Автор Тема: Норвежки политик дава разтърсваща информация за подземните бази  (Прочетена 104970 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Priemnik

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
Jean-Luc Picard  , интересен начин на мислене имаш, но според мен ти си от хората, които решават така - Искам да вярвам в това и не ме интересува нищо друго... А може би просто си решил да не се лудаш в отговори на въпросите си, а да теглиш чоп на кое да вярваш и да не си губиш времето. Нека те попитам обаче, как можеш да изходиш от ситуация така, че да намериш отговора, който не могат да намерят толкова много хора?! Не лично ти, просто въпроса е предшественик на изречението което смятам да споделя с вас - Не можем да сме сигурно и категорични никога в нищо. Има един лаф - "Не се знае, знае ли се.. и да се знае, не е сигурно!"
Та мисълта ми е просто - Не отричай възможността това, което се казва да е истина. Сравняваш историята със светлинките с някаква си тъпа игра! А ако казва истината, кой ще е способен да изиска собственото си мнение , след като има хора като теб които обръщат всичко на електронни игри и тем подобни дадени примери, били те и други... Не казвам, че всичко това е истина, но нека за момент да предположим, че е ...
Мисля си , когато хората навлязат толкова надълбоко в конспирациите, така започват да се замислят, че направо се объркват. Чудя се, ако някои каже нещо което е истина, кой ще му повярва, вместо да повярва на лъжливата мисъл която му е съветник за жизнения му път... Така де.. Истина е, че всеки избира в какво да вярва, но мъдро решение според мен е да не се отрича другата гледна точна, а напротив да се вземе под внимание.Самата идея идва отнакъде, дори да е окрасена...
Относно последния комент - Съгласен съм с теб flyDragon, но съгласи се с мен , че е неизбежно!
Докато търсиш, ще намираш! Но когато спреш, ще намериш!

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Цитат
Сравняваш историята със светлинките с някаква си тъпа игра! А ако казва истината, кой ще е способен да изиска собственото си мнение , след като има хора като теб които обръщат всичко на електронни игри и тем подобни дадени примери, били те и други... Не казвам, че всичко това е истина, но нека за момент да предположим, че е ...

Проблема му е че не ги сравнява правилно  ;) Тъй като той  си мисли че някой е гледал филм или игра и на базата на това си измисля някаква история а всъщност нещата са точно противоположни на това. И игрите и филмите са базирани на истории вече случили се в тази или в някоя друга паралелна вселена. Да не говорим че нашите "мисли" не идват от нас а ние просто ги улавяме и избираме.Така че нищо случайно няма. Никой да не си "мисли" че сам е измислил нещо - той просто го е уловил защото живеем в холографска вселена.

Неактивен ulgen

• Четящ
  • *
  • Публикации: 67
Наблюдавам че има определени и сериозни неразбирания относно 2012г., но това  е естествен процес.

2012 е крайната година, до която трябва да се постигне пълен контрол върху човешкото съзнание.

Норвежкият политик е станал свидетел на всички събития, които описва, въпросът се състои в това, че става въпрос за една игра, чиито размери е като взрив на свръхнова - скоростна, многопроцесна и всеобхватна.

Когато личност разказва история за субект, дали тази история не е създадена именно с тази цел - да бъде разказвана именно от определена личност :)

Отговора на цялостиния въпрос е - Какво прави скорпиона, когато е в опасност?

Контрол ще има върху човечеството, много труд се хвърля, но естеството на съществуващото равновесие, като Природен/Космически фактор ще забави процесите на очаквания контрол върху човечеството.

Не ще си способен да причиниш нещо на човек, ако сам не го подтикнеш да си го причини...

А моята позиция е на абсолютно спокойно безразличие.

Поздрави

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
ulgen да те поправя малко :)
Контрол на света не ще има, а има.

Неактивен Priemnik

• Четящ
  • *
Alien, мисля,че сме на едно мнение... Относно пост-а след твоя - Смятам , че засега най - доброто което може да се направи е точно това безразличие. Така ще блокираме по някакъв начин за известно време едни цели, но ще отворим парашута на други. Да речем, че няма да направят хаоса, който са ни подготвили "ТЕ"... Но пък това безразличие ще им помогне за дейности, които със същия ни "интерес" ще осъществят мигновено, просто защото сме безразлични... Пак казвам - Всеки избира на какво да вярва, а в случая и какво да прави.(Боже, колко е перфектно това Ин и Ян). Аз самия не зная, какво ще избера на утрешния ден. Затова живея, всеки път като се събудя, с нова мисъл и идея за предстоящото!
п.с. Не искам да пропусна нещо много важно според мен - Ако нещо не съществува, то тогава просто няма да се знае за него. Примерно - Ако не съществуваха летящите чинии, кой би успял да го измисли? Точно пък чиния и точно пък летяща. А защо не триъгълник... И като казвам тази фигура съм сигурен,че и някой друг ще улови тази мисъл.. Току виж от утре започнат да се строят и такива летящи триъгълници... Между другото тук идва и въпроса - Кое е първото ((яйцето или кокошката)Макар това да може да се обясни логично с геннтата мутация)) причината или следствието... Първо го измислихме и после го построихме или първо го ПОСТРОИХА!!! и после го измислихме :)

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain
И игрите и филмите са базирани на истории вече случили се в тази или в някоя друга паралелна вселена.

