Автор Тема: Финансови новини  (Прочетена 109918 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lubarski

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 254
Re:Финансови новини
« Отговор #30 -: Май 26, 2007, 09:34:52 am »
Не можах да намеря книгата в тази страница нито е-издание в google.  :'( :'(
It' oil stupid.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 527
Re:Финансови новини
« Отговор #31 -: Май 26, 2007, 09:47:08 am »
Пробвай тази връзка :

http://7rilskiezera.com/data/Lihvata.pdf
« Последна редакция: Май 26, 2007, 12:39:42 pm от Alien »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Sikozu®

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
 • Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Aur0ra
Re:Финансови новини
« Отговор #32 -: Май 28, 2007, 11:47:04 am »
Има един закон, който е над останалите. Наричат го закона на джунглата. Всички останали приказки и оплаквания колко е несправедлив живота за мен са абсурд. Като не ти харесва системата стани достатъчно силен, че да я промениш... или стани будист.

Бях написал 20 реда опровержение, но тия три реда са предостатъчни.
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re:Финансови новини
« Отговор #33 -: Май 28, 2007, 16:11:23 pm »
Цитат от Petee:

"Икономически оператор (И.О. - може да е юридическо лице-фирма или физическо - човек) А влиза в кредитната система с 10 и трябва да върне 11. Влиза и И.О. Б с 40 заем и трябва да върне 44. Влиза и В с 20...Нека спрем за момент тълпата пред банката.
В системата има 10+40+20=70. За да излезне от системата на задлъжняване А трябва да върне 11, но 1 липсва. това 1 ще го вземе от Б. Как? работейки, произвеждайки, продавайки... Ще направи това, на което са го научили в университетите - ще преследва собствения си интерес и ще се концентрира над производството на стоки или услуги. След като А излезне в системата  остават 70-11=59. След като излезне и Б остават 59-44=15. Е да ама В има да връща 22, а в системата има само 15. Същото може да се каже и за всеки един длъжник - искат му нещо, което в момента не съществува."

Това нещо въобще не го вдянах. В има да връща 22, но в системата не са останали 15, а повече, защото докато дойде момента В да връща, в системата вече има повече от 70. В момента, в който А се издължи, кредита не е 70, а е 71. Основата на кредита си остава константа, сменя се само задължението ( лихвата ).
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Petee

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Финансови новини
« Отговор #34 -: Май 28, 2007, 20:58:08 pm »
Добре. Опитай се да си представиш, че в един момент всички трябва да си върнат заема. Ще стане ли? Не. Реално погледнато, след като А излезне в системата (както съм написал) остават по-малко пари отколкото се изискват от кредиторите и този принцип е винаги налице и работи защото опасността не се състои в това, че банките задържат парите нарочно без да ги пускат в цирколация, а във възможността това да стане. Именно по тази причина Гезел (виж книгата) предлага да сменим правилата като започнем да плащаме такса върху парите. Тази такса е свъщност отново лихва, която този път от положителна става отрирацелна за тези, които задържат пари. В края на всеки месец се лепва по една марка на всяка банкнота възлизаща на 1% (примерно) от стойността й. В противен случай през следващия месец банкнотата е невалидна. Тази такса-лихва ще се използва за изграждането на обществен фонд, от който ще се плаща на хората за извършване на обществени услуги – строене на пътища, правене на градинки, чистене на улици, осветление, мостове и т.н. Така парите, които длъжниците трябва да върнат винаги съществуват в цирколация, но за да се докопат до тях (тоест до разликата между взетата сума и дължимата сума – лихвата) трябва да извършат една малка услуга за общото благо преследвайки личния си интерес. По този начин парите се превръщат в парещо желязо, от кеото всеки гледа да се освободи като наближи срока за плащане на таксата, а всяко преминаваме на пара от един човек на друг е придружено с придобиване на стока или услуга. Идеята е капитализма да се направи държавен, а не частен. С една дума ако се променят съвсем малко правилата на играта хората ще имат винги работа и няма да има инфлация (парите в системата ще са в постоянно количество и ще се въртят с бясна скорост в зависимост от таксата и периода през която трябва да се плаща – всеки месец, всеки 3 седмици и т.н.), която служи за да се замаскират разликата между дълговете и БВП (точно това правят банкерите – дават ти заем, но веднага ти посочват разните инфлационни индекси, които трябва да имаш предвид като си връщат заема).
   Аз в началото предположих, че в системата няма никакви пари за да опростя нещата, но дори и да има винаги се стига до едно и също положение. Малко по малко парите се събират при лихварите, които пък имат интерес да ги задържат. По този начин, точно когато икономическия балон е надут от повечето хора въвлечени да вземат участие в производството на стоки и услуги и точно когато тези новопроизведени стоки и услуги трябва да се разменят и има нужда от по-голямо количество пари, парите просто изчезват.
   Между другото атентатите от 11 септември 2001 си бяха предварително планирани, защото се знаеше, че американската икономика ще забуксува. Това е типичен пример за вътрешна война и ако днешните икономисти не се поучат, то не знам как ще свърши цялата тази какафония.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re:Финансови новини
« Отговор #35 -: Май 28, 2007, 23:22:41 pm »
Виж сега, тя банковата система си е много добра, просто има некадърници по високите постове на тази система, които си мислят, че много разбират и в крайна сметка нещо объркват. Материята е много по-сложна, отколкото примера, който си дал. В банковата система има една централна банка, която налага някакви рамки на останалите търговски банки. Примерно, задължителен минимален резерв във валута. Да речем, Пощенска банка трябва да държи 14% от валутния си резерв в Централната банка...Ако се използват правилно финансовите лостове системата е ток и жици. Въпроса е, че от време навреме настъпват форсмажорни обстоятелства.

