Автор Тема: Снимки от Царска Бистрица - къщата на юдеина Симеон II-ри  (Прочетена 35127 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
Кой набута България във ВСВ кой бе начело?

Царят ни "вкарва" в Тристранния пакт

На 01.04.1939 г., когато Лулчев предава на царя мнението на Учителя си(„царят много се колебае”) и заръката му – България да не се обвързва с Германия, царят споделя:
-   Аз, Лулчев, може в детайли да съм колеблив, но главната линия я следвам внимателно и с постоянство. Народа си няма да предам. Нито Гьоринг ме купи с аеропланите, нито англичаните ме убедиха с хвалебствията си. Останах си на неутрална позиция, която защитавам и до сега. На един приятел на Гьоринг казах:
„Не може да искате невъзможното от нас! Ние се бихме заедно с вас – вас омаломощиха, нас разгромиха. Не бива да забравяте това! Ние не искаме много – стига ни това, което ни отнехте в Берлинския Договор. ...Вие обещахте, а не направихте нищо. Ние чакаме, но да знаете, че „глас народен – глас Божи”! Ако потегли народът,  аз не мога да се съпротивлявам! Не мога да действам освен като българин! ...Вие, германците, имате всички интереси да сме силни, защото, както не можем да се бием с вас, няма да се бием и срещу вас!
Германия засилва натиска, но Борис остава неутрален. Когато адютанта на Фердинанд го съветва „доброволно да се присъедини към Оста”, царят му нарежда да предаде на монарха „ да престане да конспирира срещу него.”
Директивата на Хитлер от 12 ноември предвижда окупация на Гърция през България. Фелдмаршал Лист е готов с 680 000 армия за Балкански операции. Царят обаче подчертава неутралитета си.
Немските слуби докладват, че на въпроса защо не се присъедини към Оста, Борис III отговорил:
„Не се качвам на влак без спирачки!”
Седмица по-късно (20 и 24 ноември) към Тристранния пакт се включват Унгария, Румъния и Словашко.
В писмо от 31.12.1940 г. Хитлер се оплаква на Мусолини, че „България се показа против присъединяването към Тристранния пакт и против ясно поведение в международните отношения. Последствие от това е засиления натиск от страна на Русия. Ако царят се беше присъединил веднага към нашия пакт, никой не би посмял да го постави под какъвто и да било натиск. Най-лошото е, че с това се отравя общественото мнение в България, което не е безчувствено към комунистическата криза.”
Както се вижда, царят се стреми да предизвика народната реакция, за да има основание да изрази „гласа народен” против войната, което е и неговата позиция.
Той посреща Коледа (07.01) много угрижен и мълчалив поради отговорността спрямо страната си от решението, което трябва да вземе. В речника му все по-често се срещат изрази като „Ако даде Господ...” Чака с нетърпение да чуе какви новини ще му донесе Филов от Бергхоф.
Вечерта на 07.01.1941 г. Филов се завърнал от Германия, където е водил двучасов разговор с Рибентроп в Залцбург и после с Хитлер (1 час) в Бергхов. Преди да се обясни на  Попов и Габровски, съветникът Савов го прекъснал – викал го царят.
Среднощната среща била най-бурната, която Филов е имал с царя. Последният е избухнал веднага след като Филов е докладвал, че трябва да се подпише Тристранният пакт. Винаги спокойният цар е крещял възбудено:
-   Не и не! Предпочитам да абдикирам! Или да се хвърля в ръцете на русите! Аз съм републикански цар и мисля само за съдбата на народа си и няма да слушам хрумванията на „немирните старчоци”(ген. Жеков и Фердинанд), които искат да хвърля България във войната на страната на Германия...
Филов, който никога не бил виждал царя бесен, стоял поразен.
-   За нас няма друго разрешение, тъй като войната е неизбежна...- не се предавал той. – По-добре е да подготвим такива условия, които да са най-леки за нас... – Спорили са до 2.30ч. сутринта.
Арх. Севов споделил на Лулчев, че царят е отчаян и че иска да абдикира, понеже германците го притискали да подпише пакта. Лулчев отговорил, че той трябва до последния момент да стои като капитан на кораба – не той е предизвикал бурята, нито може да я спре, ами да си стои на поста. Севов предал това и после телефонирал на Лулчев, че царят го вика във Враня.(09.01)
Борис предал на Лулчев разговора, който е водил в Залцбург Филов с Рубентроп и с Хитлер.
„И двамата настоявали да влезем в Пакта, защото Хитлер искал да мине през България и да свърши с тоя срам – гърците. Щели уж да ни дадат Тракия, но ако влезем навреме в Пакта... Филов рабрал, че ако не се съгласим, те ще си минат и без нас и решил, че ще трябва да се водят преговори..."
Лулчев му съобщил обявлението на Учителя си, че България ще бъде пазена, ако той като стрелочник не отваря стрелката за войната, че трябва да пази неутралитет до край и да внуши на Хитлер да спре войната, защото ще дойде глад и ще фалира.
„Германците ще ме убият!” – отговорил Борис на г-жа Стоянова когато му предала искането на Учителя да не ги пуска в България.
На 15 януари Рибентроп изпратил последно предупреждение от Райха за тежките последици заради българската пасивност.
На 21.01. Министерският съвет регистрирал най-тежкото си заседание – от 18 до 02 часа сутринта. Показва се, че колоси като Англия и Франция не могат да спрат Вермахта, докато за България все още има надежда...Напрежението растяло...
На 22.01. английският пратеник полк. Донован докладвал, че царят е „честен идеалист, искрено иска да се избегне войната...”
На 01.03. армията на фелдмаршал Лист навлязла в България. Час по-късно Филов подписал включване към Оста. Германия е подписала предварително условие да не иска от България да воюва.
Серов казва, че това е „начин за избягване на войната”.
Мисля, че мотивацията на царя е ясна – германците така или иначе минават през България, поне да се запази мира и да се получат изконните български територии. Видя се, че това е само проформа, за да отговарят българите са техните престъпления.
С непозната за праволинейно мислещия дипломация, царят е присъединил България към Оста и така е спасил страната от окупация, а нашите съграждани евреи – от явна смърт!

