Автор Тема: Бихте ли си имплантирали чип?  (Прочетена 232734 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re: Бихте ли си имплантирали чип?
« Отговор #75 -: Май 17, 2007, 22:57:54 pm »
И сега крайните резултати от анкетата в дата.бг , които не са особено различни от предните но пък е обхваната почти цялата гама от отговори  ;D

Бихте ли си имплантирали чип за идентификация и разплащания ако това е изискване на държавата?

Да, законите трябва да се спазват!            
    11%    [ 5 ]
Да, това ще направи живота много по-лесен!            
    13%    [ 6 ]
Да, така аз и близките ми ще бъдем по-защитени от престъпления!            
    2%    [ 1 ]
Ако хората, на които се възхищавам си сложат, ще си сложа и аз!            
    2%    [ 1 ]
Да, така парите ми винаги ще са си в мен!            
    4%    [ 2 ]
Да, ако бъдат добре обяснени от медиите всички предимства!            
    0%    [ 0 ]
Колебая се!            
    13%    [ 6 ]
За нищо на света!            
    52%    [ 23 ]

Общо гласове : 44

Неактивен pimeto

• Четящ
  • *
  • Публикации: 118
  • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
« Отговор #76 -: Май 31, 2007, 15:30:38 pm »
все пак си мисля, че дори и да има маса народ които да не си сложат чипове, "тия от горе" ще извъртят така нещата, че за няколко години всички ще бъдат принудени да си сложат, щат нещат!
и ще се окаже така, че тези които отказват да си сложат ще понасят много лишения в обществото!
но, ще поживеем ще видим..

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #77 -: Май 31, 2007, 15:52:32 pm »
Проблема не е в чиповете, а в хората, които ще имат достъп до инфото от тия чипове...Проблемите не са в нещата като цяло, а в хората..Сбогом и благодаря за рибата :)))
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен ssass

• Четящ
  • *
  • Публикации: 71
  • Днес ще го докажа,а утре ще го опровергая
« Отговор #78 -: Юни 09, 2007, 00:24:29 am »
Ма вие изпускате материал .... както знаете пророчествата описани в Библията се случват, точно както са описани за да се изпълни казаното. Демек, ако чиповете ще са знакът, то преди принудата за тяхното поставяне, трябва да видим змея, морският звяр, земният звяр с лъжезнаменият му и образът на морският звяр, който всъщност принуждава хората.
Хаоса за едни е ред за други. „Summa sedes non capit duos.“ "Homo proponit, sed dei disponit." Пиян,

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #79 -: Юни 09, 2007, 08:16:23 am »
Не пак с тая Библия и пророчествата и!!!! НЕ, не се изпълняват точно както са описани..нито едно не се  е изпълнило...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Scorpion

• Четящ
  • *
  • Публикации: 160
« Отговор #80 -: Юни 09, 2007, 11:18:54 am »
Да де, но чиповете са създадени от хората и с лоша цел, така че кръгът се затваря. ;D
Danko http://enkade.blogspot.com/  Най-голямата властта е тази да властуваш над себе си, най-голямата

Неактивен sk8_dont_h8

• Четящ
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #81 -: Юни 13, 2007, 23:12:00 pm »
Технологиите са толкова напред, че нищо чудно да глътнем някой нано чип докъто пием вода ::)
Винаги остава вариантът за емиграция в по-забутани страни в които няма даже телевизия...какво като ще живеем "по-мизерно"...поне ще бъдем свободни психически и физически :-\

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #82 -: Юни 14, 2007, 12:25:35 pm »
Мдам, за това с водата не се бях сетил, ама като се замисля, напълно е възможно. Докато четох поста ти, пиех кисело мляко "Пършевица" ( Пършевица, Пършевиииица..), и някак си ми стана особено и си рекох: малеее, глътнах го:)
Сериозно, напълно възможен вариант. Така ще се избегнат протестите и неудобните въпроси :)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
« Отговор #83 -: Юни 14, 2007, 12:40:07 pm »
Технологиите са толкова напред, че нищо чудно да глътнем някой нано чип докъто пием вода ::)
Винаги остава вариантът за емиграция в по-забутани страни в които няма даже телевизия...какво като ще живеем "по-мизерно"...поне ще бъдем свободни психически и физически :-\
Докато пием вода, доста работи гълтаме и те излизат по познати траектории. Проблема е да се идентифицира чипа, че на този чип отговаря лицето Трандев и винаги ще може да се осъществява контакт с чипа, за да се разбере, кво прави сега този гражаданин на страната свободна.
« Последна редакция: Юни 14, 2007, 13:41:57 pm от H. »

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #84 -: Юни 19, 2007, 02:21:03 am »

Май фитнес залите трябва да се запълват от хората от този форум, за да можем да се набягваме като по филмите с "лошите"  laugh laugh

