Автор Тема: Норвежки политик дава разтърсваща информация за подземните бази  (Прочетена 105045 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Life

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
Мерси за линка,идеята за семенна банка е чудесна

Виж,аз не споря за има подземни СЪОРЪЖЕНИЯ,в БГ е пълно с такива,особено около военните заводи
С очите си съм влизал в катакомбите на Иганово примерно,там има джепане за 50 годишна война,смятай в момента продават партида 52ра година

Обаче база е друго понятие
Именно за тези съоръжения на времето са се носили същите легенди които се носят сега и за модерните такива
"КИТ" може и да е комедия но е показателен за свойството на човек да хиперболизира
Да ме прощаваш,обаче тонове помия се изливат по тези теми,къде от скука къде от други интереси

Неактивен tiamat

• Четящ
  • *
  • Публикации: 87
И още инфо  за тоя Ноев ковчег...
http://emdrone.livejournal.com/194636.html#cutid1
......Гейтс участвует в проекте десятками своих миллионов вместе с фондом Рокефеллера, корпорацией Монсанто, фондом Синджента (или Сингента) и правительсвом Норвегии. Официальное название проекта - Свалбардский Глобальный Банк Семенных Фондов, неформально - это "doomsday seed bank", "хранилище судного дня". ....
    Да се чуди човек на кого и в какво да вярва :---

Неактивен sTaTix

• Четящ
  • *
  • Публикации: 71
:) значи и аЗ чух за този остров в норвегия който вече даже са направили "ноевият ковчег" но той е само за зърнени храни за съхранение.. за "евентуални" кризистни ситуации.. ;) така казаха по ТВ-то  ;)  ;D

Неактивен DeeP_ImPAcT

• Четящ
  • *
  • Публикации: 2
Относно тази "Планета Х" прочетете това и се замислете малко:

Терминът „Планета Х“ се е употребявал за непознатите планети, като например Нептун и Плутон, преди да бъдат открити. Но в конкретния случай става въпрос за нещо съвсем различно.

Тук става въпрос за хипотетична Планета Х, която също се нарича 12-тата планета или Нибиру. За пръв път това се споменава в книгата на Зехария Ситчин. Той е изучавал древни Шумерски източници и е сметнал, че Шумерите са имали обширни познания за Слънчевата система. Вземайки историите и митовете им за факт, той определил, че са били в контакт с извънземна раса, която живеела на 12-тата планета. Въпросната 12-та планета идвала във вътрешната Слънчева система на всеки 3600 години. И разбира се, сега вече била вътре, в нея и краят на света настъпвал.

И така, стига толкова... Да започнем с оборването на конспирацията!

Исторически проблеми

Зехария Ситчин е известен с това да не разбира правилно древните текстове. Неговите „открития“ се базират на отпечатана диаграма, която прилича на Слънчевата система със Слънчето в центъра. На нея очевидно са изобразени 11 планети, които обикалят около него. Но понеже Шумерите са имали Слънцето за планета, говорим за 12 планети. Луната също е считана за планета. Въпросът е – коя е излишната планета? Ситчин казва, че трябва да бъде някаква непозната планета, на която има извънземни и са комуникирали с древните Шумери.

Но тук възникват няколко важни проблема, които Ситчин не е успял да отчете правилно. Според него диаграмата показва Уран, Нептун и Плутон. Но Шумерите са нямали телескопи – значи извънземните са им казали за тези планети. Проблемът е – ако извънземните наистина са показали Уран, Нептун и Плутон, защо не са казали нищо за луните на Юпитер и Сатурн или за пръстените на Сатурн?!? Древната диаграма не показва нищо подобно. Освен това, както споменах по-горе, Шумерите са считали Слънцето и Луната за планети, при положение, че те не са. Извънземните трябвало да знаят и за това!

Ситчин избира някои неща от диаграмата, които пасват на теорията му, като игнорира тези, които я оборват. Това не е наука, а фантазия. И то погрешна фантазия.

Нещо повече – цялостната интерпретация на Ситчин е погрешна! Шумерите имат много ясен символ за Слънцето – кръгче с четири триъгълничета около него, като лъчи. Изобразената централна фигура НЕ Е Слънцето! Символът, който е използван е на ярка звезда, но със сигурност не е на нашата звезда – Слънце.

Извод: Идеите на Ситчин са погрешни!