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Благодаря за тези интересни сведения!
На онези, които се интересуват от темата и от засегнатите времена в българската история, препоръчвам да погледнат следните книги, наистина вълнуващи и написани със сърце!:

"Корона от тръни"
от Стефан Груев,

"Строители на съвременна България"
от Симеон Радев,

"Земя за прицел"
от Свобода Бъчварова...

Първата от тези книги разказва за живота и съдбата на самия цар Борис ІІІ, както и обстановката в Царството по негово време; втората се отнася до правителствения живот от същата епоха (два тома); третата - за живота на тежката индустрия и големия капитал в България през същия период, погледната от очите на голямата банкерска фамилия Бурови (четири тома)... Книгите са наистина много добри, заслужават си!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен rofl

• Четящ
  • *
  • Публикации: 164
http://www.focus-news.net/?id=f8225

Симеон Сакскобургготски: Да бъдеш славянин не е доктрина
21 януари 2008 | 18:53 | "Нюзуик"
Симеон Сакскобургготски е представител на германското кралско семейство, той е бивш премиер на България, прекарал е голяма част от живота си в Испания. Усещайки се българин, Симеон ІІ определя в интервю за руската редакция на сп. “Нюзуик” своя народ по-скоро като космополитен, отколкото като участник в славянското братство.
Нюзуик : Какво е българско самосъзнание? Смятат ли се българите за славяни?
Симеон Сакскобургготски: Понятието „славяни” може да се разглежда от различни гледни точки: историческа, антропологическа и чисто сантиментална. Например най-различни народи, в това число и тези, живеещи на различните брегове на Средиземно море и нямат нищо общо помежду си, наричат себе си – средиземноморци. Това по-скоро е идея, самоопределяне.
Така е и при нас. Ние наричаме себе си славяни, защото мнозинството на нашето население е славянско, ние сме в близко родство с другите народи от Югоизточна Европа, разбира се и с Русия. Но не мисля, че това може да се разглежда като някаква… доктрина.

Нюзуик : Чувствате ли се славянин?
Симеон Сакскобургготски : Навярно. За мен това е повече интелектуално самоусещане: имаме в много отношения обща литература, обща история, можем да се смеем над общи недостатъци, имаме общи достойнства. Смятам, че това е в голяма степен географско понятие и разбира се, принадлежност към обща литературна традиция.Това е общност на културата. Когато бях в Москва, тя ми направи огромно впечатление, защото видях това, за което толкова много съм чел у руските писатели. Това наистина е някакво родство на душите, общност на начина на мислене. И, разбира се, религията- православието, е нещо много важно.То сближава силно нашите страни. Но не бих мога да кажа, че съм разсъждавал много за това.Честно казано, мисля повече за по-практични и земни неща.

