изложил в Xnet са придобили реална и видима форма в пространстово?
Колко от ролевите ти модели продиктувани от разума(и изложени в Xnet) са се материализирали?
Колко от миналите ти виждания за бъдещето са действителност?Не забравяй, че миналото в конкретния случай може да се проследи в постовете ти със задна дата.

По отношение на медицината и интернет, то това е бъдещето и какво ако някой заличи медицинската ти информация, нима това би довело до завършека на света, едва ли?!

Флай, приеми го като малка форма на предизвикателство за установяване на нивата на обективната действителност(твоята) и еволюционното ти движение в пространството.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Утопия
« Отговор #6 -: Март 05, 2008, 15:57:19 pm »
Цитат
Флай, приеми го като малка форма на предизвикателство за установяване на нивата на обективната действителност (твоята) и еволюционното ти движение в пространството.

Въпреки, че нещата са насочени лично към мен и може би е по-подходящо да текат в лични съобщения, ще ти отговоря, опитвайки се да бъда изчерпателен. Ако moderatorите решат, нека да премахнат това отклонение от темата за електронната медицинска картотека.

Цитат
величието на твоята показност

Величието на моята показност е проблем по-скоро в твоята глава, отколкото в моята. Аз не страдам от мания за своето величие или непогрешимост, въпреки, че ревниво се стремя да бъда непогрешим. Разликата между мен и други е само в това, че съм склонен на крайно усилие в това да бъда точен, цялостен, докато много други се задоволяват с това да правят нещата само до толкова, доколкото им е приятно. Заради това предимно, не заради някакви специални мои способности, писаното от мен стои малко по-тежко и величаво. Подобен въпрос ми се отправя не за първи път и аз пак си представям един странен феномен. Представи си готическите катедрали в католическия свят. Хората казват, че тяхното монументално извисяване премазва човека, кара го да се чувства нищожен под огромните им сводове. Аз пък се чувствам окрилен, засмукан нагоре и извисен от мощта, която те изобразяват... Въпрос на гледна точка е моето величествено непрегрешение ;)...

Цитат
Колко от миналите ти виждания за бъдещето са действителност?

Ще обединя под тази формулировка всичките други твои въпроси към мен, защото те до голяма степен се повтарят, макар и казани по малко по-различни начини. Статистика за нивото на осъществимост на моите "пророчества" не съм водил и не може да се каже доколко съм прав в прогнозите си. Още повече, че много от твърденията ми надхвърлят като време на разлистване няколко десетки години и е доста трудно да се проследи каква е тяхната "успеваемост". Не съм прорицател, ако това имаш предвид - в смисъл, не разполагам с някакво специално свръхзнание, от чиито позиции да мога да цитирам бъдещето. Правя изводи като всички други, поставяйки разсъдъка си върху релсите на моя опит и концепции, които съм усвоявал през живота си. Мога със сигурност да твърдя само това, че моят концептуален набор е доста специфичен и рязко отличаващ се от набора на огромна част от хората в обществото... Но това май не е рядко срещано явление сред активно пишещите в този Форум. Иначе, за да обслужим всички възможни комплекси за малоценност - не съм нищо повече от който и да било друг... Или пък напротив, съм?
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ulgen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Утопия
« Отговор #7 -: Март 05, 2008, 21:42:11 pm »

Заподозрях те в прекалена склонност към разумност, разумността е склонна при загуба на баланс прекалено да развива и утвърждава "разумните" ролеви модели.В много случаи(тук)наблюдавам развитието на ролеви модели с негативен сценарий.


Xnet е институция, Xnet създава серизни мисловни модели в пространството, но тук е и отговорността, Xnet дава посока на мислене!Xnet трябва да дава правилната посока на мислене - положителната, градивната!
Чета на доста места развитието на утопии(забележете!)с детайли.
На кого са удобни утопиите Флай?И колко от съфорумците имат склонност към тиражирането на утопии и нима предпоследният ти пост не е утопия?

Защо всяко действие на различни структури се свежда до конспиративен сценарий с нотка на поражение:
Цитат
цялата ни памет е изчезнала... Тогава може би
Пак питам, защо негативни сценарий?
Нямам нищо против конспирациите, нека да е ясно:)

Бъдете положителни и в мислите и в делата и бъдете отговорни за негативните форми и сценарий, които развивате.

Гугъл и Майкрософт, просто бизнес, медицинската информация :) едва ли е сериозното липсващо звено в набора им от информация и сфери за въздействие и контрол.С други думи излишна конспиративност и паника!
На кого е угодна паниката:)?

Който знае разбира.

Поздрави ;)

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Утопия
« Отговор #8 -: Март 05, 2008, 22:46:08 pm »
Много се радвам да прочета за сериозното ти отношение към xNet като към институция на мисленето, ulgen! Иска ми се повече хора да имат твоето сериозно отношение към нещата :)

По принцип, докато пиша своите неща, не изпитвам паника, дори напротив: често чувствам една хладна и безпристрастна пресметливост, или жарко желание "да вникна", или възторжено и тържествено "славословие", според каквото пиша. Моето е в огромната си част авторски текст, написан на момента - без предварителен сценарий и предварително мислене по темата, поради което на момента "изживявам" това, което по-късно четеш като мой post. Рядко дори се връщам към текста, за да го редактирам и още по-рядко поправям друго, освен чисто технически грешки в правописа.