Няма астрономически данни за наличието на голяма планета в Слънчевата система

Това е най-големият проблем за конспирацията Планета Х/Нибиру. Да го поставим на преден план: къде са оптическите доказателства за нея? Къде са гравитационните й ефекти?

Погледнете към Юпитер. Буквално. Той е близо 10 пъти по-голям от Земята и лесно се наблюдава с просто око.

Ако Планетата Х се намира някъде в Слънчевата система и е толкова голяма, колкото конспираторите смятат, тя би следвало да се наблюдава с просто око. Дори и да не е с просто око – Плутон, който е по-малък от Планета Х, се наблюдава с модерна екипировка. При съвременната астрономическа екипировка Планета Х не би могла да се „скрие“ от професионалните астрономи, дори аматьорите-астрономи!

Също така – една голяма планета би следвало да има голямо гравитационно привличане. Нептун е бил открит, защото гравитационните му ефекти оказвали влияние на Сатурн и Уран. Планетата Х, където и да е в Слънчевата система, би повлияла на всичките тези планети. Някои от поддръжниците на Нибиру казват, че планетите наистина са повлияни, но техните сметки се базират на много стари данни. На практика, планетите са точно там, където се очакват да бъдат.

Има едно твърдение на Марк Хазълууд, който казва, че НАСА е открила десета планета през 1983 година и дори я е обявила! Това не е вярно. Става въпрос за наблюденията от сателит, на който са засечени четири светлинни източника. По време на пресконференция астрономите са изказали различни хипотези, включително и за десета планета. Разбира се, вестниците (Вашингтон Пост) веднага поставят това за планетата на предна страница. Но науката не се влияе от такива неща :)

По-нататъшен анализ показа, че тези четири светлинни източника са всъщност три далечни галактики, а единият е облак в нашата галактика. Няма Планета Х.

Разбира се Хазълууд веднага започва да говори небивалици, че НАСА прикрива откритието на десета планета. Но това е абсурдно. Гореспоменатата пресконференция е на НАСА и ако агенцията беше свръхсекретна организация, тя изобщо нямаше да направи такава пресконференция. И най-малкото, астрономите щяха да бъдат предупредени да не говорят за нищо скрито. Пфу...

Заключение: Планетата Х няма физични ефекти, не е наблюдавана и поради тази причина не съществува

Поведението на Слънцето не е абнормно

Известно конспиративно твърдение е, че когато има слънчеви изригвания, то се държи на Планетата Х.

Но това е погрешно твърдение. Слънцето наистина е изригвало наскоро. Но пиковете не са внезапни. Те нарастват и чезнат в продължение на години. На практика всеки пик има два подпика, слънчевата активност нараства, после спада. Тогава пикът нараства отново година по-късно. Хората, вярващи в Нибиру, отказват да послушат историята на Слънчевата активност. Те обръщат внимание само на моментните събития. Така излиза, че Слънцето прави какви ли не трептения, докато поведението му може да се предскаже. Слънцето не се държи абнормно.

Заключение: Слънцето се държи нормално и поведението му не подкрепя наличието на Планета Х
Като за капак искам да добавя, че "Планетата Х" по нечии пресмятания  трябваше бъде на траверса (направлението, перпендикулярно на курса) на Земята приблизително на 15 май 2003 г и да предизвика огромни катаклизми... едва ли не края на света, но това както знаем не стана.А според други теории приблизително през месец май 2009 "Планетата Х" трябваше да се вижда с просто око, аз не знам някой дори с телескоп да я е видял.Просто ако съществуваше "Планета Х" или Нибиру или както искате там е наречете вече щеше да бъде доказано и документирано, че е има.  
« Последна редакция: Юни 01, 2009, 20:22:51 pm от DeeP_ImPAcT »

Неактивен 4i4obil

• Четящ
  • *
  • Публикации: 109
Еиййй, в тая залисия я упущихме       ;D ;D ;D
Може и да е минала и заминалааа ...
Пък нека страхливците се заврат под земята, тъкмо ще се сберат с аверите си  ;). Единствено кофти ще е, ако случайно се окаже, че душата не е там където ни се иска ...

Вероятно много от вас са чели "Пътеводителя"?! Спомнете си историята на Голгафринчаните. Поучителна е смятам.

Има една приказка: "На 100 умни трябва да има по един прост да им дава акъл"  8)

Неактивен ferencvarosifan2

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
Здравейте на всички във форума!

Аз имам въпрос, и за да го задам се регистрирах (извинявам се предварително, ако съм сбъркал мястото за поставянето му).

