Автор Тема: Януари - 2008: Разкритията на един Посветен  (Прочетена 165674 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен reply

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 138
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #30 -: Януари 13, 2008, 19:48:28 pm »
Да не би да са му изтрили постовете?  ???
http://www.godlikeproductions.com/forum1/message161085/pg1
Влезнах да попрочета малко и на английски и да видя как е писал, нооооо в този форум и в темата, където е писал липсва точно неговата част и дните когато той и другите са писали ? Аз ли нещо не правя като хората  :D  дори се рег-нах там

Неактивен Martin

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 516
  • Music of the world
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #31 -: Януари 13, 2008, 19:50:59 pm »
Да не би да са му изтрили постовете?  ???
http://www.godlikeproductions.com/forum1/message161085/pg1
Влезнах да попрочета малко и на английски и да видя как е писал, нооооо в този форум и в темата, където е писал липсва точно неговата част и дните когато той и другите са писали ? Аз ли нещо не правя като хората  :D  дори се рег-нах там
Не бъркаш, цензурирано е доста старателно ;)

Неактивен WhiteKnight

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 222
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #32 -: Януари 14, 2008, 08:29:18 am »
Да, темата за месото ми е особено болна(плюс това, че трябва и искам да отслабна ;-) ) , та за 2012 промените говоря... нали се казва, че тези, дето не са подготвени, т.е. достигнали определено пречистване и извисяване, ще си отидат за повторен живот, щото тялото няма да може да понесе промените и малцина ще продължат сегашното си съществуване... преди 10 години доста ограничавах месото, но в казармата ми развалиха системата и от тогава само пълнея. а сънищата ми, стават вече прекалено реални - тези дни за пръв път не бях сигурен сънувам ли или съм извън съня.. - излязох от един кошмар, но се оказа, че още сънувам, излязох и от другият и още сънувах, и едва като излязох от третият вече бях наистина събуден - говоря за сън в съня в съня. Много фрапиращо! спомням си само, че сънувах много котки.

Неактивен reply

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 138
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #33 -: Януари 14, 2008, 11:53:40 am »
Блааа... абе тея котки са навсякъде... и на мен ми се случва да ги сънувам... има нещо около тях ;) 
Добре, а защо е цензурирано? ... след като го има навсякъде

Неактивен Martin

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 516
  • Music of the world
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #34 -: Януари 14, 2008, 12:03:26 pm »
Блааа... абе тея котки са навсякъде... и на мен ми се случва да ги сънувам... има нещо около тях ;) 
Добре, а защо е цензурирано? ... след като го има навсякъде
И на мен ми се струва странно, може би е цензурирано отдавна и още са се надявали, че никой не го е save-нал, но не е изключено и да са го направили с цел хората да си кажат "Охо, щом са го цензурирали, значи е на 100% истина и трябва наистина насериозно да го вземем (След като така или иначе можем да си го намерим нецензурирано)". ;)

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 521
 • *terrafim*
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #35 -: Януари 14, 2008, 12:42:56 pm »
или за да не може да се сравни дали това е оригиналният текст. и какво са го питали и как са коментирали отговорите му

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #36 -: Януари 14, 2008, 12:58:17 pm »
Правят ми впечатление няколко неща в публикувания като "специално издание" текст, които искам да споделя. Първо, т.н. "Посветен" не е чак толкова посветен, колкото иска да бъде възприеман като такъв и това поведение се забелязва в много от номенклатурно превилигированите, свикнали със своето положение, служители на една стояща над тях йерархия. Второ, текстът му все пак не е празно самохвалство и в него могат да се проследят доста интересни идеи. Уви, те не са кой знае какви велики разкрития, но както самият "Посветен" каза, за обикновения човек кодовете от Истината не означават нищо, ако този обикновен човек не е узрял до нивото за тяхното разбиране. При това положение обаче бихме направили твърде неласкав за "Посветения" извод относно действителните причини той да се появи в internet и за няколко дни да направи фурор със своето присъствие. Всъщност, струва ми се, фурорът малко е преувеличен с рекламна цел - наистина нещата му не са чак толкова грамадни, колкото далеч по-свободно достъпни текстове от различни езотерични течения. Но за да потърсим "жито между плявата", нека направим коментар върху няколко цитата, в които по наше мнение наистина има хубави зърна ечемик :)

В:(...)Може ли да обясните по-подробно това ваше изказване?
О:
Само ако формулирате въпроса и разберете, че определени въпроси имат нужда да бъдат отговорени от самите вас, в противен случай те нямат смисъл.


Започваме с това изказване още от първите страници на текста, което между другото беше и лайтмотив в изказванията на "Посветения". Ако допуснем, че въпросите трябва да намерят сами своя отговор (широко застъпвана в далекоизточните учения идея), то тогава каква в действителност беше целта на "Посветения"? Да погледнем няколко части от неговите отговори, давани във връзка с търсената през целия текст Истина.