За да определим дали наистина написаното от мен е utopia, трябва да видим какво съдържа самото понятие 'utopia' и след това да проследим доколко моят текст се вмества в това съдържание. Utopia буквално означава "без място", "неуместно", "в отсъствие"; става въпрос за нещо, което е описано, но не съществува и не може да съществува. Anti-utopia е "художествен жанр", който се занимава с критика на различни утопични модели. Съвсем подходяща за тематиката на нашия Форум е антиутопията "1984" на Оруел, която рисува уродливата реалност на един глобализиран тоталитарен свят. Понятието utopia идва от идеята, че съществува обективна реалност и съответно - "съществуват" неща, които не са обективна реалност, а са само илюзии или тенденциозно изградени модели. Първите са плот на невежество, а вторите - плод на вложено намерение. Utopiчното невежество, учи "материалният обективизъм", ражда религиите, митологиите, идеалистичните философии. Utopiчните тенденциозни модели, от своя страна, раждат политически и философски идеологии с организационен и устройствен характер. Като типична тенденциозна utopia се сочи например научният Комунизъм с неговите идеи за качествено нов политико-обществен строй. Utopiчното в една utopia е, че тя "построява" реалност, която не лежи върху основите на "обективно" протичащите процеси в реалността, а следва свои предпочетени закономерности, които са продиктувани от някаква концептуално предзададена цел.

Идеята за utopiите обслужва един лимитиран откъм възможности светоглед, който по някаква причина иска да ни наложи да мислим, че едни неща са достоверни и осъществими, а други - не; едни неща са очевидни и неизбежни, а други "здравият разум" ЗАБРАНЯВА! като невъзможни и абсурдни. Работата е там, че от космическа гледна точка невъзможни и абсурдни неща няма, защото вариативността на нещата е безкрайна. Съществуват някакви причини нещата в нашата реалност да са такива, а не онакива, но това не означава, че те не могат да бъдат друго, освен такива! Целта на това ограничаващо мислене е да прегради възможността на нашите съзнания да възприемат многоизмерния характер на реалността и по този начин да бъдат поробени от версията на света, който се излъчва през СNN, най-общо казано. Това е своеобразна "желязна завеса", която продължава да стои на доктринално ниво пред човечеството.

Онова, което горе съм писал за "изтриването на данните", не е utopiчно, а лежи в основата на някои военно-стратегически разчети. По принцип има такива разработени оръжия, които на "народен език" се наричат "електронни бомби"; не поразяват хора, нито разрушават, но тяхното насочване срива всички електрически и електронни системи, чието по-нататъшно използване става невъзможно. Такива оръжия стоят в челните стратегически места при набелязване на някоя територия за военен удар: първо изваждаш от строя комуникационните и радарни средства (предимно електронни) и след това много по-лесно вкарваш ударните оръжия, които не могат да се засичат и така нататък... Мисля, че истеричният нагон да се електронизират сума данни, дори и при положение, че старият начин на записване все още върши работа, е свързан и с желанието локално регионите да станат силно уязвими от една такава информационна заплаха... Не може да се отрече, че светът наистина върви към властова узурпация от военен тип. Ето защо може да се твърди, че идеята ми за изтриване на данните никак не е utopiчна, а почива на много "обективни" неща...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ulgen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Утопия
« Отговор #9 -: Март 06, 2008, 14:52:30 pm »
Американците се опитват да наложат свои стандарти във воденето на война, които стандарти съвпадат именно с техните възможности; водородни бомби, сателити и т.н.Те се опитват да организират бойните си действия в сферите в които имат преимущество.Те си имат свои, ние наши преимущества;
 
Нека в този институция се фокусира преди всичко на българските преимущества
и предимства, като по този начин ще се спомогне на българското и няма да се обслужва чуждото. Играта е достатъчно деликатна, когато се заговори за конспирации.Внимавайте да не станете част от нечия чужда и голяма конспира- тивна идея, която е против българското.

Флай, благодаря за урока относно utopiite, бе полезен и обогатяващ.
 Поздравявам всички Ви по пътя, предстоят интересни времена, ден грее

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
7 Отговора
4117 Прегледи
Последна публикация Януари 03, 2010, 20:02:23 pm
от Roswell
3 Отговора
4185 Прегледи
Последна публикация Септември 30, 2010, 22:21:58 pm
от sasho90
12 Отговора
7113 Прегледи
Последна публикация Декември 11, 2010, 16:23:21 pm
от bogoizbrania
1 Отговора
2688 Прегледи
Последна публикация Януари 02, 2011, 02:26:07 am
от Just_kidding
0 Отговора
4418 Прегледи
Последна публикация Септември 24, 2011, 18:31:37 pm
от Robo

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27