Нюзуик : Вярвате ли в славянското единство или поне усещате ли близост между славянските народи?
Симеон Сакскобургготски : Да, на определени етапи от историята по една или друга причина се е култивирало такова усещане. Но що се отнася до българското самосъзнание, ние сме сравнително малка страна, която с хилядолетия е била покорявана и завоювана от различни империи. Това ни е превърнало в известна степен в космополити и сега, влизайки в Европейския съюз, ние се чувстваме в него много удобно. Между другото, Европейският съюз е още една идея, концепция. Тя започна с Общността за въглища и стомана, а стана една от обединяващите политически сили, особено по отношение на предотвратяването на войни и другите ужаси, през които ние, старото поколение, трябваше да преминем.

Нюзуик : И след като заговорихме са концепции, има още една силна концепция, родила се през XIX век- панславизмът.Как мислите, тя има ли тя шансове да се възроди и да се превърне в основа за създаването ако не на славянска държава, то поне на някакъв съюз?
Симеон Сакскобургготски : Мисля, че основната концепция е обединена Европа, вътре в която при всички положения ще има общности- езикови, религиозни и други.Разбира се има определена близост между нас и Русия, обусловена от историческата роля, която Русия изигра през XIX век. Но националното самосъзнание не се отменя от това.

Нюзуик : Какво означава Русия за България в момента?
Симеон Сакскобургготски : Това е огромна страна с богати ресурси, която- каквито и политически събития да са се случвали в света досега, докато свят светува, ще бъде наш партньор. На нас ни върви, че имаме толкова много общо с Русия- езикът, религията и какво ли не още.Безусловно, всяка страна има своята сфера на влияние, своите приоритети и възгледи и Русия не е изключение. Но да й се обръща гръб, както искаха да направят някои наши управници след промените, би било грешка и абсурд. Мисля, че винаги е необходимо да се мисли за преимуществата, които дават добрите отношения.
Нюзуик : Вярвате ли, че Русия може да представлява, както твърдят западни политици, някаква заплаха за Запада, защото става все по-силна и Западът се намира в известна зависимост от нейния петрол и газ?
Симеон Сакскобургготски : Мисля, че петролът и газът не са единствените фактори, от които трябва да се водим при планирането на политика в дългосрочна перспектива. Защото тогава те или ще започнат да се доставят от другаде, или изобщо няма да се доставят. Всяка голяма, икономически силна държава може да предизвика тревога и страх в останалите държави, особено в по-малките и това е разбираемо.

Нюзуик : А вие страхувате ли се от Русия?
Симеон Сакскобургготски : Не виждам причина за това- стараем се да мислим с понятията на XXI век, а не се връщаме няколко века назад. Безусловно, трябва да учим уроците на историята, но трябва и да се действа адекватно с новата реалност. Разбирам, че през 90-те години Русия наистина имаше големи проблеми с имиджа, но сега виждаме, че с Русия всичко е наред, виждаме нейния колосален потенциал. Така че присъствието на Русия в нашата страна е голямо и вероятно, ще продължава да расте и това е закономерно.

Нюзуик : Как бихте обяснили, в какво се състои причината за напрежението между Запада и Русия?
Симеон Сакскобургготски : Такова напрежение винаги е сложно и комплексно явление.Противоречията може да са много остри, но винаги съществуват пътища за решаване, винаги има възможност за прагматичен и изгоден и за двете страни подход. Бих предпочел да виждам допирните точки, бих се старал да реша общите въпроси с общи усилия, а не да търси нови моменти на напрежение. Защото когато отношенията стигнат в задънена улица, това е по-скоро аномалия, в нормалните случаи отношенията се развиват. На човек е присъщо да се стреми да подобри собствения си живот, по същия начин на народите е присъщо да се стремят да развиват взаимоотношенията си.
Ако обръщаме внимание само на противоречията, вместо да виждаме обединяващите моменти, това няма да ни донеси нищо освен усещане за угнетеност . А по силите ни е да направим още много.

Нюзуик : Какви са тези обединяващи моменти?
Симеон Сакскобургготски : Нашите народи са много близки, имаме основания за особена близост едни с други. С руснаците сме близки преди всичко по език- ако се срещнем с граждани например на Черна гора, чехи, словаци ще се разбираме по-трудно, а още по-трудно с поляци. С руснаците сме в една езикова група, имаме общ антропологически тип, не знам как точно да го определя. Всичко това е така, но аз не бих го нарекъл “братство”, защото зад такива формулировки винаги е стояла политическата конюнктура, а аз не желая да повтарям тази реторика, която е предъвквана стотици години.
Някой доста упорито ми трие съобщенията ;-)

Неактивен ----------

• Доста Писал
Цитат
...представител на германското кралско семейство... ...бивш премиер на България.... прекарал голяма част от живота си в Испания.... усеща се българин...