Ако приемем, че преминаването на Нибиру, чието съществуване и траектория няма да оспорвам, ще доведе до катаклизми на земята, в резултат на които огромна част (без съмнение по-голямата) от хората ще измрат за много кратък период от време, кому аджеба ще са нужни такива щуротии като нов световен ред, едно световно правителство, една световна валута, че и codex alimentarius? След като така и така в материален/физически план с човечеството ще е свършено, защо Кисинджър, Чейни, Рокфелер, Буш и останалите гущери ще си правят труда да ни поробват (да създадеш нещо на 06.06.2012, а то на 21.12.2012 да се разпадне)? Много се изкушавам да мисля, че все ще да има нещо сгрешено в теориите за конспирацията, колкото и малко вероятно да е това. На мен - а вярвам и на вас - въобще не ми се умира...

Сравнително от скоро съм запознат със истинността на всичко онова, което допреди два-три месеца щях да определя като небивалица, затова търся мнението на по-опитните от вас. Надявам се на съвет, насока или препоръки.

Неактивен lokmar

• Четящ
  • *
  • Публикации: 239
Теория на конспирацията му кажи и си свиркай, тука всичко се развива  на въпрос, може да има много информация с малко истина или обратното.
Човек сам трябва да преценява на кое да вярва.   :D

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Още в първите страници съм писал да не свързвате темата с Нибиру защото първо за Нибиру си има отделна тема а и самия "политик" по-късно уточнява че в частта за Нибиру е бил подведен, така че не виждам причина да го коментираме повече точно това. А темата е по-скоро свързана с подземните бази, които могат да имат хиляди различни приложения.

Неактивен ani1

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
Re:Норвежки политик дава разтърсваща инфор
« Отговор #143 -: Юни 14, 2009, 15:07:44 pm »
За да дойде от много далеч /планетата х=космически кораб/.
За да знаят какво ще стане в бъдеще някое извън земно го е казало. За да се знае бъдещето значи те са планирали и го правят, от което следва, че те ни управляват. Спасяват политици, защото са гено модифицирани хора, които да испълняват командите - еми за какво да се борим в тях е гилотината, камшика, кучета пазачи и всички природни катаклизми.
« Последна редакция: Юни 14, 2009, 15:12:04 pm от Mirotvorec »

Неактивен 4i4obil

• Четящ
  • *
  • Публикации: 109
Хей, по-полека! Нещо куца логиката.
Всички планове могат да бъдат объркани. Стига с това пораженческо мислене. Прочетете пак темата за егрегорите. Ако продължаваме така "твърде вероятното" ще стане "неизбежно". При това "надеждата" няма нищо общо. Ако не е по силите ни да се справим сами има два варианта:
1 - Ще получим помощ отнякъде (ако съществува "баланс")
2 - Никой не е казал, че трябва да спечелим, но и както се казва - ще вземем достатъчно от тях на "оня" свят  :). А душата, вярвам, е безсмъртна.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
Deep_Impact  ви го каза много добре човека :))) Специално за Ситчин и щурит ему теории:) Както и разсъжденията му за Нибиру. Поздрави Deep_Impact и добре дошъл в отбора.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен peshoman

• Четящ
  • *
  • Публикации: 9
Няма никаква планета Х някои казват, че ще премине в близост до Земята през 2012г. и, че е много голяма. Но щом ще премине след 3 години нетрябваше ли вече да се вижда с обикновен телескоп.? Абе има многоместификации някой казват, че от планетата ще слязът рептилии и ще ни завладеят други друго. Абе пълни простотии. Вчера по БТВ казаха, че не са засичали никаква Планета Х. Така, че това за 2012 са лъжи. Те казваха, че и през 2000г. ще се случи ама не се случи. Казвали са и през 1000г. ама не се е случило. Така, че спокойно ще ни отмине ;D :-[

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
На линка може да се види как тунели за метрото в Азия са обявени за секретни бази, убеден съм че ще ви хареса;

Soli Deo Gloria!

Неактивен Sasho

• Четящ
  • *
  • Публикации: 90
D.U.M.B.   това за пореден път доказва в колко ироничен свят живеем...

Неактивен fufy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 33
МАЛЕЕЕ какви врати :o От цялото видео не знам защо ама те най- много ми въздействаха.

Да D.U.M.B. и на мен ми се наби на очи.
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die...!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27