Автор Тема: Линкове с много добри e-books  (Прочетена 117079 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Zarathustra

• Четящ
  • *
  • Публикации: 49
Re:Линкове с много добри e-books
« Отговор #60 -: Февруари 28, 2010, 15:06:29 pm »
Не е e-book, но не намерих по-подходящо място да го постна.

http://www.realjewnews.com/

Това е блогът на един евреин, приел Християнството. Споделя най-различни неща, свързани с влиянието на ционистите в световната политика. Вероятно ще се изненадате колко диспропорционално голяма е намесата на ционистите навсякъде по Света.

Неактивен benoni

• Четящ
  • *
  • Публикации: 183
« Отговор #61 -: Февруари 28, 2010, 22:53:24 pm »
На конспиративния форум на руския гросмайстор Григорий Петрович (неговият ник) се регистрира ентусиаст който обещава да оформи в пдф файлове подбрани материали от форума. Като начален материал направи в пдф формат темата Г. П. Котовский - Практическая кабалла.

Самият гросмайстор (не съм искал позволение да разкривам името му а и то не е от значение в случая) е основният писал в тази тема и сам я определя като насочваща за новите потребители относно тематиката на форума.

Аз поствам в уорд текста от въпросния пдф файл за ползващите свободно руски език. ПДФ файла надхвърля размера на позволеното за ъплоуд тук а не знам как мога да разделя файла ощ еповече че компилатора е забранил манипулирането на файла чрез опциите.
« Последна редакция: Февруари 28, 2010, 23:17:48 pm от H. »

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #62 -: Март 07, 2010, 15:32:04 pm »
Изненада!

Цитат
"Автор:Антон Яначков

БЪЛГАРСКА ЕЛЕКТРОННА БИБЛИОТЕКА-ЕЗОТЕРИКА/ФИЛОСОФИЯ/РЕЛИГИЯ/360 ТОМА

''360 електронни книги от световно известни автори, представени в невероятен софтуерен продукт.
Програмата е замислена и конструирана да може да осигури максимална скорост при отваряне и разлистване на произведенията.
Програмата еднакво бързо отваря книги от 1000 страници и книги от 2 страници. Това ви дава възможност да прегледате голям брой произведения за много кратко време.Можете да добавяте и други книги към библиотеката.
Програмата не преследва комерсиални цели и затова може единствено да бъде подарявана.

ЕЛЕКТРОННА БИБЛИОТЕКА не е създадена за точно определен, конкретен човек и съвсем нормално е между 360 произведения да се намерят такива, които да не се харесат на някой читател. Все пак искам да кажа на добронамерените читатели, че всяка литература, всяка мисъл и всяко съждение, които се отнасят до човешката вяра са свещени и като такива са ценни и полезни за човешката душа. Вярата е вътрешно състояние на човешкия дух, което не зависи от външни фактори, но предопределя възможността на човека да влияе и променя този свят. Точно за това хората от векове се занимават с методите и начините за засилване на вярата. Във всички религии на първо място стои моралът и силата на вярата. На езика на програмирането вярата е аналог на безусловния преход, където могат да се прескочат хиляди условности и да се предизвика събитие точно тук и точно сега. Всеки сам за себе си решава колко мъдър и силен иска да бъде. Обърнете внимание на типа на произведенията ФАНТАСТИКА, ФИЛОСОФИЯ, ЕЗОТЕРИКА - литература, която развива менталността на човека. Лично аз смятам, че това е едно огромно световно богатство, но все пак то не е за всяка душа."

http://nanoset.net/

Неактивен benoni

• Четящ
  • *
« Отговор #63 -: Март 15, 2010, 12:13:37 pm »
Втора книга от самиздата.

Неактивен insomnia1304

• Много Писал
  • Публикации: 2 314
« Отговор #64 -: Март 21, 2010, 17:26:42 pm »

Неактивен benoni

• Четящ
  • *
« Отговор #65 -: Юни 29, 2010, 15:02:57 pm »
На конспиративния форум на руския гросмайстор Григорий Петрович (неговият ник) се регистрира ентусиаст който обещава да оформи в пдф файлове подбрани материали от форума. Като начален материал направи в пдф формат темата Г. П. Котовский - Практическая кабалла.

Самият гросмайстор (не съм искал позволение да разкривам името му а и то не е от значение в случая) е основният писал в тази тема и сам я определя като насочваща за новите потребители относно тематиката на форума.