Важна особеност на хората, които не са запознати с монархическия институт, е отсъствието на концепции у тях за спецификите на хората, прикрепени към аристократичния кръг. Известна светлина в тази посока ще даде едно малко разяснение на института "коронация". Това е ритуал, извършван в храмовете на държавната религия, при който един човек се изправя пред Бога и приема от Него короната. Символично короната се поставя върху главата му и от тук насетне това вече не е същият човек, а нещо съвсем друго.

Какво представлява една корона? На пръв поглед, това е луксозен венец, който стои на първенческата глава като демонстрация на неговото превъзходство. В действителност обаче короната съдържа много по-дълбок езотеричен смисъл. Короната е ритуална илюстрация на присъстващата около владетеля аура.

Съществуват отворени и затворени корони. Отворените корони са със свободни шипове (колони), които се издигат нагоре и може би се извиват навън, като оставят над царската глава разширяващо се празно пространство. Това са универсалните корони, "поставящи" цялата Вселена като свидетел над главата на своя владетел. Отворените корони са символ на цезаропапизма, на принципа, според който владетелят е първостепенен суверен и няма друга власт, която да се намесва в делата му, освен властта на Мирозданието. Такива са били короните в тангристкия период на великите българи, също и на Първото и Второто царство. Такива корони са носели и в Западна Европа от ранното Средновековие, преди католикозидарският елит да наложи своята воля. При Третото царство традицията е била прекъсната и при нас, и под натиска на западноевропейския масонски елит е била наложена затворена корона по техен образец. Затворена корона са използвали и някои от нашите монарси във Второто царство, когато вероломствата и междуособиците с Византия започват да пускат все повече отрова в българската държавност. За затворената корона е характерно, че нейните шипове (колони) са насочени навътре, към центъра и често се сключват подобно на купол. Обикновено върхът на купола завършва със сфера и от нея се издига символ - в нашия случай - (!) католически кръст. Затворените корони са изразител на папоцезаристкия принцип, характерен за католическия свят, който се отличава с върховенство на църковната власт. По-дълбокият пласт на това тълкувание разкрива стремежа монарсите да бъдат използвани като пионки в ръцете на една тайна "духовна" власт - тази на илюминати. Тъкмо и заради това такива големи усилия са се положили в тази привидно малозначителна особеност - в Третото царство на България да се наложи затворена корона по католически образец!

Но да се върнем на коронацията. Казахме, това е държавно-религиозен ритуал, в който бъдещият монарх коленичи пред духовенството и църквата, в лицето на нейните най-висши йерарси и приема върху главата му да бъде положена държавната корона. Полагането на короната и съответно - нейното приемане е свързано с разбиране на принципите, които тази корона съдържа. От тук насетне животът на този човек е "овенчан" (оженен) за тези принципи и ще върви по техния път. Този живот вече не принадлежи на себе си. Човекът вече не съществува, защото като житно зърно е бил погребан в земята на своето коленопреклонение и над неговия покров се е разлистило царското присъствие. Когато един човек придобие корона на главата си, той вече не е представител на германско кралско семейство, нито е бивш или настоящ премиер, няма прекаран живот където и да било, нито се чувства българин или друго. Този човек вече не съществува, защото друго се е родило на негово място. Сега в главата на коронясания цар стои само държавата и народът, чиято мисия е била приета с акта на коронацията. Царят вече не съществува за себе си - той съществува за Онова, което на аурно ниво намираме между короната и главата му.

Короната, казано на друг език, е антена, която да свърже земния човек с небесните йерархии, излъчвани като еманации от съществото на неговия народ и държава, за да може той да им служи. Служба е най-точната дума за царското достойнство и всякакво концентриране в богатства и разгул разкрива както махленска посредственост от страна на зяпащото завистливо простолюдие, така и на недостойнство и осъдителна престъпност от страна на миропомазаните... Защото, когато човекът коленичи пред висшите йерарси, преди короната да бъде поставена на главата му, той трябва да й се поклони и да я целуне; да й обещае, че я приема върху главата си с пълното си съзнание, че той вече няма да съществува като оня човек от вчера и оня ден, а ще съществува само неговата държава и неговият народ. Не случайно престъплението срещу този свещен обет е сред най-страшните престъпления според православната традиция и едно от последните, които се предявяват на новопредставилата се душа, преди да й се даде възможност да застане "пред престола" на своя Бог.
Цитат

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Ти добре го описа, а царят знае ли го? Би трябвало...А щом го знае-усетил ли е тежестта на короната, сиреч, поел ли е отговорността? Май, май...
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
Средновековните владетели със сигурност са го знаели.