Аз пък все си мисля, че много "истории", случили се на някого са базирани на видяното от тях в игри и филми.

Вместо да мислим и да обсъждаме в кое може да има доза истина и в кое не, вие  отричате изведнъж всичко което аз казвам :) Аз виждам тук интересно противоречие: хем казваш на някого, че трябва да е с отворено съзнание и да не вярва сляпо и праволинейно на нещо определено, хем после му лепваш някакъв обобщаващ етикет, и го обвиняваш че не мисли "правилно".

Priemnik, в един идеален свят хората ще разполагат с всичката информация по всяко време и ще вземат идеални решения. Но дори ние в момента се сблъскваме с прекалено много информация около нас. И понеже е свръх възможностите ни да преценим и претеглим безкрайните възможности на избор, налага се да правим допускания, базиращи се на предишния ни личен опит, които не винаги може да са рационални, но ни помагат да взимаме бързо решенията и да си съставяме изводите си. И какво е моето допускане в случая: приемам, че има все още необяснени странни феномени и съвпадения. После, забелязал съм, че повечето "разкрития" на светнати хорица са се оказвали шарлатани, имащи цел предимно да убедят повече хора да си купят книгата им (Примерно Деникен, който имаше ужасно интересни теории, но после се оказа че послъгал тук-там "малко", а после така и не се намериха пещерите и хилядолетната библиотека които бил видял). И гледайки повтарящите се мотиви в случая (подземна база, шарени униформи, светлинки,  кристали, подземна железница) решавам, че и този е поредния напорист писател, с който хич не си заслужава да си губиш времето.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
Този цитат е от Блога на Хорус и Алиен.

По същият начин, Новият Световен Ред създава и фалшиви пророци, които предвиждат неща, които никога няма да се случат. Тези фалшиви пророци биват наемани да предсказват грешно, за да дискредитират истинските ясновидци и когато истинското послание е дадено, повечето хора не го взимат на сериозно.

Коментарът ви...

Неактивен Priemnik

• Четящ
  • *
Jean-Luc Picard , никъде в постовете си не съм си противоречил, предлагам ти да прочетеш пак всичко. Това, което имам предвид е,че всеки получава идеите си от някъде. А ако прочетеш по назад, ще видиш и че не отричам твоята идея. Поставям ги 50 на 50... А не 100 на 0 както правиш ти! :) Аз съм склонен да повярвам по равно и на двете. Тази идея с игричките и светлинките, нали идва отнякъде?! Как да разберем кое е истина и кое не е , сами избираме. Относно следващия пост - Мислч , че това е в моя подкрепа!!! Пример - Ако един търговец види, че може да прави пари от "способности", няма да му попречи нищо да стане "Ясношидец". Но измежду тези индивиди има и истински, съгласете се!

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
Да. За това казвам. Никаква Планета Х :P Въпреки че тя е кораб де, но това е отделен въпрос.
Тогава ли ще се промени света? Тогава ли ще започне изграждането на NWO? Летящите дискове тогава ще видят бял свят, нали :)

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Peacekeeper, дали мога да знам? ;)

Неактивен The Truth Is Out There

• Четящ
  • *
  • Публикации: 17
Peacekeeper, дали мога да знам? ;)

Е ако ти не знаеш, кой да знае ;)

Неактивен rado89

• Четящ
  • *
  • Публикации: 224
А не е ли възможно планетата да удари друга по пътя си? Или пък може би тази планета е (защо пък да не) кораб-майка :P
« Последна редакция: Февруари 20, 2008, 22:01:40 pm от Eon »
A Coward Dies A Thousand Deaths! A Real Man Dies But Once!! 2PAC

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Цитат
Ако не съществуваха летящите чинии, кой би успял да ги измисли?
Никой.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен defyl

• Четящ
  • *
  • Публикации: 33
Officially official

Ноевият ковчег на биоразнообразието официално отваря врати

Своеобразният Ноев ковчег на норвежкия остров Шпицберген, чиято цел е да съхрани най-важните земеделски култури на планетата в случай на катаклизъм, днес ще бъде официално открит. В събитието, отстоящо на около 1000 км от Северния полюс, ще участват председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, природозащитничката и носителка на Нобелова награда за мир Вангари Матай и други официални лица. Хранилището, издълбано в скалите на вечнозамръзналия остров, се състои от три просторни камери с размери 27 на 10 м, до които се стига по дълъг тунел. То може да съхранява до 4.5 млн. сорта от всички познати на Земята земеделски култури, за да бъде възможно подновяването им, ако те бъдат унищожени при катаклизъм или поради промени в климата.