Аз пък винаги съм се чудел, на някои хора които ходят по фитнес залите и ползват бягащите пътеки(това не се отнася за другите уреди). Сто пъти по - добре е да си тичаш навън, даже е безплатно :)

П.П. Аз чип няма да си сложа каквото и да ми казват, ако ще и задължително да го правят. За няколко часа си набавям всичко необходимо, пълня един сак и запрашвам в гората. Даже предлагам ако това стане диваците от форума да се съдеберем заедно. Но както бях казал в една друга тема ще е много трудно да оставиш близки хора, които са решили да си го сложат.
« Последна редакция: Юни 19, 2007, 02:25:45 am от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

kassia

• Гост
« Отговор #85 -: Юни 22, 2007, 16:36:28 pm »
Тази гавра с чиповете вероятно ще е една от последните стъпки преди краха на човечеството! Цялата идея за контрол на човечеството е антибожествена! Така или иначе си има закони на равновесието, които няма да оставят нещата така. Животът ни днес е сведен до консуматорско ниво без проява на висши чувства, толерира се единствено любовта към себе си. :o Вече почвам да гледам на свободата от друга точка - по-добре в гората (или където и да е, далеч от това морално деградирало общество), отколкото в позлатена клетка! И какво, ако чипа ми опази парите? Кой ще опази душата ми от чипа? Кой?? Ако отида в гората, няма да ме грее за чипа. За нищо няма да ме грее. И понеже в гората ще има и други свободни хора, даже може да живеем по-добре без всичко в ежедневието да е сведено до пари. Много важно - ще привикна към гората и ще ми е по-добре. Ако близките ми идват, да идват, ако не - не мога да им направя добро насила.
Идеята ми е, че винаги ще има противодействие. Един от главните закони, поддържащи живота във вселената, е законът на равновесните сили. Ако сте се интересували по темата деца индиго, сигурно сте забелязали тенденцията, че индиговите деца (и възрастни) увеличават броя си. В САЩ - страната на стадото със сланини и промити мозъци, всеки четвърти е с индигова аура (това според интернет, обаче има нещо вярно тука!). Важното е да не изпадаме в паника. Има ли желание, има и начин - винаги ще се намират хора против системата, винаги! Пък и утешителната мисъл е, че ако и в гората ни погнат, 2012 се сменят полюсите и минаваме на по-високо ниво на съзнанието. И после изобщо за никви чипове няма да помним.

А който предпочита златната клетка, има пълната свобода да я избере - и да живее в нея. Нека си яде генномодифицирани храни, да се ваксинира, да играе по свирката на системата и цял живот да живее, за да стане някой - а всъщност никой. Лошо има, но и такива прости трябва да има.
На който не му е приятна истината, да си затвори очите, ако ще. Да вярва на каквото иска и да живее, мислейки си че живее както иска - а всъщност като роб. Абе нека, стадото ще си го изяде накрая, на оня свят няма да те питат колко пари си имал, а каква обич си изпитал и дали си чужд на Бог.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #86 -: Юли 25, 2007, 19:36:54 pm »
Следят с чип кръшкачи в офиса

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-07-25&article=197275

Ню Йорк. Американска фирма имплантира чип в ръката на двама свои служители, съобщи АП. Експериментът е със съгласие на работниците. Идеята е чрез новата технология да се предоставя по-сигурна охрана на помещения със секретна информация. Картите за достъп вече се фалшифицират доста успешно, явно са необходими по-изтънчени технологии. Така мисли Шон Даркс, шеф на базираната в Синсинати CityWatcher. Компанията е специлизирана в уреди за наблюдение. Даркс сравнява технологията със сканирането на ретината и пръстовите отпечатъци. Просто поставяш ръка и отваряш всички врати. Преди известно време президентът на Колумбия Алваро Урибе имаше идеята да имплантира чипове на всички колумбийски сезонни работници в САЩ. Като по-удобно средство, вместо да им се издават всеки път визи. В медиите обаче веднага се появиха критики, че подобни технологии водят до загуба на свободата. Защото по този начин всеки и по всяко време може да бъде открит къде се намира. Имплантацията, която в САЩ се практикува при някои пациенти със загуба на паметта, стана и причина за остри полемики. В щати като Уисконсин и Северна Дакота бе приет закон, с който бе забранена насилствената имплантация на чипове в човешкото тяло. Така мненията са разделени. Едни твърдят, че технологията може да усили сигурността в ядрени централи и военни бази, да помогне на болни от Алцхаймер, диабет и т.н. Други обаче смятат, че така хората ще живеят в един реален "Биг Брадър" и че например работодателите ще могат да следят колко време служителите им пият кафе или пушат цигари. Концепцията всичко да се проследи не е нова за американците. Преди 40 години бе закачен първият електронен етикет на ухото на говедата, за да могат каубоите да следят движението на стадата си. През 90-те милиони чипове бяха имплантирани в риби, кучета, котки, коне, на стоки, паспорти, багажи, както и по принтери и всякакъв вид техника. Но информацията, че хората ще станат като разлистена книга, все още плаши и предизвиква основателни протести. Поставя се въпросът как ще бъдат защитени тези данни. Всеки крадец може да изработи четец, с който да краде чужда идентичност. Иначе самата процедура по имплантирането е бърза и лесна, за демонтажа обаче е нужна хирургична намеса. Монтира се в долната част на ръката между китката и лакътя. VeriChip Corp. - фирма, която продава чипове, е имплантирала 7000 на животни и 2000 на хора. Целта й е да разшири пазара си с рискови пациенти като болни от диабет, сърце и с Алцхаймер. Компанията предлага безплатно скенери на болниците. Но получените заявки не са много. За да разработи този пазар, фирмата инвестира по $2 млн. тримесечие.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #87 -: Септември 13, 2007, 10:42:54 am »