О:
...кръвната линия (...) не е свързана със специални сили, които правят някого осъзнат, въпреки, че знанието е спускано отгоре, така че се създава такова впечатление.
Но това знание не е скрито, истината не може да бъде скрита, то иска да бъде известно за вас, придавайки смисъл на всеки момент от живота ви.
(...) не е във ваш интерес да допускате човешка намеса/посредничество между вас и Вселенското.
(...) Истината иска да бъде позната от вас, това е крайната и основна нейна цел, тя ви приканя към това във всеки един момент от живота ви. Тя е “Под носа ви”.
Последният въпрос има “да” за отговор.
Ако сте я открили, благодарете на Вселенския закон, на никого/нищо друго.
Пътешествието тъкмо започна, дълъг път.
Може да се върна утре.

Впечатление ми прави твърдението, че "истината се спуска отгоре". Това твърдение внимателно се пронизва през целия текст, до степен, че у читателя не може да остане никакво съмнение за единствения източник на истина. Струва ми се, че е опасно, че подбива изтъкнатия дори от самия "Посветен" принцип, според който между Вселенското и всеки от нас не може и не трябва да има опосредяване. По текста се стига до извод, според който никаква истина никога не е била изричана от никого в чист вид и всички гении, велики умове и прочея, без изключения, са инструктирани от Кръвните линии какви лъжи да разпръскват. Чудя се защо не беше зададен въпрос ИМА ЛИ ВСЕ ПАК неманипулирани велики умове? И какво става, ако някой се разприказва преди дългата ръка на Кръвните линии да успее да го одраска с дългите си нокти? Въобще имало ли е такъв случай на "революция"? Не се зададе такъв въпрос, но моето лично усещане е, че като че ли "Посветеният" искаше да втълпи как нищо не може да се знае на Земята, освен ако не е било спуснато отгоре, по някакви точно определени канали... Тук ще вметна само едно разбиране от езотериката, според което Истината идва отгоре, а също и отвътре, от сърцето на всеки търсещ. Второто някак беше пропуснато от електронноизчислителния мозък на "Посветения"... По-нататък "Посветеният" се занимава с въпроси от метафизиката, които също са доста интересни.

О:
(...) Ще отговоря за това накратко; вие не сте в тялото, а го съдържате/обгръщате, докато се намирате в друго, невидимо тяло, съдържащо елементи, сходни с Душата (което сте вие).
Това невидимо тяло е обвързано с физическия план (много важно за вас е да разберете това) и се свързва с видимото тяло чрез енергии, предавани от невидимото тяло към мозъка, сърцето и определени точки в гръбнака, по този начин ние (като Души) можем да контролираме тялото и функциите му, преживявайки тази реалност.
Душите са двойнствени, което означава, че вие сте и някъде другаде, очакващ 2-те ви души да бъдат съединени в друга реалност.
(...) Душата има различни същности, тя се състои от определени “части-обвивки”, въпреки, че е едно създание.
Една от тях може да бъде наречена Сърцето, това, което се свързва с извора на Живота, който ни поддържа живи, предоставен от Единното съзнание чрез неговите еманации.

За мен е интересно на това място да се отбележи твърдението, че не физическото тяло съдържа в себе си по-фините субстанции на човека, а обратно, физическото тяло е съдържано от тях. Това е важна стъпка към осъзнаването на метафизиката и частичния характер на 3D. По принцип в популярната езотерика съществува понятие за аура, която трябва да обгръща като енергиен воал тялото и мястото на неговото присъствие, но все още идеята за разширено съзнание, надхвърлящо обема на носещото го тяло, е рядко срещана. Осъзнаването, че "центърът на тежестта" пада не върху физическия носител, а върху метафизичното съдържание, може да се окаже преломен момент между 3D и по-нататък. Също, важен момент е въпросът за двете души, половини на едно цяло, за които доста често се говори в специалните текстове. Навсякъде събирането на тези две половини се представя като механизъм за постигане на пълноценност - условие за споменатия тук прелом.