Аз поствам в уорд текста от въпросния пдф файл за ползващите свободно руски език. ПДФ файла надхвърля размера на позволеното за ъплоуд тук а не знам как мога да разделя файла още повече че компилатора е забранил манипулирането на файла чрез опциите.
Чувствам че мога да споделя, че почти с пълна убеденост гросмайсторът се казва Валери Салов.
http://en.wikipedia.org/wiki/Valery_Salov
Мисля че е важно да се знае че е бил сред силните играчи а това в такъв конкурентен и тежък спорт като шахмата не е много лесно постижимо.
Аз лично имам разминавания с неговото мнение че повечето ако не всички партии на най-високо ниво в шахмата са съставении и просто демонстрационно разиграни пред публика след това в качеството им на ритуали като част от матрично егрегориалната система на световното управление. В частност се заинтересувах от това което пише когато чрез друг сайт разбрах за списвания от него и още двама трима автори сайт наречен шахматен сатирикон. В момента все още има статии в интернет от сайта но той не е активен вече.Шокира ме в частност твърдението му че Топалов е бил един от любимите партньори за такива партии на Каспаров. Честно казано въпреки че съм любител не съм съгласен с такава оценка. Едно от най-скорошните свидетелства според мен е че по време на мача в София между Ананд и Топалов по скайп индиецът е получавал съвети и от Каспаров и от Крамник естествено не по време на самите партии. Освен това в интервю на руски Каспаров изрази мнение че Топалов е играл по-слабо от Ананд което дори като любител не мога да приема. Нито играта,нито крайният резултат показаха ярък превес на Ананд. Ананд също е антипатичен на Салов. Други любопитни отгласи от периода на шахматния сатирикон е публичният му остър спор с Борис Францевич Гулко, единствения гросмайстор станал шампион и на СССР и на САЩ. Освен това той изпитва силна лична антипатия към Каспаров, Карпов и Крамник. Както се казва в такива случаи никой не е безгрешен. Между другото като допълнително инфо гм Халифман и Широв твърдят че като играч той има много специфичен стил. Правил е опити да създаде сред самите гросмайстори нещо като тяхна организация за да защитават по-добре интересите си. Но не се получава. Изпитва симпатии към гм Широв.  По опита си от прочетенето и в общуването с гм Широв в интернет форуми аз имам много сходно мнение а именно че гм Широв се е запазил като личност и е много общителен и доброжелателен към любителите на шахмата. Освен това споделя понякога много любопитна информация от "кухнята". Той ще участва на европейското клубно първенство по шахмат през есента в Пловдив.

Сори за отклонението от темата. :)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #66 -: Юли 17, 2010, 23:07:13 pm »
Изненада!

Цитат

''360 електронни книги от световно известни автори, представени в невероятен софтуерен продукт.
Програмата е замислена и конструирана да може да осигури максимална скорост при отваряне и разлистване на произведенията.
Програмата еднакво бързо отваря книги от 1000 страници и книги от 2 страници. Това ви дава възможност да прегледате голям брой произведения за много кратко време.Можете да добавяте и други книги към библиотеката.
Програмата не преследва комерсиални цели и затова може единствено да бъде подарявана.

ЕЛЕКТРОННА БИБЛИОТЕКА не е създадена за точно определен, конкретен човек и съвсем нормално е между 360 произведения да се намерят такива, които да не се харесат на някой читател. Все пак искам да кажа на добронамерените читатели, че всяка литература, всяка мисъл и всяко съждение, които се отнасят до човешката вяра са свещени и като такива са ценни и полезни за човешката душа. Вярата е вътрешно състояние на човешкия дух, което не зависи от външни фактори, но предопределя възможността на човека да влияе и променя този свят. Точно за това хората от векове се занимават с методите и начините за засилване на вярата. Във всички религии на първо място стои моралът и силата на вярата. На езика на програмирането вярата е аналог на безусловния преход, където могат да се прескочат хиляди условности и да се предизвика събитие точно тук и точно сега. Всеки сам за себе си решава колко мъдър и силен иска да бъде. Обърнете внимание на типа на произведенията ФАНТАСТИКА, ФИЛОСОФИЯ, ЕЗОТЕРИКА - литература, която развива менталността на човека. Лично аз смятам, че това е едно огромно световно богатство, но все пак то не е за всяка душа."

Човек, супер много ти благодаря за този линк! Тук я има книгата на Брус Лий "Пътя на Джиит Кун До", а също и някои книги за Винг Чун. Мерси много!  :dance:
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Rio

• Гост
ОРИГИНАЛНИ ИЗТОЧНИЦИ ЗА ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!
« Отговор #67 -: Август 06, 2010, 00:09:22 am »
Това са исторически извори за историята на България.
http://zamunda.net/details.php?id=115591&hit=1

Rio

• Гост
« Отговор #68 -: Август 07, 2010, 23:01:46 pm »
Каталог със сайтове за НЛО на руски и белоруски език.
http://yaca.yandex.ru/yca/cat/Entertainment/Occultism/UFO/

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #69 -: Август 08, 2010, 02:44:39 am »
Виртуална антикварна книжарница: http://www.bgold-books.com/index.php?group_id=26
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Rio

• Гост
« Отговор #70 -: Август 12, 2010, 22:41:45 pm »
Ето още един сайт с книги за българската история:
http://booksbg.blogspot.com/

Rio

• Гост
« Отговор #71 -: Август 14, 2010, 22:40:39 pm »
Български средновековни произведения.
http://scriptorium.hit.bg/

Неактивен insomnia1304

• Много Писал
  • Публикации: 2 314
« Отговор #72 -: Септември 25, 2010, 17:44:05 pm »

Rio

• Гост
Волска България - книги на руски език
« Отговор #73 -: Септември 29, 2010, 23:46:06 pm »

Неактивен vanko57

• Четящ
  • *
  • Публикации: 21
« Отговор #74 -: Октомври 07, 2010, 09:48:52 am »
Изненада!

Цитат

Интересно. Линка не се отворя.
Не ми отказва, но не го отваря.

Просрочено време???

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
8034 Прегледи
Последна публикация Февруари 21, 2006, 12:10:41 pm
от Gil-Galadh
20 Отговора
22538 Прегледи