Основния проблем във финансовата система е инфлацията. Тя много често има някакви допустими граници, да речем инфлация от 5-6% е нещо нормално. Затова именно първо вдигат цените, а после доходите. Ако е обратното, и твойта заплата я вдигнат от 500 на 800 лева, ти неволно започваш да генерираш инфлация, защото ще започнеш да купуваш повече, и съответно търговците ще вдигнат цените, защото те искат да максимизират печалбата си. Системата си работи. Проблема е в хората. Те винаги са недоволни, те винаги искат повече. Другия проблем е глобалния пазар...ама много време трябва да го анализираме..
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Petee

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Финансови новини
« Отговор #36 -: Май 29, 2007, 00:21:35 am »
Божееееееее.... Майко мила .......
Виж какво, ако ти си завършил някой факултет по икономика, където са ти напълнили главата с лъжи и добре са те програмирали да им слугуваш, тогава работата е ясна и няма какво да спирим. Искам само да ми отговориш на следните въпроси:
 - Инфлацията е всъщност печатането на повече пари. Както ти сам каза, първо се вдигат цените на ток, петрол и т.н., което моментално води до повишаване на цените на всичко и след това се вдигат заплатите. На пръв поглед нищо сложно. Цифрите се сменят номинално, но не и реално. Връщаме се на старото положение – работим, потребяваме и т.н. Тогава защо се парви? За да се развива света ли? Ха-ха
 - Ако се използваха „правилно финансовите лостове” (ха-ха-ха, че от определена гледна точка те си се използват съвсем правилно от „некадърниците” по високите постове, които са си доста кадърни и големи гяволи), тогава защо няма страна в света, която да не дължи милиарди (без значение какво) на хора, които не познава? Как така най-богатите страни в света са затънали в дългове? Защо планетата е толкова задлъжняла и кой е кредитора?
 - Защо след всяка една война икономиката на съседните страни на пострадалата (страна) бележат завиден ръст?
 - Ако вземем един период от 10 години, в който няма войни, най-елементарните данни сочат, че БВП расте 2-3 пъти, докато дълговете около 10 пъти. Защо? Откъде идва тази огромна разлика?
Само ще ти кажа, че тази схемичка с централната банка и търговските банки е толкова истинска, колкото и перката на Карсон, с която лети по покривите ;)
 Ако днес човечеството потребява много, то е в резултат на информатиката и технологиите, а не на финансовата ракова система.
Университетите по икономика трябва спешно да ги затворят. Подбуждат алчност у студентите и им пълнят главите с лъжи! Достатъчно е човек да погледне учебниците по икономика в няколко различни страна за да види, че всъщност става дума за един учебник (примерно по микроикономика) писан от един и същ автор и преведен на десетки езици.
Господи, не съм и предполагал, че човешкото същество може така добре да се програмира...