Лепенка с микрочип заменя подкожните инжекции

В същото време обаче се разбра, че идентификационните чипове причиняват рак

www.netinfo.bg
12.09.2007

Компютърният гигант Hewlett-Packard (HP) разработи медицинска лепенка, която може да замени подкожните инжекции или хапчетата при ваксиниране на пациентите и др. лечения.

Лепенката разполага с 90 000 микроигли на квадратен инч, микропроцесори и топлинен елемент.

Лекарствата, които се съдържат в нея, са затоплят и след това се инжектират посредством микроиглите.

Процесорите следят количеството лекарство, постъпило в организма, и подават необходимите дози през определени интервали от време.

Микрочиповете могат също да инжектират различни дози в зависимост от жизнени показатели на пациента като повишено кръвно налягане или ускорен пулс.

Тези функции на процесорите зависят от начина им на програмиране, информира TechNews.bg.

От HP Labs казват, че дори е възможно да се направи комбинация от различни лекарства, които да се доставят на организма по различно време.

Познатите никотинови лепенки работят, като оставят кожата да приеме химикали. Лепенката на HP, прониквайки под кожата чрез микроигли, може идеално да доставя необходимите дози по много по-контролируем начин.

Технологията и оборудването, използвано за направата на редовете от микроигли, са заимствани от производството на мастиленоструйни принтери на HP.

Топлинният елемент е същият, който се използва в главите на инкджет усторйствата.

Подобно на IBM, "Майкрософт" и др. водещи компании, HP продава лицензи за ползване на своите изобретения.

Засега този подход е доста успешен за компютърния гигант. Приходите от подобна дейност са се увеличили десетократно, откакто отделът за лицензи на HP започна да функционира преди повече от четири години.

Ирландската компания Crospon, която наскоро си осигури финансиране от 2,3 млн. евро, ще произвежда, промотира и продава иновативния продукт на HP, а също така ще поддържа технологията, съгласно споразумение между двете компании.

Новините около чиповете и тяхното използване не са само положителни.

Експерти-онколози твърдят, че идентификационните чипове, които работят в радиочестотния диапазон причиняват рак, поне при животните.

Чиповете, които понастоящем се имплантират в американските войници водят до образуване на злокачествени тумори на лабораторни мишки и плъхове. В някои случаи образуванията обгръщали имплантантите.

Учените посочват, че съществуват съществени различия между животните и хората. Лабораторните мишки, примерно, се разболяват много по-лесно.

Въпреки това, заключението е, че влиянието на чиповете трябва да бъде много по-подробно изследвано, преди да започнат да се поставят в по-едри животни и евентуално - хора.

Устройствата, които понастоящем се имплантират на хора, се правят от VeriChip и в момента са поставени на около 2000 души по целия свят.

От компанията обаче искат да увеличат значително мащаба на проекта и да следят медицинските показатели на около 45 млн. американци.

Директорът на VeriChip Скот Силвърман заяви, че до него не са достигали никакви сведения, според които чиповете причиняват злокачествени тумори при животни.

"Милиони домашни любимци имат такива имплантанти и досега нямаме сигнали  за каквито и да е проблеми", допълва той.

Силвърман обаче явно е пропуснал доклада на токсиколога-патолог Кийт Джонсън от 1996 г., друго германско изследване от 1997 г., както и още две от САЩ и Германия.

Изводите от всички тях е, че идентификационните чипове, които работят в радио диапазона, причиняват рак при животните, информира IDG.BG.

Очевидно обаче финансовите интереси са способни на предизвикат по-свободни тълкувания на "истината".
musica universalis

Неактивен martindv

• Четящ
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #88 -: Октомври 06, 2007, 02:07:06 am »
Абе ще обработват масата докато не започне да иска този чип, добрия и стар метод: проблем-рекция-решение, то е ясно, че със сила не става  :-X

Eon

• Гост
« Отговор #89 -: Октомври 06, 2007, 11:47:50 am »
Ще до направят да се слага доброволно според мен. Който си го сложи ще има редица предимства пред другите.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27