Автор Тема: Всичко за ЛУНАТА - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 512579 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
  • Публикации: 245
  • Джангър тайфа "Тенеке ханъм"
Re: Всичко за ЛУНАТА - снимки, мисии, хипотези, конспирации!
« Отговор #315 -: Февруари 24, 2007, 23:26:39 pm »
Окай. Съгласих се. И всъщност не съм запознат с телескопите просто без да искам пропуснах думичката "предполагам"  И все пак т'ва си е само една луна. И едно въпросче :
Ако на Луната има някакви машинарийки то защо точно там а? Ами защо да не са на Венера примерно? Единственото обяснение което мога да си дам е че просто Луната е най-близкия звезден обект и следователно присъства в мислите и фантазиите на много хора и в крайна сметка всеки сам избира на какво да вярва, а някои от това и пари правят като например този Джордж Леонард с книгата си „На Луната има какво да се види” Естествено не мога да съм сигурен, че е продал много копия от книгата но едва ли НАСА ще допуснат нещо такова на пазара. Казваше се за големи проблеми с цензурата, а това покачва рейтинга на книжката и на автора, защото хората се стремят към забранената ябълка.
[/U

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #316 -: Февруари 24, 2007, 23:31:50 pm »
На всички планети има нещо Габаро, защо това, че има нещо точно на Луната те притеснява ;)

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #317 -: Февруари 24, 2007, 23:37:42 pm »
Не ме притеснява просто смятам, че под телето търсите вол.  :-X
Да, на всички планети има нещо, едно и също нещо... звезден прах, атомчета, молекулки и т.н.
[/U

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #318 -: Февруари 24, 2007, 23:39:08 pm »
Или пък ти не искаш да видиш вола laugh

Oberon

• Гост
« Отговор #319 -: Февруари 24, 2007, 23:42:27 pm »
Окай. Съгласих се. И всъщност не съм запознат с телескопите просто без да искам пропуснах думичката "предполагам"  И все пак т'ва си е само една луна. И едно въпросче :
Ако на Луната има някакви машинарийки то защо точно там а? Ами защо да не са на Венера примерно? Единственото обяснение което мога да си дам е че просто Луната е най-близкия звезден обект и следователно присъства в мислите и фантазиите на много хора и в крайна сметка всеки сам избира на какво да вярва, а някои от това и пари правят като например този Джордж Леонард с книгата си „На Луната има какво да се види” Естествено не мога да съм сигурен, че е продал много копия от книгата но едва ли НАСА ще допуснат нещо такова на пазара. Казваше се за големи проблеми с цензурата, а това покачва рейтинга на книжката и на автора, защото хората се стремят към забранената ябълка.

Виждам, че има какво да те науча:)))
Първо, забранения плод не е ябълка, а просто "забранения плод". Със същия успех би могла да бъде и мушмулата.
Второ, условията на Луната и Венера са коренно различни. Все едно да сравняваш времето на Поморие и на базата на руснаците на Южния полюс. Венера е преживяла парников ефект, там валят киселинни дъждове и температурата и налягането са чудовищни. Американците, като пращат първата сонда на Венера, доста са се поочудили, защото навлизайки в атмосферата е замлъкнала завинаги. Е, руската сонда, няколко години по-късно им разкрива отговора - просто е била сплеската от налягането, веднага след навлизането в атмосферата на Венера. Руската се сплесква 3 минути след кацането си. Какъв е извода? Не си взимай руски консерви на самотен остров - няма да можеш да ги отвориш хаха:))

Оберон

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #320 -: Февруари 24, 2007, 23:55:07 pm »
Аз пък бих предпочел да е ананасче. :D
Ключовата дума в поста ми беше "примерно". Венера беше първото име което ми дойде наум, защото Гил преди час-два ми плямпаше на главата, че където и да се появи странна светлина, НЛО или нещо такова винаги Е Венера или нейното отражение в блатен газ (Don't ask!). Иначе това за сондите е интересно. Не го знаех.
Ябълката също беше първото нещо което ми дойде наум, щото така пише в Библията (а Библията е черна). ;)
Или пък ти не искаш да видиш вола laugh
Ми ако ми предоставиш достоверен снимков материал може пък и да прогледна, щото така ме караш да се чувствам доста кьорав. А именно : След като твърдите че има машинки или каквото и да е на Луната дайте една-две снимки.
[/U

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #321 -: Февруари 24, 2007, 23:59:57 pm »
Такива снимки има. Напиши в google "Richard Hoagland" и влез в сайта му.

Нали се сещаш, че истинските снимки с истинските артефакти, трудно ще стигнат до нас. Просто се иска мислене, ако искаш да навлезеш в тази сфера на познание. С принципа "око да види - ръка да пипне" - няма да стане...
« Последна редакция: Февруари 25, 2007, 00:24:47 am от Horus »

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #322 -: Февруари 25, 2007, 00:06:31 am »
Тази статия звучи доста правдоподобно и смятам, че искаме или не, скоро просто ще се наложи да приемем фактите, но май  все  се не искаме да видим по далече от носовете си.  :P Какво толкова чудно и странно има Луната да е база, да е куха, изкуствено тяло, или да има бази на различни цивилизации. Това че ние сме прощъпулници в космическите пътувания не означава нищо. :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #323 -: Февруари 25, 2007, 19:35:58 pm »
Ако ще има нещо на луната ще  еот другата и страна,щото от тая прекалено много се гледа,а някъде беше споменато за "обляната в светлини обратна страна на луната"
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #324 -: Февруари 25, 2007, 19:55:02 pm »
Не съм никак убеден, че на луната може да има бази.
Ето няколко въпроса, на които който желае може да отговори:

Защо са сложени тези бази там - да наблюдават хората, да отглеждат домати в парници, просто да си живеят или по друга причина ?

