Така е, но в случай се намесват няколко фактора.
Първо. Нервната система на Гребенников е увредена тотално от апарата, защото конструкцията влияе на плътността на времето на биологичните организми и нарушава баланса им. В резултат мозъкът на Гребенников е станал на пихтия в последните дни от живота му. И той чак като е разбрал последствията е измислил конструкция от три или четири апарата в един, разположени на разтояние около централно място за седене, където полето няма да достига човека.
Второ. Ученият, който е направил снимките, издал е книгата на Гребенников, е направил манипулация в самото повествование на книгата, като е укрил информация за самата конструкция. ТОВА Е ЕЛЕМЕНТАРНА ЧОВЕШКА АЛЧНОСТ! Не е спечелил нищо повече от пренебрежение днес.
Трето. Гениалността на Гребенников просто не му е давала време да мисли за нещо повече от самото изобретение. Както виждаш антигравитатора го е използвал единствено да изучава насекомите. Те са голямата му краста. Макар, че прекрасно е виждал гениалността на откритието, него го е боляло за природата. Прекрасно е съзнавал, че с това масово съзнание, което има човечеството, апарата ще доведе до още по-голямо унищожаване на природата. Просто /като голям радетел на биологичната природа/ е нямал желание да го дава на хората, защото отлично знае какъв ще е резултата. Полети на пияна глава, с един литър водка в корема! Да не говорим какво могат да направят военните! Тук наистина си много прав!!! Но мисълта ти се отнася общо за човечеството, не само за руснаците. Германците, какво не пият водка ли. Да... да...
Четвърто. Поради гореописаната причина той е странял не само от обществото, но даже и от сина си. Чисто и просто не е обичал хората. Обичал е повече света на насекомите. Просто се е родил не във времето, където би могъл да се изяви в полза на себеподобните си.
Пето. Като непоколебим изобретател е искал да изпита антигравитатора сам, тъй като най-добре е познавал конструкцията, и да го подобри. Смятал е конструкцията за несъвършенна поради ефекта на промяна на плътността на времето. Смятал е, че апаратът може да донесе повече вреда на човешките индивиди и самата природа, но е изхождал от гледната точка на природата.
Шесто. Като че ли и самият Гребенников също не е искал да ни даде антигравитацията направо. Имал е огромното желание малко да се потрудим и помислим. Затова е изобразил основни насоки в книгата си, които някои ентусиасти сега преоткриват. Това е много интересно като идея, защото и Леонардо прави нещо такова. Дава конструкции, обаче чак сега ние ги изобретяваме. Липсва ни база данни, липсва ни парадигма, липсват ни множество теории и открития. ЛИПСВА НИ СЪЗНАНИЕ. Гребенников е искал с недомлъвките си да ни нашепне много неща... По-важното е, че е казал почти всичко в книгата, макар и пръснато на различни места, макар и казано с недомлъвки. Той се е надявал да преоткрием откритието му и малко поне да променим съзнанието си.
Пушещия, не знам дали усещаш мисълта ми. Според мен навсякъде, където пипнем, се усеща какво иска да ни каже Вселената. СЪЗНАНИЕ. То е опорната точка. То е основата. То е фактора на съществуването.
Но все пак си мисля, че така както няма нищо случайно, така и антигравитационната платформа на Гребенников не е случайно откритие. Според мен тепърва има да се говори много за нея. Тепърва ще гледаме шоу, когато Тайното правителство се намеси.
И май по-добре е станало, че Гребенников си е отишъл от този свят. Поне да не наслаждава хората, които щяха да го измъчват и да не може да продаде патент, КОЙТО НЯКОЙ ДА ЗАРОВИ В НЯКОЕ ДЪЛБОКО ЧЕКМЕДЖЕ ЗА ПО-ПОДХОДЯЩО ВРЕМЕ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ В ПРОДУКТА.