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re:Финансови новини
« Отговор #37 -: Май 29, 2007, 00:27:36 am »
Проблемът във финансовата система е така наречената "пазарна икономика". Икономиката на изнудването. За да се премахне този проблем стоките трябва да се разделят най грубо казано на необходими стоки и луксозни стоки. Вторите могат да формират цената си на "пазарен" принцип според търсене и предлагане. Необходимите стоки обаче трябва да има пълна забрана да може да се печели от тях. Те трябва да бъдат произвеждани "планово" на базата на необходимостта на хората и при супер ниски цени. Това са основните хранителни продукти на първо място.Енергоизточните също трябва да са в тази група.Изобщо всякакви стоки без които хората немогат. Що се отнася до луксозните. Ако искат да си продават тъпите картини и за по 5 миларда долара щом  има някой да им ги купува.Също трябва да бъде забранено да се печели от лекарства и лекарски услуги.
« Последна редакция: Май 29, 2007, 00:30:14 am от Alien »

Неактивен veselqk-U

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re:Финансови новини
« Отговор #38 -: Май 29, 2007, 01:28:39 am »
Гледах една лекция на Айк,където той описваше механизъм като този на Petee.Реално банките си позволяват да дават кредити надвишаващи доста собствените им авоари. Всъщност това с лихвата е много логично,тъй като този дисбаланс предполага един вид турболентност.Например ако си представим парите като непрекъснат поток и ако в него се внесе смущение в случая лихвата в потока се появяват турболенции в които се концентрира по-голяма енергия 
 отколкото в останалата част на потока сиреч пари т.е тези турболенции са банките.Разбира се това трябва да бъде поддържано иначе тя сама,ще премине в непрекъснат поток тъй като това е най балансираното състояние.Методите за това Petee ги е описал по-горе.Този метод с поддържане дисбаланса се прилага навсякъде където се иска контрол тъй като заставя масите да се опитват да постигнат някакъв баланс за себе си и по този начин цялото внимание им е фиксирано.И тъй като нямат представа какво става действително около тях винаги могат да бъдат поставени пред свършен факт за разни неща и винаги насреща да имат готово решение разбира се не от тях.

Неактивен Petee

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Финансови новини
« Отговор #39 -: Май 29, 2007, 02:24:52 am »
Точно така, приятел. Този „дизбаланс” (не намирах думата на български) се маскира точно чрез инфлация. За съжаление тези хора, които държат банките (дори смея да кажа Банката с главно Б, защото тя е една) владеят и много окултни методи (мамицата им) и знаят, че хората не виждат по-далеч от собствения си джоб (нос). Поклон до земи пред Дейвид Айк, защото се опитва да свърже нещата с окултизма, които владеят змиите.
Прочети книгата на Владимир Богданов – „Лихвата – ракът на обществото”. Лично съм говорил с него и въпреки, че му беше трудно да се изрази, от няколко думи разбрах каква е работата. Чрез лихвата държат света въпреки, че тя представлява само един лост от цялата адска машина наречена Матрица. Владо Богданов беше сметнал, че за една година българите (населението в България) РЕАЛНО губят 30% доходите си за да плащат лихви.
Ако системата на Гезел се приложи ще им вържем ръцете, но затова трябва и независимост от към ел. Енергия. Не е случайно, че няма страна в света, в която да няма закон според който само централната банка има право да печата пари. Мисля, че това може да се заобиколи в днешно време с помощта на технологията, например с една USB Flash памет. Става въпрос тази флаш памет да стане нещо като портофейл. Така или иначе парите в днешно време стават все повече и повече нематериално (Учителят Дънов говори за 3 вида пари: звонкови, шимящи и липващи и ако погледнем близката история, то се вижда, че човечеството използва точно така парите: от звонкови (метални) към шумящи (хартиени) към липсващи (цифрички в комоютрите)). Та ако се направи една достатъчно добре защитена електронна система, в която една ю-ес-би флаш памет да се ползва като портвейл, а за плащането да става чрез компютър разполагащ с декодиращ код, четец и писец за ю-ес-би-то, много хора в град като София могат да подобрят състоянието си. Просто много безработни ще започнат да работят и няма да са зависими ИЗЦЯЛО от парите които печата БНБ (които както се вижда си вървят само по определени каналчета). Така например безработните учители по езици, математика и т.н. ще могат да разменят уроци по съответния предмет срещу ремонт на къщата си. Това е само пример. Все пак, кой каквото иска да си говори, българския народ е много работлив!

Неактивен Petee

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Финансови новини
« Отговор #40 -: Май 29, 2007, 02:29:57 am »
Има и друг проблем за банкерите. Количеството пари получено от лихвите им дава огромен ресурс за да налагат волята си. Те обаче не разполагат с толкова хора, защото става въпрос за огромни суми, които трябва да се изхарчат по „подходящ” начин. Точно затова ще използват младежта – чрез образованието ще ги програмират и след това ще им дадат пари да „инвестират”... 

