Автор Тема: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен  (Прочетена 182861 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен gadjimoto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #45 -: Януари 14, 2008, 21:30:42 pm »
Как мислите вие? Аз смятам, от чиста човещина.

Говорихме го това на предните страници - той сам казва, че е бил пратен да пише в този форум. Била му поставена задача. Това не пречи ние да извлечем максимума за себе си от манипулацията.

Всичко за което пише този човек  си е точно така и според моите виждания за нещата.
Той не казва нищо ново на хората които си задават въпроси относно опознаването на себе си и цялото.
Може би трябва да констатираме, че той се представя за необходимото зло по пътя за постигане на себепознание. Казва ,че просто си върши работата и въпреки манипулативните методи...резултата е положителен.
Спуска инструмента който всеки сам рещава как да използва за себе си.
А това че повечето хора използват инструментите като вредят на цялото и на себе си... си е наша работа.
Дали все пак човечесвото не би се самоунищожило още на по-ранен етап без манипулирането, или нямаше да се развива с достатъчно бързи темпове без практиката на конспирацията?

Неактивен Крайчо

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #46 -: Януари 17, 2008, 10:45:03 am »
Прочетох и аз тази дискусия с посветения.
Не съм убеден че този който го е писал е посветен.Може и да са го заблудили че е така,може и действително да е.Но тогава е резонен въпроса кой го е изпратил.Според твърденията му той трябва сам да го е направил,защото той препоръчва без посредник с Всемирския разум да се разбират нещата и да се действа.
Китайците в древната си философия също имат такава идея за управлението.Да оставаш нещата да се случват.Тоест непрякото действие.Намеса само в случаи нарушаващи естествения ход на нещата.Философите така са си представяли истинския владетел на империята им.Това кореспондира с идеята че се дават инструментите а как ще се ползват зависи от хората.Защото и преди откриването на огъня процесът за запалване на огън е съществувал и в този смисъл е бил естествен но не е бил познат на хората.
Иначе доста от въпросите които повдига са ценни с оглед на това че човек се замисля за процеси за които може и да не се е досещал до тогава.
Това което ми направи впечатление и за което от известно време си мисля е публичността на личности уж на върха в конспиративната йерархия.
Според мен наистина е нонсенс хора които наистина са конспиратори да се явават публично и да демонстрират власт или богатство.
Те просто са параван за истинските хора дърпащи конците.Тайните им ритуали(от типа на Бохемиан гроув) са както за тяхна заблуда така и за заблуда на изследователите на тези проблеми.Просто политиците по начало са с силно развито его което лесно може да се погъделичка и те да си повярват в неща които са само илюзия.
В книгата Дюн не помня в коя част се говори именно затова заблуда в заблудата  и т.н. като матрьошка.
Все повече книги се пишат по различни конспиративни теми.Това вече е някаква мода.Може би отново с цел манипулирне и подаване на "правилните" теми за размисъл.
В много филми открито се вплитат в сюжета или се загатват такива теми.
Според мен е както твърди посветения за анунаките-че има объркване на различни епохи.Същото е и по отношение на конспираторите.Ротшилдите примерно са обвити с много легенди но според мен отдавна нямат това влияние което все още им се приписва и което в други времена са имали.
В една книга на Джим Марс "Господство и потайност"се споменаваха конспиратори по-загадъчни и неизвестни от граф Сен Жермен за които няма почти никаква достоверна информация.Дори аз не запомних имената им.
Така е било винаги истинските плановици убеждават други да повярват че имат мисия и последните действат с убеждението че от тях зависят нещата.
Най-ценното от това което написа този посветен е че трябва всичко да се пресява.Но то е близко до акъла.По-трудното е да си натрупал такова самопознание и познание че да отсяваш действително информацията и дезинформацията или чисто и просто изопачаването.
 