Ако е първото, колко големи е необходимо да са тези бази. Необходимо ли е да има живи същества на тях и колко.

Какво точно се наблюдава - радиоемисиите, или се правят снимки или нещо друго?
Къде по-точно са построени радио приемателите (или камерите) от видимата страна на луната, или на ръба; под повърхността или над.

Друг въпрос, който може би е по-лесно да се отговори:
Първоначалното кацане на астронавтите на видимата част на луната ли е извършено или на невидимата? Ако е на видимата, как тия огромни кораби не са засечени от радарите и снимките (дори и чак от Земята).
Как не са засечени емисиите от тези големи кораби - топлинни, радиацонни, радио и т.н.
Ако е на видимата, тогава на извънземните не им пука много да се крият, и няма логика да си строят базите под повърхността, а също и на обратната страна на луната (където много трудно ще наблюдават Земята)

Друго:
Чувал съм че най-големите морски кораби, като се движат в океана, могат да повлияят на въртенето на Земята (с 1 сек на денонощие май ама не съм сигурен).
Лунната маса е около 81.2 пъти по-малка от Земната. Разхождането напред назад на огромни кораби в близост до Луната, дали няма да и повлияят осезателно на траекторията ? Нищо такова не е измерено.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #325 -: Февруари 25, 2007, 19:59:33 pm »
Самата Луна е доста добър щит срещу засичане на радио емисиите..
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #326 -: Февруари 25, 2007, 21:22:55 pm »
Хайде и от мен нещо, свързано с Луната   :)

"ЛУНОХОД-1 се изгуби

Това стана известно в хода на поредния експеримент по лазерно сондиране на Луната, за което съобщи сътрудникът на лабораторията за реактивни движения на НАСА Владислав Туришев.
Целта на тези експерименти е да се определи разстоянието до нашия естествен спътник, който постепенно се отдалечава с 38мм на година. За тази цел от Земята към Луната се отправя мощен лазерен лъч, прихваща се отражението му, засича се времето, необходимо за отиването му до Луната и обратно и, знаейки неговата скорост, се изчислява разстоянието.Лъчът се изпраща към т.н. ъглов отражател-нещо като открита кутия с три огледала, закрепени перпендикулярно едно към друго. Всеки лъч, попаднал на тях, се отразява точно в точката, от която е бил пуснат.
С такъв ъглов отражател е бил оборудван "Луноход-1". И така, американците излъчили към него лъч, а нищо не се отразило. Насочвали го и по други координати-пак нищо. От НАСА са в недоумение-апаратът все едно бил изчезнал, а неговите координати много точно се знаят. Освен това петното на лъча е с ширина няколко километра, невъзможно е да не улучи.
Да напомним, че 8-колесния самоходен робот беше доставен на Луната още през 1970г. на 17 ноември от съветската автоматична станция "Луна-17" в района на "Морето на дъждовете".
Ъгловият отражател е френско производство и първите опити с него са проведени през 1971год. от СССР и Франция. Значи няма съмнение, че "Луноход-1" действително е на Луната.
Другият въпрос: защо на американците им е притрябвало да ползват "лунохода", когато те си имат свои отражатели? Беше съобщено, че са ги оставили там техните астронавти от мисиите "Аполо-11", "-14", "-15". Но, колкото и да е странно, няма никакви данни за конкретни експерименти именно с тях. За "Луноход-1" има, а за "Аполо"-не.
Трудно е да се повярва, че американците изобщо не са били на Луната, но както се казва-съмнението остава.
И така, къде е "луноходът"? Дали не е отвлечен от някакви...лунатици? Може и метеорит да го е ударил или да е паднал твърде близко до него.

Не помня откъде го копирах, но беше на руски   :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #327 -: Февруари 26, 2007, 11:51:37 am »
На мен ми прилича все едно са си използвали лазерното оръдие върху безобидната руска сондичка. Явно без да искат са си концентрирали лъча върху нея и тя взела че се изпарила.
[/U

Неактивен Rapsio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 399
« Отговор #328 -: Февруари 26, 2007, 12:58:38 pm »
Това ми напомня за огледалото оставено от американците. Всички скептици които мислят конспирацията за лудост твърдят че точно астронавтите са поставили огледалото на луната, към което редовно се изпращат лазерни лъчи с цел да се провери разстоянието, скороста, местоположението на луната. И само и единствено астронавтите са можели да го поставят. Е питам аз - след като руснаците са направили същото с робот, къв е проблема и американците да са го направили с робот. Винаги съм си мислел че поставянето на огледало на луната и позиционирането му спрямо Земята е напълно осъществимо и без "ръчна" намеса.
А за руската сонда - ще кажат след време че е ударена от метеорит.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #329 -: Февруари 26, 2007, 13:08:17 pm »
Цитат
Е питам аз - след като руснаците са направили същото с робот, къв е проблема и американците да са го направили с робот.
Въпросът е защо американците не използват техните огледала, които уж са поставили, а ползват руския "Луноход"? Значи или не са успели да го позиционират правилно, или изобщо нищо не са оставили.
Не мисли като човек!-Крион

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27