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re:Финансови новини
« Отговор #41 -: Май 29, 2007, 10:45:07 am »
Към Petee:

Инфлацията е промяна в индекса на цените. Прост пример: ако една фафла тази година е 10 ст., догодина е 11ст. тя генерира инфлационен индекс 10%. Инфлацията се изчислява от НСИ всяка година на база усреднени стойности, като се взимат предвид двете потребителски кошници. Те са малко измислени, ама това е друга тема ( в едната кошница например има роял!!! защо участва питам аз, след като роял се купува в българия сигурно в годината 5 пъти..., те така или иначе го махнаха де ). Инфлацията не е печатането на пари, не го бъркай. Плюс това, не може да се печатат пари ей така, просто за да ги ползва някой :))) Най-богатите страни са задлъжняли най-много, защото могат да си го позволят. Само че знаеш ли къде е разликата? Ако ние имаме дълг 11 млрд. долара, ние не можем да го върнем утре. Докато САЩ са ликвидни във всеки един момент, и могат да си върнат дълга още утре. Само че те не го правят по обясними причини :) Кредитора на богатите страни са си същите тези богати страни. Запознай се малко повече с теорията за международните парични потоци. Да сме наясно : АЗ съм против финансовата система като цяло, но много неща в нея са добре измислени и работят. Просто хората омазват всичко.
Икономиките на пострадалите страни бележат завиден ръст, защото САЩ им помагат. Говоря за Германия и Япония. Замисли се обаче, защо не помогнаха на нас? Защо на Япония и Германия?

Към Alien:

Стоките са си разделени на луксозни и нормални. Цигарите например, имат и акциз като вредни стоки. Най-тъпото е, че се дават луди пари за агитация да се спрат цигарите, обеснява се колко са вредни и т.н. Защо просто не се спре тази индустрия? Ми не се спира, щото ще стане война :) Хората ще си искат дрогата....
Плюс това, ти си против пазарния принцип, просто защото не го виждаш на практика. Ако се подържат супер ниски цени, хората ще почнат да купуват като обезумели, в резултат на което цените ще скочат, и пак ще се генерира инфлация.

Към тези, които не са запознати със законите на икономиката, в частност petee: няма нужда да ми обесняваш къде са ме програмирали и къде не, ок?

Handle
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Petee

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Финансови новини
« Отговор #42 -: Май 29, 2007, 13:57:21 pm »
Как е възможно страните да разменят стоки по между си и накрая всички да са консумирали повече отколкото са произвели?! Възможно е някой да потреби повече отколкото е произвел за сметка на някой друг, но не и всички! Това е един овчар от някое забутано село може да го забележи.
Това за индексите беше върха! Знаеш ли какво? Пикая на тази „теория за международните потоци”, защото както всяка теория е много далече от ставащото в истинския свят. Значи САЩ нападат дадени страни, сриват им икономиката и след това им помагат да систъпят на крака. С това съм съгласен, но за разлика от теб аз обясних защо го правят.
  Аз не само познавам „законите на икономиката”, но и имам диплома по икономика в западноевропейски университет. След като са ми набивали с години змийска, аз все пак успях да намеря Истината! Вече нямам нужда да се опитам да разбирам смисъла на англо-чифутските „икономически” сложнозвучащи термини за да разбера как държат световното население.
Старозаветната алчност и горделивост си казва думата!
Преследвай собственото си благосъстояние, но да знаеш, че то ще дойде за сметката на цели народи.
« Последна редакция: Май 30, 2007, 00:58:38 am от H. »

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re:Финансови новини
« Отговор #43 -: Май 29, 2007, 14:16:31 pm »
Кой ти каза, че консумират повече, отколкото произвеждат? Това е само ако купуват повече, отколкото произвеждат, и ако могат да си го купят.
« Последна редакция: Май 30, 2007, 00:59:11 am от H. »
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

ton

 • Гост
Re:Финансови новини
« Отговор #44 -: Май 29, 2007, 15:58:23 pm »
В YouTube има интересни филми за парите и банките:

Federal Reserve
http://www.youtube.com/results?search_query=%22Federal+Reserve%22&search=Search

Corrupt Banking System - Cartels Robbing the Public 1/5
« Последна редакция: Май 29, 2007, 17:22:20 pm от ton »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27