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #47 -: Януари 17, 2008, 11:46:58 am »
Аз пък останах с впечатлението, че за Вселенския разум е съвсем нормално да има управляваща каста богоизбрани, и всички останали да са им роби.
Прочетете книгата на покойния Зелазни "Господаря на Светлината", в който много ефектно е описан бунтът на Буда срещу управляващите Богове. Книгата е фентъзи, но аз докато съм я чел, общо около 14 пъти, винаги съм оставал потресен от истинноста, която струи от страниците.
По думите на Посветения, Вселенския разум се изживява като шеф на корпорация, който си е наел 10 висши мениджъра, и не го интересува какво става с работниците. И явно винаги работниците са виновни за положението си, нито мениджърите, нито шефа...Много хитро:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен orpheus

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #48 -: Януари 17, 2008, 13:15:05 pm »
Какво толкова сте се хванали на това дали е истински посветен или не! Това няма значение. С думите си "посветеният" повдига много важни въпроси, които са от значение за всички. Само че всеки трябва да намери отговорите сам за себе си. Аз намерих няколко от тях.

Неактивен Крайчо

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #49 -: Януари 17, 2008, 17:00:40 pm »
И кои са въпросите които повдига ако смея да попитам ?
Основната му идея ако мога да я синтезирам е спасението на давещите се е в техните ръце?
А и другото което ме порази е че някой извън кръвните линии може да направи много повече от всички членове на тази група посветени.
Според мен говореше за личния пример на дело през целия земен живот на такава личност,защото очевидно дори в тяхната група има личности които се отклоняват от дълга си.
Тоест според мен не говореше за лидера като понятие а за личност която следващите поколения ще оценят по делата и примера и.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #50 -: Януари 18, 2008, 05:27:34 am »
... създаваш една представа за предстоящо събитие, тази представа се вдига нагоре по фините тела и резонира с тях, докато стигне до самото Единно съзнание и отразена от Него, претворена в реалност, се спуска обратно надолу, превръщайки се в наше непосредствено битие.
...
Визуализацията в някои отминали времена е била почти основният метод за опериране в реалността, където не е било необходимо да се използват физически инструменти и робски труд, а е било достатъчно да си ги представиш и импозантните градежи са се осъществявали...

   Сибирската отшелница Анастасия, от книгите на Мегре, нарича това "Наука за образите". Най-древната и ефективна.
   flyDragon , напълно съм съгласен с този твой пост http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,3903.msg68584.html#msg68584
   Добре ще е да не го изпускаме от съзнанието си. Света се случва според образите които си създаваме или следваме.

   Не съм прочел написаното от Посветения и съм благодарен за прецизния анализ, който направихте в тази тема.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен orpheus

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #51 -: Януари 18, 2008, 13:22:45 pm »
"Посветеният" се опитва да каже, че всичко зависи от теб. Ако искаш да направиш нещо, не го мислиш, не се чудиш, просто го правиш. Ти имаш силите, истината е вътре в теб. Всяка енергия насочена към други е похабена енергия. Тоя бил зъл, оня бил манипулатор - какво от това! Ти се инересувай от себе си. Някой по-нагоре беше казал, че това е егоистично. Според мен не е така - това е най-всеотдайното нещо, което можеш да направиш, ако искаш да помогнеш на себе си и другите. Така създаваш вибрация, създаваш пример, а това е начинът да научиш някой друг.

Frekar

 • Гост
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #52 -: Януари 19, 2008, 16:25:58 pm »
Честно казано заболя ме главата след като го прочетах целия текст на "Посветения" най-вероятно това е човек от форума който е добре запознат с вътрешните теми и спорове и доста добре си борави с понятията и спекулацийте   които вълнуват целият форум.Просто е избрал една гледна точка и се прави на велик пред останалите като бяга в някаква абстракция за своята личност за да има по-голям контрол върху ситуацията.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 133
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #53 -: Януари 21, 2008, 20:12:05 pm »
Мъдър е, на възраст е, знае доста неща, но това с религиите не ми хареса, а някои от въпросите можеха да бъдат спестени, на тяхно място да бяха зададени други по-смислени, ама айде... карай.Да, това е една от глупостите в текста, по никакъв начин не се връзвайте на това ;)