О:
(...) Тези методи са използвани, за да понижат качеството на живота ви.
Те са взаимно свързани.
Методите са:
1.   Храна и напитки
2.   Лекарства, “Грижа за здравето” (в това число и витамини)
3.   Електромагнитни вълни (в това число компютърът и GSM-ът ви, домашната електрическа мрежа, всичко, съдържащо чипове)
4.   Медии, били те ТВ, радио, вестници, списания, интернет (най-очевидният метод и все пак най-заробващият)
5.   Музика, звуци (различен от медиите метод, използван по различен начин, макар и през повечето време чрез медиите)
6.   Замърсяване на въздуха
7.   Образователна система (в това число известна литература, повечето от която е опорочена, било то в областта на историята, психологията, метапсихологията, “философията”, изкуството, науката, поезията, религията, дори приказките, разказвани на малките деца).
Политиците вземат тези методи и ви бомбардират с тях всеки ден.
(...) Ако получават одобрение от критиката и са упорито лансирани, знаете за какво става въпрос. Може да съдържат някои истини, но те ще са обградени с море от извращения.
Никой не казва, че авторите правят това умишлено, между другото.
Някои да (тези, които обичат известността и възхвалите, тези, “продали душата си”), някои не и тези, които го правят, биват забелязани и лансирани.
Нищо не е по-лесно от това да създадеш бестселър/хитов албум/филмов сценарий, ако знаеш какъв е планът на промоутърите.
(...) Има и няколко други методи (общности/куртове/секти, хора, охраняващи се едни други и т.н.), но горните 6 са ядрото, лансирано от времето на Френската “Революция”.

Това е доста ясно на всички по-стари посетители на нашия Форум, но също така, признавам, е формулирано по много добър начин. Прави впечатление обаче, че колкото и "просветен", "Просветеният" така и не извършва някакво по-специално разкритие върху механизмите на манипулация и начините за защита от тях. Защо ли?

О:
Когато мислите ви са накарани да повярвате в нещо негативно, те могат да създадат това, което не искат, както е случаят например с “Новия световен ред”, както хората го наричат.
Когато вярвате, че нещо се заформя, тогава то ще се заформи и теоретиците на конспирацията са основни играчи в помощ на това, бомбардирайки ви с “факти”, според които нещо се заформя.
Заявявайки това, че те ви контролират все повече, им осигурявате пълен контрол.
Така че хората, които се “пробуждат”, за това са тези, които го създават. Визуализацията работи и по този начин.
Но повтарям, дори и ако тези неща се случат, вашата задача спрямо Единното съзнание и вас остава непроменена.
(...) Тялото ви принуждава да изпитвате тези и всички други емоции, заедно с желания и страсти, за да ви объркат, да ви накарат да забравите себе си и да станете оглупяла версия на себе си.
Те имат своя фундамент в този материален/физически свят.
Колкото повече им позволявате да бъдат ваши господари, толкова по-силно ще се закотвяте към този свят, което е обратно на вашата задача...
(...) Милиарди хора на тази планета са роби на техните собствени материални/физически/ментални желания...

Тук е разкрит един съществен механизъм на "конспирацията", който мнозина от нас често подценяват и търсят под вола теле с всяка сянка около себе си... Но също така, трябва ли да направим такъв контра-извод: конспирация няма, EverythingisOK? Капанът е доста хлъзгав и въпросът остава стряскащо уместен: Ти сигурен ли си, че живееш на планетата, на която ти казват, че живееш?

« Последна редакция: Януари 14, 2008, 13:02:52 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #37 -: Януари 14, 2008, 13:46:02 pm »
Съгласен с нещата, които каза fly.

Иначе, наистина на мен ми се струва като рекламен трик от страна на администраторите на форума, да изтрият темата и да допускат нейни пародии (има) пак там. Искат може би да създадат някакъв вид легендарен воал около това място, въпреки че едва ли форум като GLP има нужда от реклама. Не че е кой знае какво, просто си има доста потребители и без това :)

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 504
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #38 -: Януари 14, 2008, 14:24:33 pm »
Напълно отричам визуализацията която се споменава в текстана на "посветения"!
Принципът не е такъв защото:
1)объркан е редът на нещата, "фактите" от теоритиците пътво се случват , после се разпространяват, а не обратното.
2) Not everything is OK !
 ;)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #39 -: Януари 14, 2008, 14:28:14 pm »
Мне. Някои изобщо не се случват, но се разпространяват :P

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 504
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #40 -: Януари 14, 2008, 14:34:08 pm »
Затова всеки трябва наново да преосмисли поятието "факт" :-\

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #41 -: Януари 14, 2008, 14:37:24 pm »
Да и затова му се казва "конспиративна теория", или conspiracy theorist ;)

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 089
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #42 -: Януари 14, 2008, 15:08:55 pm »
Аз също относително внимателно прочетох документа.
Съгласен съм с Флай, с малки уговорки, които са незначителни.
По-скоро съм съгласен, че това не е фейк, имам предвид, че човека си от дадената кръвна група. Ако не е така, отново е вярно, съдейки по това, че е Посветен, т.е разбиращ.
За мен лично, човека акцентира някои много съществени подробности:

1. Гностичното виждане за света, че не ви трябва да ходите при съседа, за да питате какво носите на баща си, а направо да му го занесете.
2. Личната ни отговорност за ставащото с нас.
3. Идеята, да не чакаме Спасителя, защото ние май вярваме в грешния такъв.