"Комплексът е така изграден, че да може да побере два пъти повече видове семена, от тези които ние смятаме, че съществуват сега на Земята", заяви пред АФП Кари Фаулър, изпълнителен директор на базирания в Рим Глобален тръст за разнообразието на културите и създател на проекта. "Той няма да бъде напълнен, докато ние сме живи, а вероятно и докато нашите внуци са живи". В момента на откриването си днес в хранилището в Шпицберген, където иначе не вирее нищо, вече ще има около 250 000 образци, пристигнали през последните три месеца. Комплексът започна да приема семена от средата на ноември.

Ноевият ковчег на биоразнообразието, както вече неофициално е наричан, е изграден или по-точно издълбан в планините на намиращия се отвъд северния полярен кръг остров Шпицберген (Свалбар на норвежки език) на 130 м над морското равнище, тъй като там суровите природни условия създават възможно най-добрите условия за дълготрайното съхраняване на семената. Проектът е подкрепен финансово от норвежкото правителство и фондацията на софтуерния магнат Бил Гейтс с 8.6 и 30 млн. долара съответно. "Това е последното убежище на стотиците хиляди култивирани растения по света", разказва Фаулър. "Банки за семена съществуват в много страни по земното кълбо, но няколко от тях вече пострадаха сериозно през последните години. Нуждаем се от място, което е сигурно от политическа и природна гледна точка, за да сме в състояние да нахраним жителите на планетата при екстремални условия", посочва той.

Биоинженерите създават ежегодно десетки нови сортове от основните зърнени и други култури, без които човечеството би престанало да съществува - царевица, пшеница, ориз, ечемик и др. Те трябва да се противопоставят както на промените в климата, така и на новите болести и вредители, които също се появяват ежегодно. "Хлябът, който ядете днес, е произведен от твърде различен вид зърно от този, които сте яли преди само 10 години", казва Фаулър. Старите сортове обаче трябва да бъдат запазени, тъй като техните семена могат да се окажат безценен източник при евентуални промени на климата. През 2030 г. например сегашните сортове царевица вече няма да могат да бъдат отглеждани в Южна Африка поради повишаването на температурите там. Наличието на стари сортове в този случай ще бъде безценно, смятат учените. По света има над 100 000 вида ориз, а различията между тях показват вариантите на еволюцията на растенията, отразяват разнообразните условия, при които те се развиват и носят уникални черти по отношение на вкус, хранителни качества, устойчивост на болести и др. Някои видове например растат дълбоко под водата, а други се развиват при полупустинни условия.

Досега проблемите на зърнения резерв се решаваха от национални зърнени банки, но тези в Ирак и Афганистан бяха унищожени от войните през последното десетилетие, а тайфун повреди банката във Филипините. "Бандитите взеха само стъклените съдини, в които се съхраняваха семената, но за сметка на това ликвидираха безценни образци. Все пак Двуречието е родината на земеделието", казва Фаулър.

Именно подобни проблеми вдъхновиха тръста да изгради международна банка за семена на сигурно и същевременно достъпно място, където природните условия да подпомагат съхраняването на реколтите. Шпицберген отговарял идеално на това описание. Макар и разположен едва на 1000 км от Северния полюс, той е свързан с Осло с всекидневен полет. Природата пък е толкова сурова, че ако случайно охладителната система на комплекса изключи, семената задълго ще бъдат пазени от естествения студ.

В Шпицберген световният зърнен резерв ще се съхранява при около минус 18 градуса. Естествената температура в трите основни тунела на комплекса е минус 4, което дава увереност, че семената ще оцелеят и при срив на охлаждането. От всеки сорт ще се събират по около 400-500 семена, които ще бъдат слагани в пликче, след което ще бъдат разпределяни в кутии по стените на тунелите като в библиотека. Самите семена ще останат собственост на дарилите ги страни, които ще могат да ги ползват при необходимост. Образците все пак периодически ще бъдат подменяни с нови, тъй като трайността им е различна при такива изключително студени условия. Най-издръжливо е соргото - 19 500 години според лабораторните експерименти, докато бананите, петата по важност култура в света, изобщо не понасят студ.

http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=463009
« Последна редакция: Февруари 26, 2008, 12:13:54 pm от ultrafutur »
I Came Out From The Deep To Help And Understand But Not To Kill.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Интересно дали това може да се свърже по някакъв начин с интервюто на норвежкия политик в секцията за Секретни бази  ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27