Да дам и моето мнение. Текста за мен е 50%-ов. Който е чел повечко, ще разбере, че човекът стоящ зад тези думи съвсем не е случаен. Няма излишна сричка в написаното от него. Лъха улегналост, мъдрост, стегнатост на мисълта, познания. Дори да не е този, за когото се представя (а според мен е точно така), този текст е доста интересна находка като изразител на определен тип мислене. Този човек няма съзнание на жертва (за разлика от всички нас) и по този начин, той наистина е по-напред с материала от обикновения "гой", дори като морал. Казва и някои неща, които не може да ги каже, някой, който си прави обикновена шега, или просто някой, който е по-надолу в пирамидата.

Така или иначе не трябва да забравяме, че самият той казва, че е пратен да каже тези неща, което веднага трябва да ни пусне алармите, че цялото това появяване е с манипулативна цел. Както с всичко - ситото на пълни обороти :D Иначе нямаше да е интересно на тази планета, нали 8)
Ще се опитам да перифразирам нещо казано в текста - върха на пирамидата не е върха ;)

Неактивен reply

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #54 -: Януари 21, 2008, 21:41:42 pm »
Ей т'ва лично на мен ми направи впечатление и се замислих  :-\  Ти как го разбираш Guderian?

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 133
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #55 -: Януари 21, 2008, 22:13:22 pm »
Трудно ми е да преценя :-\ Избягва да отговаря на една определена тема, много важна и то, която е свързана с това дали сме сами или не ;) Не знам каква е причината да го прави, но както казаха повечето тук - 50% от нещата са верни, но помни, че истината за всеки е индивидуална ;)

Неактивен reply

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #56 -: Януари 22, 2008, 00:48:05 am »
Това ме обърка и мен, както казах някъде по-горе...
Ама как ги разграничавате така на проценти? 50 били верни 50 не...   :-X
А това с петрола вярно ли е? Където имаше пример с пчелите...

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 571
  • Сериалът Heroes
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #57 -: Януари 22, 2008, 13:31:04 pm »
За това с петрола съм слушал и преди. Струва ми се много вероятно. Трябва някой експерт да каже все пак.

Неактивен artex

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #58 -: Януари 22, 2008, 23:08:56 pm »
Не мога да разбера какво има в предвид Посветеният като на няколко пъти твърди, че Исус не е истинският Христос.  Според него Исус е от нашата епоха, а истинският Христос не е  - тоест от по-ранна епоха?

Има ли някой идея какви са тия намеци - кой древен пророк преди Исус визира Посветеният. Предполага се, че е някоя прочута личност или пророк - би било неуместно да се приеме, че Христос се е появил някога в далечна древна епоха, но някак си е бил объркан с Исус от Назарет от нашата епоха. Кои са древните пророци чиито личности  и учения биха били съизмерими с личността и учението на Исус от Назарет? Усеща се някакъв привкус на пренебрежение и омаловажаване когато  Посветеният говори за Исус.

Неактивен reply

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
Относно: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен
« Отговор #59 -: Януари 22, 2008, 23:48:34 pm »
Той казва, че Исус и Христос не са един човек, а двама различни, да ...
Предполагам, че Христос е бил от Атлантида или Лемурия... може би... ;)

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
11 Отговора
7446 Прегледи
Последна публикация Март 06, 2006, 21:40:00 pm
от prestor
16 Отговора
9538 Прегледи
Последна публикация Юни 10, 2006, 23:25:56 pm
от prestor
0 Отговора
8757 Прегледи
Последна публикация Януари 11, 2008, 14:57:47 pm
от Admin
0 Отговора
6492 Прегледи
Последна публикация Февруари 03, 2008, 12:59:53 pm
от Eon
18 Отговора
12707 Прегледи
Последна публикация Юни 08, 2008, 22:15:05 pm
от Peacekeeper

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27