Хареса ми начина на подаване на информация, малко като древните философи и посветени - ето ти зрънцето, ти го посей и виж какво ще излезе:) Хитър начин да си раздвижим сивото. Много правилно каза въпросния Посветен, че трябва да се четат и анализират древните текстове, като най-неопетнени такива. Очарован съм от идеята да се търси Вселенския разум поединично, винаги съм смятал така. Ако беше така, щяхме да бъдем други. Съгласен съм с идеята за децата, допадна ми обяснението защо новороденото проплаква, макар да има и медицинско обяснение, като че ли обаче "душевния плач" е по-правилното. Неслучайно някои древни народи са плакали на раждане, и са ликували при смърт.
Човека обясни на всички в онзи форум, да не следват чуждми мисли и идеи, а да мислят и чувстват самите те. Предполагам е бил питан и за древна история, но е акцентирал върху бъдещето ни.
Остава въпросът - защо го е направил?
Как мислите вие? Аз смятам, от чиста човещина.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #43 -: Януари 14, 2008, 15:46:43 pm »
Как мислите вие? Аз смятам, от чиста човещина.

Говорихме го това на предните страници - той сам казва, че е бил пратен да пише в този форум. Била му поставена задача. Това не пречи ние да извлечем максимума за себе си от манипулацията.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Разкритията на един Посветен
« Отговор #44 -: Януари 14, 2008, 15:47:43 pm »
Визуализацията е широко използван способ както в манипулацията (в чийто контекст я споменаваме по-горе), така и в редица системи за хипноза, самоусъвършенстване, самолечение или магия. Принципът е общ и се изразява в създаване на един вид намерение (съзнавано или не), което да породи по-късно търсения резултат или поне да създаде представа за такъв резултат. Както беше забелязано по-нагоре, съществена особеност на човека е фактът, че неговото физическо тяло е вместено в по-голямо по обем, етерно тяло, което осъществява връзките си с физическото посредством определени центрове. По-нататък, етерното тяло е вместено в още по-фино и по-обемно тяло... Според някои идеи най-голямото тяло, в което всеки от нас е вместен, напрактика съвпада с Вселената и с Космическия разум, за който "Посветеният" често говори. Ако проследим нещата наобратно, можем да видим как Всемирният разум определя съдбините на отделните тела долу, като вметва във всяко от тях определена зададеност, определено житейско начертание и всичките начертания се съгласуват в онова, което ние наричаме наш [съвместен] живот. В много от доктрините се застъпва схващането, че всяка ваша помисъл (и особено колективните, масови мисли) се излъчват от телата ни нагоре, към по-големите тела, които на свой ред ги предават още по-нататък и в крайна сметка мислите достигат до Единното съзнание на Всемира. Тези мисли (и особено масовите) резонират с Единното съзнание и се връщат обогатени от Него, претворени като реализации в нашия живот. Ето защо почти няма учение, което да не застъпва идеята, че нашите мисли са от съществено значение за реалността, която ще ни споходи след тяхното излъчване от наша страна. Това обстоятелство се използва много при рекламите и при процедурите с "плацебо". При рекламите се представя настроение, което продуктът създава. И ти, купувайки си продукта, улавяш настроението, независимо, че този продукт сам по себе си не притежава такова настроение. При "плацебо" - по същия начин - поемаш нещо, което не дава никакъв ефект, но вярата, че то е ефектно, те кара да почувстваш облекчение и дори са проследявани клинично болни хора, които са се лекували (или разболявали) с такава манипулация. По същия начин действа визуализацията: създаваш една представа за предстоящо събитие, тази представа се вдига нагоре по фините тела и резонира с тях, докато стигне до самото Единно съзнание и отразена от Него, претворена в реалност, се спуска обратно надолу, превръщайки се в наше непосредствено битие. Будизмът например разсъждава и по-нататък, като твърди, че цялата реалност, цялото битие е последица от такива илюзорни мисли, причинили безкрайния, но и илюзорен кръг от животи, страдания и смърт. Визуализацията в някои отминали времена е била почти основният метод за опериране в реалността, където не е било необходимо да се използват физически инструменти и робски труд, а е било достатъчно да си ги представиш и импозантните градежи са се осъществявали...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
11 Отговора
6373 Прегледи
Последна публикация Март 06, 2006, 21:40:00 pm
от prestor
16 Отговора
8774 Прегледи
Последна публикация Юни 10, 2006, 23:25:56 pm
от prestor
0 Отговора
7677 Прегледи
Последна публикация Януари 11, 2008, 14:57:47 pm
от Admin
0 Отговора
5588 Прегледи
Последна публикация Февруари 03, 2008, 12:59:53 pm
от Eon
18 Отговора
11250 Прегледи
Последна публикация Юни 08, 2008, 22:15:05 pm
от Peacekeeper

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27