То тази "гавра с showто" също задава някакви очаквани модели на поведение - обърнете внимание на това!...
И все пак по - добре него да имитират него отколкото турбо - чалга - гейовете, които се изредиха. Неговото е роля, която се бори с истинската му личност и избива в алкохолизъм. И аз бях същия в девети клас (без алкохола) - псувах всички наред и рушах уч. собственост, малък психопат. И аз играех роля за "социално доказване". Истината е, че хората все още се движим от първични инстинкти без да го забелязваме. Социално подреждане, доминиране, териториалност, сексуалност - подсъзнателни инстинкти, които се усъвършенстват най - вече докато растем - училището оказва огромно влияние. Ето как привидния досега спам по темата се свърза с детската психика и нейното изграждане под влияние на различни модели като играчки или "идоли".

За играчките по - нагоре се спомена, че трябва да развиват въображението, което ми напомни за едно от тези предавания които информират млади родители какво да правят за да не стане "малък психопат" детето им

, и в това което хванах ставаше въпрос за детските рисунки. Там една жена обясняваше, системата за рисуване която се съдава още от детска градина у децата. Казваше, че като кажат на децата да нарисуват къща и те рисувайки взаимстват или от учителка или от по - добре рисуващото дете и в крайна сметка всички риунки са почти еднакви като оформление - къща, с комин или без, и други елементи които се припокриват с "негласната норма" как трябва да бъде къщата за да е правилна. Когато я покажат, децата получват една "бравоо, много добре" и друг път когато рисуват самостоятелно, те повтарят къщата, защото вече знаят за какво ще получат похвала и се стремят да я получат отново (това е нормално). Жената която обясняваше даде пример с рисунките на дечицата, които бяха в студито, задачата беше "къща" и всички бяха странно подобни. Тя каза, че за да не става това е нужно да се развива въображението на детето и вместо да му се дава автоматично "бравооо" да питате детето какво е нарисувал, това какво е, защо е така, ами ако тука прелита самолет или ако има лодка, я пробай да нарисуваш гора и въобще да се разчупват задачите му и да го стимулирате да мисли и импровизира. Дано да е станало ясно с тая мешаница, ако има някой по - запознат с детска психология може да допълни или поправи нещо.