Неактивен ----------

• Доста Писал
Не всички средновековни владетели са били наясно...
Със сигурност го знае и със сигурност усеща тежестта,
в някои отношения много по-тежка от тази на мен или теб... ;)
Цитат

Неактивен Gurgel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 25
Симеон бил ли е официално коронован? Знаем ,че е бил мамлолетен, когато баща му умира - повелява ли традицията да се изчака определена възраст, за да се нахлупи короната на главата на престолонаследника?

Относно свещника: жената, която ме разведе и ми държа беседа в Царска Бисрица обясни, че му бил "подарък". От кого - не помня вече, но по всяка вероятност трябва да е бил от "Шалом"

Неактивен Log Viewer

• Четящ
  • *
  • Публикации: 24
  • Наблюдаващ логовете на извънземните форуми
Мадридското недоразумение никога не е бил коронясван за цар на България. И никога не е бил Българин. Никой от целият им масонско-юдейски род няма български ген. Относно Търновската конституция flyDragon би трябвало да ни просветли за това как и кога един престолонаследник може, и става Цар на Царство България. Славянството е измислица и Негово скудоумно нищожество Мадридското недоразумение би трябвало да го знае. Освен ако не си е изгубило окончателно паметта на някоя игрална маса в някое казино... :-\
Борис и Симеон като имена не са български. Корените им могат да се намерят в езика на една сбирщина, която се е обособила като етнос 150-200 г. пр.н.е. и е дошла от Вавилон. Познайте от третия път кой е този етнос ;D

Неактивен ----------

• Доста Писал
Не е бил коронясан - бил е провъзгласен за княз, в смисъла на наследник на престола. По закон (не точно Търновската конституция, но правилото на монархията въобще) престолонаследникът се превръща в цар, когато баща му престане да бъде такъв. Ако е малолетен, той не губи положението си, а просто се назначават регенти, които да поддържат властта до неговото узряване. Това се е случило и в България.

Що се отнася до комунистите - те също не са били коронясани; насила са разторгнали конституционния ред на държавата и са наложили нов порядък от болшевистки тип...

А що се отнася до народността на един монарх - той няма етнически произход, защото царското му положение го прави да принадлежи на други неща, които не са точно произхода му. Това не може да се осмисли от републиканското съзнание по никакъв начин :-\
Цитат

Неактивен Log Viewer

• Четящ
  • *
  • Публикации: 24
  • Наблюдаващ логовете на извънземните форуми
Престолонаследника става Цар след коронясването. Царство България е била конституционна монархия. Тази монархия доста се различава от монархиите за които говориш. Началото на техния край е положено от Кромуел. В Царство България основния закон е била конституцията. Точно в тази конституция е написано - в в болд как престолонаследника става Цар!
И мисля, че всеки юрист би трябвало да е наясно с това. (не говоря за юристите - рабфагаджии) Знаеше го и преподавателя по право в университета - бившия шеф на парламента. Във форума на Сега има един форумец (доста начетен юрист - атакист) Параграф39. Ако имаш проблеми със Търновската конституция той ще ти изнесе цяла (и безплатна) лекция на темата. България е република по конституция. Цар не и се полага  ;D
А за аферата извъртяна от Соломон Паси относно гражданството на Симеон - това е стара история и не му е мястото за обсъждане тук.
За монархията, която ти имаш предвид Драконе - тя отдавна не съществува.

Неактивен ----------

• Доста Писал
Точно тогава правото е престанало да бъде право - когато е започнало да пише с boldове, не вярвайки, че без тях също ще се прочете. Форумът на вестник "Сега" не ми е много познат, а титлата "юрист" не говори много добре за своя притежател. Проблеми с Търновската конституция нямам. Прочея, един човек не може да стане Цар, ако не е по природа такъв. Виж, в републиканските режими те избират и ставаш Президент, независимо какъв си по природа. Това обаче за мон'архията не стои така. И вместо да ми подмяташ книжлета със закони, по-добре помисли за Духа на времето и отвъд времето, Log Viewer, където всичко, което е съществувало или ще съществува, съществува!
Цитат

Неактивен Доктора

• Четящ
  • *
  • Публикации: 241
Може да си го е сложил като сувенир. Ако откриете слонче хиндуист ли ще стане?

В официалния сайт на юдейската секта "Хабад" (Chabad) има снимка на Симеон Сакскобургготски (с истинска фамилия Кобург Кохари; носена е до дядо му Фердинанд, който е бил бисексуален и педераст!) и равините от сектата, които му подаряват още по-специален еврейски деветосвещник - той се дава пък за специални заслуги! В планът "Шипка" за довеждането на Симеон в България участва и Ню Йоркския равин Хаим Асса (по-късно ще приложа и негова снимка във форума при откриване на еврейските плочи за спасяването на българските евреи от цар Борис III) http://www.chabad-bulgaria.org/html/frame_bg.htm)
В едно интервю за израелското списани "Фар" Симеон споменава и за еврейския си произход!!!....По-късно ще дам подробни данни за юдейската връзка в родословното дърво на Симеон Сакскобургготски (Кобург Кохари). :-\
« Последна редакция: Март 16, 2008, 22:36:35 pm от Доктора »
"Като не щеш мира - на ти секира"! кан Крум

Неактивен Доктора

• Четящ
  • *
  • Публикации: 241
Може да си го е сложил като сувенир. Ако откриете слонче хиндуист ли ще стане?

В официалния сайт на юдейската секта "Хабад" (Chabad) има снимка на Симеон Сакскобургготски (с истинска фамилия Кобург Кохари; носена е до дядо му Фердинанд, който е бил бисексуален и педераст!) и равините от сектата, които му подаряват още по-специален еврейски деветосвещник - той се дава пък за специални заслуги! В планът "Шипка" за довеждането на Симеон в България участва и Ню Йоркския равин Хаим Асса (по-късно ще приложа и негова снимка във форума при откриване на еврейските плочи за спасяването на българските евреи от цар Борис III) http://www.chabad-bulgaria.org/html/frame_bg.htm)
В едно интервю за израелското списание "Фар" Симеон споменава и за еврейския си произход!!!.... :-\

Тук ще поясня само, че "Хабад" е ултраортодоксална юдейска нацистка секта създадена в Украйна, начело на която стои фюрер наричан "любавичи ребе" (не знам какво точно значи това на идиш)! Сектата е изгонена през 1942 г. от Сталин (който самият е евреин) като фашистка и по-късно установява седалището си в Ню Йорк. По времето на управлението на Симеон, откриват офис в центъра на София! "Хабад" са изключително опасна и гадна секта и се занимават с ритуални убийства и черна магия!  :-X
« Последна редакция: Март 16, 2008, 22:31:35 pm от Доктора »
"Като не щеш мира - на ти секира"! кан Крум

Неактивен ----------

• Доста Писал
Цитат
...Фердинанд, който е бил бисексуален и педераст!
;D Последно? Бисексуален ли е бил, или педераст? И как така Симеон е доведен в България?, при положение, че както всички ние, простосмъртните, знаем, той е роден в България! Или ти имаш предвид някакво водене на духа на същия преди той да се въплати в тялото на престолонаследника :-\?
Що се отнася до снимките от представения от теб сайт - наистина са много интригуващи и не може да се отрече, че на тях е изобразен Симеон с ритуална еврейска шапчица, докато получава свещник... Трябва обаче да добавя, личен опит, че такава шапчица получава и всеки неевреин, който посети еврейски празник или богослужение (по-светските са достъпни за неевреи); трябва да сложиш такава шапчица като знак на уважение към вярата им, както се следва и за всеки мъж-евреин. Тоест, можеш да носиш такава шапчица и да бъдеш в синагогите им или на други ползвани от тях места, без да си непременно евреин! Също така можеш да получиш подарък от тях (те обичат да подаряват религиозни символи, които да осигурят "присъствието на еврейската дружба" в дома ти) като сувенир, символ на любезност или нещо подобно... Все още не виждам друго, освен спекулация в твърдението, че Симеон е еврейско, антибългарско зло... Още повече, че ако този деветосвещник беше така съкровен израз на извършени от врага на българите услуги, допуска ли някой, че връчването щеше да се осъществи пред окото на обективите? Можем ли да получим още данни за "юдеина-масон Симеон"?
Цитат

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27